13 Leesboeken vanaf 9 jaar

Er was eens...Een originele versie van het scheppingsverhaal, waarbij het kwaad verliest.
Het geheim van de dichterBijzondere gedichten van basisschoolleerlingen over hun geheim, met leuke illustraties.
O, kom er eens kijkenBekende en minder bekende Sinterklaasliedjes op papier (met leuke illustraties) en op cd, met VOF De Kunst.
Stoer is anders (Aarts, Ineke)Iedereen vindt Bart een pestkop, maar hij wordt zomaar de vriend van Danny, Eva's verstandelijk gehandicapte broer.
Welk versje wil je horen? (Agterberg, Tosca)Leuke gedichten over alledaagse gebeurtenissen.
Lolla; het meisje met de handige voeten (Baradoy, Katrin)Lolla heeft heel grote voeten, meestal handig, soms lastig. Dan ontmoet ze Lars, een jongen met een heel lange nek: "dat moet gewoon lukken".
Opa en het geluk (Bauer, Jutta)De beschermengel van opa heeft opa zijn hele leven geholpen. En nu gaat hij mee met zijn kleinzoon.
Broer te koop (Bergh, Inge)Kaat vindt haar broer Tom stom. Hij plaagt haar altijd. Ze wil hem verkopen... of toch niet?
Mirakelland (Beyers, Annick)Hannah, Lise en Dotje maken ruzie. Dus brengt mamma hen naar Mirakelland, waar al je dromen uitkomen. En dan blijkt dat dat ook niet alles is...
Gek van guppies (Binsbergen, Liesbeth van)Giel houdt van dieren en krijgt een guppie voor zijn verjaardag. Voor je het weet, heeft hij een hele dierentuin...
Je bent maar twee keer jong! (Blake, Quentin)Als je oud bent, kun je eigenlijk dezelfde dingen doen als toen je jong was. Althans: dat laat Quentin Blake zien in dit bijna tekstloze prentenboek.
Hoogheid, kom uit die boom! (Bogaart, Anita van den)Prinses Jolijn gaat stiekem op stap.
Misschien is Lena op Lennart (Boie, Kirsten)Katrien is verliefd op Lennart. Lena doet mee, maar dan gebeurt er iets.
Betrapt! (Bon, Annemarie)Wies en Harm zijn bij hun vader. Als Wies wakker wordt, is haar vader er niet. Ze gaat zoeken en beleeft heel wat.
De kleine zeemeermin (Bon, Annemarie)De kleine zeemeermin houdt veel van de prins, maar kan ze met hem trouwen?
De nieuwe kleren van de keizer (Bon, Annemarie)Het bekende sprookje van de ijdele keizer, die bedrogen wordt en zich in zijn blootje aan het volk laat zien.
Haas ruimt op (Bon, Annemarie)Als Kip komt eten, gaat Haas opruimen. Maar dat is wel heel veel werk...
Zusje te koop! (Boonen, Stefan)Lowie wordt heel moe van het oppassen op zijn peuterzusje.
Bij Familie Mol-de Mol is alles oké (Bos, Burny)Bij de familie Mol-de Mol is altijd wat te beleven!
Familie Mol-de Mol viert feest (Bos, Burny)Er gebeurt weer van alles bij de familie Mol-de Mol...
Familie Mol-de Mol zit hoog en droog (Bos, Burny)Leuke huis-tuin-en-keukenverhalen over Streep en Stoffer, hun ouders en hun oma.
Papa, hoor je me? (Bos, Tamara)Polle praat tegen zijn vader die net gestorven is, over diens ziekte, over de dingen die hij met zijn vader beleefd heeft en over de crematie. De strijd tegen de ziekte wordt door Polle vergeleken met Stratego.
De gestolen munt (Boter, Iris)Bart en Luuk vinden een oude munt. Daardoor beleven ze een spannend avontuur.
Alles voor een ijsje (Bouwhuis, Marijke)Bart houdt van ijs. Maar wil hij daar alles voor doen?
Avontuur op het meer (Bouwhuis, Marijke)Luuk beleeft een spannend avontuur met een boot op het meer.
