16 Leesboeken vanaf 14 jaar

Doe maar dicht maar 2006Heel verschillende gedichten over thema's als liefde, afscheid, oorlog, gemaakt door jongeren.
Verder gaan dan te kijken isMooie en lang niet altijd makkelijke gedichten van kinderen en jongeren uit Nederland en België.
Met kroontjespen of toetsenbord150 mooie gedichten, door kinderen geschreven.
Afspraak op de kattentrap (Ahrens-Kramer, Renate)Clio leert Pat kennen. Pat woont in een opvangcentrum, omdat haar ouders haar mishandelden. Het is niet makkelijk om vriendschap te sluiten met Pat, maar Clio en Pat doen hun best.
Dierenpraat (Armando)Absurde gesprekken met dieren, met vaak een onderliggende boodschap.
Junkie mama (Asseldonk, Lonneke van)Sanne hoort dat haar echte moeder een junk was. Dat vindt ze heel moeilijk. Gelukkig heeft ze Merel, haar beste vriendin, en leert ze Johannes kennen.
Zoeken naar de waarheid (Asseldonk, Lonneke van)Hanna hoort nare verhalen over haar opa, die ze nooit gezien heeft. Wie heeft gelijk?
Stenen en sterren (Backers, Richard)Otto en Nina komen op het spoor van een rechtse bende, die tegen asielzoekers is.
Wraak (Bakhuis, Daniëlle)Frederique maakt het uit met Sven: het begin van een aantal akelige acties op Hyves. Want ze willen allebei wraak...
Rode laarzen (Bakker, Helene)Jacco wil weg uit Amsterdam: veel te veel buitenlanders. Maar als hij op de Veluwe de Afghaanse Sima leert kennen, verandert zijn mening over buitenlanders.
Zoeken naar Lisa (Beukenkamp, Greet)Nina gaat in het geheim naar Frankrijk, om haar zus Lisa te zoeken, die daar vorig jaar verdween. Samen met een nieuwe vriend, Tiger, ontdekt ze wat er is gebeurd.
De week waarin Bastiaan Nobel zich vreselijk vergiste (Bilardie, Ingrid)Bastiaan Nobel heeft een rotweek. Hij maakt daardoor de verkeerde keuzes tegenover zijn vrienden en tegenover zijn stiefmoeder. Kan hij het nog goedmaken?
Alles gaat voorbij maar niets gaat over (Billiet, Daniel)Bijzondere, persoonlijke en niet altijd makkelijke gedichten over de zelfdoding van de vriendin van de dichter en zijn liefde voor haar.
De nieuwe klas (Boendermaker, Conny)Rosa komt in een nieuwe klas, krijgt nieuwe vrienden en beleeft van alles.
Prooi (Bogaart, Elle van den)Raisel gaat van de Antillen naar Nederland om zijn droom, dj worden, waar te maken. Bij zijn tante valt het tegen. Hij gaat in de prostitutie om geld te verdienen. Maar hij wordt ook verliefd.
Vermist (Bogaart, Elle van den)Op vakantie in Kroatië wordt Eva ontvoerd. Haar vriendinnen zijn doodsbang.
100 procent Lena (Boonen, Stefan)Bas' zus Lena pleegt zelfmoord. Bas heeft het daar heel moeilijk mee, maar hij heeft gelukkig vrienden.
De zee van geheimen (Boonen, Stefan)Barts ouders hebben ruzie. Zijn vakantie is afschuwelijk. Dan wordt er ook nog een moord gepleegd. Bart verdenkt zijn vader.
Magie van de waarheid (Bosma, Heleen)Vera ontdekt dat ze dingen ziet, die anderen niet zien. En ze organiseert een dancefeest.
Doelwit Saïda (Bossink, Roel; Diepstraten, Johan)Saïda wordt bedreigd. Waar is ze nog veilig?
Beroemd! (Boter, Iris) Daan wordt ineens een beroemde zanger, maar is dat wel zo leuk?
De stem van Isa (Bourgondië, Christel van)Isa wordt doof en drumt als de beste. Zal ze wel of niet voor een CI kiezen?
Het boek van de grote filosofische tegenstellingen (Brenifier, Oscar)Met duidelijke beelden en in niet altijd makkelijke taal worden verschillende tegenstellingen toegelicht, om er verder over na te kunnen denken.
Het zit in de familie (Brooks, Kevin)Finbar, zijn vader, grootvader en overgrootvader worden gegijzeld door een jonge vrouw. Finbar vertelt toch met humor over zijn ervaringen.
Tempel in het oerwoud (Burkunk, Wim; Geurts, Mieke)Marco en zijn vader maken een noodlanding in het Zuidamerikaanse oerwoud. Gelukkig zijn er indianen.
De brandende vragen van Bingo Brown (Byars, Betsy)Bingo Brown heeft het af en toe moeilijk. Hij doet er alles aan om het leven spannend te houden.
