15 Leesboeken vanaf 12 jaar

Er woont een liedje in mijn hoofdAlle winnende kindergedichten van de afgelopen 15 jaar zijn in het kader van de vijftiende poŽziewedstrijd van de Stichting Kinderen en PoŽzie opgenomen in deze bundel.
Mijn wereld onder woordenKinderen maakten mooie gedichten over hun eigen wereld.
Verhalen van Nasreddin HodjaKorte verhalen over het leven van Nasreddin Hodja, een bijzondere man, die alles anders dan anderen doet...
Wat je schrijft, ben je zelfKindergedichten over uiteenlopende thema's.
26 letters en een beetje fantasieMooie gedichten door kinderen over uiteenlopende onderwerpen.
Bijna gezoendAllerlei gedichten, geschreven door kinderen en jongeren van verschillende leeftijden.
Dichter bij het kinderboekenmuseumBijzondere gedichten rondom de thema's van het Kinderboekenmuseum.
Ik doe lekker wat ik wilLeuke gedichten over vrije tijd.
Ik huil omdat ik een traan hebBijzondere gedichten van kinderen over gemis, verdriet en rouw.
Waar ik woon...Gedichten van kinderen over hun leven (en wonen).
Woorden dansen in mijn hoofdKindergedichten over veel verschillende onderwerpen.
Internetdate (Abeelen, Marjan van)Kevin chat elke dag met Elfie. Hij gaat haar ontmoeten. Is ze echt zo leuk als hij denkt? En wat nu als ze wil zoenen?
Mams (Abeelen, Marjan van)Madeliefs moeder is ernstig ziek en gaat dood. Madelief begint met een digitaal dagboek en probeert samen met haar vader en haar zus de laatste dagen van haar moeder voor hen allen zo goed mogelijk te maken.
Als de bomen straks gaan rijden (Adam, Frank)Grappige en originele gedichten over aansprekende thema's, met bijzondere illustraties.
Mijn familiespel (Agopian, Annie)De ik-figuur vertelt over de complexiteit van twee samengestelde gezinnen, nadat zijn ouders gescheiden zijn: soms leuk en soms niet...
Het Lexicon. Een niet-geautoriseerde handleiding voor alle Harry Potterboeken en aanverwante uitgaven (Ark, Steve Vander)In dit Lexicon staan zo ongeveer alle namen en bijzondere begrippen, die in de boeken over Harry Potter voorkomen, op alfabet gerangschikt.
Krabbels van Bien (Arts, Simone)Biens leven is moeilijk sinds de dood van haar moeder. Aan haar vader heeft ze niet veel. Ze probeert te overleven, ook via haar dagboek.
Debbie & Fientje (Backx, Patsy)Debbie is nieuwsgierig naar Fientjes leven en gaat op onderzoek uit. Maar moet je alles weten van iemand voordat je vrienden wordt?
Verliefd van 2 kanten (Bakhuis, DaniŽlle)Maud en Raoul vertellen na elkaar het verhaal van hun verliefdheid. En dat maakt duidelijk dat er aan elk verhaal zeker twee kanten zitten...
Ademnood (Bakker, Helene)Susan heeft taaislijmziekte. Ze voelt zich vaak benauwd en weet dat ze niet lang te leven heeft. Dan wordt ze verliefd op Jim. Ze helpt hem het contact met zijn vader te verbeteren.
Vader onbekend (Bakker, Helene)Joost hoort van zijn stervende vader dat hij geadopteerd is. Samen met zijn vriendin Limei en zijn vriend Remco gaat hij op zoek naar zijn biologische ouders.
Yasha's vader (Beer, Judith de)Yasha's vader, Wietze, gaat plotseling dood. Samen met zijn moeder Mirjam en zijn zus Anne probeert hij met dat verdriet te leven.
Geen weg terug (Bird, Helen)Tara is weer van school gestuurd en moet naar een speciale school. Dan komt ze in aanraking met drugs ťn ze wordt verliefd.
De streken van juf Wijs (Blacker, Terence)Ook in het ziekenhuis kan juf Wijs toveren.
De tijdmachine van juf Wijs (Blacker, Terence)Jeroen verdwijnt in de tijdmachine van juf Wijs. Juf Wijs en Nabila gaan hem zoeken.
Juf Wijs zaait onrust (Blacker, Terence)Juf Wijs is een heel bijzondere juf. Maar niet iedereen is blij met haar...
Ontsnapt? (Blankestijn, Lisette)Jorien vindt haar ouders maar saai en gaat op avontuur met Thom.
Kleine vrijheid (Bohlmeijer, Arno)Het konijn Purdie vertelt over zijn leven: in het hok en daarbuiten: een konijn heeft ruimte nodig.
Aapjes in de val (Bon, Annemarie)Tijs raakt tijdens een fietstocht zijn moeder en zijn broer kwijt. Dan komt hij bij een schuur met aapjes in kooien. Gelukkig is er hulp: Jos.
Antoon & Mirabella (Boonen, Stefan)Antoon is goed in het schrijven van liefdesbrieven en Mirabella kan goed tekenen.
Het geheim van het woeste water (Bos, Chris)Op vakantie in Frankrijk beleeft Felix een avontuur met het doortastende meisje Charlie. Ze bouwen een hut aan de andere kant van de rivier, maar hoe komen ze weer terug?
Droomkelder (Bosma, Heleen)Maaike, Rosa en Dirk hebben een goed plan voor de kelder van school.
Sara en Lijsje: twee honden en ik (Brands, Gerard)Gerard Brands vertelt met liefde en humor over zijn honden.
De voetbalster (Burkunk, Wim; Geurts, Mieke)Stella kan goed voetballen. Door haar houding hebben haar klasgenoten een hekel aan haar.
De wolf en het lam en 10 andere fabels van Aesopus (Carle, Eric)Elf beroemde fabels van Aesopos, met de moraal aan het slot nog eens expliciet gemaakt.
Met eigen ogen (Cassidy, Anne)Tim ziet wie meneer Winter van de boekhandel neerslaat en vertelt dat aan de politie. Maar daar krijgen hij en zijn vriend Daan problemen mee.