Hoog water (Bouwhuis, Marijke)Emiel woont vlak bij een grote rivier. Hij moet weg, als er misschien een overstroming komt.
Sprookjesletters: een abc-boek (Brink, Annemarie van den)Op alfabet (van trefwoorden) worden gedichten over beroemde sprookjes gepresenteerd, met humor en vaart beschreven.
een dief aan zee (Brouwers, Corine)Muis en aap gaan naar zee. Dan wordt hun tas gestolen.
Oma Toos in opstand (Bruggenkate, Reina ten)Marc en Fleur voeren actie met oma Toos: het park moet blijven!
Oma Toos schopt een rel (Bruggenkate, Reina ten)Oma Toos en haar katten moeten hun huis uit; het wordt gesloopt. Maar oma Toos wil niet naar een huis voor oude mensen. Dankzij oma Toos wordt het daar toch gezellig.
Babar, de kleine olifant (Brunhoff, Jean de)Het vereenvoudigde verhaal van Babar, die zijn moeder verliest, in de stad gaat wonen en later met Céleste trouwt.
Het gouden ei van Vrouwe Kloek (Cornelis, H.)Vrouwe Kloek krijgt een gouden ei, maar er komt zo'n raar kuiken uit, dat ze het maar weg doet. Later krijgt ze spijt...
Een nieuwe naam voor Volle Maan (Dam, Arend van)Een kleine Indiaan doet erg zijn best bij de pow-wow wedstrijd. Hij heeft in het geheim geoefend op zijn dans. Hij is trots als hij van zijn opa een nieuw naam krijgt.
De muzikanten van Bremen (Davidson, Susanne)Het verhaal van de Bremer stadsmuzikanten van de gebroeders Grimm in eenvoudige taal en met veel grappige illustraties verteld.
Het Koekeloerelaantje (De Kockere, Geert)Aparte gedichten met mooie illustraties.
Wubke en de appelboom (De Kockere, Geert)Wubke woont in een appelboom: heel gewoon en heel bijzonder.
Ik durf best alleen! (Depondt, Luk)Kol vindt alleen zwemmen eng. Een zwaan helpt hem
Joppa en de pestkop (Diepstraten, Johan)Na de voetbalwedstrijden die Joppa (= Jeroen) speelt, gebeuren steeds vervelende dingen. Joppa ontdekt de schuldige.
Te gast bij graaf Schrik (Dijk, Stef van)Jona en zijn familie zijn op vakantie in Roemenië en komen in een heel eng kasteel terecht.
Dolfijn aangespoeld! (Dijkstra, Lida)Noor hoort bij de DINKies: Dieren-In-Nood-Kids. Op Ameland, tijdens het schoolreisje, ontdekt ze een aangespoelde dolfijn. Wat nu? De klas werkt hard mee aan de redding.
Slaap lekker, prinses (Dijkstra, Lida)Prinses Noor kan niet slapen en houdt iedereen wakker. Wat moet er gebeuren?
Dat paard leert het nooit! (Dijkzeul, Lieneke)Floor krijgt een paard, Ster, en oefent voor de wedstrijd. Op de wedstrijd werkt Ster niet mee. Hoe kan dat?
De wedstrijd (Dijkzeul, Lieneke)Stef leert, na enkele ruzies, veel van de nieuwe speler in het voetbalteam, Roy.
Je bent een koukleum! (Dijkzeul, Lieneke)Fleur vindt een poes met een jong, in het koude park. Met veel geduld krijgt ze de poezen mee naar binnen.
Vuurvogel (Dijkzeul, Lieneke)Rik is niet zo snel. Maar tijdens een bankoverval doet hij precies het juiste!
Ik lees! Ik lees! (diverse auteurs)Aantrekkelijke en mooi geïllustreerde verhalen voor jonge lezers van bekende auteurs.
Leesletters (diverse auteurs)Mooie gedichten van diverse bekende auteurs over alles wat met lezen te maken heeft.
Imre bouwt mee (Doornhein, Charlotte)Het huis van Imre wordt verbouwd en hij krijgt een nieuwe kamer. Eerst vindt hij dat helemaal niet leuk.