Bingo Brown, hartenbreker (Byars, Bingo)Bingo vindt het leven af en toe moeilijk met een zwangere moeder en een verre vriendin. Maar hij bekijkt alles ook met humor.
Echt Emma (Cazemier, Caja)Emma ontdekt dat haar vader niet haar echte vader is.
Lotte en Karima (Cazemier, Caja)Lotte en Karima zijn dikke vriendinnen, maar op het gebied van vriendjes zijn ze heel verschillend.
De heer van de kraanvogels (Chen, Kerstin)De heer van de kraanvogels komt op de aarde om te zien wie werkelijk goed is.
Met duizend blote ogen (Coillie, Jan van (ed.))Een bundel gedichten van verschillende dichters, gerangschikt naar thema (bv. school, familie, groeipijnen).
Waar ik naar verlang vandaag... (Coillie, Jan van (ed.); Lams, Lieve (ed.))Bundel van gedichten van veel bekende en minder bekende dichters.
Paniek in de bieb (Colfer, Eoin)Martin en Willem moeten van hun ouders in de vakantie naar de bibliotheek, waar een vreselijke bibliothecaresse de baas is. Maar is lezen echt zo vervelend en hoe zit het met die bibliothecaresse?
Help, ik ben weer verliefd! (Cramer, Stasia)Iris wil nooit meer verliefd worden, dat loopt alleen maar fout. En in een manege zijn geen jongens, toch?
Te groot voor een pony (Cramer, Stasia)Cindy wordt te groot voor haar pony. Ze moet leren rijden op Tijger, een mooi, maar wild paard.
Het goud van Suriname (Dam, Arend van)Britt vindt het bij haar familie in Suriname niet echt leuk. Totdat ze het binnenland ingaat.
Glazen hart; verhaal over een loverboy (Deen, Femke)Maartje wordt verliefd op Illias. Maar is Illias wel zo eerlijk als ze denkt?
Roodkontje (Descamps, Luc)Yana wordt op school en via internet gepest. En de leerlingenbegeleider biedt geen steun, integendeel. Gelukkig zijn er mensen die wel weten wat er gedaan moet worden.
Tikken tegen de maan. 50 kindergedichten uit Nederland en Vlaanderen (diverse auteurs: Joke van Leeuwen)50 gedichten van Nederlandse en Vlaamse dichters, die na 1945 debuteerden, met bijna allemaal nieuwe tekeningen van 50 illustratoren.
Sprookjes (Doherty, Berlie)Mooi geïllustreerde sprookjes voor alle leeftijden.
Op naar de Olympos! (Dolen, Hein van)Beknopt vertelde verhalen, bekende en minder bekende, uit de Griekse mythologie.
Bibi's bijzondere beestenboek (Dumon Tak, Bibi)Een hele verzameling bijzondere dieren passeert in even bijzondere beschrijvingen en illustraties.
Hallo aarde, hier Maan (Duyn, Syl van)Maan verhuist naar de stad. Er is veel waaraan hij moet wennen.
Breakdance in Moskou (Eijk, Annelies van der; Friedheim, Pauline; Veldman, Liesbeth)Jason en Rob zitten op een dovenschool in Amsterdam. Ze mogen in Moskou optreden. Daar gebeuren rare dingen.
De dertiende tovenaar (Elderen, Stan van)Olivier heeft toverkracht. Hij moet de kwade tovenaar Kratau vernietigen.
De vloek van de magiër (Elderen, Stan van)Olivier en Bart moeten op zoek naar een geheim boek met zwarte kunst, voordat er van alles fout gaat...
Thuis eten we apentaart (Elias, Bettie)Achmed heeft het moeilijk met de nieuwe meester. De meester is tegen Marokkanen. Gelukkig heeft Achmed zijn vrienden Wim en Maarten.
Dik in mijn hoofd (Farkas, Victoria)Roos vindt zichzelf te dik en begint steeds minder te eten. Haar ouders en haar vriendinnen maken zich grote zorgen.
Het liefje van de leraar (Gansewinkel, Annie van)Lotte is verliefd op haar leraar, dat is behoorlijk lastig...
Zat (Gansewinkel, Annie van)Na de scheiding van haar ouders woont Roos bij haar moeder. Maar die is vaak ziek of eigenlijk drinkt ze teveel. Wat moet Roos doen?
Guus (Gavalda, Anna)Guus haat school, maar is gek op dingen met zijn handen maken. Zijn ouders zijn wanhopig, zijn opa steunt hem.
Een spin in het web (Geer, Lis van der)Eva is verdwenen. Tim en Sasja ontdekken vreemde dingen.
Bitch! (Geldof, Wilma)Maya is niet blij met de komst van haar nichtje Brigitte en haar neefje Charlie, nadat hun moeder is verongelukt. Wat is er gebeurd? En waarom doet Brigitte zo gemeen?