De brief van papa (Cock, Michael De)Rosie ontdekt waar haar vader is en gaat bij hem op bezoek, met de hulp van Moussa en mevrouw Hemelrijk. Rosie is heel blij, maar haar moeder is boos.
Rosie en Moussa (Cock, Michael De)Rosie komt wonen in de flat waar Moussa al woont en ze worden vrienden. Ze beleven een leuk avontuur op het dak en met de oude mevrouw Hemelrijk.
Wat je ziet, zit in je hoofd (Coillie, Jan Van)Honderd speciale gedichten over gevoelens en gedachten, familie, school en nog veel meer, met bijzondere illustraties.
Er staat een taart in lichterlaaie (Coillie, Jan van (ed.))Grappige gedichten van diverse auteurs.
Twee van alles (Cole, Babette)De ouders van Diederik-Jan en Mathilde zijn het nooit eens. Diederik-Jan en Mathilde bedenken dat ze maar moeten "ont-trouwen". En dat wordt groot feest.
De stoerste jongen van de wereld (Colfer, Eoin)Willem en zijn opa vertellen elkaar elke week een bijzondere belevenis. Maar waarom zijn opa's verhalen altijd een stuk spannender?
De Omslag (Coolwijk, Marion van de)Carlijn is blij met de vakantie: op school wordt ze gepest. Tijdens een schipbreuk ontdekt ze dat ze meer kan dan ze denkt.
Het geheim van ridder Leander (Coolwijk, Marion van de)Er moet een opvolger voor de groothertog komen. Wie zal dat worden: een van zijn oude ridders of de onbekende ridder Leander, die duidelijk een geheim heeft?
Ik ben niet bom! (Coolwijk, Marion van de)Sander kan niet goed lezen en hij wordt gepest. Maar als hij de inbraak op school oplost, verandert er veel!
Mijn vader is een tovenaar (Coolwijk, Marion van de)Jorgs ouders zijn tovenaars en dat is niet altijd leuk.
Vet beroemd (Coolwijk, Marion van de)Rick kan goed zingen en wint een zangwedstrijd. Er komen allemaal meisjes achter hem aan. Maar hoe moet dat nu met zijn vriendin Yente?
Een pony als geheim (Cramer, Stasia)Mees wil graag paardrijden. Maar haar gescheiden ouders maken steeds ruzie over geld.
Haat die kat (Creech, Sharon)Leuke en originele gedichten, die het schooljaar en de dichtervaringen van de ik-figuur, Jack, weergeven.
Hou van die hond (Creech, Sharon)Gedichten, in de loop van het schooljaar gericht aan de juf, die de ik-figuur (Jack) aan het schrijven wil krijgen. En dat lukt dus, zelfs over zijn geliefde hond, die onder een auto komt en sterft.
Kleine Man en God (Crowther, Kitty)Kleine Man komt God tegen, althans een God. En die is heel anders dan hij zich had voorgesteld. Of toch niet?
Bravo Zan Angelo! (Daly, Niki)Door Angelo leer je het comedia dell' arte kennen, het straattheater uit ItaliŽ.
Mijn tante uit Marokko (Dam, Arend van)Bilals tante uit Marokko komt logeren. Dat leidt tot veel avonturen. En ook gaat Bilal muziekles krijgen, met de luit van tante Batoel.
Superlenig (Dees, Nettie)Ramon gaat op turnen en blijkt dat goed te kunnen. De mooie ring van zijn vader moet dan wel af, maar hij is bang dat hij die kwijt raakt.
Robinson Crusoe (Defoe, Daniel)Het beroemde verhaal van Robinson Crusoe, die na een schipbreuk jarenlang op een (bijna) onbewoond eiland woonde, in eenvoudige taal verteld.
Hebbeding over hebben en zijn (Deweerdt, Kristel)Allerlei overdenkingen over hebben en zijn, abstract en concreet, met mooie foto's.
A Christmas Carol (Dickens, Charles)Het beroemde kerstverhaal over de gierige Ebenezer Scrooge, die op een bijzondere manier leert hoe hij zijn leven kan beteren.
Witte Wolf (Dieltiens, Kristien)Sander en zijn familie moeten met hun slee door de sneeuw naar de stad. Dat is gevaarlijk, want er zijn wolven. In de stad blijkt Sanders broertje Pepijn uit de slee gevallen te zijn.
De club (Dijk, Stef van)Er komen steeds meer jongens en meisjes bij de club van drie. Kan dat wel?
Te gast bij graaf Schrik (Dijk, Stef van)Jona en zijn familie zijn op vakantie in RoemeniŽ. Daar ontmoeten ze een echte vampier.
Naar de top! (Dijkzeul, Lieneke)Dik gaat met zijn vader de bergen in. Dik vindt het heel zwaar, maar hij zorgt voor redding als het fout loopt.
Doe maar Dicht maar. JongerenpoŽzie 2009 (diverse auteurs)Bijzondere en toegankelijke gedichten van jongeren.
Ik wil een naam van chocola (diverse auteurs)Licht thematisch geordende gedichten over uiteenlopende onderwerpen, afgesloten met originele mini-interviews met de dichters.
PoŽzie is overal. De mooiste gedichten van kinderen 2008/2009 (diverse auteurs)Bijzondere gedichten van kinderen uit de hoogste klassen van het basisonderwijs.
Vijf draken verslagen (diverse auteurs)Gedichten van verschillende auteurs over uiteenlopende thema's en zeer verschillend in moeilijkheidsgraad en toegankelijkheid. Afgewisseld met uitspraken van de dichters over het dichten en hun herinneringen aan Annie M.G, Schmidt.
Zoen me tot ik spin (diverse auteurs)Mooie liefdesgedichten van verschillende auteurs, met aparte dierenilllustraties.
Fluit zoals je bent (diverse auteurs; Vendel, Edward van de)Bijzondere en bijzonder geÔllustreerde gedichten over dieren, mensen en gevoelens, door diverse Nederlandse dichters.
Boven in een groene linde zat een moddervette haan (Donkelaar, Maria van; Rooijen, Martine van)Beroemde fabels op rijm gezet.