Daan durft (Dort, Evelien van)Daan wordt vaak gepest door Ricardo. Gelukkig helpt zijn juf hem. Hij krijgt een hond, gaat meer durven en wordt zelfs vrienden met Ricardo.
De saltosprong (Dort, Evelien van)Juul zit op turnen en probeert haar broer Sem ook aan het sporten te krijgen. Sem wordt gepest omdat hij dik is.
Wat spuwt een vulkaan? (Dreesen, Kristien)Antwoorden op vragen van kinderen over allerlei natuurverschijnselen, overzichtelijk ingedeeld. Per vraag is er een bladzijde met een informatieve tekst met een tekening en daarnaast een grote foto.
De reus van Teus (Dubelaar, Thea)Teus maakt kennis met reus Goos. Niemand gelooft hem, behalve papa. Goos en Teus worden vrienden. Maar Goos moet snel weg uit de stad. Teus helpt hem.
Door een roze bril (Duijne, Isabel van)Sem en Emma worden vrienden en vinden een hondje. Wat zullen ze doen? En wat vinden Emma's vader en Sems moeder daarvan?
Jop is piraat (Duijne, Isabel van)Jop vaart met zijn boot naar het meer.
Gijsje (Duin, Lieke van)Een jongen vertelt betrokken over de slimme gans Gijsje die zijn geliefde huisdier wordt, maar die nooit een 'ganzengans' zal worden, omdat ze nu eenmaal een 'mensengans' is.
Alles wat je wilt (Eeden, Maria van)Lidewij wenst vraagt voor haar verjaardag twee broers en een zus. Die krijgt ze, maar het is wel even wennen....
Er is hier niets te doen (Eeden, Maria van)Mim logeert bij oom Kas, omdat haar moeder ziek is. Ze vindt het vreselijk, totdat ze Saar kan helpen. Zo wordt de logeerpartij toch nog leuk...
Zegge en Wikke (Eerenbeemt, Lidewij van den)Zegge en Wikke zijn tweelingen. Ze zien er precies hetzelfde uit maar ze zijn verschillend. Wikke doet haar best om Wikke te mogen zijn, en niet Wikkezeg of Ûeggewik. Ze krijgt hulp en begrip van haar vader.
Zwanen zijn van niemand (Eerenbeemt, Lidewij van den)Nina gaat naar haar grootmoeder. Ze worden vrienden.
Ik wil wel met jou (Eerhart, Frank)Bijzondere gedichten over alledaagse dingen.
Wat praat je? (Eerhart, Frank; Eykman, Karel; Grift, Hester van de; Markesteijn, Casper; Pelt, Lizzy van; Stroeve, Jan; Struik, Johan; Visser, Rian)Mooie gedichten van verschillende auteurs over alledaagse gebeurtenissen, met bijzondere illustraties.
De badauto (Eiselin, Judith)Roel is niet goed op school en hij houdt niet van sport. Als hij een nieuwe buurjongen krijgt, voelt hij zich gelukkiger.
Met de bus naar zee (Fellerhoff, Marion)Merels papa koopt een oude bus en knapt hem op. Dan gaan Merel en papa naar zee en haar neefje Koen mag mee.
Jakob en Jakoba (Goeminne, Siska)Jakob en Jakoba zijn heel verschillend: Jakoba durft veel en Jakob durft weinig. Maar als de duif in gevaar komt, helpt hij.
Alles is zoek (Gog, Marian van)Bas en Brit gaan op zoek, want er raakt ineens van alles kwijt...
Het geheim van Sofie (Gog, Marian van)Sofie beleeft grappige avonturen met een geest uit een fles.
Opa zoekt een huis (Gog, Marian van)Bas en Brit zoeken een huis voor opa. Dan woont hij niet meer zo ver weg.
3, 2, 1, de ruimte in...! (Graaff, Karin de)Luuk wil weten wat er achter de wolken is. Hij maakt een raket. Samen met zijn hond Bo gaat hij de ruimte in. Samen helpen ze de Gompies.