Een laatste brief (Geldof, Wilma)Valerie heeft een moeilijke tijd na de dood van haar moeder. Haar vader krijgt een vriendin en met haar vriendinnen loopt het niet zo soepel.
Naar Wolf (Geus, Mireille)Zoltan is op weg naar Wolf, een oude vriend die hij al lang niet gezien heeft. Onderweg haalt hij herinneringen op: waarom groeiden ze uit elkaar?
Boosaardig! (Gleitzman, Morris; Jennings, Paul)Rory en Dafne zijn stiefbroer en -zus. Ze hebben een grote hekel aan elkaar. Maar toch beleven ze samen een spannend griezelavontuur.
Waar is Hamid? (Groen, Els de)Pauline en Hamid vertellen om de beurt over Hamids vlucht, nadat hij gehoord heeft dat hij Nederland moet verlaten.
Nina Regenboog (Grootel, Leny van)Hester leert Nina kennen, die haar allerlei fantasieverhalen over zichzelf vertelt. Hester is boos, totdat ze hoort dat Nina's vader haar mishandelt.
Hoe angst klinkt (Hagen, Hans)Bijzondere en filosofische gedichten over verliefdheid, gevoelens, over een stervensproces en nog veel meer, bezien vanuit een middelbare scholier.
Verkocht (Hagen, Hans)Yaqub wordt door zijn ouders in Pakistan verkocht aan een gemene handelaar, die Yaqub laat werken als kamelenjockey. Yaqub maakt vreselijke dingen mee in Dubai. Uiteindelijk worden hij en zijn vrienden gered.
De Goslar, Wrawrafru en andere verhalen (Harris, Ann)Herinneringen en verhalen over Suriname en belevenissen in Nederland, door de ik-figuur met elkaar verbonden.
Over liefde en hoe het verdergaat (Haugen, Tormod)Daan en Anne worden, na een moeizaam begin, verliefd op elkaar. Maar bij verliefdheid horen ook andere gevoelens: verlangen, jaloezie, teleurstelling.
Gewoon vrienden (Hermer, Anne-Rose)Leonie kan met haar leraar goed praten over de dood van haar vader. Geen probleem of wel?
Schuld (Hermer, Anne-Rose)John komt in de problemen als hij schade veroorzaakt met zijn scooter. Dat kost een boel geld, hoe komt hij daaraan? Hij krijgt schulden...
Tessa vecht terug (Hermer, Anne-Rose)Tessa heeft leukemie en is vastbesloten die te overwinnen. Haar vriendinnen, haar vriend en haar familie helpen daarbij.
Vermist! (Hermer, Anne-Rose)De broer van Hans, Daan, is al lange tijd vermist. Het hele gezin heeft het daar moeilijk mee. Hans ontdekt iets.
Liefde zat je als gegoten (Heyden, Gil vander)Mooie, maar niet altijd even makkelijke gedichten over liefde, verlaten worden en familie.
Proost, lover! (Heyden, Haye van der)Pauline weet niet meer zeker of ze nog wel van Jeroen houdt; er verandert zo veel!
Tranen in bad (Heyden, Haye van der)Pauline verhuist naar Brussel. Hoe gaat het verder met Jeroen? Kun je meer vriendjes of vriendinnetjes tegelijk hebben? Wat is liefde, wat is lust? Pauline leert veel...
Zoenen enzo (Heyden, Haye van der)Jeroen is nog steeds verliefd op Pauline. Maar wat wil Pauline toch?
Op de zere plek (Hill, David)Slade leert na zijn verhuizing Mallory kennen: met haar is iets vreemds aan de hand. Haar ouders verwachten (te) veel van haar en Mallory staat onder grote druk. Slade probeert haar te helpen.
16 & zwanger: wat nu? (Hoefnagel, Marian)Esther is zwanger en weet niet wat ze moet doen. Bij haar oma heeft ze de rust om erover na te denken en te praten.
Anne Frank, haar leven (Hoefnagel, Marian)Het leven en de dood van de beroemde onderduikster Anne Frank worden in makkelijke taal beschreven.
Blauwe Maandag: door drank uit elkaar? (Hoefnagel, Marian)De band Blauwe Maandag, waarin Jesse en Mara spelen, mag op Terschelling spelen, geweldig vinden ze dat. Mara merkt dat de jongens teveel drinken. Wat nu?
Blowen (Hoefnagel, Marian)Kevin verhuist naar Amsterdam en vindt dat niet makkelijk. Gelukkig krijgt hij een vriend: Troy. Troy blowt. Wat moet Kevin doen?
De nieuwe buurt (Hoefnagel, Marian)Kika is verhuisd en krijgt te maken met jongens die haar hoofddoekje niet accepteren. Er gebeuren vreselijke dingen, gelukkig heeft ze een goede vriend: Max.