Rustig aan, stuiterbal (Dort, Evelien van)Harm is verhuisd: een nieuw huis, een nieuwe klas en een nieuwe hockeyclub. Hij vindt het best moeilijk. Zijn hoofd zit te vol. Maar uiteindelijk helpt iedereen hem om alles op een rijtje te krijgen.
100% Game (DrŲge, Lisette)Menno zit niet lekker in zijn vel. Hij probeert zijn problemen te ontvluchten met gamen. Maar dat helpt natuurlijk niet. Wat dan wel?
Vader en Docher (Dudok de Wit, Michael)Een meisje neemt afscheid van haar vader en ziet hem nooit meer terug.
Dubbelspel (Durant, Alan)Sven valt tijdens een voetbalwedstrijd in voor zijn geblesseerde tweelingbroer David. Dat heeft heel wat gevolgen.
De bende van het kerkhof (Ede, Bies van)Jer en zijn vrienden hebben een hut op het kerkhof. Daar gebeuren vreemde dingen.
Feestbeest: over geluksvogels, snotapen en andere rare snuiters (Eerhart, Frank)Grappige gedichten over gekke wezens.
Honderd keer moet ik dit schrijven (Eerhart, Frank)Leuke, makkelijke en minder makkelijke gedichten over school.
Ik voel me ozo heppie (Eerhart, Frank)Gedichten van verschillende dichters over vriendschap en liefde.
De kantoortoren van Babel (Eykman, Karel)Mooie gedichten over het leven en de liefde.
Tien mannen en ťťn muis (Fagan, Cary)Tien oude mannen in een synagoge sluiten vriendschap met een muis.
Een droompaard voor Ilka (Fisscher, Tiny)Ilka gaat met haar ouders naar Hongarije, omdat haar vader daar een boerderij geŽrfd heeft. Afschuwelijk, of toch niet? In elk geval hoort ze meer over de familie van haar vader en leert ze Tass kennen ťn van paarden houden.
Loek de blindengeleidehond (Fisscher, Tiny)Lola krijgt een nieuwe buurman, die blind is. Ze worden vrienden.
Avontuur in CaliforniŽ (Fredrikson, Rolf)Lieke beleeft een spannend avontuur in Amerika, waar een professor haar broer in zijn macht heeft.
365 pinguÔns (Fromental, Jean-Luc)Elke dag wordt er bij het huis van de verteller een pinguÔn bezorgd. Op Oudejaar verschijnt oom Victor, de milieu-activist; hij neemt er gelukkig 364 mee terug. Maar wat wordt er op de eerste dag van het nieuwe jaar bezorgd?
Oudersruilen.nl (Gestel, Nikita van; Rood, Niels)Salina is ontevreden met haar ouders en komt bij oudersruilen.nl terecht. Daardoor beleeft ze met haar vrienden spannende avonturen.
De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (Griffiths, Andy)Via een spannend en geestig verhaal vol illustraties over een boomhut, vliegende katten, een reuzengorilla en nog veel meer komt het boek van Terry en Andy tot stand.
Voorbij Niemandsland (Grootenboer, Marianne)De kleine Marieke beleeft de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog op haar manier, met een vader die ondergedoken is en met Duitsers in huis.
Waar ik ben. Gedichten voor kinderen en anderen (Groothuis, Diet)Bijzondere gedichten over alledaagse gebeurtenissen en gevoelens, met soms veel boosheid.
De dans van de drummers (Hagen, Hans)Zes kinderen uit Ghana mogen hun eigen trom kiezen. De meesterdrummer helpt hen kiezen door verhalen uit hun leven te vertellen.
Dansen! (Harten, Renť van)Azize wil graag op dansles, met Rosanne en Kiki. Maar haar vader vindt het niet goed.
Noor en haar wegloopouders (Hartog, Aby)Noors ouders zijn weggelopen. Samen met haar oma's gaat Noor op zoek. Maar wil ze die ouders eigenlijk wel terug?
Maandag heeft vleugels (Heesen, Martha)Klaar zorgt voor een moederloze gans, Maandag. Samen worden ze sterker en dapperder.
De wereld in een kiezelsteen: een filosofische ontdekkingsreis door de jeugdliteratuur (Hendriks, Ingeborg)Filosofie met en voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar, aan de hand van fragmenten uit de Nederlandstalige jeugdliteratuur. Voorzien van eenvoudige grappige illustraties, waarin simpele filosofische vragen zijn verwerkt.
Drinken! (Hermer, Anne-Rose)Sabine voelt zich niet gelukkig. Ze vlucht in de alcohol en daardoor gebeuren er vreselijke dingen.
Dag opa; een afscheid (Hermsen, Ronald)De schrijver vertelt over zijn leven met zijn opa. En hoe het leven opa steeds zwaarder viel. Opa stierf toen Ronald in het buitenland was. Dit boek is zijn afscheid.
Reis naar de oost (Herzen, Frank)Harm gaat met een V.O.C.-schip naar IndiŽ. Hij beleeft gevaarlijke avonturen.
Storm over de camping (Herzen, Frank)De vakantie van Freek in Spanje wordt leuker dan hij denkt...
Brillenman (Heugten, Anneriek van)Alex heeft een bril nodig. Daar ziet hij beter mee.Maar hij wordt er ook mee gepest. Zijn vrienden bedenken een plan om dat te stoppen.
Kleine stemmen (Heyden, Gil vander)Bijzondere gedichten over allerlei alledaagse gebeurtenissen en bijzondere gevoelens.
Gered! (Heyden, Haye van der)Rick wil een goede voetballer worden, maar zo makkelijk is dat niet.
Buitenspel. (Hoefnagel, Marian)Pier kan heel goed voetballen, maar nadat hij hersenvliesontsteking heeft gehad verandert er veel.
Onder druk (Hoefnagel, Marian)Aisha wil zelfmoord plegen. Gaandeweg wordt duidelijk waarom: een schoolgenoot zet haar onder druk. Met hulp van anderen komt daar een eind aan.
Zijn mooiste model (Hoefnagel, Marian)In het Delft van de 17de eeuw wordt Meike dienstmeisje bij de beroemde schilder Vermeer.Daar beleeft ze iets bijzonders.
