03 Informatieve boeken vanaf 9 jaar Mens en maatschappij

Aan het werk: 16 leerlingen over hun stage16 jongeren vertellen over de (heel verschillende) dingen die ze moeten doen tijdens hun stage en hoe ze dat vinden.
Anne Frank: haar leven in brievenHet leven en de brieven van Anne Frank, kort na haar verhuizing naar Nederland, worden gerelateerd aan de belevenissen van kinderen die ook verhuisd zijn naar een ander land of een andere omgeving en daar een nieuw leven begonnen.
Atriums compacte encyclopedieBeknopte informatie, in thema's gerangschikt, over de (landen van de) wereld, geschiedenis, natuurwetenschappen.
De vijf zintuigenKorte uitleg met leuke doorkijkplaten over de functie van de zintuigen.
Het basisschoolboekAls je wilt weten wat je op de basisschool geleerd hebt (of had moeten leren) dan kan dit boek je helpen.
Het menselijk lichaam: een fascinerende reis van het hoofd naar de tenenVia levensechte foto's krijg je een indruk van het menselijk lichaam en hoe het werkt.
Hier woon ik en jij?Saruna, een Maasai-jongen uit Kenia, vertelt over zijn dagelijks leven.
Jouw school - mijn schoolKinderen over de hele wereld vertellen over hun leven thuis en op school.
Jumboboek van je lijfEen groot formaat boek laat zien wat je lichaam allemaal kan en doet.
Kwetsbare aarde: de wereld in veranderingHoe verandert de aarde als gevolg van het klimaat? En wat is de rol van de mens en de natuur zelf daarin?
Lannoo's grote beeldwoordenboekIn 12 thema's geordende encyclopedie met veel mooie illustraties en weinig tekst.
Lichaam en gezondheidHeel veel vragen en antwoorden over hoe het menselijk lichaam werkt.
Meet Weet Spuit VreetKinderen met diabetes vertellen over hun ervaringen en geven 'survivaltips'
Mensen zoals jij en ik; encyclopedie van alle volkerenMet veel foto's en korte informatieblokken worden de volkeren van de wereld aan je voorgesteld.
Van carnaval tot kerst: 20 feesten & dagen om te onthoudenToegankelijke informatie over diverse feesten, die we in Nederland vieren, ook die van de verschillende godsdiensten.
Vrij: De rechten van de mens voor alle kinderenBeroemde illustratoren maakten mooie tekeningen bij de rechten van de mens, die voor alle kinderen in de wereld moeten gelden.
Wat is dat?Antwoorden op allerlei uiteenlopende levensvragen, van "is het naar om oud te zijn?" tot "wat is mode?".
Werken in de bouwWat voor werk kun je doen in de bouw? Enkele jongeren vertellen hun stage-ervaringen.
Werken in de keukenWat voor werk kun je allemaal doen in de keuken en waar moet je op letten? Verschillende jongeren vertellen over hun stage-ervaringen.
Werken in de winkelOok in de winkel kun je veel verschillende dingen doen. Diverse jongeren vertellen over hun stage-ervaringen.
Werken in de zorgWat houdt werken in de zorg in?
Werken in het groenWat voor werk kun je doen als je met planten en bomen bezig wilt zijn?
Wetboek voor jongerenPraktische informatie over de Grondwet en de Nederlandse wetgeving aan de hand van herkenbare thema's als school, gezin, middelengebruik en seksualiteit.
Winkler Prins Jeugdwoordenboek NederlandsBruikbaar woordenboek met uitspraak- en klemtooninstructie en enkele illustraties.
Winkler Prins KinderwoordenboekLeuk woordenboek met fotoīs en thematische bladzijden en waar nodig uitspraakinstructie.
WinklerPrins Kinderencyclopedie van het menselijk lichaamAllerlei informatie en weetjes, met veel foto's en tekeningen, over het menselijk lichaam.
Woorden wekkenBekende schrijvers vertellen over hun leeservaringen.
Eerste grote encyclopedie voor kinderenDiverse thema's worden behandeld in deze kinderencyclopedie met leuke illustraties.
Ik woon in Zuid-AfrikaKinderen uit Zuid-Afrika vertellen over hun leven.
Kinderen zoals jij en ikDe rechten van het kind worden uitgelegd met voorbeelden van kinderen overal ter wereld. Niet alle rechten zijn voor iedereen vanzelfsprekend...
Mijn woordenschatMooi vormgegeven overzicht van begrippen, per domein gerangschikt.
SuikerWaar komt suiker vandaan en wat kun je ermee doen? En wat is het verschil tussen rietsuiker en bietsuiker?
Vraag en Antwoord EncyclopedieZoek informatie over heel veel thema's.
Alcohol (Amos, Janine)Jorrit en zijn vader drinken teveel. Allebei gaan ze daaraan werken. Aan de hand van hun verhaal wordt uitgelegd wat alcohol met je doet en wat je zelf kunt doen.
Drugs (Amos, Janine)Alex gaat drugs gebruiken als het niet goed gaat op school. Gelukkig merkt hij op tijd dat hij daardoor nog minder goed presteert, ook bij de toneelvoorstelling. Aan de hand van Alex' verhaal wordt ingegaan op drugsverslaving.
Eetstoornissen (Amos, Janine)Aan de hand van de eetproblemen van Astrid wordt duidelijk gemaakt wat eetstoornissen zijn, waar ze mee te maken hebben en wat je eraan kunt doen.
Overgewicht (Amos, Janine)Aan de hand van het verhaal van Jim, die niet gezond eet en te weinig beweegt, wordt uitgelegd wat overgewicht is en wat je eraan kunt doen.
Roken (Amos, Janine)Kim begint met roken en kan heel moeilijk weer stoppen. Aan de hand van Kims ervaringen worden de risico's van roken uitgelegd.
Zwangerschap (Amos, Janine)Helen vrijt voor het eerst en is bang dat ze zwanger is. Aan de hand van Helens verhaal worden zaken rondom seksualiteit en relaties besproken.
Vrijheid of veiligheid? (Anderson, Judith)Denk na over wat vrijheid betekent en of veiligheid voor iedereen hetzelfde is. En over hoeveel privacy we willen inleveren voor onze veiligheid.
Extreme energie (Arnold, Nick)Veel interessante en grappige informatie over energie, ook over de energiehuishouding in je eigen lichaam, met leuke illustraties.
Geneeskunde nu en in de toekomst (Arnold, Nick)Wat voor ontwikkelingen kunnen we in de geneeskunde verwachten en hoe ver zijn we al?
Hoe word ik schrijver? (Asseldonk, Lonneke van)Allerlei handige tips om je te helpen bij het schrijven van je eigen boek, gedicht, verhaal.
A is een koetje (dat staat op zijn kop) (Bach, Ferran; Berkel, Rob)Hoe zijn de schrijftaal en het alfabet ontstaan?
Schrijf me! (Backer, Martijn; Eijk, Inez van)Allerlei leuke tips om brieven, maar ook e-mails en sms-jes te sturen.
Seks, puberteit en al dat gedoe (Bailey, Jacqui)Allerlei informatie over je lichaam, liefde en seksualiteit, met leuke illustraties.
Voedsel voor iedereen (Baines, John)Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het voedsel in de wereld eerlijker verdeeld en duurzamer geproduceerd wordt?
Love & Leed. Liefdesgids voor meiden (Bakhuis, DaniŽlle)Wat doe je als je verliefd bent, een vriendje hebt? Maar er komt meer aan bod: seks, ruzie, vreemdgaan, uitmaken en liefdesverdriet. Een boek vol tips en trucs.
Help, ik krijg geen lucht! Astma en ademhaling (Ballard, Carol)Informatie met foto's en tekeningen over hoe je ademhaling werkt en wat er gebeurt als je astma hebt.
Vliegschool: Stap voor stap een vliegtuig leren besturen (Barnard, Nick)Uitleg over hoe je een vliegtuig moet besturen, wat je allemaal moet kunnen en weten. Met informatie over verschillende soorten vliegtuigen.
Eerst jij, dan ik! (Baseler, Marja)Hoe moet je je gedragen: regels voor het dagelijks leven.
Feel good for kids (Baseler, Marja)Aan de hand van diverse thema's (jij, thuis, school en vrienden, ziek en gezond, leuke dingen doen, de wereld om je heen) worden allerlei zaken uitgelegd en tips gegeven voor een leuk, gezond en verantwoord leven.
Het gekke bekken en gave tandenboek (Baseler, Marja)Allerlei informatie over je gebit: hoe houd je het schoon, waar moet je op letten met eten en drinken, wat doet de tandarts, hoe werkt een beugel?
Ik + jij = wij. Alles over vriendschap, liefde en geboorte (Baseler, Marja)Duidelijke informatie met veel illustraties over identiteit en erfelijkheid, gezin, vriendschap, liefde, seksualiteit, grenzen en geboorte.
Kijk mij nou! (Baseler, Marja)Allerlei leuke informatie over je lichaam
Let's talk about the future (Baseler, Marja)Bedenk wat je met je leven wilt: denk na over de toekomst, over wat je kunt en wilt. Dit boek helpt je daarbij.
Let's talk about love (Baseler, Marja)Allerlei informatie over de liefde: hoe leg je contact, wat is een relatie, hoe ga je om met liefdesverdriet, wanneer wil je seks en nog veel meer nuttige tips.
Over leven en dood (Baseler, Marja)Allerlei informatie over omgaan met ernstige ziekte en dood, over afscheid nemen en loslaten. Met ervaringsverhalen en tips.
Mythen, sagen en legenden (Bastable, Jonathan)Bijzondere weetjes over (figuren uit) mythische verhalen, bijbelverhalen, volksverhalen en sprookjes. Met quizvragen die naar de juiste pagina in het boek verwijzen.
Mijn beroep is... (Baussier, Sylvie)Diverse beroepen worden op een leuke en speelse manier in beeld gebracht.
De vrijlating van Nelson Mandela (Beecroft, Simon)De vrijlating van Nelson Mandela op 11 februari 1990 betekende een ommekeer voor de zwarte Zuid-Afrikanen.
Terroristen slaan toe: 11 september (Beecroft, Simon)De aanslagen op 11 september 2001 hebben grote invloed gehad op de wereld van nu.
Aardbevingen (Bennett, Paul)Wat moet er gebeuren na een aardbeving? De hulporganisaties staan klaar.
Hongersnood (Bennett, Paul)Hoe ontstaat hongersnood en hoe kun je mensen helpen?
Oorlog (Bennett, Paul)Wat betekent oorlog voor mensen en hoe kunnen slachtoffers geholpen worden?
Overstromingen (Bennett, Paul)De hulpverlening staat klaar, om te zorgen dat er geen overstromingen komen. Maar ook om te helpen na een overstroming.
Waarom is de paashaas geen hond? (Berg, Leen van den)Informatie over allerlei feesten en feestdagen.
Het bouwterrein (Berger, Jos; Cerisier, Emmanuel)Wat gebeurt er allemaal bij het bouwen van een huis of bij het aanleggen van een snelweg? De illustraties laten goed zien hoeveel mensen er dan aan het werk zijn.
Allemaal mensen (Blexbolex)Bijzondere illustraties (met soms onbekende woorden) laten op een bijzondere en originele manier verschillen tussen mensen zien: meneer en mevrouw, maar ook: dirigent en tiran.
Hallo wereld! (Boer, Rose Mary de)Bijzondere verhalen over het dagelijks leven van kinderen uit allerlei delen van de wereld.
Chatten (Bon, Annemarie)Drie jongens zijn betrokken bij een niet bedoelde inbraak in school. Op de chat hebben ze andere namen en zo bespreken ze het voorval. Een 'onbekende' blijkt mee te chatten onder de naam van een vriendin. Hij probeert de jongens te chanteren. Uiteindelijk
Help, een boekbespreking! (Bon, Annemarie)Waar moet je aan denken als je een boekbespreking moet houden: veel tips en informatie over schrijvers.