De perfecte misdaad (Hoefnagel, Marian)Abel krijgt nieuwe buren. Hij valt voor de buurvrouw, maar de buurman weet iets over zijn verleden...
Drama: niets is wat het lijkt... (Hoefnagel, Marian)Als dramadocent Johan verongelukt, is iedereen verdrietig. Roos weet eigenlijk niet echt wat ze voelt. En ze ontdekt dat alles nog veel ingewikkelder is.
Dubbelliefde (Hoefnagel, Marian)Elise woont nog maar kort in Suriname en moet er nog van alles leren. Ze wil ook meer weten over de liefdesgeschiedenis van haar oma Elise. En op wie is ze zelf nu verliefd?
Een gevaarlijke vriend (Hoefnagel, Marian)Kamal is onder de indruk van de rijke Sam. Maar hij vindt zijn vriendschap met Sam steeds minder prettig. Hoe kan hij dit stoppen?
Floris en Fleur (Hoefnagel, Marian)Floris, een moslim, en Fleur, een christenmeisje, zijn verliefd: een onmogelijke liefde, die hen bijna het leven kost.
Hard tegen hard (Hoefnagel, Marian)Nardo heeft als zwarte jongen veel last van de bende van de Turkse Serkan. Zelf woont hij in een huis voor probleemjongeren. Maar uiteindelijk lijkt er veel goed te komen...
Hey Russel! (Hoefnagel, Marian)Russel heeft een goede vriend, Jim. Is Jim een homo of niet? En hoe belangrijk is dat eigenlijk?
Met alle geweld (Hoefnagel, Marian)Yung heeft het niet gemakkelijk op school. Als zijn vriendin hem ook nog uitscheldt, doet hij iets wat hij eigenlijk niet wil.
Mooi meisje; verliefd op een loverboy (Hoefnagel, Marian)Laura wordt verliefd op Abdul. Maar die blijkt uiteindelijk alleen maar geld aan haar te willen verdienen.
Oppassen (Hoefnagel, Marian)Lonnie en Jasmijn mogen op de nieuwe buurkinderen van Jasmijn passen. Ze worden allebei verliefd op de vader van de kinderen en die maakt er misbruik van.
Romeo en Julia (Hoefnagel, Marian)De liefde tussen Romeo en Julia en de fatale afloop ervan worden in makkelijk Nederlands en met de noodzakelijke achtergrondinformatie verteld.
Topmodel (Hoefnagel, Marian)Kiia wordt een beroemd fotomodel. Maar is dat wel zo leuk? En is Kiia gelukkig? Ze wil mager blijven en dat blijkt heel ongezond te zijn... Dankzij haar en haar zieke vriendin Tess komt er veel publiciteit over ongezonde magere fotomodellen.
Twee liefdes (Hoefnagel, Marian)Anna is verliefd op Jos, maar willen ze allebei hetzelfde?
Een kleine kans (Hof, Marjolijn)Kiek maakt zich zorgen om haar vader, die arts in oorlogsgebied is. Ze bedenkt van alles om de kans kleiner te maken dat hem wat overkomt.
Oversteken (Hof, Marjolijn)Meta reist met haar moeder en de zoveelste vriend van haar moeder, Bjarni, door IJsland. Deze vriend blijkt echter aardig te zijn, ondanks het geruzie van Meta's moeder.
Wat heb jij nou? (Hofstra, Renny)Criel is jaloers op haar knappe zus Carola. Daardoor doet ze domme dingen.
De geheime gast (Hokke, Henk)Alex leert Ciel kennen. Ciel is op zoek naar haar vader.
Een echte nummer tien (Hokke, Henk)Peter wil profvoetballer worden, maar heel makkelijk is dat niet.
Kidnep (Holst Pellekaan, Karen van)Bo wordt ontvoerd en beleeft een spannend avontuur met zijn ontvoerder, Fred.
De truc met de doos (Hooft, Mieke van)Bij Boudewijn thuis is niet veel geld. Ook dankzij hun buren uit Iran, gaat het toch goed met ze.
Geen geweld (Hooft, Mieke van)Kelvins broer Roy wordt neergestoken. Een moeilijke tijd volgt.
Mijn allerliefste vijand (Horst, Milou van der)Femke vindt zichzelf te dik, maar ze is heel mager. Ze gaat ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Totdat ze niet meer luistert naar "Femke 2", haar strenge ik.
Slikken of stikken (Huizing, Gonneke)Kasper moet wennen aan de brugklas en aan het gedrag van zijn broer Matthijs. Hij ontdekt dat Matthijs in de problemen zit en helpt hem.
Verboden te zoenen (Huizing, Gonneke)Berber is verliefd op haar leraar, hij ook op haar? Berber maakt een moeilijke periode door.
Koerier van de Rover (Ibis)Door een bijzondere bril gaat Tijmen van zijn eigen tijd naar 1747. Daar beleeft hij spannende avonturen.