Bink (Grootel, Leny van)Luuk krijgt een pleegzus, Liz. Maar die is allergisch voor honden. Wat moet er nu met Bink gebeuren en wat doet Liz?
Een vlinder op je neus (Grootel, Leny van)Floor moet een bril. Daar beleeft ze heel wat mee...
Ik wil mijn vader terug (Grootel, Leny van)Winnie en Orlando beleven een avontuur in de truck van Orlando's vader. Tom, de vriend van Winnies moeder, komt te hulp.
Duur avontuur (Hafkamp, Corrie)Dolf en Guus gaan een grot in. Maar er komt zeewater in de grot.
Jubelientje draaft door (Hagen, Hans)Jubelientje beleeft weer veel geks met haar oma.
Jubelientje en haar liefste oma (Hagen, Hans)Jubelientje en haar oma beleven weer allerlei avonturen.
Jubelientje krijgt jonkies (Hagen, Hans)Jubelientje en haar oma moeten op een hond passen, die jonkies krijgt. Ze beleven er weer van alles mee.
Jubelientje leert lezen en schrijven (Hagen, Hans)Samen met Dirk-Jan en haar oma beleeft Jubelientje weer van alles: ze leert lezen, gaat naar de vrijmarkt op koninginnedag. Met leuke illustraties en stripachtige verhaaltjes tussendoor.
Jubelientje ontploft (Hagen, Hans)Als Dirk-Jan gaat verhuizen, moet Jubelientje brieven schrijven.
Jubelientje op het ijs (Hagen, Hans)Jubelientje, oma en Dirk-Jan gaan een echte schaatstocht maken. En ze maken er natuurlijk weer een feest van.
Jubelientje pakt uit in 26 stripverhalen (Hagen, Hans)Jubelientje en haar oma beleven weer veel leuke dingen.
Zwaantje en Lolly Londen (Hagen, Hans)Zwaantje krijgt een hondje voor haar verjaardag. Maar eerst moet ze wachten...
Van mij en van jou (Hagen, Hans; Hagen, Monique)Mooie en ontroerende gedichten over alledaagse en over moeilijke dingen in het leven.
Vakantie met oma (Hänel, Wolfram)Rik heeft een leuke oma. Samen gaan ze op stap.
Het woeste boek van Wolf en Hond (Heede, Sylvia Vanden)Wolf en Hond zijn neven. Ze zijn heel verschillend. Ze zijn vrienden, maar hebben ook ruzie.
Broers (Heyden, Gil van der)Jasper vindt zijn nieuwe buurjongen, Frank, maar stoer. Frank wordt zijn vriend.
Baas van de keuken (Heylema, Mary)De ik-figuur kookt iets heel bijzonders...
de smoes van Loes (Hokke, Henk)Loes verzint steeds smoezen. Komt daarom niemand op haar verjaardag?
Een tien voor taal? (Hokke, Henk)Koen wil ook graag bij de club van Tjerk. Maar daarvoor moet hij eerst iets doen, iets moeilijks.
Hoepel op, kippenkont! (Hokke, Henk)Max ontdekt waarom het niet goed gaat met Kim. Juf Annabella en Max helpen Kim.
Hokus, pokus... foetsie! (Hokke, Henk)Ank heeft een goocheldoos gekregen. Ze oefent veel, maar het is best moeilijk!
Ik word jou! (Hokke, Henk)Bastiaan wil piloot worden, maar hij heeft hoogtevrees. Ilse wail dierenarts worden, maar zij kan niet tegen bloed. Wat nu?
Muizen in de klas (Hokke, Henk; Jonge, John de)Er zijn heel wat (verschillende soorten) muizen in de klas...
Wat een schot! (Hokke, Henk; Jonge, John de)Klaas schopt iets te hard met voetballen. Er gaat een ruit kapot, wat nu?
Een stick voor Saar (Hollander, Vivian den)Saar gaat op hockey, niet echt makkelijk. Maar uiteindelijk gaat het best goed...
Aap heeft slaap (Hollander, Vivian den)Jop en Eva helpen mee op het schoolfeest.
