06 Informatieve boeken vanaf 9 jaar Kunst

Beroemde kunstenaars. Van Giotto tot Van Gogh (Ayres, Charlie)Veel informatie over het leven en het werk van beroemde kunstenaars, met veel mooie afbeeldingen van hun werk.
Licht en kleur (Bailey, Gerry; Way, Steve)Allerlei weetjes over licht, kleur, zon, regenboog en schilderkunst.
Het poppentheater (Baric, Maija)Van heel simpel materiaal kun je poppen, een podium en nog veel meer voor je poppentheater maken.
Salvador Dalí (Bennett, Leonie)Salvador Dalí maakte bijzondere kunstwerken. Hij werd heel beroemd, al vond en vindt lang niet iedereen zijn werk mooi. In dit boek wordt zijn leven beschreven en worden verschillende van zijn kunstwerken getoond.
Inkt. Word een tekentalent (Bie, Ceciel de)Zeven bekende illustratoren vertellen over hun werk en geven tips en opdrachten.
Vincent van Gogh en de kleuren van de nacht (Bie, Ceciel de)Aan de hand van schilderijen van Vincent van Gogh wordt duidelijk gemaakt hoe deze schilder met licht en donker speelde.
Jessurun de Mesquita. Meester van Artis (Brentjens, Yvonne)Beschrijving van het leven en het werk van dierentekenaar Jessurun de Mesquita.
Het poppenhuis / The doll's house (Carbo, Christa)Bijzonder vormgegeven boek met informatie over het mooiste poppenhuis ter wereld, gemaakt in de 17de eeuw. Met per kamer een beschrijving in het Nederlands en in het Engels.
De Grieken (Chapman, Gillian)Kunst uit het oude Griekenland, ook om zelf te maken.
De Romeinen (Chapman, Gillian)Kunst uit het oude Rome, ook om zelf te maken.
Body-painting (Claybourne, Anna)Alles over bodypainting: geschiedenis, cultuur en betekenis, met mooie foto's.
Renaissance (Cole, Alison)De kunst van de Noordelijke en de Italiaanse Renaissance in beeld gebracht.
In het museum: ik zie, ik zie wat jij niet ziet (Couprie, Katy; Louchard, Antonin)Achtereenvolgende foto's van (delen van) kunstwerken en andere zaken vormen samen een beeldverhaal.
Kunst in de kijker (D'Harcourt, Claire)Kijk op je eigen manier naar beroemde schilderijen.
Een hele kunst... (Dam, Arend van)Vijftig voorleesverhalen over Nederlandse kunstenaars en hun werk uit diverse tijden en over diverse kunstvormen: van Vincent van Gogh, via Hendrik Berlage en Ellen Vogel tot Henny Vrienten.
Kunst voor kinderen (diverse auteurs)Toegankelijk en verrassend overzicht van de geschiedenis van de kunst, met mooie illustraties en leuke weetjes.
Escher: tovenaar op papier (Ernst, Bruno)De beroemde kunstenaar Escher komt tot leven in dit mooie boek, waarin veel van Eschers kunstwerken te zien zijn en besproken worden.
Mijn eerste stappen in de kunst (Fontanel, Béatrice)Een overzichtelijke geschiedenis van de kunst, van de oudheid tot nu, in mooie foto's en korte teksten.
De schilders van Parijs (Freriks, Philip)Leuk beschreven informatie over het leven en de bijzondere schilderijen van de Parijse Impressionisten.
Kunst (Gog, Marian van)Eigenlijk kom je overal wel kunst tegen, maar wat is kunst eigenlijk?
Vincent & Theo: broeders in de kunst (Groothof, Frank)Het levensverhaal van Vincent van Gogh.
Tinguely: zichtbare muziek (Hofland, H.J.A.)Jean Tinguely was een bijzondere kunstenaar. Hij maakte allerlei installaties met wielen, machines van afval en oud ijzer: mooi, grappig en opvallend.
Graffiti (Iburg, Nora)Allerlei informatie over graffiti: geschiedenis, ontwikkeling, beroemde graffitikunstenaars.
De snor van Dali (Komrij, Gerrit)Beschrijving van het leven en het werk van de "gekke en geniale meneer", de surrealistische kunstenaar Salvador Dali.
Dieren (Lacey, Sue)Bekijk beroemde kunstwerken over dieren en maak je eigen kunstwerk!
Landschappen (Lacey, Sue)Kijk naar mooie landschapsschilderijen van beroemde schilders en maak zelf mooie dingen.
Mensen (Lacey, Sue)Met beroemde kunstwerken over mensen als voorbeeld word je zelf aan het werk gezet.