Help, een spreekbeurt! (Bon, Annemarie)Leuke tips en voorbeelden over hoe je spreekbeurten, werkstukken en boekbesprekingen kunt maken.
Help, een spreekbeurt! Of erger nog, een werkstuk... (Bon, Annemarie)Handige tips voor het maken van een spreekbeurt of werkstuk.
Van Dale Junior Vergelijkingenwoordenboek (Boon, Ton den)Eenvoudige uitleg van Nederlandse vergelijkingen, met steeds een voorbeeldzin erbij.
Gebruikt de juf drugs? (Boonen, Stefan)Vragen en antwoorden over drugs.
Van tafel tot ster (Bosschaert, Greet)Met duidelijke illustraties en korte zinnen wordt de betekenis van veel begrippen duidelijk gemaakt.
Armoede in de wereld (Bowden, Rob)Waarom is er armoede in de wereld en wat kunnen we eraan doen?
Niet meer alleen (Breet, Margriet)Lisa komt, tegen haar zin, in Amsterdam wonen en maakt kennis met de schrijfster Annie M.G. Schmidt.
Samenleven, hoe doe je dat? (Brenifier, Oscar)Aan de hand van veel vragen wordt de lezer aan het denken gezet over rechten en plichten in de samenleving.
Waarom leef ik ? (Brenifier, Oscar)Aan de hand van 6 levensvragen wordt gefilosofeerd over de zin van het leven.
Wat is goed, wat is kwaad? (Brenifier, Oscar)Aan de hand van vragen wordt gefilosofeerd over goed en kwaad.
Wat voel ik? (Brenifier, Oscar)Aan de hand van uiteenlopende vragen wordt gefilosofeerd over gevoelens.
Wie ben ik? (Brenifier, Oscar)Aan de hand van vele vragen wordt stilgestaan bij de eigen identiteit.
Dierenwelzijn (Browning, Bel)Hoe gaan wij met dieren om? Wat kunnen we doen om het leven van dieren te verbeteren? Wat gebeurt er nu al?
En blij, en boos, en anders; allemaal gevoelens (Brownjohn, Emma)Diverse gevoelens worden op een duidelijke manier aan de orde gesteld.
En dun, en dik, en anders; allemaal lichamen (Brownjohn, Emma)Informatie over het menselijk lichaam, met leuke tekeningen, uitklapplaatjes enz.
Een vleugje West-Afrika (Brownlie, Alison)Wat eten mensen in West-Afrika en wat voor feesten vieren ze?
Astma (Bryan, Jenny)Wat is astma, wat kun je eraan doen en kun je ermee leren leven?
Diabetes (Bryan, Jenny)Wat is diabetes, wat kun je eraan doen en hoe kunnen we ervoor zorgen dat minder mensen diabetes krijgen?
Helemaal blij! (Bryant-Mole, Karen)Wat doe je als je blij bent?
Ik ben verlegen (Bryant-Mole, Karen)Wat kun je doen als je verlegen bent?
Smullen met wit voedsel (Bullard, Lisa)Ook wit eten kan heel lekker zijn!
Werken in de schoonmaak (Bulthuis, Amanda)Allerlei tips voor als je in de schoonmaak wilt werken of stage lopen.
Multiple Sclerose (Burnfield, Alexander)Mulptiple Sclerose (of MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelstel. Wat gebeurt er dan met je en is er iets aan te doen?
Planeet in gevaar (Burnie, David)Als we de aarde willen laten overleven moeten we investeren in duurzaamheid.
Het menselijk lichaam (Calabresi, Linda)Hoe werkt je lichaam, wat doen je organen en je zintuigen? 3D-illustraties laten veel zien
Vegetarisme (Calvert, Samantha)Wie vegetarisch is, leert andere voedingsmiddelen kennen.
Jouw goed recht (Carbo, Christa)Informatie over rechten en regels, bijvoorbeeld over jouw rechten bij echtscheiding, bij de dokter, op school.
Hoe krijg ik die boosheid onder controle? (Cassada Lohmann, Raychelle)Een toegankelijk werkboek, dat je inzicht geeft in je boosheid en je leert ermee om te gaan.
Survivalgids geld (Cazemier, Caja)Handige tips om beter met geld om te leren gaan.
Survivalgids vakantie (Cazemier, Caja)Wat moet je doen om je vakantie te laten slagen? Tips over geld, gezondheid, vakantieliefdes en nog veel meer.
Survivalgids voor jongens (Cazemier, Caja)Handige tips en leuke weetjes voor als je in de puberteit bent.
Survivalgids voor meiden (Cazemier, Caja)Handige tips en leuke weetjes voor als je in de puberteit bent.
Survivalgids voor pubers (Cazemier, Caja)Er verandert veel in het leven van een puber. Lees hoe je al die veranderingen kunt overleven!
Het hoe zit dat? boek (Chabaneix, Hortense de; Laffon, Martine)Vragen en antwoorden over allerlei onderwerpen. Van Hoe zeg je sorry? tot Hoe weet je wat de toekomst gaat brengen?. Met leuke illustraties.
Verloren stemmen: oorlog in de woorden van kinderen (Challenger, Melanie; Filipovic, Zlata)Ontroerende dagboeken van kinderen uit diverse oorlogen, met informatie over de betreffende oorlog en het kind.
Kinderarbeid: Mehboobs verhaal (Chambers, Catherine)Wat is kinderarbeid en hoe kunnen die kinderen weer naar school? Onder andere aan de hand van het verhaal van de 12-jarige Mehboob wordt duidelijk hoe belangrijk, maar ook hoe ingewikkeld dat is. Maar de lezer kan ook zelf bijdragen!
Orkaan (Chambers, Catherine)Basale informatie met foto's over oorzaken en gevolgen van orkanen.
Een wereld vol kinderen (Ciboul, AdŤle)In kort bestek wordt het leven van kinderen in verschillende landen en werelddelen getoond, met leuke illustraties, flapjes en uitschuifplaatjes.
Het circus komt! (Ciboul, AdŤle)Een leuk kijkboek vol verrassingen over het leven van mensen en dieren in het circus.
Veilig voedsel (Claire, Andrea; Harte Smith)Wat is er veranderd aan ons voedsel in de loop der tijd? Hoe kunnen we veilig en gezond eten? Is genetisch gemanipuleerd voedsel nu wel of niet goed voor onze gezondheid?
Body-painting (Claybourne, Anna)Alles over bodypainting: geschiedenis, cultuur en betekenis, met mooie foto's.
De 100 grootste gevaren op aarde. Hoe overleef je ze? (Claybourne, Anna)Wat moet je doen als je in een gevaarlijke situatie terecht komt, van natuurrampen tot gevaarlijke dieren (en menselijke fouten)?
Piercings (Claybourne, Anna)Piercings zijn van alle tijden. Wat is de betekenis ervan?
Mama, wat heb je in je buik? (Cocovini, Abby)Van maand tot maand wordt verteld over de ontwikkeling van de baby in de buik.
Het kleine boekje over het milieu (Coirault, Christine)Eenvoudige tips om het milieu te sparen.
Haar op gekke plekken (Cole, Babette)Hoe groei je van kind naar volwassene? Door meneer en mevrouw Hormoon.
Ontdek het menselijk lichaam in 3D (Colombo, Luann)Met een driedimensionaal model van het menselijk lichaam in het midden ter illustratie worden diverse functies van het lichaam uitgelegd.
Eerlijke handel? (Cooper, Adrian)Wat is handel en waarom gaat het niet altijd eerlijk in de wereldhandel?
Racisme (Cooper, Adrian)Wat is er racisme en wat voor gevolgen had het vroeger en heeft het nu?
Je zit er maar mee (Crabbť, Christine)Kinderen schrijven brieven over hun problemen, ze krijgen een eerlijk antwoord.
Een nieuw Europa (Craene, Bert De)Met de komst van de oude Oostblok-landen is de EU heel wat groter geworden: over de EU en al haar, oude en nieuwe, leden wordt een en ander verteld.
Ik ben blut. Het omgaan met geld handboek (Croke, Liam)Informatie over financiŽn, economie, belasting, maar ook over je eigen financiŽle situatie, over schulden en sparen.
Rusland (Cumming, David)Leuke informatie over Rusland, met veel foto's, aan de hand van het dagelijks leven van Elizaveta.
Vluchtelingenkamp: Carbino's verhaal (Dalton, David)Hoe ziet het leven van vluchtelingen eruit en hoe kunnen ze weer opnieuw beginnen? Onder andere aan de hand van Carbino's verhaal wordt duidelijk hoeveel geduld een vluchteling moet hebben. Maar de lezer kan ook zelf bijdragen!
Leve de koning! Verhalen over prinsen en prinsessen Van Oranje (Dam, Arend van)Verhalen met persoonlijke gebeurtenissen rondom de troonswisselingen van de voorgangers van koning Willem-Alexander.
De dierenwinkel (Dam, Minke van)Wat valt er allemaal te doen en te kopen in een dierenwinkel?
Vraag maar (Damm, Antje)Allerlei filosofische vragen die kinderen aan het denken zetten over hun eigen leven.
Bla bla bla: wonderlijke woorden en te gekke talen (DaniŽls, Wim)Allerlei leuke (en soms ingewikkelde) weetjes en testjes over taal, met ook summiere informatie over gebarentaal.
Het grote taalboek (DaniŽls, Wim)Na een inleiding over de functie en de geschiedenis van de taal, wordt uitgebreid verteld over taalregels, woorden, zinnen, spreekwoorden (enzovoort) en zelfs over allerlei taalvaardigheden.
Junior Spreekwoordenboek (DaniŽls, Wim)Zo vind je de betekenis van spreekwoorden.
Juniorspellingwijzer (DaniŽls, Wim)Zo maak je geen spelfouten meer: moeilijke spelling wordt uitgelegd.
Over Nederlands gesproken (DaniŽls, Wim)Leuke weetjes uit de geschiedenis van de Nederlandse taal, van het Oudnederlands van de negende eeuw tot en met sms en msn.
Van Dale Junior Woordgeschiedenisboek (DaniŽls, Wim)Waar komen onze woorden vandaan? Verklaringen van Nederlandse woorden met leuke weetjes en extra vragen en antwoorden.
Wie is er bang om een beroep te kiezen? (DaniŽls, Wim)Waar moet je bij stilstaan als je over je toekomst nadenkt: wat vind je leuk, waar voel je je thuis? Testjes helpen je een richting te vinden. Daarnaast is er een alfabetisch overzicht van beroepen.
Wie is er bang om te zoenen? (DaniŽls, Wim)Allerlei leuke weetjes, een verhaal en een paar gedichten over zoenen.
Alles erop en eraan (Delfos, Martine)Wat gebeurt er bij bevruchting, zwangerschap en bevalling?
Dat heb je van mij (Delfos, Martine)Waarom lijk je op je ouders? Waarom zijn sommige planten- en dierensoorten uitgestorven?
Dat nare gevoel (Delfos, Martine)Uitgebreide uitleg over seksueel misbruik, het sluipende van misbruik, de risico's van internet. Met daarnaast veel aandacht voor wat je kunt doen, dat je de angst voor misbruik niet moet laten overwegen en dat je er altijd met iemand over moet praten.
De dicht-bij-je-bed show (Delfos, Martine)Informatie over geslachtsziekten
De wereld van Luuk (Delfos, Martine)Luuk is autistisch; dat is soms moeilijk voor hem en voor zijn omgeving
Een vrolijke drukte: over menstruatie (Delfos, Martine)Duidelijke uitleg over verschillen tussen jongens en meisjes en over het hoe en waarom van de menstruatie.