Winnen of verliezen (Jansen, Sunny)Rik voetbalt graag, maar hij heeft een geheim. En daar heeft hij last van.
Muffin (Jansen-Gronkowska, Anna)Mink is groot en donker en wordt daarom Muffin genoemd. Een nieuwe jongen in de klas, Sander, begint hem te pesten en Muffin moet er alles aan doen om zichzelf te beheersen. Dat leert hij op judo.
Salsameisje (Jong, Hanneke de)Freya komt zwanger terug van haar vakantie op Curaçao. Wat moet ze doen? Met hulp van haar oma vindt ze een oplossing.
Een palm op de Veluwe (Jong, Trude de)Gijs vertelt in zijn dagboek over zijn ervaringen met zijn pleegdochter Lily.
Een tiener als moeder (Jongbloed, Marte)Lisa is 16 en wordt zwanger. Wat moet ze doen? Haar leven verandert enorm.
Mijn zus is verdwenen (Jongbloed, Marte)Giels zus Karin verdwijnt. Wat is er aan de hand en wat kan Giel zelf doen? Gaandeweg leert hij zijn zus beter kennen, al is ze er niet...
Help! Een geheim (Kaathoven, Netty van)Eef ontdekt haar echte moeder, en dat is niet makkelijk.
Kappen nou! (Kaathoven, Netty van)Leander herstelt van een auto-ongeluk, waarbij twee van zijn vrienden stierven en een gehandicapt raakte. Wie was de schuld, wat moet hij doen? Met de hulp van zijn zus en zijn vriendin ziet hij de waarheid onder ogen.
Seks in de brugklas (Kerkwijk, Henk van)Leuke en bijzondere gedichten over liefde en seks.
De watertijger (Kolk, Anton van der)Joris beleeft met zijn ouders spannende avonturen in de jungle van Costa Rica.
Het moet over liefde gaan (Kolk, Anton van der)Ingemar wil schrijver worden en dat maakt zijn leven in elk geval een stuk boeiender, mede dankzij een vriendin met een geheim leven en een (te) betrokken leraar.
Waar is Leila? (Kolk, Anton van der)Leila loopt weg van huis en Jonas helpt haar. Maar makkelijk is dat niet.
Ik zeg lekker niks (Kramer, Simone)Sander kan niet meer goed horen: dat is erg moeilijk voor hem. Toch kan hij wennen aan zijn nieuwe leven.
Heksenmeisje (Kruit, Johanna)Heksenmeisje Teinaki moet bewijzen dat ze de hoofdheks van de Sterrenkring kan worden. Ze beleeft van alles, onder andere met de vijandelijke Aardheksen.
Dit dagboek is geheim! (Kuyper, Hans)Het dagboek van een meisje, dat veel beleeft: een avontuur met bankovervallers, een vakantieliefde op La Gomera en een dansoptreden op school, met ruzies en misverstanden.
Coyote over de vloer (Leonard, Elmore)Coyote Antwan komt bij het gezin van Hollywood-hond Buddy wonen en raakt zelfs bevriend met poedel Miss Betty. En Buddy maakt indruk op Antwans vrienden.
Het spook van de opera (Leroux, Gaston)De zangeres Christine wordt betoverd door Erik, het lelijke spook van de opera. Kan haar vriend Raoul haar redden, samen met Eriks oude vriend Daroga.
Hou van mij (Lieshout, Ted van)Prachtige uitgave van bijna alle gedichten en veel bijzondere illustraties van Ted van Lieshout, die aan het slot ook een uitgebreide toelichting geeft op zijn werk.
Jij bent mijn mooiste landschap & 300 andere gedichten en tekeningen (Lieshout, Ted van)Bijzondere, bekroonde, gedichten over allerlei gebeurtenissen in een jongensleven.
Mama! Waar heb je het geluk gelaten? (Lieshout, Ted van)Persoonlijke gedichten, o.a. over de betekenis van het verlies van de vader.
Van Ansjovis tot Zwijntje (Lieshout, Ted van)Gekke, leuke en absurde dierengedichten van A tot Z met bijzondere illustraties.
Mijn broer is niet gek (Loeters, Hilde)Als Jonder naar een feest is, wordt zijn verstandelijk gehandicapte broer Dries vermist.
Alles weer okee? (Maljers, Margreet)Tante Nettie woont voor een paar maanden bij Mark, omdat zijn ouders in Afrika zitten. Tante Nettie is vreselijk streng, Mark moet iets doen!
Kletskoek! (Marvano)Het meisje en haar vader zien in hun kat Gorki een echte vriend, met wie ze veel beleven.
Code rood (Mastenbroek, Bianca)Tim leeft in 2042 en is doof. Hij ontdekt een geheim over het werk van zijn vader en beleeft een spannend avontuur.