De geest van meester Thijs (Hokke, Henk)Is er een geest in de school? Juf Mick zegt van wel. Daarom blijft de klas een nachtje in de school slapen.
Eiland in de nacht (Hokke, Henk)Ron en Bart verdwalen op schoolkamp.
Ik durf alles! (Hokke, Henk)Kevin is verliefd en doet daardoor stomme dingen.
Te klein voor basketbal? (Hokke, Henk)Anton is klein, maar hij kan goed basketballen!
Doe normaal! (Hollander, Vivian den)In de klas van Kim en Pieter praten ze over pesten, vooral door hun mentor Wout van Duin. Daardoor worden de leerlingen veel opener naar elkaar. Samen gaan ze op survival.
Vrije trap (Hollander, Vivian den)Tim wordt op voetbal ontdekt door een scout. Hij mag door naar de selectie. Dat is hard werken. Zijn vriend Sjonnie heeft het thuis niet goed. Gelukkig komt daarvoor een oplossing.
Scharreltje (Holst Pellekaan, Karen van)Luuk vindt een biggetje en wordt vegetarisch. Samen met haar vader en Klaas van de kinderboerderij beleeft ze van alles.
Er vallen klappen (Hoofs, Ad)Steven wordt gepest door Lars. Kan zijn karateleraar helpen?
Rammen en remmen (Hoofs, Ad)Tom moet zichzelf verdedigen. Zijn aikidolesssen helpen daarbij. Samen met zijn vriend Tarik lost hij ook diefstallen op.
Ik ben op jou! (Hooft, Mieke van)Mooie liefdesgedichten met grappige illustraties.
Echt niet! (Jansen, Sunny)Jens kan geweldig goed zwemmen: hij traint veel, eet gezond en mist alle schoolfeestjes. Maar wil hij dat eigenlijk wel?
Messcherp (Johnson, Catherine)Angelo steelt en vecht, maar voor Savanna wil hij veranderen. Kan hij dat?
We nemen het niet, pappa Kok! (Jong, Roel de)Nico, Natalie en Sandra willen niet dat Pappa Koks eethuis voor daklozen wordt afgebroken. Daarom gaan ze naar de burgemeester.
Lastig (Jong, Trude de)Lea doet alles verkeerd en ze is lastig volgens haar ouders. Hoe goed ze haar best ook doet. Uiteindelijk beseft ze dat ze hulp nodig heeft.
Kiezen in de oorlog (Jongbloed, Marte)Gijs maakt veel mee tijdens de Tweede Wereldoorlog: honger, angst, dood en verdriet. Hij leert veel over goed en kwaad en over keuzes maken.
Mijn schuld (Jongbloed, Marte)Ivo wil ook merkkleren kopen, en een iPhone. Te laat beseft hij dat hij daar niet genoeg geld voor heeft. Wat nu?
Geheime gebaren (Jonge, Joke de)Jolien heeft een dove opa en ze komt op verschillende manieren in contact met andere dove mensen en gebarentaal.
Suus en Steef op reis (Jonge, Joke de)Suus en Steef beleven een spannend avontuur in Griekenland.
Suus en Steef zeilen op zee (Jonge, Joke de)Suus en Stef gaan met hun vader zeilen. Maar er loopt van alles mis. Wat moeten ze doen?
Verdacht (Kaatee, Marijke)Bij Aisja in de supermarkt is geld uit de kassa verdwenen: wie heeft dat gedaan?
Gesmokkeld (Kaathoven, Netty van)Op vakantie in het buitenland (Marokko?) beleeft Ciro een spannend avontuur met een meisje dat door haar vader ontvoerd is.
Pas op, Tirza! (Kaathoven, Netty van)Tirza chat met een leuke jongen en maakt een afspraak met hem. Dat is onverstandig!
Verstopt! (Kaathoven, Netty van)Ranya komt uit Irak. Ze moet weer weg uit Nederland. Kunnen Joep en Roos haar helpen?
Een vriend in de stad (Kalwij, Valentine)Ron krijgt verkeerde vrienden, gelukkig is Arja er.
Spook te koop (Kerkwijk, Henk van)Bas is bang voor honden. Een spook zou kunnen helpen...
Het leven van een loser (Kinney, Jeff)Bram vertelt zijn vreselijke, maar geestige, ervaringen in de brugklas, met veel tekeningen.
Pudding Tarzan (Kirkegaard, Ole Lund)Iwan Olsen wordt Pudding Tarzan genoemd, omdat hij onhandig en niet stoer is. Hij wordt steeds gepest. Maar voor ťťn dag mag hij allerlei wensen doen, en die wensen komen uit. Zo kan hij (eenmalig) wraak nemen.
Dat pikken wij niet! (Klapwijk, Vrouwke)Twan raakt bijna zijn vriend Lex kwijt. Dat komt door Niels, die graag stoer doet.
Het huis van oma (Kolk, Anton van der)Maloes oma is gestorven. Samen met haar vader ruimt ze het huis van oma leeg en samen halen ze herinneringen op, leuke en minder leuke.
In de kersenboom (Kouwenberg, Bert)David is vanuit ItaliŽ naar Nederland verhuisd, nadat zijn ouders gescheiden zijn. Hij moet erg wennen.
De verdwenen soapster (Kraijo, Ineke)Het leven van Max is ingewikkeld: ruziŽnde ouders, een ontvoering en dan is Rosa er ook nog...
Daar gaan we weer (Kranendonk, Anke)Sean vindt het best moeilijk in de brugklas en thuis. Maar uiteindelijk blijkt het allemaal mee te vallen...
Mijn eerste zoen (Kranendonk, Anke)Edmťe is verlegen. In de klas doet ze iets heel aardigs voor Josť. Maar dat heeft grote gevolgen...
Het geheim van de verdwenen muntjes (Kromhout, Rindert)Er verdwijnt geld uit de fontein waar toeristen altijd hun muntjes in gooien. Francesco gaat op onderzoek uit.
Lieve Waterprins (Kruit, Johanna)Lin schrijft brieven aan haar overleden vader en voegt daar soms gedichten aan toe. Ze ziet en hoort veel in haar dorpje aan zee.