Overal te koop (Delfos, Martine)Informatie over voorbehoedmiddelen.
Verliefd is verliefd (Delfos, Martine)Informatie over homoseksualiteit: "Liefde is liefde of het nu homoseksueel of heteroseksueel is".
Zin in jezelf (Delfos, Martine)Seksuele voorlichting over masturbatie, zelfbevrediging.
Zoek de verschillen (Delfos, Martine)Over verschillen (en overeenkomsten) tussen jongens en meisjes, mannen en vrouwen.
One Direction: het nieuwe officiŽle fanboek (Delmega, Sarah)Alles wat je wilt weten over de vijf jongens van One Direction is in dit boek te vinden, met natuurlijk veel foto's en interviews.
Kinderen weten hoe het hoort: KinderDitz (Ditzhuyzen, Reinildis van)Hoe moet je je eigenlijk gedragen? Wat is goed, wat is fout en hoe hoort het nu eigenlijk: etiquette voor kinderen en jongeren.
Leve de Koning(in)!: een vorstelijk boekje voor kinderen (ťn hun ouders!) (Ditzhuyzen, Reinildis van)Toegankelijke informatie over allerlei facetten van het koningschap.
Encyclopedie voor de jeugd (diverse auteurs)Uitgebreide en niet altijd gemakkelijke encyclopedie, met veel foto's, illustraties, kaartjes en in het kort uiteenlopende bijzondere wetenswaardigheden in de 'Wereldwijzer' aan het slot.
Grote vragen over de wereld, de mensen en jou! (diverse auteurs)Allerlei vragen met eerlijke en redelijk toegankelijke antwoorden over het leven en de dood, over familie, relaties, gevoelens en de wereld om ons heen.
Thuis in twee gezinnen (diverse auteurs)Kinderen vertellen over hun ervaringen na de scheiding van hun ouders (en soms na het overlijden van een van hun ouders). Met tips en punten om over na te denken.
Wow! De avontuurlijkste encyclopedie over alles (diverse auteurs)Thematisch geordende encyclopedie met veel foto's, met veel bijzondere weetjes.
Ben jij ook op mij? (Doef, Sanderijn van der)Seksuele voorlichting in duidelijke taal en dito illustraties: informatie over het lichaam, seks, samenlevingsvormen, maar ook misbruik, schuine moppen en schuttingwoorden komen aan bod.
Ik vind jou lief (Doef, Sanderijn van der)Duidelijke informatie over seks, vriendschap, erfelijkheid, zwangerschap, geboorte en verschillende gezinsvormen.
Het neusje van de zalm (Donkelaar, Maria van; Rooijen, Martine van)Allerlei spreekwoorden en uitdrukkingen over eten en drinken worden uitgelegd.
De hond (Douglas, Jozua)Allerlei interessante weetjes over honden, met tussendoor het verhaal van Lotte, die met haar opa naar een hondenshow gaat.
Haar (Dowswell, Paul)Wat deden de mensen vroeger met hun haar en welke betekenis heeft haar nu, zowel bij ons als in andere culturen?
Kinderen spelen! (Dros, Imme; Seabrook, Jeremy)Fotoboek over kinderen over de hele wereld, voor wie spelen soms wel en soms niet vanzelfsprekend is.
Onze spectaculaire planeet: encyclopedie van de hoogste, diepste, snelste en gekste dingen ter wereld (Dubois, Michael; Hilden, Katri)Een bijzonder naslagwerk met bijzondere en interessante weetjes over dieren, kunst en cultuur, geologie en nog veel meer.
Gezondheidszorg (Duckworth, Katie)Gezondheidszorg is heel belangrijk: op verschillende plaatsen in de wereld zijn daar voorbeelden van.
Onderwijs (Duckworth, Katie)Alle kinderen hebben recht op onderwijs, maar dat is niet overal vanzelfsprekend.
Het grote boerenboek (Duizer, Piet)Heel veel informatie over het leven op de boerderij, met veel aandacht voor biologische landbouw.
Moeten apen ook naar de tandarts? (Duizer, Piet)Informatie over het leven van dieren in dierentuinen en in het wild en over het werk van dierenverzorgers.
Ik ben bang voor die meneer (Dumont, Virginie)Sophie wordt geconfronteerd met een exhibitionist. Op school wordt er over gepraat: wat kan wel, wat mag niet.
Pijnstillers en kalmerende middelen (Durham, Michael)Hoe werken pijnstillers en kalmerende middelen en wat zijn de risico's?
Meningsuiting (Edwards, Nicola)Kinderen mogen hun mening uiten en moeten zelf keuzes kunnen maken over hun leven.
Zoals het leven komt: tien jongeren op een ongewoon pad (Elias, Bettie)Tien jongeren vertellen over moeilijke ervaringen tijdens hun leven: een kindertehuis, een zwangerschap, vlucht uit Afghanistan, autisme, depressie, alcoholistische ouders enzovoort.
Grote vragen van kleine mensen en simpele antwoorden van knappe koppen (Elwin Harris, Gemma)Vragen van kinderen over uiteenlopende onderwerpen, met antwoorden van allerlei deskundigen.
Jong en hooggevoelig hoezo anders?! (Ende, Ellen van den; Verschure, MariŽtte)Informatie, nuttige tips en oefeningen voor hooggevoelige jongeren.
Om alles wat er niet meer is (Erve, Monique van 't; Fiddelaers-Jaspers, Riet)Jongeren vertellen over hun gevoelens, nadat een gezinslid zelfmoord heeft gepleegd.
Verhalen van Nederland (Es, Gijsbert van)Leuke weetjes over Nederland: gewoontes, geschiedenis, economie, enzovoort.
Ik krijg tranen in mijn ogen als ik aan je denk (Essen, Ineke van)Kinderen vertellen hoe het was toen hun vader of moeder doodging.
USA: alles wat je altijd al wilde weten (Evans, Lynette)Allerlei grappige (historische) weetjes over de Verenigde Staten van Amerika, met veel foto's en tekeningen.
Werken als piloot (Evert, Jan van)Informatie over wat je moet doen om piloot te worden en over het werk van een piloot.
Geloof het of niet! Alles over religies, bijgeloof, volksgeloof en nog vťťl meer (Ewijk, Dieke van)Leuke weetjes over godsdiensten, spiritualiteit, bijgeloof en heel veel andere zaken. Met een goedgelovigheidstest.
Hoera, we bouwen een hut! (Eydoux, Anne; Schmitt, Didier)Allerlei tips en voorbeelden om schuilplaatsen, tenten, hutten en meubels te bouwen, met duidelijke uitleg, foto's en tekeningen.
Met open ogen: 100 bijbelse gedichten (Eykman, Karel)Gedichten over het gewone leven, geÔnspireerd op bijbelverhalen.
Ik weet niet wat ik weten moet (Fiddelaers-Jaspers, Riet)Informatie over wat er gebeurt als iemand doodgaat: feiten, maar ook gevoelens komen aan de orde.
Wie ben ik zonder jou? (Fiddelaers-Jaspers, Riet)Informatie over dood, verlies en rouw, met tips en veel ervaringsverhalen van jongeren, die een ouder, broer of zus verloren hebben.
Engelse woordjes voor jongeren (Finnie, Sue; Bourdais, DaniŤle)Op een speelse manier worden alledaagse woorden en begrippen in het Engels vertaald, met uitspraakaanwijzingen en veel foto's, op thema geordend.
Een vleugje Japan (Fisher, Teresa)Wat eten de Japanners en welke feesten hebben ze?
Beauty, body, brains: hťt boek voor zelfbewuste meiden (Fisscher, Tiny)Heel veel slimme tips om je lichaam en je geest goed te verzorgen, van make-up tot faalangst, van verliefdheid tot fitness.
Fruit (Fitzsimons, Cecilia)Feiten en tips over fruit.
Granen, noten & specerijen (Fitzsimons, Cecilia)Feiten, tips en recepten over granen, noten en specerijen.
Groenten & kruiden (Fitzsimons, Cecilia)Feiten en tips over groenten en kruiden.
Zuivelproducten & dranken (Fitzsimons, Cecilia)Feiten en tips over melkproducten, eieren en diverse dranken.
Papier (Fix, Alexandra)Waar komt papier vandaan, wat doen we ermee en hoe kunnen we het hergebruiken?
Mummies (Fleury, Kevin)Beknopte en redelijk toegankelijke beschrijving van mummies van vroeger en nu.
Leerstoornissen (Flynn, Margaret; Flynn, Peter)Informatie over mensen met een verstandelijke handicap; wat zijn hun mogelijkheden?
Groot-BrittanniŽ (Forbes, Scott)Allerlei grappige, interessante, soms historische weetjes over Groot-BrittanniŽ.
Sporen onderzoek: hoe sporen kunnen leiden naar de dader: alles over forensisch onderzoek (Frith, Alex)Informatie over forensisch onderzoek, met informatieve strips en voorbeelden van werkelijk gebeurde misdaden.
Ademhaling (Ganeri, Anita)Hoe werkt je ademhaling? Leuke weetjes over je longen.
Bloedsomloop (Ganeri, Anita)Leuke weetjes over het bloed in je lichaam.
Hersenen (Ganeri, Anita)Leuke weetjes over de werking van je hersenen.
Spieren & skelet (Ganeri, Anita)Leuke weetjes over je botten en spieren.
Spijsvertering (Ganeri, Anita)Wat gebeurt er met het eten in je lichaam? Leuke weetjes over de spijsvertering.
Zintuigen (Ganeri, Anita)Leuke weetjes over de vijf zintuigen.
Winkler Prins kinder encyclopedie (Ganeri, Anita; Oxlade, Chris)Een toegankelijke en met veel foto's geÔllustreerde encyclopedie, thematisch gerangschikt.
Hulphonden (Gay-Balmaz, Myrte; Kooiman, Margreeth)Informatie over allerlei soorten hulphonden, over hun opleiding en over hun werk (onder andere ook voor doven en slechthorenden).
Draag elke dag een schone onderbroek (Gellman, Marc)Ouders hebben doorgaans speciale regels, die ze vaak vertellen; welke regels zijn dat en waarom zijn ze er eigenlijk?
Dierentuin (Gerritsen, Ardaan; Post, Hans)Wat gebeurt er allemaal in de dierentuin? Leuke weetjes over allerlei dieren en over de mensen die in de dierentuin werken.
De kraamverzorging (Gielens, Carla)Wat houdt het beroep kraamverzorgende in? Wat moet je doen, waar kun je dat leren?
Herinneringen aan Anne Frank (Gies, Miep)Miep Gies vertelt over haar tijd met Anne Frank. Toen Anne en de anderen in het Achterhuis woonden, zorgde Miep voor hun eten en alle andere zaken die ze nodig hadden.
Europa : alles wat je altijd al wilde weten (Gifford, Clive)Allerlei bijzondere weetjes over Europa, met veel illustraties en foto's.
Forensisch onderzoek (Gifford, Clive)Wat voor onderzoeken zijn mogelijk om misdaden op te lossen? Met veel voorbeelden uit de praktijk.
Kanker (Gillie, Oliver)Wat betekent kanker voor de mensen die het hebben en hun omgeving? Hoe kunnen ze ermee leven? En wat wordt er aan onderzoek gedaan?
Wat een wereld! (Godeau, Eric)Zestig jaar wereldgeschiedenis in nieuwsfoto's en tekst.
Assertivi-tuttifrutti (Goeminne, Siska)Goede en grappige tips om assertiever te worden, meer te durven, in gezelschap van anderen, met een echte assertivi-test.
De appel (Gog, Marian van)Alles over de appel: van boom tot appelflap.