De geheime club (Hollander, Vivian den)Daan, Sanne en Floor hebben een geheime club op een eilandje. Maar wat moeten ze doen als Tibor en Rob komen en hun boot lek blijkt te zijn?
De mooiste pony's van stal (Hollander, Vivian den)Eva en Paulien helpen mee om ervoor te zorgen dat de manege kan overleven.
Een cap en laarzen (Hollander, Vivian den)Paulien is gek op paarden. Ze is heel blij als ze op paardrijles mag.
Een pony met streken (Hollander, Vivian den)Pauline logeert bij haar nichtje Roos. Ze beleven van alles met de verzorgpony van Roos, Tobi.
Een spannend toernooi (Hollander, Vivian den)De Effies winnen met moeite het toernooi van Blauw-Wit.
In de aanval (Hollander, Vivian den)Het voetbalteam van Bas, de Effies, heeft een nieuwe speler nodig.
Juf doet suf (Hollander, Vivian den)Noor en Rik helpen Koen. Koen is verliefd op Juf.
Kop of munt (Hollander, Vivian den)De Effies gaan naar het bos.
Op naar de top (Hollander, Vivian den)De Effies kunnen kampioen worden. Het wordt heel spannend. Vooral als er een dief blijkt te zijn.
Pip wil dansen (Hollander, Vivian den)Pip wil dansen, maar haar moeder vindt dat geen goed idee. Dus gaat ze maar op voetbal, maar echt leuk is dat niet. Pip vindt een oplossing...
Poep op je neus (Hollander, Vivian den)Suus en Tom beleven van alles, thuis en op en rond school.
Saar wil winnen (Hollander, Vivian den)Saar haalt, namens haar hockeyclub, veel geld op voor een goed doel en ontdekt dat Jesse best aardig is.
Schaap doet raar (Hollander, Vivian den)Suzi en Bob gaan naar een bruiloft. Maar onderweg moeten ze eerst een schaap helpen!
Spekkie en Sproet en de grote verdwijntruc (Hollander, Vivian den)Spekkie en Sproet ontdekken een zakkenroller en beleven zo een spannend avontuur in het circus.
Spekkie en Sproet en de verdwenen kaketoe (Hollander, Vivian den)Spekkie en Sproet kamperen bij het strand. En natuurlijk beleven ze weer een avontuur.
Spekkie en Sproet en de vreemde ontvoering (Hollander, Vivian den)Spekkie en Sproet beleven weer van alles met een ontvoering en een filmopname.
Spekkie en Sproet. Raadsels op het cruise-schip (Hollander, Vivian den)Spekkie en Sproet gaan naar een bruiloft op een echt cruiseschip. En natuurlijk moet er weer iets opgelost worden...
Spekkie en Sproet: Speurders in spanning (Hollander, Vivian den)Spekkie en Sproet beleven weer spannende avonturen, in drie verhalen. In het museum, op vakantie op Curaçao en met een dief.
Spekkie en Sproet: Speurdershandboek (Hollander, Vivian den)Tips om een goede detective te worden (en ook Spekkie en Sproet hebben het wel eens fout..)
Spekkie en Sproet; Slimme speurders (Hollander, Vivian den)Spekkie en Sproet zijn slimme detectives; ze vinden de auto van juf Bianca, lossen een juwelendiefstal op en helpen een inbreker vangen.
Twee keer raak (Hollander, Vivian den)Het voetbalteam van Bas, de Effies, wint de beker.
Vier tegen vier (Hollander, Vivian den)Bas en de Effies spelen een tournooi en Bas is zijn sporttas kwijt...
Wie is wie? (Hollander, Vivian den)Juf is niet blij: Ron en Bas lijken teveel op elkaar.
Beroemd! (Hooft, Mieke van)Pepita's vader wint een songfestival en wordt beroemd. Maar echt leuk vindt hij dat niet...
De lachende kat (Hooft, Mieke van)Pepita en haar vader passen op poes Toetie. Pepita merkt dat Toetie kan lachen als ze een mop vertelt. Ze winnen zelfs een prijs met Toetie.