Opa, houd jij het nog vol? (Kruit, Johanna)Vrolijke en verdrietige gedichten over opa's en oma's.
Door een gekleurde bril (Kuyper, Sjoerd)Mooie gedichten van bekende dichters en van schoolkinderen.
De bende (Langreuter, Jutta)Rat en zijn vrienden gaan naar de vuilnisbelt. Daar wacht een verrassing.
Ozo heppiejer (Leeuwen, Joke van)Verzameling leuke, mooie en gekke gedichten.
Sneeuw in de zomer (Leeuwis, Cariet)Rosie vindt op vakantie in de bergen een hondje. Ze wil hem houden, maar haar moeder is bang voor honden.
Speurwerk (Leguijt, Guurtje)Roos en haar slechthorende buurmeisje gaan op onderzoek uit, als er ingebroken wordt bij hen in de buurt.
De Bibberbus (Lieshout, Elle van; Os, Erik van)Het is 1972: de hele klas van Willem is bang voor de tandarts. Willem bedenkt een plan.
Wij zijn bijzonder: misschien zijn wij een wonder (Lieshout, Ted van)Speciale gedichten met passende illustraties en foto's over kinderen die anders zijn dan anderen.
Er zit een feest in mij! (Lieshout, Ted van; diverse auteurs)Een bijzondere bundel met uiteenlopende gedichten van veel verschillende dichters, over feesten en nog veel meer.
Lego Star Wars: de Yoda-kronieken (Lipkowitz, Daniel)Allerlei informatie over het leven van Jedi-meester Yoda, in de LEGO-versie van Star Wars.
Boze drieling (Loon, Paul van)Dolfje Weerwolfje beleeft spannende avonturen met drie gevaarlijke zussen.
Een weerwolf in de Leeuwenkuil (Loon, Paul van)Dolfje beleeft (als Ralfie) een spannend avontuur in de dierentuin. Maar omdat hij zijn geheugen kwijt is, snapt hij er niet veel van...
Het nachtmerrieneefje (Loon, Paul van)Olaf, het neefje van Timmie, is bang voor weerwolven. Timmie en Dolfje gaan hem helpen. Maar is dat wel slim?
Volle maan (Loon, Paul van)Dolfje is op schoolkamp en verandert daar in een weerwolf, wat nu?
Weerwolvenbos (Loon, Paul van)Dolfje en zijn vrienden zorgen ervoor dat de bomen in het Weerwolvenbos niet gekapt worden.
Zilvertand (Loon, Paul van)Dolfje wordt ontvoerd door een enge weerwolf met slechte plannen.
Zoektocht naar Samira (Maljers, Margreet)Proppie (=Amanda) en Jaak helpen David uit Iran. David zoekt zijn zus.
De ballonvaart (Marain, Elisabeth)Flore mag mee op ballonvaart in Kenia, met haar vader. Leuk, maar spannend.
Een schat in de Biesbosch (Markesteijn, Casper)Floor, Luuk en Jara varen met hun vlot in de Biesbosch. Ze komen een man tegen die een schat zoekt. Wat heeft dat te betekenen?
Zin in bloed (Mastenbroek, Bianca)Tobias is half mens, half vampier en dat is heel moeilijk. Hij beleeft spannende avonturen.
Het regent zonlicht (Meinderts, Koos)Mooie en niet altijd makkelijke gedichten bij bijzondere illustraties.
De tweelingoma (Minkman, Lorna)Als Finns oma gestorven is, ontdekt hij dat ze nog een tweelingzus had. Samen met zijn zus ZoŽ en de raadselachtige aanwijzingen van oma gaat hij op onderzoek.
Stoere Koos (Minkman, Lorna)Met zijn nieuwe vriendin Koos beleeft Stef een avontuur inde trein.
Waar is Sjakie? (Minkman, Lorna)Bij Nina op school bouwen ze aan een groot dominobouwwerk. Als Nina's fret ontsnapt, gaat het fout...
Het beest heet Mona (Moeyaert, Bart)Mona pest Marta, Sam en Do. Marta bedenkt een goede grap.
Eiland in zicht! (Mollema, Elisabeth)De boot van Oom Gijs vergaat in een storm. Kai en Tess komen op een onbewoond eiland: overleven is moeilijk...
En de winnaar is... (Mollema, Elisabeth)Adriaan en Hannes willen met hun hond Dirk meedoen aan de hondenwedstrijd. Maar dan loopt Dirk weg...
Gevraagd: stoute kinderen (Mollema, Elisabeth)Tante Agaat en tante Lowies willen stoute kinderen gaan opvoeden. Maar wie moeten ze opvoeden: de kinderen of de ouders?
Hier ben ik! Hoe overwin ik mijn verlegenheid? (Mouissie, Saskia)Eefje vindt het doodeng om een spreekbeurt te houden. En een rol in het schooltoneelstuk wil ze eigenlijk ook niet. Maar haar vriend Stan helpt en soms gaat het ook gewoon goed.Eefje ontdekt wie ze is en wat ze kan.
Nat (Mous, Mirjam)Nat doet wat hij moet doen en dat is soms vechten. Maar hij redt er Chila mee. En eigenlijk wil hij zijn moeder terugvinden...
De hond, de haan en de jakhals (Naidoo, Beverley)Bijzonder geÔllustreerde en toegankelijk vertelde fabels van Aesopus in een Afrikaans jasje. Want volgens de auteur zou Aesopus wel eens een Afrikaanse slaaf geweest kunnen zijn.
Vals beschuldigd (Neefjes, Annemiek)Sofie en Daan reizen met Moes mee naar Marokko en beleven een spannend avontuur om een verdwenen ketting.
Sven en zijn rat (Nicolaysen, Marit)Sven maakt een uitstapje naar het riool, en dat is niet echt leuk. Maar hij krijgt wel zijn eerste kus.
Sven en zijn rat gaan voor goud (Nicolaysen, Marit)Sven doet met zijn rat, Meneer Jansen, mee aan een wedstrijd.
Sven en zijn rat te paard (Nicolaysen, Marit)Sven en zijn rat, Meneer Jansen, gaan logeren bij Melissa en gaan dan ook mee naar de manege. En dat terwijl Sven niet van paarden houdt.