De bieb (Gog, Marian van)Informatie over de bibliotheek, aan de hand van de belevenissen van Omar.
De dierentuin (Gog, Marian van)Wat valt er in een dierentuin te beleven?
De kok (Gog, Marian van)Wat moeten koks in een restaurant allemaal doen?
De supermarkt (Gog, Marian van)Wat kun je allemaal in de supermarkt doen?
De ziekenwagen (Gog, Marian van)Wat doet een ziekenauto?
Feest (Gog, Marian van)Wat hoort er allemaal bij (de voorbereidingen) van een feest?
Het allesboek over je lichaam (Gog, Marian van)Allerlei leuke en nuttige weetjes over je lichaam.
Met het vliegtuig (Gog, Marian van)Wat gebeurt er allemaal als je met een vliegtuig op reis gaat?
Molens (Gog, Marian van)Allerlei informatie over Nederlandse molens, met foto's en tekeningen.
Op vakantie (Gog, Marian van)Tom en Pam gaan met hun ouders op vakantie. Wat moet je daarvoor allemaal doen?
Coole merken (Gogerly, Liz)Uitleg over bijzondere merken, de werking van reclames, logo's en bijzondere ontwerpen.
Mijn eerste boek over muziek maken (Gogerly, Liz)Allerlei informatie over muziek en muziekinstrumenten.
Licht en geluid (Goldsmith, Mike)Toegankelijke informatie over licht en geluid en hoe wij dat ervaren. Helaas geen aandacht voor doofheid.
Een ongemakkelijke waarheid; het gevaar van klimaatverandering (Gore, Al)Al Gore laat zien wat het veranderende klimaat met onze aarde doet en suggereert alternatieven.
101 vragen over jongeren en seks (Gort, Annemies)Wat voor ervaringen hebben jongeren met seks?
102 vragen over jongeren en seks: Uit het onderzoek 'Seks onder je 25e' (Gort, Annemies)Informatie over de seksuele gezondheid onder jongeren, op basis van het onderzoek uit 2012 over 'Seks onder je 25e': vragen naar de kennis van jongeren over seks en naar hun keuzes en ervaringen.
Ik overleefde Auschwitz (GŲndŲr, Ferenc)Het waargebeurde en toegankelijker gemaakte verhaal van de oorspronkelijk Hongaarse en Joodse jongen Ferenc: over de steeds verdergaande maatregelen tegen Joden in Hongarije, zijn vreselijke kampervaringen, het gemis van zoveel familieleden en vrienden, de opkomst van het communisme en zijn moeilijke vlucht naar Zweden.
Waar kom ik vandaan? (GranstrŲm, Brita; Manning, Mick)Uitleg met leuke illustraties over conceptie, de baby in de buik en de bevalling, aan de hand van vragen van een kind.
Zo werkt je lichaam (GranstrŲm, Brita; Manning, Mick)Met leuke platen en flappen wordt duidelijk gemaakt hoe je lichaam werkt.
Amnesty International (Grant, Reg)Wat doet Amnesty International?
NAVO (Grant, Reg)Wat is de betekenis van de NAVO voor de wereld?
Energiebesparing (Green, Jen)Wat voor soorten energie zijn er en hoe kunnen we er beter mee omgaan?
Ik heb een handicap (Green, Jen)Kinderen met een handicap zijn net als iedereen: gewoon en bijzonder!
Luchtvervuiling (Green, Jen)Wat doet luchtvervuiling en hoe kunnen wij het tegengaan?
Water besparen (Green, Jen)Hoe belangrijk is water voor ons en hoe kunnen we er zuiniger mee omgaan?
Ze pesten me! (Green, Jen)Wat kun je doen als iemand pest?
Rivieren in actie (Green, Mary)Met en door rivieren verandert het landschap. Dat heeft gevolgen voor de natuur eromheen, maar ook voor de plek die mensen kiezen om te gaan wonen. Met mooie foto's.
Hť, bouw je mee? (Grinberg, Delphine)Kijk- en ontdekboek over het bouwen van huizen.
Ninja's (Guillain, Charlotte)Informatie en bijzondere weetjes over de geschiedenis van de ninja's uit Japan.
Sport (Guillain, Charlotte)Informatie over beroepen die met sport te maken hebben, met aan het slot een overzicht van wat je nodig hebt voor welk beroep.
Je geld of je leven (Hall, Alvin)Leuke informatie over geld: de geschiedenis ervan, economie, werk.
Ga voor groen (Harris, Elizabeth Snoke)Veelzijdige informatie over het milieu en over hoe je groen kunt leven, met interessante experimenten.
Pop-upboek anatomie (Harris, Sue; Hawkins, Emily)Informatie met mooie (pop-up)platen over de werking van het menselijk lichaam.
Veiligheid (Harrison, Jean)Alle kinderen hebben recht op veiligheid. Gelukkig zijn er hulporganisaties die kinderen daarbij helpen.
Wonen (Harrison, Jean)Alle kinderen hebben recht op een dak boven hun hoofd; soms hebben ze daar hulp bij nodig.
Hoofdluis (Hartley, Karen; Marco, Chris; Taylor, Philip)Wat voor diertje is de hoofdluis en wat kun je er tegen doen?
Wie heeft wat bedacht? (Hartog & Hartog)Leuke informatie over uitvindingen en ontdekkingen: van tandenborstel tot afstandsbediening.
De auto (Hasselt, Anke van)Allerlei informatie, met foto's en tekeningen, over de auto: techniek, rijles enzovoort.
De bakker (Hasselt, Anke van)Wat moet de bakker allemaal doen voordat er brood en taart gekocht kan worden?
De bruiloft (Hasselt, Anke van)Maarten en Bien gaan trouwen. Wat betekent dat en wat moet er voor die tijd gebeuren? Foto's en tekeningen laten dat zien.
De kermis (Hasselt, Anke van)Johan reist mee met de kermis, omdat zijn ouders er werken. Zo krijg je allerlei informatie over het leven bij de kermis.
De dierentuin (Havard, Christian)Welke dieren leven in de dierentuin en wie werken er?
Genetisch gemanipuleerd voedsel (Hawkes, Nigel)Wat betekent genetische manipulatie voor ons?
Filosofie in beeld (Heer, Margreet de)In stripvorm wordt met humor gefilosofeerd over denken, het verschil tussen mensen en dieren, identiteit en nog veel meer. Verschillende westerse filosofen komen aan het woord.
Waar komt de regenboog vandaan? (Heijden, Margriet van der)Uitgebreide antwoorden op kindervragen als: waarom is poep bruin of wat gebeurt er als je slaapt? Met experimenten om zelf te doen.
Werken in de uiterlijke verzorging (Helsdingen, Linda van)Allerlei informatie met ervaringsverhalen over werken in de uiterlijke verzorging.
De wereld in een kiezelsteen: een filosofische ontdekkingsreis door de jeugdliteratuur (Hendriks, Ingeborg)Filosofie met en voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar, aan de hand van fragmenten uit de Nederlandstalige jeugdliteratuur. Voorzien van eenvoudige grappige illustraties, waarin simpele filosofische vragen zijn verwerkt.
Alcohol (Hest, Jos van)Allerlei informatie over alcoholgebruik en -misbruik: (strip)verhalen, persoonlijke ervaringen en informatieve teksten.
Discriminatie (Hest, Jos van)Wat is discriminatie en wie wordt er door getroffen? Je leest het in informatieve teksten, (strip)verhalen en interviews.
Geld (Hest, Jos van)Allerlei informatie in de vorm van (strip)verhalen, persoonlijke ervaringen en informatieve teksten over geld en wat je ermee kunt doen.
Drijven op een dak (Heugten, Anneriek van)Hanneke en Bram maken de watersnoodramp van 1953 in Zeeland mee. Ze gaan op zoek naar hun vermiste familie.
Dit is mijn lichaam (Hťdelin, Pascale)Met allerlei bijzondere platen en flapjes wordt duidelijk gemaakt hoe het menselijk lichaam werkt. Met aandacht voor geboorte en sekseverschillen
Globalisering (Hibbert, Adam)Wat is globalisering en welke gevolgen heeft globalisering voor rijke en arme landen?
Terrorisme (Hibbert, Adam)Wat betekent terrorisme voor de wereld, welke terroristische organisaties zijn er, hoe wordt opgetreden tegen deze organisaties?
Een vleugje India (Hirst, Mike)Wat eten de mensen in India en wat zijn hun feesten?
Privacy (Hof, Marjolijn)Wat betekent privacy en hoe moet je daarmee omgaan? Je leest het in informatieve teksten, (strip)verhalen en interviews.
Bij de indianen (Holtei, Christa)Een blik op het dagelijks leven van de indianen van vroeger, zo heel anders dan hun leven nu.
Toptalent (Hoogstraten, Theo)Wat betekent het om een toptalent te zijn: informatieve teksten, (strip)verhalen en interviews.
Reclame? Weet wat je ziet! (Hop, Liesbeth)Nuttige informatie over de achtergronden en de effecten van reclame, met veel voorbeelden en illustraties.
Aidswees; Mary's verhaal (Howard, Helen)Aan de hand van het verhaal van aidswees Mary wordt duidelijk hoe kinderen van overleden aidspatiŽnten lijden onder het taboe dat op aids rust. Mary pleit voor meer openheid.
Leven als vluchteling: Mohameds verhaal (Howard, Helen)Wat betekent het om je land te ontvluchten en een nieuw leven te moeten beginnen in een ander land?
Het NOS Jeugdjournaal (Hulten, Brecht van; Schutten, Jan Paul)Een dag uit het leven van het team van het NOS Jeugdjournaal: wat moet er allemaal gebeuren voordat het Jeugdjournaal 's avonds te zien is?
Straatkinderen: Hamiltons verhaal (Hynson, Colin)Hoe (over)leven straatkinderen in BraziliŽ? Onder andere aan de hand van Hamiltons verhaal wordt duidelijk hoe moeilijk het is deze kinderen te beschermen en een nieuw leven te bieden. Maar de lezer kan ook zelf bijdragen!
Een vleugje Cariben (Illsley, Linda)Wat eet men in het Caribisch gebied en wat voor feesten kent men?
Een vleugje Mexico (Illsley, Linda)Wat wordt er gegeten in Mexico en welke feesten viert men daar?
Misdaadonderzoek (Innes, Brian)Hoe onderzoek je moorden, wie zijn daarbij betrokken en welke gegevens kun je gebruiken?
Afval en recycling (Inskipp, Carol)Wat gebeurt er met afval en hoe kun je recyclen?
Zuinig met water (Inskipp, Carol)Water is belangrijk voor onze planeet; we moeten er zuinig mee onmgaan.
Euthanasie (Jackson, Linda)Waar gaat de discussie over euthanasie eigenlijk over? Welke soorten euthanasie zijn er en wat zijn de argumenten voor en tegen?
Bijna alles (Jaffť, Laura)Met veel tekeningen en bijbehorende namen worden diverse zaken benoemd: bloemen, bomen, maar ook het menselijk lichaam, kleding en nog veel meer. Achterin het boek een zeer korte beschrijving van de items.
Religieus extremisme (James, Otto)Religieus extremisme is van alle tijden en komt in verschillende vormen voor. Wat zijn de gevolgen en wat is eraan te doen?
Help! Ik ben verliefd (Jansen, Rhijja)Openhartige ervaringen en tips over verliefdheid, de eerste keer, tongzoenen, liefdesverdriet en nog veel meer, in 32 toegankelijke columns.
God & Co (Janssen, Kolet)Allerlei aspecten van geloven en godsdiensten komen naar voren in dit interessante boek.
Onweerstaanbaar (Janssen, Kolet)Allerlei leuke en nuttige informatie over verliefd worden en relaties.