Toro! Toro! (Morpurgo, Michael)Opa vertelt over zijn avontuur tijdens de Spaanse burgeroorlog.
Saïdja en Adinda (Multatuli)Het beroemde verhaal over de liefde tussen Saïdja en Adinda in het vroegere Indië, in toegankelijker taal verteld.
Het monster van mama (Mutsaers, Marleen)Mara vertelt over het jaar dat haar moeder ziek werd. Mara, haar broertje Kris en hun vader hebben het er moeilijk mee. Samen blijven ze hopen dat mama weer beter wordt.
Zahra (Naranji, Corine)Zahra is een meisje van 11 jaar, dat met haar ouders in een vluchtelingenkamp in Irak woont. Haar broertje, dat ernstig ziek is, kan alleen gered worden door een operatie in Nederland. Met het hele gezin ondernemen ze die reis en beleven samen vreugde en
Zij is dun & ik ben dik (Naranji, Corine)Merel en Larissa worden buurmeisjes. Larissa is te dik en Merel te mager. Ze worden vriendinnen én ze kunnen elkaar helpen.
Don Quichot (Navarro Durán, Rosa)De belevenissen van de beroemde en zonderlinge edelman Don Quichot van La Mancha en zijn schildknaap Sancho Panza, in redelijk toegankelijke taal verteld en met leuke illustraties.
Als je dit leest, ben ik dood (Nicholls, Sally)Sam heeft leukemie en zal doodgaan. Hij zoekt naar een antwoord op al zijn vragen en leeft zijn leven, samen met zijn ouders en zijn zusje.
Als je dit leest, ben ik dood (Nicholls, Sally)Dagboek van Sam, die leukemie heeft en nadenkt over leven en dood en over wat hij nog wil.
Dagboekgeheim (Nolet, Beatrijs)Lidian en Ravia zijn dikke vriendinnen. Maar sinds Lidian een vriendje heeft, is dat niet altijd makkelijk.
Donna Lisa (Oldenhave, Mirjam)Donna en Lisa zijn dikke vriendinnen, ze geven elkaar gekke opdrachten. Maar soms gaat dat helemaal fout.
Klem! (Oldenhave, Mirjam)Op Riks nieuwe school worden alle kinderen akelig braaf. Wat is er aan de hand?
Niet verder vertellen (Oldenhave, Mirjam)Jana ziet haar moeder zoenen met een vreemde man. Wat nu? Samen met haar vriendinnen bedenkt ze een bijzonder plan.
P.S. Ik ben uw dochter (Oldenhave, Mirjam; Vriens, Jacques)Briefwisseling tussen Sonia, die op kostschool zit, en de vader die ze nooit ontmoet heeft. Ze hebben nog heel wat uit te wisselen over de jaren dat ze elkaar niet gezien hebben, voordat ze elkaar kunnen zien.
De man die in sprookjes geloofde (Os, Erik van)Grappige en ongewone gedichten over gewone dingen.
Koe en daarmee koe (Os, Erik van)Mooie en gevoelige gedichten over alledaagse gebeurtenissen en vragen.
Ik zeg je de kleinste liefde (Osborne, Ruud)Gedichten over verliefdheid en meer.
Alle dagen druk (Otten, Marieke)Luc is anders: hij heeft ADHD. Zijn ouders begrijpen hem niet goed. En wie zijn eigenlijk zijn echte vrienden?
Dik? (Otten, Marieke)Pleun ziet haar vriendin Lexie veranderen: Lexie vindt zichzelf te dik.
Gewoon Wouter (Otten, Marieke)Wouter doet mee met het schooltoneel en ontdekt veel over zichzelf.
Kebab en pindakaas (Otten, Marieke)Hulya mag, vanwege haar islamitische geloof, veel minder dan haar klasgenootjes. Als ze problemen met haar vader heeft, helpt Lise haar.
Roan gaat te ver (Otten, Marieke)Roan vindt Ilse leuk en wil seks met haar. Maar wil Ilse dat wel?
Job, de ontsnapte gevangene & ander gedoe (Otterloo, Marly van)Job zorgt voor Bommel, de hond van Kees, die gevangen zit. Job beleeft van alles met Bommel. Eigenlijk wil Job de hond houden...
Job, een beetje verliefd & ander gestress (Otterloo, Marly van)Job heeft verkering met Deirdre, maar meent Deirdre het wel? En wat moet Job doen, als zijn rivaal Frits verdwijnt?
Job, iets met verkering & ander gevaar (Otterloo, Marly van)Job beleeft weer een heleboel: hij wordt ontvoerd door Russische boeven, speelt in de eindmusical, wordt in Canada bijna opgegeten door een beer en krijgt verkering.
Groeten uit Londen (Pool, Joyce)Jamal en Sanne zijn met hun klas in Londen, als Jamal een boek in zijn handen gedrukt krijgt. Het blijkt een bom te zijn. Jamal wordt verdacht en het lijkt alsof er geen uitweg is.