Ik ben op Milena (Nilsson, Per)David is verliefd op het Bosnische meisje Milena, maar zij ziet hem niet staan. Hij probeert van alles om haar aandacht te trekken. In de klas zit ook Oskar, die anders is.
Donders! Van wie is die arm? (Noort, Selma)Dani Donder krijgt een nieuwe klasgenoot en bovenbuurjongen: Jan Donder. Allebei moeten ze 'gewoon' doen van hun ouders, maar dat is best moeilijk...
Pech of geluk? (Noort, Selma)Toon en zijn familie krijgen autopech in Frankrijk. Gelukkig worden ze geholpen. En Toon leert een leuk meisje kennen.
Briljant! (Oldenhave, Mirjam)Rechercheur Johnnie Bokma komt bij een verdachte inbraak. Bo kan hem misschien helpen.
De roze rapper (Oldenhave, Mirjam)De redactie van schoolkrant Flits.nl moet heel wat raadsels oplossen. Wie is de roze rapper en wie maakt 's nachts die enge geluiden op een school?
Erin geluisd (Oldenhave, Mirjam)Afra's vriend Vigo wordt vals beschuldigd van roofovervallen. Afra helpt hem.
Jan de zakenman (Oldenhave, Mirjam)Jan ziet een heel bijzondere spaarpot: een geldauto. Die is heel duur. Daarom moet hij heel veel geld verdienen.Jan verzint van alles!
Pizza Pikante (Oldenhave, Mirjam)Afra logeert bij oma en vangt een boef, samen met Vigo, de pizzabezorger.
Een steen zweeft over water (Olthuis, Theo)Bijzondere gedichten over gewone dingen.
In je hoofd kun je alles (Olthuis, Theo)Toegankelijke gedichten over alledaagse, maar ook bijzondere gebeurtenissen.
Hoe overleef ik stress (Oomen, Francine)'Survivalgids' met leuke en slimme tips waardoor je leert hoe je met stress kunt omgaan. Met voorbeelden uit de verschillende 'Hoe overleef ik ...-boeken.
Een hoofd vol vuur (Opmeer, Kees)David is een driftkop. Zijn vriend, ome Kobus, helpt hem.
De gelukkige kikker (Oram, Hiawyn)Sophie is een heel gelukkige kikker. Totdat ze een prins ontmoet en zelf in een mooie prinses verandert.
De nieuwe linksbuiten (Oranje, Corien)Matteo wil op voetbal, maar zijn ouders vinden dat niet goed. Wat nu?
Hai die Koe (Otten, Mara)Eenvoudige haiku's (Japanse gedichten van 17 lettergrepen) kun je ook zelf maken. Deze bundel laat zien, hoe je dat kunt doen.
Laura's geheim (Otten, Marieke)Laura's buurman raakt Laura steeds aan, hij gaat steeds verder. Laura weet niet wat ze moet doen.
Mijn moeder is zo anders (Otten, Marieke)Toms moeder doet soms heel vreemd. Hij schaamt zich voor haar.
Liever lief (Pelseneer, Reine de)Bijzondere gedichten en dito illustraties over verliefdheid en andere gevoelens.
Dekke danst (Pelt, Lizzy van)Dekke gaat op ballet bij zijn buurmeisje Loes. Jonas vindt hem een watje en begint hem te pesten.
Assepoester (Perrault, Charles)Assepoester trouwt dankzij de goede fee met de prins van haar dromen.
Klaar voor de start (Petermeijer, Hans)Lotte zwemt met veel plezier bij haar club TRB. Totdat er een andere trainer komt.
SMS moord en andere verhalen (Philip, Gillian; Durant, Alan; Rooney, Anne)Drie spannende verhalen over een jongen en een wrede stiefvader, een vreemd sms'je en een wantrouwige buurjongen.
Gedumpt (Phillips, Dee)Sarah wacht op Chris. Ze moet met hem praten. Houdt hij wel van haar? Of moet ze gewoon maar naar AustraliŽ emigreren, met haar ouders mee? Op het laatst komt Chris opdagen, maar wat Sarah en Chris beslissen blijft ongewis.
X-factor (Phillips, Dee)Peter vertelt het verhaal van zijn band, hun optreden en hun hoop op een platencontract. Wat zal er gebeuren?
Het kauwgomteam (Phoelich, Paul)De ouders van Clara, Johan, Tomas en Frederik worden ontvoerd in Zuid-Amerika. De kinderen gaan hen bevrijden.
De waanzinnige wereld van Tom Groot (Pichon, Liz)Tom beschrijft met veel humor, in korte zinnen en met veel tekeningen zijn dagelijks leven op school en thuis
Tom Groot: Alles ok (soort van) (Pichon, Liz)Tom Groot beleeft weer allerlei avonturen, haalt vreselijke grappen uit en vertelt dat in korte zinnen, met heel veel tekeningen.
Tom Groot: Goeie smoes! (en nog meer leuks) (Pichon, Liz)Tom vertelt met veel humor over al zijn belevenissen thuis, op school en met zijn band, in heel korte handschriftachtige teksten met veel tekeningen.
Vrienden voor het leven (Pozzo di Borgo, Philippe; Markowski, Sonja (bewerking))Philippe raakt verlamd door een ongeluk en is helemaal afhankelijk van anderen. Abdel wordt zijn helper. Ze beleven van alles samen.
Spookpijn (Preter, Gerda De)Tuurs vader is weg, op zoek naar het geluk. Tuur en zijn moeder vinden dat niet makkelijk. Tuur blijft hopen op zijn terugkeer.
Wak! (Prins, Ruben)Sam wordt op school gepest door Douwe. Sam wil de Junior Elfstedentocht gaan winnen van Douwe. De oude schaatskampioen Falco helpt hem. Maar wat moet hij doen als Douwe in een wak valt?
Uit elkaar (Puts, Veronique)Acht heeft veel verdriet om haar ruziŽnde ouders. Als ze gaan scheiden, moet ze erg aan haar nieuwe leven in twee huizen wennen. Opa en oma helpen daarbij.