Waarom; eerlijke antwoorden op moeilijke vragen (Janssen, Kolet)Kinderen stellen vragen over God, over leven en dood, goed en kwaad. De antwoorden zijn duidelijk en reŽel.
Zintuigen (Johnson, Jinny)Hoe werken de zintuigen bij dieren en mensen? Met leuke proefjes.
Het meisje met de hoge hakken. Over ziek zijn en beter worden (Jong, Klaas de)Aan de hand van de ervaringen van verschillende kinderen, worden ziektes en de werking van het menselijk lichaam uitgelegd.
Een vleugje Kenia (Kairi, Wambui)Wat eten de Kenianen en welke feesten kennen ze?
Gooi het maar in mijn pet; uitdrukkingen en zegswijzen getekend en uitgelegd. (Karelse, Annelies)Een honderdtal bekende uitdrukkingen wordt op een toegankelijk manier uitgelegd.
Leven in een rolstoel (Keith, Lois)Wat kun je nog wel als je in een rolstoel zit?
Als de strijd is gestreden (Kenney, Karen Latchana)Als de oorlog ergens is afgelopen, betekent het niet dat alles voorbij is. De mensen moeten weer verder met hun leven. Verschillende organisaties helpen daarbij.
Op expeditie!: Op reis met de dapperste ontdekkingsreizigers aller tijden (Kespert, Deborah)Beschrijvingen met foto's van beroemde ontdekkingsreizen, van de zuidpool tot de maan, met bijzondere weetjes.
De astma van Alex (Kliphuis, Christine)Alex heeft moeite met ademen; hij heeft astma. Hij leert ermee omgaan.
De diabetes van Daan (Kliphuis, Christine)Daan blijkt diabetes te hebben en hij en zijn omgeving moeten leren daarmee om te gaan.
De epilepsie van Annemarie (Kliphuis, Christine)Annemarie heeft epilepsie. Ze vertelt erover in de klas.
De kop van Jop (Kliphuis, Christine)Jop valt uit een boom en heeft een hersenschudding.
De migraine van Madeleine (Kliphuis, Christine)Madeleine heeft soms erge hoofdpijn: de dokter denkt dat het migraine is.
De tand van Wijnand (Kliphuis, Christine)Wijnand valt en er breekt een stukje van zijn tand af. De tandarts maakt de tand weer heel.
Mode (Koning, Georgette)Leuke en interessante weetjes over (de geschiedenis van) de mode.
Puber tijd!: Een omdraaiboek voor meisjes en jongens (Koyen, Ellen)Allerlei informatie over alle veranderingen die in de puberteit plaatsvinden en over seksualiteit en relaties in het algemeen. Met aparte kanten voor/over jongens en meisjes en in het midden informatie voor beiden.
EpidemieŽn (Kramer, Ann)Wat voor soort epidemieŽn kennen we, wat zijn de gevolgen en wat is er aan te doen?
Beroepen (Kramer, Toon)Leuke informatie over verschillende beroepen.
Daar zwemt Roef (Kranendonk, Anke)Roef maakt kennis met allerlei sporten, van watersport tot schaatsen.
Zo zit het met zout (Kurlansky, Mark)Over zout is meer te vertellen dan je zo zou denken: waar komt het vandaan, wat deed de mensheid ermee door de eeuwen heen?
Goed en slecht (Labbť, Brigitte; Puech, Michel)Wat voor de een goed is, is voor de ander niet goed. Philo en Sophia zetten je aan het nadenken.
Jongens en meisjes (Labbť, Brigitte; Puech, Michel)Met Philo en Sophia kun je nadenken over verschillen en overeenkomsten tussen jongens en meisjes.
Leven en dood (Labbť, Brigitte; Puech, Michel)Denk na over leven en dood met Philo en Sophia.
Wat je weet en wat je niet weet (Labbť, Brigitte; Puech, Michel)Waarom is het handig om veel te weten?
Kracht: hoe word ik sterker? (Labrecque, Ellen)Wat kun je doen om sterker te worden: tips voor oefeningen en gezond eten.
Klerenboek (Laffon, Caroline)Illustraties van allerlei kledingsoorten en kledingstukken uit alle windstreken en van verschillende tijden, met aan het slot uitleg.
Het waarom boek (Laffon, Martine; Chabaneix, Hortense de)Aan de hand van waaromvragen over verschillende thema's (bv. gevoelens, geloof, dieren) worden heel veel zaken uitgelegd. Met grappige tekeningen.
Astma (Landau, Elaine)Wat is astma en wat kun je eraan doen?
Botbreuken (Landau, Elaine)Je botten zijn erg belangrijk voor je lichaam. Als je er een breekt, moet er goed voor gezorgd worden.
Hoofdluis (Landau, Elaine)Uitgebreide informatie over hoofdluis: hoe ontdek je hoofdluizen en hoe kun je hoofdluis voorkomen?
Voedselallergie (Landau, Elaine)Wat is een voedselallergie en wat moet je doen als je allergisch bent voor een bepaald voedingsmiddel?
Gezond eten: daar heb je een leven lang lol van! (Langens, FranÁoise)Noortje Tussendoortje vertelt haar 7 regels om gezond te kunnen eten en geeft handige tips.
Papier (Langley, Andrew)Wat voor soorten papier zijn er en hoe wordt papier gemaakt? Uitleg in eenvoudige taal en met veel foto's.
Brandweerman (Leake, Diyan)Wat doet een brandweerman?
Sportblessures (Lennard-Brown, Sarah)Er zijn vele soorten sportblessures: hoe kun je ze voorkomen en wat moet je eraan doen?
Stress en depressie (Lennard-Brown, Sarah)Uitgebreide uitleg over stress en depressie, met aandacht voor preventie en behandeling.
Drugs en medicijnen (Levete, Sarah)Informatie over drugs en medicijnen: hoe kun je eraan verslaafd raken, hoe kun je afkicken en hoe leer je nee zeggen.
Eten en gezondheid (Levete, Sarah)Hoe belangrijk is eten en hoe kan het je gezondheid beÔnvloeden?
Immigranten (Levete, Sarah)Wat betekent het om niet in je geboorteland te leven?
Extreem weer (Levine, Barbara G.; Mogil, H. Michael)Beschrijving van bijzondere weersomstandigheden en de rampen die daardoor gebeurd zijn, met veel bijzondere foto's en illustraties.
Blijven mensen altijd bestaan? (Lier, Bas van)Een verzameling van vragen over (het ontstaan van) het leven, die kinderen stelden aan NEMO, met duidelijke antwoorden.
Het geldboek voor kinderen (Lier, Bas van)Leuke en veelzijdige informatie over geld: ruilen, zakgeld, pinnen, banken, euro's en de economie.
Hoeveel papier gaat er in een boom? (Lier, Bas van)Vijftig vragen over duurzaamheid, duidelijk en genuanceerd beantwoord.
Ja, ik wil (Lier, Bas van)Alles wat je wilt weten over (de geschiedenis van) de koninklijke familie in Nederland.
Spreken we in Europa straks allemaal Europees? (Lier, Bas van)Allerlei vragen met duidelijk antwoorden over wat Europa en de Europese Unie voor ons betekenen.
Artritis (Llewellyn, Claire)Wat is er aan de hand als je artritis hebt?
Astma (Llewellyn, Claire)Wat gebeurt er met je als je astma hebt?
Diabetes (Llewellyn, Claire)Wat betekent het als je diabetes ("suikerziekte") hebt?
Epilepsie (Llewellyn, Claire)Wat gebeurt er met je als je epilepsie hebt?
Kids survival handboek (Llewellyn, Claire)Nuttige tips om te overleven in gevaarlijke situaties.
Van top tot teen (Longour, MichŤle)Leuke informatie over het menselijk lichaam, met veel speciale weetjes.
MS; wat kinderen willen weten over multiple sclerose (Lukken-Hendriks, Ilse)Wat is multiple sclerose en wat gebeurt er dan met je? Veel informatie met duidelijke tekeningen en verhalen van kinderen die zelf MS hebben of die een ouder met MS hebben.
De eerste reageerbuisbaby (Macdonald, Fiona)In 1978 werd de eerste reageerbuisbaby geboren. Aan de hand van deze gebeurtenis worden zaken als (on)vruchtbaarheid, adoptie en genetische modificatie behandeld.
Hut hok huis. De meest ongewone huizen in de wereld (Machowiak, Aleksandra)Van 35 heel bijzondere huizen, overal in de wereld, zijn een beschrijving en tekeningen te zien.
Proeven (Mackill, Mary)Wat kun je proeven?
Eureka! Een vrolijke geschiedenis van bijna alle uitvindingen (MacLeod, Jilly)Wat hebben mensen in de loop van de geschiedenis uitgevonden? Van gloeilamp tot atoombom en nog veel meer.
Vluchtelingen (Maddocks, Steven)Waar komen vluchtelingen vandaan, waarom zijn er steeds meer en hoe kunnen we ze helpen?
Wees blij dat je geen geheim agent in WO II bent!: Een gevaarlijke missie achter de vijandelijke linies (Malam, John)Wat moet je allemaal doen en wat kan er gebeuren als je een spion in door Duitsers bezet Frankrijk bent en hoe kun je overleven?
Ziek zijn en beter worden (Manning, Mick)Allerlei mensen (jong en oud) komen bij de dokter met verschillende klachten. Achter de flappen maakt de dokter duidelijk wat er aan de hand is.
Melk, boter en kaas (Martineau, Susan; James, Hel)Informatie over zuivelproducten: waar komen ze vandaan, wat is hun voedingswaarde en hoe gezond (en lekker) zijn ze?
Snoep en snacks (Martineau, Susan; James, Hel)Informatie over gezond en minder gezond eten: welke snacks kun je best eten en welke niet?
Sport, cultuur en ontspanning (Mason, Antony)Quizvragen en interessante weetjes over sport, kunst, theater, film en literatuur.
Ben jij stoer genoeg? (Mason, Paul)Aan de hand van het leven van beroepssoldaten wordt de werking van het menselijk lichaam uitgelegd.
Tatoeages (Mason, Paul)Welke betekenis hebben tatoeages in verschillende culturen?
Vrienden zijn (Mayer, Cassie)Wat zijn vrienden: wat kun je samen doen en wat betekenen ze voor je?
Huizen (McCormick, Rosie)Informatie over allerlei soorten huizen, met veel foto's.
De ziekte van Alzheimer (McGuigan, Jim)Wat is de ziekte van Alzheimer? Wie krijgen deze ziekte en kun je er iets aan doen?
Duurzaam wonen (McLeish, Ewan)Hoe kunnen we duurzaam wonen?
Energiecrisis (McLeish, Ewan)Wat is een energiecrisis eigenlijk, hoe is die ontstaan en wat kunnen we eraan doen?
Ik voel me boos (Medina, Sarah)Wat gebeurt er met je als je je boos voelt?
Hoe doe ik wat ik doe (Meer, Atie van der; Meer, Ron van der)Hoe werken je zintuigen, met leuke voorbeelden.
Wie springt door het vuur?: Werken op een filmset (Meinking, Mary)Informatie met foto's over wat er allemaal gebeurt bij het maken van een film.
Verenigde Naties (Melvern, Linda)Wat is de betekenis van de Verenigde Naties?
Lekker bekkie! (Merle, Ditte)Allerlei leuke informatie over het gebit.
Lekker vies (Merle, Ditte)Allerlei vieze verhalen over boeren, scheten, oorsmeer en nog veel meer.
Lekker vies! (Merle, Ditte)Alles wat je wilt weten over snot, boeren en zweet (en nog veel meer) vind je in dit leuke en informatieve boek.