Spookhuis (Preece, Philip)Sam wordt gepest en sluit daarom een deal met een vreemde man bij het spookhuis. Nu zullen al zijn dromen uitkomen. Maar er gaat ook van alles mis. Hoe komt hij van zijn contract af?
Onder het donkere water (Prins, Ruben)Sven is getuige geweest van een moord. Samen met zijn vriendin Vicky en de blinde ex-rechercheur Bert gaat hij op onderzoek.
Dwars door het glas (Reen, Ton van)Esther is ziek, heel ziek. Daardoor komt ze in contact met mensen die zijn overleden. Dat maakt haar sterven minder beangstigend.
De stille oorlog van Olivier (Remmerts de Vries, Daan)Olivier is erg verliefd op Daphne en dat is niet altijd makkelijk.
Oliviers dagboek (Remmerts de Vries, Daan)Olivier voelt zich onzeker over de brugklas, maar uiteindelijk valt het mee.
Zullen we een bos beginnen? (Robben, Jaap)Grappige gedichten over uiteenlopende onderwerpen.
Dag Dirk (Roep, Nanda)Ingrids beroemde en geliefde oom, de kunstenaar Dick Wiarda, is plotseling dood gegaan. Haar herinneringen aan deze bijzondere oom helpen.
Tanja is verliefd (Roep, Nanda)Tanja droomt veel over haar verliefdheid.
Tanja's song (Roep, Nanda)Er gebeurt veel in Tanja's brugklasjaar.
Tanja's Super brugklasjaar (Roep, Nanda)Alle belevenissen van Tanja in de brugklas, verliefdheid, vriendschap, de nieuwe school, schoolband en verkering, komen aanbod in deze dikke bundel.
De terrorist (Rose, Malcolm)Jamal is boos op de mensen die de wereld vervuilen en wil wraak. Maar wil hij daarbij ook mensen doden?
Eind van de wereld (Rose, Malcolm)Er komt een grote planetoïde op de aarde af. Het Instituut voor Ruimte-Onderzoek wil een raket op de planetoïde afsturen, zodat die de aarde niet raakt. Dan wordt een fout in de berekeningen ontdekt...
Davidster (Roy, Jennifer)In de Tweede Wereldoorlog moeten de Joden in Lodz in een getto wonen. Sylvia vertelt haar verhaal: zij was een van de twaalf kinderen die het getto in Lodz overleefden...
Blijf van me af! (Sahli, Mohamed)Ali vindt het lastig tussen de jongens van zijn klas. Hij wordt uitgescholden voor homo en wil laten zien dat hij dat niet is. Zijn moeder begrijpt hem beter dan hij verwacht had.
Ziek (Samson, Gideon)Belle is ziek, heel ziek. Ze ligt in het ziekenhuis, voelt zich beroerd en heeft last van het gedoe tussen haar gescheiden ouders. Af en toe herinnert ze zich iets over vroeger.
Kruissteekjes (Satrapi, Marjane)Hilarische en wijze gesprekken tussen oudere Iranese vrouwen over het huwelijk, seksualiteit en plastische chirurgie.
Zeemist (Sauers, Marielle van)Een doodziek meisje vertelt poëtisch over de manier waarop zij haar ziekte ervaart, met bijzondere illustraties.
Op de vlucht (Schie, Tessa van)Het verhaal van Tom, die veel last heeft van zijn alcoholische broer en moeder.
Spindingen (Schlingemann, Kate)Bijzondere en mooi geïllustreerde verhalen over insecten en andere kleine dieren, die als vrienden leuke dingen beleven en daarover filosoferen.
Bram, zoon van een soldaat (Schmitz, Marleen)Brams vader gaat naar Afghanistan. Bram maakt zich zorgen over zijn vader. En dan breekt hij ook nog z'n been met freerunning...
Niemand die het ziet (Scholtens, Anneke)Sander doet iets stoms. Een racistische leraar chanteert hem. Dat kan niet goed gaan.
Is liefde besmettelijk? (Sikkel, Manon)Isa heeft een weblog, waarop ze veel over liefde schrijft. Maar als ze zelf verliefd wordt, vindt ze dat behoorlijk ingewikkeld.
Dat heb ik weer! Een hysterische moeder, ruzie met iedereen en vriendje afgepikt! (Slee, Carry)Britt wordt verliefd op het vriendje van haar beste vriendin en er gebeuren meer spannende en ingewikkelde dingen in haar leven...
Lover of loser. De musicaleditie (Slee, Carry)Eva is bang voor haar stiefvader, maar valt ook voor een loverboy. Gelukkig zijn er mensen die om haar geven.
Vrije val (Slingenberg, Ben)Floortje schrijft over een heel moeilijke periode voor haar en haar buurjongen Farid. Farids laatste asielverzoek is afgewezen: hij moet terug naar Somalië. Floortje gaat proberen daar iets aan te doen.