Het gillende jongetje (Hooft, Mieke van)Wie maakt er lawaai in het huis van de nieuwe buurvrouw? Eefje en haar vrienden gaan op onderzoek uit.
Het prijzenmonster (Hooft, Mieke van)Het huis van Pepita staat vol spullen, die haar vader wint met zijn slagzinnen. Pepita verzint iets om meer ruimte in huis te krijgen.
Hier waakt de goudvis (Hooft, Mieke van)Lot wil een hond, maar krijgt een goudvis. Niet leuk? Of eigenlijk wel?
De hamster van Bas (Horsten, Jolanda)Bas heeft zijn hamster Vlek mee naar school genomen om er iets over te vertellen. Maar hij durft niet, of toch?
De dierenambulance (Huiberts, Marjet)Geestige gedichten over uiteenlopende onderwerpen.
Heksje Heks (Huizing, Gonneke)Heksje Heks tovert soms goed en soms fout.
De zeepridder (In-'t-Ven, Kristien)De zeepridder is dapper en netjes. Samen met schildknaap Fons beleeft hij spannende avonturen.
Lies heeft luizen (Jaquet, Gertie)Lies heeft jeuk op haar hoofd. Haar vrienden hebben ook jeuk: luizen! Gelukkig is er iets aan te doen.
Ballade van de dood (Jekkers, Harrie; Meinderts, Koos)De koning is bang voor de dood en met hulp van zijn geleerden wordt de Dood gevangen gezet. Maar uiteindelijk blijkt dat niet echt de oplossing te zijn en raakt de koning genezen van zijn angst voor de dood: 'en ze leefden nog lang en stierven... gelukkig.'
Gekakel bij de kippetjes (Jolibois, Christian)De Kippetjes Karamel en Kukel redden een zwart katje. Volgens de andere katten brengt hij ongeluk, dus hij moet weg. Maar dan komen de ratten...
Een knal voor je kop! (Jong, Roel de)Tim ontdekt twee bankrovers.
Bats boem baf (Kaathoven, Netty van)Voor de gedichtenwedstrijd leveren Saud en Lis hetzelfde gedicht in. Hoe kan dat? Saud gaat op onderzoek, zijn vriend Cas helpt.
Een held in pyjama (Kaathoven, Netty van)Tom rijdt met de vrachtwagen van zijn vader mee naar Frankrijk. Maar dan komen er dieven.
Een vlieg op je vork. Moppen en raadsels (Kaathoven, Netty van; Pelt, Lizzy van)Leuke grappen en gekke raadsels.
Een vlag met botjes (Kalwij, Adriana)Jasmijn heeft een zusje gekregen, maar ze wil liever een poes.
Grote kunst (Kalwij, Adriana)Pablo de kunstenaar wil de schilderwedstrijd winnen. Skip, Joep en Janneke helpen hem een beetje. Als dat maar goed gaat...
Nina, opa en de zee (Kersbergen, Wouter)Nina verlangt naar haar opa. Die woont nog bij de zee. Hij wilde niet mee verhuizen.
Pudding Tarzan (Kirkegaard, Ole Lund)Iwan Olsen wordt Pudding Tarzan genoemd, omdat hij onhandig en niet stoer is. Hij wordt gepest. Maar voor één dag mag hij allerlei wensen doen, en die wensen komen uit. Zo kan hij (eenmalig) wraak nemen.
De brokkendief (Klapwijk, Vrouwke)Het gezin van Stijn gaat verhuizen. Zijn ouders beginnen een dierenhotel, De Brokkenbak.
Robbie en Ronnie (Kliphuis, Christine)Robbie en Ronnie zijn dikke vrienden; samen zijn ze sterk.
De vergeten spoorlijn (Klootwijk, Wouter)Els en Erik beleven een avontuur met een oude trein. Zo wordt een raadsel uit de oorlog opgelost.
Het varkentje van Adri (Klootwijk, Wouter)Martje, Wim en Adri beleven weer van alles.
Een piraat in bad (Knister)Lilly kent toverspreuken, dat is handig en soms lastig. Maar gelukkig loopt het piratenavontuur van haar en haar broertje Leon in de badkamer goed af...