Het verhaal van Anne Frank (Metselaar, Menno)Het levensverhaal van Anne Frank, met veel foto's en uitleg over de Tweede Wereldoorlog.
Het milieu stap voor stap (Michel, FranÁois)Op een heldere manier worden diverse milieuproblemen aan de orde gesteld. Ook wordt over de aanpak ervan gesproken.
Mijn vriend de vuilnisman (Mink, Hanna de)Gijs maakt kennis met het werk van de vuilnismannen.
Hoe kan ik koning worden? (Minne, Brigitte)Informatie over veel verschillende beroepen.
Buiten is het oorlog: Anne Frank en haar wereld (Molen, Janny van der)Het leven van Anne Frank, toegankelijk en aan de hand van een tiental thema's verteld.
Helden! Mensen die de wereld mooier maakten (Molen, Janny van der)Verhalen over beroemde helden uit de recente geschiedenis: van Mahatma Gandhi tot Nelson Mandela: steeds een korte levensbeschrijving, gevolgd door een verhaal.
Plastische chirurgie (Morgan, Sally)Plastische chirurgie is er niet alleen voor mensen die er mooier of jonger willen uitzien, maar ook bv. voor mensen met brandwonden of vergroeiingen.
Voor medicijnen en gezondheid (Morgan, Sally)Planten kunnen voor allerlei doeleinden gebruikt worden, bijvoorbeeld ook voor pijnstillers, medicijnen en huidcrŤmes. Je kunt zelf je eigen kruidenzalf maken.
Voor onderdak (Morgan, Sally)Met planten kun je huizen bouwen en verf maken. Met behulp van dit boek kun je ook je eigen hutmaquette maken.
SkiŽn in de woestijn. Aziatische innovaties (Morrison, Ian)In AziŽ worden veel nieuwe dingen uitgevonden, bv. op het gebied van techniek en recreatie.
Niemand weet dat ik een mens ben (Mortier, Erwin)Persoonlijke verhalen van minderjarige vluchtelingen over hun vaderland, hun vlucht en hun leven in BelgiŽ.
Dat is niet eerlijk! (Moses, Brian)Wat doe je, als je iets niet eerlijk vindt?
Ik verveel me zo! (Moses, Brian)Wat kun je doen als je je verveelt?
Ik voel me zo alleen! (Moses, Brian)Wat kun je doen als je je alleen voelt?
Mijn hoofd zit vol zorgen! (Moses, Brian)Wat kun je doen als je je zorgen maakt?
Uitvindingen (Murphy, Glenn)Beroemde uitvindingen, zoals fotografie, elektriciteit en computers, worden toegelicht met korte teksten en veel illustraties
Ernstig ziek zijn (Murphy, Patricia J.)Beschrijving van chronische ziekten en en hoe je er als patiŽnt en als omgeving mee kunt omgaan.
Is zoenen ook seks? (Musschoot, Dirk)Boek over seksuele voorlichting met aardige en soms humoristische tekeningen, met veel weetjes
Kunnen dokters ziek worden? (Musschoot, Dirk)Wat kan er allemaal gebeuren als iemand ziek is?
Lichaamstaal (Naik, Anita)Hoe werkt lichaamstaal en hoe kun je die kennis gebruiken in je contacten met anderen?
Zahra (Naranji, Corine)Zahra is een meisje van 11 jaar, dat met haar ouders in een vluchtelingenkamp in Irak woont. Haar broertje, dat ernstig ziek is, kan alleen gered worden door een operatie in Nederland. Met het hele gezin ondernemen ze die reis en beleven samen vreugde en
Vlaggen van de wereld (Neale, Kirsty; Williams, Brian)Uitgebreide beschrijvingen van en informatie over allerlei (soorten) vlaggen en hun functies en betekenis.
Werken in de sport: topsport (Nederlof, Esther)Wat zijn er voor mogelijkheden als je topsporter wilt worden? Wat moet je kunnen, waar kun je terecht en wie ondersteunt je?
Baa! Het meest leuke boek over genen en klonen (Nicolson, Cynthia Pratt; Romanek, Trudee)Interessante weetjes over genen, klonen en erfelijkheid.
Zwaar en licht (Nieker, Diane)Uitleg over licht en zwaar met duidelijke foto's
Ik ben op Milena (Nilsson, Per)David is verliefd op het Bosnische meisje Milena, maar zij ziet hem niet staan. Hij probeert van alles om haar aandacht te trekken. In de klas zit ook Oskar, die anders is.
Eetstoornissen (Nottridge, Rhoda)Als je anorexia of boulimia nervosa hebt, is eten een probleem voor je. In dit boek worden die ziektes beschreven plus manieren om ze te behandelen.
Hoi boer, dag beesten!: Het boerenkijkboek (Oeveren, Marianne van)Allerlei bijzondere informatie en leuke weetjes over het leven op de boerderij, met heel veel foto's.
De verdwijntruc (Oldenhof, Bouke; Verroen, Dolf)Sil gaat op zoek naar haar vader, die goochelaar was en is overleden. Is hij in de hemel, of heeft hij zichzelf laten verdwijnen?
Het megacoole jongens weetjesboek (Oliver, Martin)Allerlei leuke weetjes over vroeger en nu, voor jongens (en meisjes).
Familie in de hele wereld (Ommer, Uwe)Aan de hand van het verhaal van een kind wordt op elke bladzijde verteld over een land. Op dezelfde bladzijde feitelijke informatie over het betreffende land, en een grote foto met de familie van het kind.
Hoe overleef ik (zonder) vriendschap & liefde? (Oomen, Francine)Mails, tests, strips en veel tips over vriendschap en liefde, met Rosa's persoonlijke ervaringen.
Hoe overleef ik de puberteit? (Oomen, Francine)Leuke weetjes, tips, opdrachten en verhalen over de puberteit, met Rosa als raadgever.
Hoe overleef ik mijn vakantie in Spanje? (Oomen, Francine)Wat moet je weten als je op vakantie gaat naar Spanje? Deze kleine gids biedt survivaltips en handige woorden en zinnen.
Hoe overleef ik van alles (en nog wat)? (Oomen, Francine)Allerlei survivaltips voor verschillende situaties: als je chagrijnig bent of verliefd, op school of met vakantie.
Voetstappen op de trap. Slachtoffers van kindermishandeling vertellen hun verhaal (Opmeer, Kees)Zestien waargebeurde verhalen over kindermishandeling.
Papier (Oxlade, Chris)Waar komt papier vandaan en wat kun je er allemaal mee doen?
Water (Oxlade, Chris)Hoe belangrijk is water voor het leven op aarde en hoe gebruiken we het?
Wol (Oxlade, Chris)Van schaap tot kleding: wat gebeurt er met wol voordat er kleren van gemaakt kunnen worden?
Kindertelefoontips van Carry Slee (Pardoen, Justine; Pijpers, Remco; Slee, Carry)Als je met een ander over je problemen wilt praten kun je met de kindertelefoon bellen of chatten. Wat kun je nog meer en waar moet je op letten voor veilig internet?
AllergieŽn (Parker, Steve)Wat is allergie en waarvoor kun je allergisch zijn? Hoe leer je ermee omgaan en wat kun je eraan doen?
Het beste boek van de wereld (Payne, Jan)Een verzameling van bijzondere, bizarre en interessante weetjes, gegroepeerd op thema.
Het Internationale Rode Kruis (Perkins, Ralf)Wat is de betekenis van het Rode Kruis voor de wereld?
Gothic (Peters, Suzanne)Wat zijn Goths, hoe zijn ze ontstaan, hoe zien ze eruit en wat doen ze graag?
Werken in de horeca (Peters, Suzanne)Wat voor werk kun je in de horeca doen en wat houdt het in?
ADHD (Pigache, Philippa)Wat is ADHD en hoe kun je het behandelen? In elk geval is ADHD niet de "schuld" van het betreffende kind en kinderen met ADHD kunnen juist ook uitzonderlijke talenten hebben.
De luchthaven (Pinchinat, Claude; Cerisier, Emmanuel)Wat gebeurt er allemaal op het vliegveld?
Reddingsteams: Levens redden (Pipe, Jim)Verhalen over spectaculaire reddingen, onder andere na de aanslag op de Twin Towers in New York en de orkaan Katrina.
Seks, hoe zit dat? (Piquemal, Michel; Witek Jo)Een ABC van de seks, van abortus tot vrouwenbesnijdenis, met heel wat positievere onderwerpen daartussen.
Chocolade (Pirotta, Saviour)Waar komt chocola vandaan en wat kun je ermee doen?
Mijn eerste boek over brood (Pirotta, Saviour)Waar komt brood vandaan en waarom is het zo gezond?
Tanden (Pirotta, Saviour)Informatie over het gebit, met veel foto's.
Communicatie; van hiŽrogliefen tot hyperlinks (Platt, Richard)Hoe heeft de communicatie van vroeger tot nu zich ontwikkeld?
Wereldgezondheidsorganisatie (Powell, Jilian)Wat doet de WHO om de gezondheid van iedereen op deze wereld te verbeteren?
Wereld Natuur Fonds (Powell, Jillian)Wat doet het WNF voor de natuur?
Malka Mai (Pressler, Mirjam)Malka Mai vlucht met haar moeder en zusje uit een stadje aan de Pools-Hongaarse grens. Omdat ze ziek wordt, moet ze onderweg ergens achterblijven en zichzelf verder redden. Ze overleeft het ghetto waar ze terecht komt.
Ondergedoken als Anne Frank: verhalen van Joodse kinderen in de Tweede Wereldoorlog (Prins, Marcel; Steenhuis, Peter Henk)Uiteenlopende verhalen van verschillende Joodse kinderen, die in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zaten: indrukwekkende en belangwekkende getuigenissen van een heel ingewikkelde tijd.
Unicef (Prior, Katherine)Wat doet Unicef voor het leven van de kinderen overal ter wereld?
Het allesboek over reizen (Pullens, Evelien)Leuke tips en weetjes voor als je op reis gaat, heel ver of gewoon in Nederland.
Waar ik woon, is het oorlog. Verhalen van kinderen in oorlogsgebieden (Pullens, Evelien)Zes kinderen uit zes verschillende landen in oorlog vertellen over hun leven, hun oorlogservaringen, hun vlucht en hun ervaringen met War Child.
De ontdekking van China (Putten, Jan van der)Rabban is geadopteerd en komt oorspronkelijk uit China. Op zijn vijftiende gaat hij terug en leert hij China op een bijzondere manier kennen.
Kijk eens! Op ontdekkingsreis door Nederlandse musea (Raemaekers, Dťsirťe)Veel foto's en weetjes over allerlei musea in Nederland: van dinosaurusskeletten tot treinen.
Geweld (Raum, Elizabeth)Hoe ga je om met boosheid en ruzie: tips om het goed te maken, je gezond af te reageren en wat te doen als je geweld ziet.
Het klokhuisboek over kanker (Rempt, Fiona)Informatie, met ervaringsverhalen, over allerlei soorten kanker, behandelmogelijkheden en tips over hoe om te gaan met een zieke leeftijdgenoot
Planeet Aarde (Richards, Jon; Simkins, Ed)Compacte informatie met veel informatieve illustraties over de aarde, onder andere over vulkanen, de waterkringloop en de verwarming van de aarde.
Brood (Ridder, Bouwina de)Brood koop je bij de bakker, maar hoe maakt hij het en waar komt brood eigenlijk vandaan?
De huisarts (Ridder, Bouwina de)Informatie over het werk van de huisarts.
De kapper (Ridder, Bouwina de)Wat kan de kapper allemaal doen?
IJs! (Ridder, Bouwina de)Informatie over ijs: hoe wordt het gemaakt, welke soorten zijn er?