Nooit meer doen alsof. Wat er gebeurde toen mijn grote zus gek werd (Sones, Sonya)In toegankelijke gedichten schrijft een meisje wat er met haar en haar familie gebeurt als haar zus een zenuwinstorting krijgt en naar een inrichting gaat.
Dracula (Stoker, Bram)Jonathan Harker maakt kennis met Dracula en beleeft griezelige avonturen.
Dodelijke camera (Swindells, Robert)Victor maakt foto's van een overval en vanaf dat moment wordt zijn leven wel heel spannend.
Gezocht: moeder (Symes, Ruth)Anna en Gem zoeken een vrouw voor hun vader. Die is daar eigenlijk niet echt blij mee.
Bloed op de stoep (Takens, Anne)Lars is verliefd op Dilek. Voordat dat goed komt, heeft hij problemen met een bende.
Magisch kruid (Tijsinger, Ellen)Aurora leert veel van de heks Dionisia, maar ze wil ook met Rico trouwen. Kan dat?
Speurtocht naar het verleden (Tijsinger, Ellen)Emma en Vincent ontdekken geheimen uit de Tweede Wereldoorlog in een oude boerderij.
Spijkerhard (Vegter, Chris)Misscha mist zijn vader. Hij haat Jos, de vriend van zijn moeder. Tot er gevaar dreigt.
SMS (Veldkamp, Tjibbe)Bas en Bobo hebben weinig aan hun vader, die probeert via séances contact te krijgen met zijn overleden vrouw. Bas en Bobo vinden hun eigen oplossingen.
De koningin van 1b (Vereijken, Anja)In de brugklas verandert de vriendschap tussen Julia en Anna. Er gebeuren veel nare dingen. Gelukkig is Lieke er ook nog.
Oog in oog (Verhelst, Marlies)Eva ziet dat iemand neergeschoten wordt. De schutter komt haar huis binnen. Wat moet ze doen?
Mijn familie is een bende (Verroen, Dolf)Jessie en haar ouders stelen van alles in winkels. Jessie wil liever een gewoon leven en een gewone familie.
Slaaf kindje slaaf (Verroen, Dolf)Maria woont op een suikerplantage waar veel slaven werken. Zij vertelt haar verhaal zonder te beseffen dat slaven ook mensen zijn.
De prijs (Verschuur, Rita)Rita wint de tekenwedstrijd niet. Haar vriendin Carla wint met de tekening die door Rita verzonnen is. Dat is niet makkelijk.
Jubeltenen (Verschuur, Rita)Rita doet mee met een tekenwedstrijd over de oorlog. Ze denkt er veel over na.
Wie niet weg is wordt gezien (Vos, Ida)Rachel en haar familie moeten onderduiken in de oorlog. Na de oorlog is er veel veranderd. Veel familieleden zullen niet terugkeren.
De ontvoering van de zwarte prinses (Vriens, Jacques)De kinderen van de bende van de Korenwolf spelen weer in een toneelstuk. Ditmaal om Zohra en haar familie te redden, die terug moeten naar hun gevaarlijke land van herkomst.
De brief van Jonathan (Waarsenburg, Hans van de)Jonathan is verliefd op Izabel, vergeefs of niet?
Een nieuwe toekomst (Wageningen, Gerda van)De familie van Nora verhuist naar Rotterdam, om daar een beter leven te krijgen. Er gebeurt veel in het arme gezin.
De jongen in de jurk (Walliams, David)Dennis is een heel goede voetballer én hij vindt het leuk om zich als meisje uit te dossen. En daarnaast mist hij zijn moeder, die is weggelopen. Weinig mensen hebben begrip voor hem, ook zijn vader en zijn broer niet. Gelukkig heeft hij een paar goede vrienden.
Aan de kant, ik ben je oma niet! (Westera, Bette)Bijzonder vormgegeven dichtbundel over het leven van oudere mensen in een verzorgingshuis: steeds een over hun huidige leven en een over hun leven daarvoor.
Verliefd of niet? (Wiedijk, Roswitha)Masja moet thuis veel helpen vanwege haar moeders ziekte. Gelukkig heeft ze een leuke buurjongen, maar wat is er eigenlijk met hem?
De toneelstukken van William Shakespeare (Williams, Marcia)In strips worden de beroemde toneelstukken van William Shakespare verteld.
Binnenstebuiten. Gedichten van een 16-jarige (Witte, Ruby de)Rake gedichten over puberteit en levensvragen, met bijzondere illustraties.
Red mijn hond! (Woltz, Anna)Kaj, de hond van Jessie, gaat achter de schapen aan. Er gaan schapen dood. Moet Kaj nu worden afgemaakt? Jessie zoekt naar een oplossing.

Dit hoofdstuk bevat 201 boeken.