Gekaapt! (Raven, Robin)De trein waarin Simon en zijn scoutvrienden zitten wordt gekaapt door dierenactivisten. Wat moeten ze doen?
Keepvogel en Kijkvogel: in het spoor van Mondriaan (Reek, Wouter van)Keepvogel en Kijkvogel gaan, samen met Foxtrot en Tungsten, op zoek naar de toekomst. Daarmee volgen ze het spoor van de moderne kunst en dat van Piet Mondriaan.
Lux (Rempt, Fiona)Lux vertelt in haar dagboek over haar vakantie naar ItaliŽ, met haar artistieke vader Tata en zijn vreselijke vriendin met zoon. Geleidelijk aan verandert hun reis en vindt Lux echte vrienden.
Game over / Date (Robins, Eleanor)Twee verhalen over leerlingen van het Klaver College. In het eerste verhaal wordt Jos vals beschuldigd van diefstal van een nieuwe game. In het tweede verhaal is Pam op zoek naar een date voor het schoolfeest.
Marlis stinkt naar... (Roep, Nanda)Marlis wordt gepest, vooral door Julius. Zij zorgt dat Julius gepest wordt. Maar is dat genoeg?
Pannetje van Papier (Rompa, Bas)Gedichten over alledaagse dingen.
Gevangen in het bos (Rooijers, Els)Bas en Eefje bevrijden een ontvoerd meisje op een heel slimme manier.
Dagboek van een muts: Avonturen uit een niet-zo-perfect leven (Russell, Rachel Renťe)Nikki mag met een beurs naar een heel sjieke school. Ze vindt het vreselijk, want ze hoort er helemaal niet bij. In haar dagboek houdt ze haar vreselijke (maar ook leuke) ervaringen bij.
Dagboek van een muts: In de spotlights! (Russell, Rachel Renťe)Nikki heeft het weer knap moeilijk als er een filmpje van haar rond gaat op school en er meer nare dingen gebeuren. Met de talentenjacht en met Brandon lijkt het ook mis te lopen. Maar soms valt het mee....
Dagboek van een muts: Zoek 't lekker uit! (Russell, Rachel Renťe)Nikki beleeft van alles op school: ze wint een tekenwedstrijd, is verliefd, redt het Halloween-feest en veroorzaakt nogal wat puinhopen. Ze voelt zich vooral een muts, omdat ze niet bij de populaire meiden hoort.
Ziezo. De 347 kinderversjes (Schmidt, Annie M.G.)Alle kinderversjes van Annie M.G. Schmidt.
De pindakaasoorlog (Scholtens, Anneke)Paultje is gek op pindakaas. Maar dan komt Lotte in de klas, ze haat pindakaas.En zo is het pindakaasoorlog in de klas.
Fritzi en de gifbeker (Scholtens, Anneke)De beroemde acteur Pieter Potter wordt vermoord. Fritzi gaat op onderzoek uit.
Jan zegt nooit wat (Schuyesmans, Willy)Jan is dik, daarom pest de klas hem vaak. Maar dat gaat veranderen.
Het ontbrekende stuk (Silverstein, Shel)De zoektocht naar zijn ontbrekende stuk blijkt voor de hoofdfiguur een mooiere ervaring dan het vinden ervan...
De smoezenkampioen (Slee, Carry)Thijs vindt lezen en schrijven moeilijk. Zijn vader schaamt zich voor hem. Met hulp van zijn opa gaat Thijs vooruit.
Hokus Pokus...plas! (Slee, Carry)Milan is niet blij met Angelique, de dochter van zijn moeders vriend. Dan gebeuren er allerlei vreemde dingen.
Altijd heb ik wat te vieren (Sollie, Andrť)Mooie gedichten over alledaagse dingen, gevoelens, verliefdheid en nog veel meer.
Mijn ridder (Steeman, Frow)De hoofdpersoon wacht heel lang op haar droomridder, maar uiteindelijk komt hij: een poŽtisch verhaal.
Wizzil (Steig, William)Wizzil de heks gaat de familie Frim pesten. En dat loopt bijzonder af...
Alice in Wonderland (Stilton, Geronimo)Alice in Wonderland van Lewis Caroll, op eigen wijze naverteld door Geronimo Stilton, met "knagerinnetje" Alice in de hoofdrol.
De grote invasie van Rokford (Stilton, Geronimo)Rokford wordt aangevallen door Piratenkatten en Geronimo Stilton moet met de 'Knagers tegen Katten' de stad verdedigen.
Fantasia III (Stilton, Geronimo)Geronimo Stilton beleeft een spannend avontuur in Fantasia, waar de feeŽnkoningin is ontvoerd en waar het heel erg koud is. Met veel bijzondere illustraties.
Het boekje over vrede (Stilton, Geronimo)Geronimo Stilton legt zijn neefje uit hoe de wereld in elkaar zit en hoe belangrijk vrede is.
Mijn naam is Stilton, Geronimo Stilton (Stilton, Geronimo)De saaie uitgever Geronimo Stilton verandert in een hippe baas. Dankzij zijn nieuwe assistente.
Samoerai op ninjajacht (Stilton, Geronimo)Geronimo Stilton wordt door zijn vriend Wilde Willie in een spannend karate-avontuur getrokken. Hij reist zelfs naar Japan.
De sprekende berg (Stilton, Thea)De Thea Sisters, vijf dikke vriendinnen, beleven een spannend avontuur in AustraliŽ, waar de schapen van Nicky's ouders gered moeten worden.
Op naar de top (Stilton, Thea)De Thea Sisters willen graag optreden in het voorprogramma van de Toprock Boys. Dat gaat niet vanzelf...
Super Jan en het griezelkasteel (Straaten, Harmen van)Jan gaat met zijn buren mee naar een bijzonder kasteel, waar spannende dingen gebeuren. Gelukkig kan Jan als Super Jan alles redden.
Meiden kunnnen niet voetballen (Swiers, Robbert Jan)Martha wil met de jongens voetballen. De jongens willen dat niet.
De verjaardag van de eekhoorn & andere verhalen (Tellegen, Toon)De eekhoorn is heel druk met het regelen van zijn verjaardagsfeest. Alle dieren hebben zo hun eigen zorgen in deze bijzondere verhalenbundel.