Milieu (Ridder, Bouwina de)Gevarieerde informatie over de gevaren die het milieu bedreigen en over wat je eraan kunt doen. Dat alles in informatieve teksten, (strip)verhalen en interviews.
Toen en nu (Ridder, Bouwina de)Heden en verleden worden naast elkaar getoond, met foto's van Jip, die op bezoek is bij zijn oma, en illustraties uit de tijd dat oma's moeder klein was.
Water uit de kraan (Ridder, Bouwina de)Water is voor ons heel gewoon, maar waar komt het vandaan en wat gebeurt er allemaal mee?
De kinderboekenweek (Ridder, Isabelle de)Wat gebeurt er allemaal tijdens de kinderboekenweek?
Familie (Ridder, Isabelle de)Wat is familie eigenlijk en hoe zit die in elkaar? Allerlei familierelaties worden uitgelegd.
Op school (Ridder, Isabelle de)Wat doe je allemaal op school? Je leert er heel veel verschillende dingen.
Tweedehands (Ridder, Isabelle de)Wat betekent tweedehands en wat kun je doen met spullen die je niet meer gebruikt?
Gevlucht uit Tibet (Righton, Natalie)Vijf kinderen uit verschillende werelddelen vertellen over hun leven, na hun vlucht van thuis, met foto's en veel achtergrondinformatie.
Stoere beroepen (Righton, Natalie)Interviews met veel foto's met diverse (jong)volwassenen over hun beroepen, waarvoor ze niet altijd een speciale schoolopleiding hebben gevolgd, maar vooral in de praktijk werden opgeleid (BBL-leerweg).
Waarom? Een eerste vraag-en antwoordboek voor kinderen van 5 tot 8 jaar (Ripley, Catherine)Duidelijke antwoorden op dagelijkse vragen.
Achoo! Het meest spannende boek over ziektekiemen (Romanek, Trudee)Interessante informatie over ziekte en bacteriŽn.
Aha! Het meest verrassende boek over intelligentie (Romanek, Trudee)Hoe werken je hersenen: leuke weetjes en proefjes.
Wow! Het meest prikkelende boek over je zintuigen (Romanek, Trudee)Leuke informatie over de werking van je zintuigen, met experimenten.
Zzz... Het meest wakkere boek over slapen (Romanek, Trudee)Leuke informatie over wat er gebeurt als je slaapt.
Rassenhaat (Rooney, Anne)Wat is racisme en wat kun je eraan doen?
Mijn grote indianenboek (Ross, Thea)Informatie over het leven van de verschillende indianen in Noord-Amerika, vroeger en nu.
Epilepsie (Routh, Kristina)Wat is epilepsie, wat is de oorzaak en hoe houd je het onder controle?
Het syndroom van Down (Routh, Kristina)Wat is het syndroom van Down en wat kunnen kinderen en volwassenen die het syndroom van Down hebben? Vaak meer dan je denkt...
Meningitis (Routh, Kristina)Wat is meningitis (hersenvliesontsteking) en wat kun je eraan doen?
Tuberculose (Routh, Kristina)Wat is tuberculose en wat is eraan te doen?
Alcohol (Royston, Angela)Wat betekent alcohol voor je lichaam?
Hasj en wiet (Royston, Angela)Informatie over hasj en wiet: wat voor gevolgen kunnen hasj en wiet hebben?
Het syndroom van Down (Royston, Angela)Uitgelegd wordt wat kenmerkend is voor kinderen met het syndroom van Down, met aandacht voor hun mogelijkheden en beperkingen en onderlinge verschillen.
Leven in een rolstoel (Royston, Angela)Wat betekent het om in een rolstoel te zitten: wat kun je wel en wat kun je niet?
Luchtvervuiling (Royston, Angela)Wat is luchtvervuiling en wat voor gevolgen heeft luchtvervuiling voor onze gezondheid? Wat moeten we eraan doen?
Een monster om mij heen (Rozema-Engeman, Kirstin)Aangrijpende verhalen en gedichten van jongeren en volwassenen die gepest zijn, vaak in de vorm van een brief aan hun pester.
De Parel en de Draak (Ruben, Liesbet; Ogtrop, Babette van)Persoonlijke verhalen van inwoners van China, met veel foto's en veel aandacht voor geschiedenis, schrift en cultuur.
Ster in de stad (Ruben, Liesbet; Ogtrop, Babette van)De stad Bombay (of Mumbai) stelt zich voor, in al haar pracht en praal, maar ook met al haar armoede en afval. Met veel foto's.
Haal de oorlog uit het kind (Samson, Miriam)Tekeningen en getuigenissen van kinderen uit oorlogsgebieden en van Nederlandse kinderen die iets voor War Child willen doen. Met recepten uit diverse windstreken.
Dood en sterven (Sanders, Bruce)Wat gebeurt er met je als iemand in je omgeving sterft?
Racisme (Sanders, Bruce)Wat is racisme en wat kun je er tegen doen?
Roken (Sanders, Bruce)Wat is er zo slecht aan roken?
De kleuren van het getto (Sax, Aline)Misja woont in de Tweede Wereldoorlog in Warschau, in het Jodengetto, waar iedereen of sterft van de honger of afgevoerd wordt. Hij probeert te overleven in een afschuwelijk wrede wereld.
Te dik? Te dun? Het gezonde voeding handboek (Sayer, Melissa)Wat is gezond, waarom willen we allemaal mager zijn? Hoe zorg je voor een gezond lichaam en hoe word je tevreden met jezelf? Tips over gezonde voeding en een gezonde leefstijl.
Hoe kom ik over de scheiding van mijn ouders heen? (Schab, Lisa)Een werkboek om te leren omgaan met je gevoelens en gedachten over de scheiding van je ouders, met voorbeeldverhalen en uitleg.
Gezond eten (Schaefer, Adam)Hoe kun je gezond eten en drinken?
Mijn eerste Van Dale: voorleeswoordenboek (Schlichting, Liesbeth; Sluyzer, Betty; Verburg, Marja)De eerste duizend woorden die kinderen zouden moeten kennen voor ze naar de basisschool gaan, alfabetisch gerangschikt en aantrekkelijk gepresenteerd. Bij ieder woord een illustratie en een toegankelijk, kort gedichtje.
Vergaderen, typen, koffiedrinken. Wat doen grote mensen op kantoor? (Scholten, Brenda)Leuke beschrijving van de verschillende beroepen op een kantoor.
Janice vecht terug (Schulz, Charles M.)De vrienden van Janice leven mee als Janice leukemie blijkt te hebben.
Groeten uit 2030: van plastic soep tot allesmakers (Schutten, Jan Paul)Wat voor ontwikkelingen kunnen we over 20 jaar verwachten? Ieder hoofdstuk begint met een brief uit 2030, over milieu, gezondheid en techniek.
Kinderen van Nederland (Schutten, Jan Paul)Verhalen over het dagelijks leven van kinderen die vroeger in Nederland geleefd (kunnen) hebben, van de prehistorie tot en met de Tweede Wereldoorlog.
Speuren naar sporen (Schutten, Jan Paul)Wat kun je allemaal ontdekken als er een misdaad is gepleegd? En hoe ga je te werk?
Topgeheim: Niet openen (Schutten, Jan Paul)Hoe word je spion, wat moet je dan allemaal kunnen en wie zijn beroemde spionnen uit de geschiedenis?
Saoedi-ArabiŽ (Senker, Cath)Leuke informatie, met veel foto's, over het leven in Saoedi-ArabiŽ, aan de hand van het dagelijks leven van Abdulatef.
Een vleugje BraziliŽ (Serra, Mariana)Wat eten de mensen in BraziliŽ en wat voor feesten hebben ze?
De kapper / de kapster (Severs, Yono)Wat moet je doen als je kapper of kapster bent en waar kan je dat leren?
Loverboys (Severs, Yono)Hoe gaat een loverboy te werk? Met ervaringen van slachtoffers en tips over wat te doen als je met loverboys te maken hebt.
Loverboys (Severs, Yono)Wat zijn loverboys, hoe gaan ze te werk en hoe kun je hulp vragen?
Tienermoeders (Severs, Yono)Informatie over en voor tienerouders, met tips en ervaringsverhalen.
Een vleugje China (Shui, Amy; Thompson, Stuart)Wat eten de mensen in China en wat voor feesten vieren ze?
Lezen en schrijven nu (Silva, Patricia)Op wat voor manieren schrijven we in de moderne wereld?
Kind van je ouders (Silverman, Buffy)Waarom lijk je op je ouders en wat zie je over erfelijkheid in de natuur?
Volg je eten (Silverman, Buffy)Waar komen alle ingrediŽnten uit je pizza vandaan? Een uitleg over tarwe, tomaten, kaas en nog veel meer.
Alle grote wereldproblemen en hun oplossingen (Simons, Elena)Leuke en belangrijke informatie over wat er mis gaat in de wereld en wat je er aan zou kunnen doen. Met vaart en humor verteld.
Zo wordt dat gemaakt! (Slavin, Bill; Slavin, Jim)Van allerlei alledaagse zaken, van boeken tot ketchup, wordt uitgelegd wanneer ze ontdekt of uitgevonden zijn en hoe ze gemaakt worden, met veel verduidelijkende illustraties.
Mode (Sluis, Claudia van der)Gevarieerde informatie over de mode: informatieve teksten, (strip)verhalen en interviews.
Pleegkinderen (Sluis, Claudia van der)Wat betekent het om een pleegkind te zijn? Dit wordt op verschillende manieren uitgelegd: in informatieve teksten, (strip)verhalen en interviews.
Lieve, stoute zon (Smet, Marian De)Stef gaat met zijn ouders en zusje naar het strand. Zijn moeder smeert hem steeds in. Hij vindt dat vreselijk, maar ziet aan het eind van de dag hoe nodig dat was: papa is verbrand.
Landbouw en veeteelt (Smith, Andrea Claire Harte)Wat gebeurt er met het landschap door wat de mens ermee doet? Niet alleen door landbouw, bosbouw, veeteelt, maar ook door het gebruik van pesticiden. Het kan ook anders!
Als de wereld een dorp was (Smith, David)Hoe zou een dorp eruit zien, als de samenstelling van de bevolking leek op die van de wereldbevolking? Veel weetjes over de aarde en haar bewoners.
De val van de Berlijnse Muur (Smith, Jeremy)De val van de muur tussen Oost en West heeft grote gevolgen gehad voor de Duitsers en voor heel Europa.
Medicijnen uit het oerwoud (Smith, Jeremy)In het regenwoud zijn veel geneesmiddelen te vinden voor de behandeling van ziektes.
How to be an explorer of the world. Een draagbaar museum. (Smith, Keri)Leuke tips om zelf ontdekkingsreiziger, verzamelaar, kunstenaar of schrijver te worden; een stimulerend boek om de wereld te ontdekken.
Groeiende steden (Snedden, Robert)Wat betekent de trek naar de stad, wat voor gevolgen heeft de verstedelijking, hoe kunnen we toch het milieu sparen? Informatie over alle vragen waar groeiende steden mee te maken krijgen.
De speelgoedwinkel (Snijder, Lonneke)Wat doe je in de speelgoedwinkel en wat gebeurt er allemaal?
Naar het ziekenhuis (Snijder, Lonneke)Wat gebeurt er allemaal in een ziekenhuis?
Waar kinderen wonen (Snijder, Lonneke)Kinderen kunnen overal wonen: een inkijkje in verschillende soorten woningen, ook in andere landen.
Scheiden: papa en mama gaan scheiden (Snoek, Celeste)Sterres ouders gaan scheiden en daar is ze verdrietig over. Gelukkig kan ze goed praten met juf, haar broer Tijl en haar ouders.