Sport en vrije tijd (Lacey, Sue)Kijk naar beroemde kunstwerken over sport en vrije tijd en maak je eigen kunstwerk!
Stillevens (Lacey, Sue)Bekijk beroemde stillevens en maak ook je eigen stillevens.
1 (Lieshout, Ted van)Een bijzonder telboek met kunstwerken uit het Rijksmuseum, waarbij de auteur wijst op bijzonder details.
2 (Lieshout, Ted van)Een bijzonder telboek met kunstwerken uit het Rijksmuseum, waarbij de auteur aan het slot wijst op bijzondere details van de schilderijen.
Vincent van Gogh. Op de vleugels van de wind (Lossani, Chiara)Beschrijving van het leven van de beroemde schilder Vincent van Gogh en zijn relatie met zijn broer en grootste bewonderaar Theo, met bijzondere illustraties.
Slaginstrumenten (Lynch, Wendy)Allerlei informatie over verschillende soorten slaginstrumenten.
Snaarinstrumenten (Lynch, Wendy)Toegankelijke informatie met veel foto's over verschillende snaarinstrumenten.
Toetsinstrumenten (Lynch, Wendy)Toegankelijke informatie over verschillende soorten toetsinstrumenten.
Sport, cultuur en ontspanning (Mason, Antony)Quizvragen en interessante weetjes over sport, kunst, theater, film en literatuur.
Tatoeages (Mason, Paul)Welke betekenis hebben tatoeages in verschillende culturen?
Atlas: Een fantastische ontdekkingsreis langs de schatten van de wereld (Mizielinscy, Alexandra en Daniel)Een wel heel bijzondere atlas, waarin alle werelddelen aan bod komen. Voor een groot aantal landen zijn op de kaart cultuurschatten en daar voorkomende dieren en planten getekend. Met aan het slot de vlaggen van alle landen.
Frans Haas, een reis door schilderijenland (Pfister, Marcus)Frans Haas heeft genoeg van gewone paaseieren en beschildert de eieren met beroemde kunstwerken.
Calder: de draad van Alexander (Posthuma, Sieb)Het leven van beeldend kunstenaar Alexander Calder, treffend weergegeven in woord en beeld.
Kijk je ogen uit! (Schutten, Jan Paul)Heel bijzondere en kunstzinnige dierenfoto's met informatieve bijschriften.
Big bad city (Slinkachu)Foto's van Britse steden (en een paar van Amsterdam), met steeds een detailfoto waarop kleine plastic mensjes hun stadse leven lijken te leven.
Mode (Sluis, Claudia van der)Gevarieerde informatie over de mode: informatieve teksten, (strip)verhalen en interviews.
How to be an explorer of the world. Een draagbaar museum. (Smith, Keri)Leuke tips om zelf ontdekkingsreiziger, verzamelaar, kunstenaar of schrijver te worden; een stimulerend boek om de wereld te ontdekken.
D.E.S.I.G.N. (Solarz, Ewa)Op een bijzondere manier worden 70 beroemde ontwerpen uit de laatste 150 jaar getoond en toegelicht. De ontwerpers en hun overwegingen komen aan bod, met leuke en duidelijke illustraties.
Van alles over musea en verzamelen (Swart, Ymkje)Veelzijdige informatie met foto's en historische achtergronden over wat je kunt verzamelen en wat je in musea kunt vinden.
Auguste Rodin (Tames, Richard)Met mooie foto's van de werken van de beeldhouwer Auguste Rodin wordt het verhaal van zijn leven verteld.
Michelangelo (Tames, Richard)Met mooie foto's van zijn werken wordt het verhaal verteld van de veelzijdige kunstenaar Michelangelo.
Een regenboog is een cirkel en nog veel meer over kleuren (Taylor, Helen)Allerlei leuke weetjes over kleuren.
Beelden liegen niet (Visch, Henk)Beeldhouwer Henk Visch vertelt, met veel foto's, over veel soorten beelden, over hun achtergrond en zijn gedachten en associaties erbij.
Pieter Breughel (Woodhouse, Jayne)Met mooie foto's van zijn werk wordt het leven van de schilder Pieter Breughel verteld.
Rembrandt van Rijn (Woodhouse, Jayne)Met mooie foto's van zijn werk wordt over het lang niet makkelijke leven van de beroemde schilder Rembrandt verteld.
Het kleine Rijksmuseum (Zweekhorst, Dik)Meer dan 120 (details van) kunstwerken uit het Rijksmuseum worden getoond, met daarbij één toegankelijk woord als beschrijving, maar ook naam van kunstwerk en maker, materiaal, formaat en jaartal van het kunstwerk.

Dit hoofdstuk bevat 53 boeken.