Bij ons in het dorp (Terlouw, Jan)Ik-figuur Hein en zijn vrienden Gijs en Henk denken dat ze een ontvoerd jongetje hebben gevonden. Wat moeten ze doen?
Rood hart, blauwe vlinder (Thor, Annika)Elfie en Anders krijgen zomaar verkering. Maar hoe moeten ze zonder elkaar de zomervakantie doorkomen?
Vlinders in je buik, brok in je keel (Thor, Annika)Na de zomervakantie komen Anders en Elfie weer op school. Als hun klasgenoten merken dat ze verkering hebben, wordt Anders gepest. En Elfie ontdekt dat ze jaloers is. Wat nu?
Bloedrode maan (Townsend, John)Er gebeuren vreemde dingen in het bos, waar Nick werkt. Is er echt een panter?
Vogelgriep (Vegter, Chris)Als er vogelgriep heerst, verandert het leven op de boerderij van Kiki.
Stijn, uitvinder (Velde, Renť van der)Stijn bedenkt allemaal slimme dingen om zijn leven zo makkelijk mogelijk te maken...
Prins Nul (Vendel, Edward van de)Mink moet prins zijn in een land zonder vogels, een prins die niets te vertellen heeft. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn vrienden, de vogels.
Masker af (Verhelst, Marlies)Bill heeft een talent voor tekenen. Hij ontdekt dat graffiti ook leuk en spannend is. Misschien wel te spannend...
Reis om de wereld in 80 dagen (Verne, Jules)Het beroemde verhaal over de Engelsman Phileas Fogg die met zijn knecht Passepartout vanwege een weddenschap in 80 dagen de wereld rondreist, in toegankelijke taal geschreven.
Kleine Pieter deed open (Verrept, Paul)Kleine Pieter wordt meegenomen door de dood. Waarom en wat betekent dat voor zijn ouders, broer en zusjes?
Raar is lief (Verschuur, Rita)Riat gaat, vlak na de oorlog, logeren in Zweden. Ze leert zelfs Zweeds.
Tijger ontsnapt (Vervloed, Peter)De oude tijger van het circus is ontsnapt. Mark vindt hem en helpt de tijger en de dompteur.
Tocht over het ijs (Vervloed, Peter)Roel gaat alleen schaatsen op een groot meer. Hij verdwaalt...
Mikko, mijn stoere broer (Vink, Hijltje)Lisa vertelt over het leven met haar meervoudig gehandicapte broertje Mikko, van wie het hele gezin veel houdt.
Boy, een jongen zoals ik (Visser, Rian)Cas heeft vaak ruzie met zijn moeder, na de scheiding van zijn ouders. Hij kan goed tekenen en maakt strips over de dingen die hij beleeft (maar de afloop van de strips is leuker). Zo wordt hij beroemd!
Wil jij met mij? (Visser, Rian)Leuke, bijzonderen en verrassende gedichten met geestige illustraties over verliefdheid en liefde.
Wil jij met mij? (Visser, Rian)Geestige en gevoelige gedichten over verliefdheid, seks en alles daaromheen, met heel passende illustraties.
De dikke bende van De Korenwolf (Vriens, Jacques)Nina, Eefie, Joost, oma en Pepijn beleven als Bende van de Korenwolf spannende avonturen
De redding van de zwevende oma (Vriens, Jacques)Er logeert een popster in hotel De Korenwolf, dankzij haar kan oma in het hotel blijven wonen.
De verdwijning van de mislukte barbie (Vriens, Jacques)Eefie, Joost, Nina en Pepijn zijn samen de bende van De Korenwolf, bij het hotel van hun ouders. Als er een meisje verdwenen is, gaan ze op onderzoek.
De vlucht van de knorrige kelner (Vriens, Jacques)Er gebeurt weer van alles in Hotel De Korenwolf. Pepijn krijgt een kale kop en daardoor ruzie met zijn vader, de oude ober Goemie wil zijn jubileum niet vieren. Iedereen is er weer druk mee...
De vondst van het stiekeme circus (Vriens, Jacques)De bende van De Korenwolf wil oma verrassen, dat is een behoorlijke klus.
Het geheim van de verliefde hulpkok (Vriens, Jacques)De kinderen van De Korenwolf moeten helpen bij een bruiloft als de kok gewond raakt.
De raadselridder (Westera, Bette)Janna woont aan de rand van het bos. Daar leeft een ridder, naar wie ze op zoek gaat.
Wie dit leest wordt een beest (Wille, Riet)Grappige en bijzonder vormgegeven gedichten met mooie illustraties waarin dieren een rol spelen.
Pestmeiden (Wilson, Jacqueline)Mandy wordt gepest omdat ze vlechten heeft en saaie kleding. Alles wordt anders wanneer Tanya in haar straat komt wonen. Ze worden vrienden, al vindt Mandy's moeder dat niet zo'n succes.
Hoe word ik een zeemeerman? (Wisman, Sabine)Sebas wil graag een zeemeerman worden, omdat zijn vriendin Mare een zeemeermin is. Gaat dat lukken op CuraÁao?
Mare en Sebas zijn echte helden (Wisman, Sabine)Mare en Sebas worden zeemeermin en -man als ze in zee zijn. Ze beleven een spannend avontuur, samen met een orka en een zeepaardje, vanwege het gestolen goud van de zee.
Wat een land! (Wissen, Dries van)In een reeks geestige gedichten worden de Nederlandse gewoonten uitgelegd, bij wijze van inburgeringscursus voor kinderen.
Schaduwmonsters (Zanden, Monique van der)Tamal woont op straat. Samen met andere straatjongens wordt hij ontvoerd door De Rat, een man in uniform. De Rat wil de baas worden in de stad en geeft de jongens daarom Duister Kruid. Tamal wil niet meedoen en vlucht.
Kijk naar jezelf (Zwigtman, Floortje)Fotostrip met tekst, waarin Emma van gepest kind een pester wordt op haar nieuwe school: een bijzonder verhaal met een boodschap.

Dit hoofdstuk bevat 265 boeken.