D.E.S.I.G.N. (Solarz, Ewa)Op een bijzondere manier worden 70 beroemde ontwerpen uit de laatste 150 jaar getoond en toegelicht. De ontwerpers en hun overwegingen komen aan bod, met leuke en duidelijke illustraties.
Huwelijken (Sonntag, Linda)In overzichtelijke hoofdstukken, voorzien van mooie foto's, worden huwelijksgebruiken beschreven in verschillende tradities: de Christelijke, Joodse, Islamitische, HindoeÔstische, Boeddhistische en Sikh-traditie.
Van boerderij naar tafel (Spilsbury, Richard en Louise)Er gebeurt heel veel met ons eten, voordat het bij ons op tafel staat.
Voedsel voor de wereld (Spilsbury, Richard en Louise)Hoe zorgen we ervoor dat er voor iedereen genoeg, veilig en gezond voedsel is?
Slim zoeken op internet (Sprenger, Maarten)Hoe kun je handig zoeken op internet?
Geweldboek (Stalfelt, Pernilla)Met grappige tekeningen worden allerlei voorbeelden van geweld gegeven, maar ook voorbeelden van wat je eraan kunt doen.
Het boek van de dood (Stalfelt, Pernilla)Allerlei weetjes over de dood, met grappige illustraties.
Het poepboek (Stalfelt, Pernilla)Ook over poep valt veel interessants te vertellen.
Net als jij (Stalfelt, Pernilla)We zijn niet allemaal hetzelfde, en dat is maar goed ook.
Kinderarbeid (Stearman, Kaye)Waarom werken kinderen en doen ze dat altijd tegen hun zin? Kunnen we ervoor zorgen dat al die kinderen naar school gaan?
Thuislozen (Stearman, Kaye)Verhalen over het leven van thuislozen.
Indianen (Steininger, Rita)Uitgebreide informatie en interessante weetjes over het leven van de Indianen in Noord-Amerika.
Willem-Alexander: van kind tot koning (Steutel, Willemijn)Allerlei informatie over de familiegeschiedenis en het leven van koning Willem-Alexander, met veel foto's en feiten over de monarchie en de Oranjes.
Wat een goed idee! (Stewart, David)Een overzicht van nuttige en bijzondere uitvindingen door de eeuwen heen.
Dood zijn, hoe lang duurt dat? (Storms, Werner)Wat gebeurt er als iemand dood gaat? Hoe kunnen mensen omgaan met de dood?
Het superleuke meisjes weetjesboek (Stride, Lottie)Allerlei grappige weetjes van vroeger en nu, voor meisjes (en jongens).
Energie (Stringer, John)Wat is duurzame energie en wat moeten we doen om zuinig met energie te zijn?
Burp! Het meest nuttige boek over eten (Swanson, Diane)Allerlei interessante weetjes met leuke illustraties over de spijsvertering, over voedsel en voedselallergie.
Hmm? Het meest boeiende boek over je geheugen (Swanson, Diane)Leuke informatie over hoe je geheugen werkt en hoe je het kunt trainen.
Penicilline; een doorbraak in de geneeskunde (Tames, Richard)Penicilline wordt wel gezien als het wondermiddel dat het leven van veel mensen met een infectieziekte gered heeft.
De zon was de eerste klok en nog veel meer over tijd (Taylor, Helen)Op allerlei manieren besef je het verloop van de tijd.
Vliegen kunnen proeven met hun pootjes en nog veel meer over zintuigen (Taylor, Helen)Interessante weetjes over je zintuigen.
Globalisering (Teichmann, Iris)Wat is globalisering en hoe goed is die voor ontwikkelingslanden? Moeten de schulden van de arme landen worden kwijtgescholden?
Immigratie en asiel (Teichmann, Iris)Waarom vragen mensen asiel aan, wat zijn hun mogelijkheden en hoe ziet hun dagelijks leven eruit?
Help, ik ben een puber! Menstruatie en puberteit (Thomas, Isabel)Informatie over puberteit, menstruatie, zwangerschap en hormonen, voor het grootste deel op meisjes gericht.
Je zult maar puber zijn! (Thor-Wiedemann, Sabine)Informatie over de puberteit: gevoelens, seks, voorbehoedmiddelen, SOA's, zwangerschap en bevalling
Alle kinderen tellen mee (Tijsinger, Ellen)Alle kinderen hebben rechten, maar dat gaat niet altijd makkelijk: verhalen over kinderen uit de hele wereld.
Wat zeg je? (Toorn-Schutte, Jenny van der)Informatie over (de complexiteit van de) taal: soorten talen, taalgebruiken, gebarentaal, leenwoorden, communicatie van dieren enzovoort.
Geheimzinnige tekens (Townsend, John)Informatie over onverklaarbare verschijnselen en gebeurtenissen, zoals graancirkels, speciale stenen, tekeningen en beelden van heel vroeger.
Welkom op de bouwplaats! (Toyka, Rolf; Ossenkop, Heike)Tim gaat verhuizen, maar eerst moet er gesloopt, ontworpen en gebouwd worden. Tim vertelt erover en maakt het hele proces van nabij mee. Met flappen, bouwtekeningen en plattegronden.
Naar het ziekenhuis (Vanhoucke, Sylvie)Wat gebeurt er als je naar het ziekenhuis gaat?
Encyclopedie van het avontuur (Veling, Gianne)Interessante informatie, in korte tekstblokken en met duidelijke illustraties, over uiteenlopende onderwerpen, zoals ruimte, zeeŽn en oceanen, planten en dieren en machines. Met tips om zelf experimenten te doen.
Obama. De weg naar verandering (Vereecken, Kathleen)Beschrijving van het leven van de Amerikaanse president Obama, met veel foto's.
Geld telt! (Verleyen, Karel)Door middel van weetjes, zegswijzen en spelletjes wordt de geschiedenis van het geld verteld. Met gekleurde tekeningen en een overzichtelijke inhoudsopgave.
Josefientje mongolientje (Verroen, Dolf)Jens vertelt over zijn grote zus Josefien. Ze heeft het syndroom van Down. Jens is erg trots op haar.
Lekker eten (Vlieger, Evelien De)Allerlei wetenswaardigheden over eten en gezondheid, met tips en recepten.
Mag je zelf een papa en een mama kiezen? (Vlieger, Evelien De)Vragen en antwoorden over adoptie en over pleegkinderen.
Ben ik zo angstaanjagend? (Vogels, DaniŽlle)Tien jongens en meisjes vertellen over hun ervaringen met en hun gevoelens over hun ziekte: kanker.
Is dit liefde? (Vogels, DaniŽlle)Jongens en meisjes vertelllen over hun ervaringen met liefde en seks.
Mishandelde kinderen (Vogels, DaniŽlle)Zes jongeren vertellen hun persoonlijke ervaringen met kindermishandeling en/of seksueel misbruik.
Dit heb/ben ik (Vonkeman, Janneke)Negen kinderen vertellen over hun spierziekte, over wat ze wel en niet kunnen en over wie ze zijn.
Paleisgeheimen (Vorst, Peter van der)Veel vragen over het koningshuis worden in dit boek beantwoord.
Leven na Tsjernobyl: Ira's verhaal (Walker, Linda)Na de kernramp in Tsjernobyl werden veel kinderen met een handicap geboren. Ira is een van hen, zij vertelt haar verhaal.
DNA en genen (Walker, Richard)We weten steeds meer over DNA en genen. Die kennis kunnen we op allerlei manieren gebruiken.
Het menselijk lichaam (Walker, Richard)Hoe werkt ons lichaam, hoe blijven we gezond? Je ziet het op foto's en via allerlei links.
Jouw bijzondere lichaam (Walker, Richard)Uiteenlopende informatie over het menselijk lichaam, ziekte en gezondheid, met bijzondere platen en foto's.
Depressiviteit (Wallerstein, Claire)Wat gebeurt er als je depressief bent en wat kun je eraan doen?
Hoe kan het dat... de zon opkomt? En andere vragen over tijd en seizoenen (Walpole, Brenda)Informatie met veel illustraties over de tijd, de jaargetijden, winterslaap, zon en maan en nog veel meer.
Kidsgids speciaal (Waveren, Barbara van)Een overzicht van recreatiemogelijkheden in Nederland voor kinderen met een beperking: de speciale toegankelijkheid per beperking (ook die voor kinderen met een auditieve beperking) wordt met een symbool aangegeven.
200 waarheden over jou en de liefde (Weidner, Julia)Allerlei thema's rondom puberteit, seksualiteit, verliefdheid worden (op alfabet en gericht op meisjes) uitgelegd, met illustraties en korte ervaringsverhalen.
Het hoeveelweegjijlichaam (Welten, Marenne)In handschrift en met heel veel tekeningetjes wordt duidelijk hoe je lichaam een obsessie voor je kan worden en je alleen maar wilt afvallen en calorieŽn tellen.
De grote jeugdencyclopedie in vraag en antwoord (Welzel, Barbara)Heel veel informatie aan de hand van vragen over uiteenlopende, gegroepeerde thema's, met opdrachten en grappige weetjes.
NAH: niet altijd handig (Werf, Hanneke van der)Twee verhalen over Inge en Willem. De broer van Inge krijgt een ongeluk. De vader van Willem ligt in coma. Beide houden er NAH aan over. Het dagelijks leven van Inge en Willen verandert behoorlijk.
Artsen zonder Grenzen (Wesselink, Pauline)Informatie over het werk van Artsen zonder Grenzen, met verschillende voorbeelden van hun werk.
Hťt lijfboek (Westera, Bette)Allerlei weetjes met passende gedichten over het menselijk lichaam, aantrekkelijk geÔllustreerd.
Blind zijn (White, Peter)Wat betekent het om blind te zijn?
Asielzoekers vertellen (Wijk, Marie)Asielzoekers vertellen over hun leven, hun land, hun ervaringen.
Nederlanders...allemaal anders (Wijk, Marie)Gebruiken van allerlei culturen in Nederland.
Het menselijk lichaam (Wilkes, Angela)Vragen en antwoorden en leuke weetjes over het menselijk lichaam.
Christendom (Wilkinson, Philip)Informatief boek over het Christendom, met korte hoofdstukken met veel kleine, informatieve teksten, bij of met kleurige illustraties. Teksten zijn soms complex en illustraties echt 'kerkelijk'.
Wonderwel: over drinkwater, drollen en draaiende magneten (Wilschut, Hans)Het lijkt heel gewoon, maar waar komt drinkwater eigenlijk vandaan? En aardgas? En waar gaat rioolwater naar toe? Uitleg met duidelijke illustraties.
Dyslexie (Wiltshire, Paula)Uitleg over dyslexie en hoe daarmee om te gaan, over beroemde personen die dyslexie hadden, met ervaringsverhalen.
Je lijf van A tot Z (Wolffers, Ivan)In alfabetische volgorde passeren allemaal begrippen de revue, die te maken hebben met je gezondheid: aandacht, huilen, maar ook voetbalknie.
Holocaust: de gebeurtenissen en hun invloed op de gewone mensen (Wood, Angela Gluck)Het verschrikkelijke verhaal van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog in feiten, foto's en persoonlijke verhalen.
Het gadget boek (Woodcock, Jon; Woodford, Chris)Informatie over veel uiteenlopende technische ontwikkelingen en uitvindingen, met foto's en interessante weetjes.
Een naam voor zus (Wyckmans, Anne)Kim en Zus gaan met vakantie naar het land waar Zus vandaan komt. Zij bezoeken het weeshuis waar Zus vroeger heeft gewoond en Zus krijgt een naam van 'oude mama'.
Zus en Kim op reis (Wyckmans, Anne)Verhaal over de voorbereiding van een vakantie naar het land van Zus, die geadopteerd is.

Dit hoofdstuk bevat 565 boeken.