07 Informatieve boeken vanaf 9 jaar Bijbel en religie

Van carnaval tot kerst: 20 feesten & dagen om te onthoudenToegankelijke informatie over diverse feesten, die we in Nederland vieren, ook die van de verschillende godsdiensten.
Echt heel grote vragen over geloof (Baggini, Julian)Vragen en overwegingen over het bestaan van god(en) en religies: een filosofisch verhaal, zonder echte antwoorden.
Jeruzalem (Barber, Nicola)Jeruzalem heeft een rijke geschiedenis.
Opgroeien (Behar, Susan)Wat voor rituelen hebben de verschillende godsdiensten als kinderen tot hun geloof worden toegelaten?
Prentenbijbel (Binsbergen, Liesbeth van)Verhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament, met paginagrote illustraties.
Prentenbijbel; verhalen uit het Oude Testament (Binsbergen, Liesbeth van; Klapwijk, Vrouwke; Scherpbier, Nelleke; Wiersema, Bert)Mooie prenten en eenvoudige teksten vertellen verhalen uit het Oude Testament.
De Bijbel en het christendom (Brown, Alan)Wat zegt de Bijbel over het christendom?
Wat geloof jij? (Buller, Laura)Wat zijn de belangrijke achtergronden, gewoontes en feesten in de verschillende wereldgodsdiensten? Met veel foto's.
Bijbel voor kinderen; Nieuwe Testament (Busser, Marianne; Schr÷der, Ron)Het Nieuwe Testament in toegankelijke taal verteld en met mooie illustraties.
Bijbel voor kinderen; Oude Testament (Busser, Marianne; Schr÷der, Ron)Het Oude Testament, in toegankelijke taal verteld en met mooie illustraties.
De Tora en het jodendom (Cato, Vivienne)Wat betekent de Tora voor de Joden?
De dood (Chaplin, Denise; Broadbent, Lynne)Wat voor rituelen hebben de verschillende godsdiensten rondom de dood?
Bijbelse verhalen voor kinderen: Nieuwe Testament (Cramer-Schaap, D.A.; Duin, Lieke van)Bijzonder vertelde en ge´llustreerde verhalen uit het Nieuwe Testament.
Ramadan en de islam (Dam, Brigitte)Informatie over de Islam en de ramadan, met recepten en een interview met een jonge moslima.
Geloof jij wat ik geloof? (Damon, Emma)Ieder geloof kent zijn eigen gebruiken.
Bijbelverhalen voor kinderen (Delval, Marie-HÚlŔne)In korte, eenvoudige teksten met veel illustraties worden de bekende verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament verteld.
Geboorten (Dineen, Jacqueline)Wat voor rituelen hebben de verschillende godsdiensten als er een baby geboren wordt?
Het hoogste woord (Dros, Imme)Bekende schrijvers vertellen de verhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament.
Kleuterbijbel (Ellis, Gwen)Verhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament, in eenvoudige taal verteld en met aantrekkelijke stripachtige illustraties.
Geloof het of niet! Alles over religies, bijgeloof, volksgeloof en nog vÚÚl meer (Ewijk, Dieke van)Leuke weetjes over godsdiensten, spiritualiteit, bijgeloof en heel veel andere zaken. Met een goedgelovigheidstest.
Met open ogen: 100 bijbelse gedichten (Eykman, Karel)Gedichten over het gewone leven, ge´nspireerd op bijbelverhalen.
De Koran en de islam (Ganeri, Anita)Wat vertelt de Koran over de islam?
De Tipitaka en andere boeddhistische geschriften (Ganeri, Anita)Wat betekent de Tipitaka voor de boeddhisten?
Wat is de bijbel? (Graves, Sue)Allerlei weetjes over het ontstaan en de betekenis van de Bijbel.
Vertelbijbel (Hartman, Bob)Verhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament, met veel illustraties.
Religieus extremisme (James, Otto)Religieus extremisme is van alle tijden en komt in verschillende vormen voor. Wat zijn de gevolgen en wat is eraan te doen?
God & Co (Janssen, Kolet)Allerlei aspecten van geloven en godsdiensten komen naar voren in dit interessante boek.
Waarom; eerlijke antwoorden op moeilijke vragen (Janssen, Kolet)Kinderen stellen vragen over God, over leven en dood, goed en kwaad. De antwoorden zijn duidelijk en reŰel.
De Bijbel in 365 verhalen (Joslin, Mary)Korte verhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament, met veel illustraties.
Islam (Knight, Khadijah)Tayeba vertelt aan de hand van diverse vragen over haar geloof, de Islam. Ze legt verschillende gebruiken op eenvoudige wijze uit.
De kinderbijbel van Nico ter Linden compleet (Linden, Nico ter)Verhalen uit het Nieuwe en het Oude Testament, in drie boeken: Koning op een ezel; Het land onder de regenboog; De profeet in de vis.
Feesten en vasten (Marchant, Kerena)Wat voor rituelen hebben de verschillende wereldgodsdiensten rondom feesten en eten?
Over engelen, goden en helden: verhalen uit de grote wereldreligies (Molen, Janny van der)Mooi vertelde verhalen uit het Boeddhisme, het Jodendom, het Hindoe´sme, het Christendom en de Islam.
God, Adonai, Allah: Vragen over drie grote religies (Mrowiec, Katia; Kubler, Michel; Sfeir, Antoine)Aan de hand van vragen wordt uitgebreide en laagdrempelige informatie gegeven over Christendom, Jodendom en Islam, over de verschillen, de overeenkomsten, de feesten. Mooi ge´llustreerd.
Boeddhisme (Penney, Sue)Wat is belangrijk voor boeddhisten en hoe beleven zij hun geloof?
Christendom (Penney, Sue)Wat is belangrijk voor christenen en hoe beleven zij hun geloof?
Islam (Penney, Sue)Wat is belangrijk voor moslims en hoe beleven zij hun geloof?
Jodendom (Penney, Sue)Wat is belangrijk voor joden en hoe beleven zij hun geloof?
Het Paasfeest (Piper, Sophie)In eenvoudige taal wordt kort het Paasverhaal verteld, maar ook Hemelvaart en Pinksteren komen aan de orde.
Het kind in de stal (Ray, Jane)Het kerstverhaal met een echte pop-up kerststal.
Alles over Jezus (Rock, Lois)Informatie over het leven van Jezus en veel informatie daaromheen, met veel foto's en platen.
Mijn Bijbel verhalenboekje (Rock, Lois)Een aantal bekende bijbelverhalen op toegankelijke wijze verteld.
Junior encyclopedie over de wereldgodsdiensten (Self, David)Uitgebreide informatie over religie in het algemeen en de belangrijkste aspecten van de grotere en kleinere wereldgodsdiensten.
Zo leefde men in het land van de Bijbel (Senker, Cath)Hoe leefden de mensen in IsraŰl en wat gebeurde er in de loop van de geschiedenis? Ook het leven van Jezus en het vroege christendom komen aan de orde.
Huwelijken (Sonntag, Linda)In overzichtelijke hoofdstukken, voorzien van mooie foto's, worden huwelijksgebruiken beschreven in verschillende tradities: de Christelijke, Joodse, Islamitische, Hindoe´stische, Boeddhistische en Sikh-traditie.
Het verhaal van de schepping (Tyndale)Het verhaal van de schepping met prachtige platen.
En God maakte de mens (Vanden Heede, Sylvia)Bekende bijbelverhalen in eenvoudige taal verteld.
Alsjeblieft, Dankjewel (Wever, Hinke)Het verhaal van de broden en de vissen.

Dit hoofdstuk bevat 48 boeken.