Heksje Lilly en de kleine dolfijn (Knister)Lilly tovert de dieren in het zwembadje levend. Daardoor beleven Lilly en haar broertje Leon leuke avonturen.
Heksje Lilly en het toverboek (Knister)Lilly heeft een toverboek gevonden en gaat toveren. Maar dat gaat niet altijd goed...
Slang ontsnapt (Krailing, Tessa)De kinderen van de Dieren-Oppas-Club hebben eigenlijk geen tijd om op de slang van Henkie te passen. De tante van Sam krijgt de schrik van haar leven.
Varken vermist (Krailing, Tessa)Het gaat bijna fout met het varken van het schoolhoofd.
Een beetje mijn broertje (Kramer, Simone)Merel gaat met haar vader, zijn vriendin plus zoontje een weekje op vakantie. Bram krijgt wel erg veel aandacht van papa....
Dat doe je niet (Kranendonk, Anke)Stern maakt zich druk om de jonge poesjes van meneer Gilbert. Waar zijn ze gebleven?
Meneer de Haan (Kranendonk, Anke)Pep sluit vriendschap met een nieuw meisje op school, maar vindt haar vader eng. Ze wil niet meer bij Mier thuis komen. Uiteindelijk deelt ze haar geheim met haar moeder, die tot een oplossing komt.
Poesjes in nood! (Kranendonk, Anke)Stern ontdekt jonge poesjes in een oude flat. Ze wil ze redden.
Stern is het zat! (Kranendonk, Anke)Stern maakt zich zorgen: ze zag hoe haar vader de moeder van Jordi kuste. Later blijkt er niets aan de hand te zijn. Samen met Jordi maakt ze een plan om Danny terug te pakken, die een foto van de kus heeft gemaakt.
De dichte doos (Kromhout, Rindert)Bil en Wil zien een dichte doos, ze fantaseren over wat er in zit.
De Grote Wedstrijd Vrouwen Sjouwen (Kromhout, Rindert)De grote wedstrijd "vrouwen sjouwen" is voor veel mensen belangrijk. Fleur wil dat haar ouders de hoofdprijs winnen, Jaap wil dat zijn ouders weer bij elkaar komen.
Een fiets voor twee (Kromhout, Rindert)Bil en Wil kopen een tandem, een fiets voor twee. Maar Wil houdt meer van alleen fietsen.
Een fijne verjaardag (Kromhout, Rindert)Bil is morgen jarig en Wil is bang dat er geen bezoek komt.
Ellie en Nellie in gevaar (Kromhout, Rindert)Ellie en Nellie zijn braaf geworden. Maar wie haalt dan al die streken uit?
Ellie en Nellie op het onbewoonde eiland (Kromhout, Rindert)Ellie en Nellie pesten zelfs op een onbewoond eiland - daar krijgen ze spijt van.
Feest! (Kromhout, Rindert)Bil en Wil hebben zin in het feest van nieuwjaar. Maar dan wordt Bil ziek en Wil zorgt voor hem.
Juf Ellie en juf Nellie (Kromhout, Rindert)Er gebeuren rare dingen op school. Zijn Ellie en Nellie weer bezig?
Super Duck valt aan! (Kromhout, Rindert)David wordt vaak gepest. Hij vindt het niet leuk op school. Hij fantaseert dat hij, samen met zijn eend, een held is. En dankzij zijn eend wordt hij dapper!
Wat een Billen! (Kromhout, Rindert)Bil vertelt Wil over zijn familie: alle mannen heten Bil. En dat is niet handig.
Wat een verhaal! (Kromhout, Rindert)Bil en Wil zijn dikke vrienden, toch wil Bil de wijde wereld in....
Weer en wind (Kromhout, Rindert)Het is slecht weer. Bil en Wil krijgen veel bezoek.....
De vlieger van Loete (Kruit, Johanna)Loete raakt zijn vlieger kwijt en vindt een meisje, Kim. Kim is van huis weggelopen. Wat moet hij doen?
Het vogelmeisje (Kruit, Johanna)Hanan denkt veel na, maar ze ontmoet ook mensen met wie ze kan praten.
Twee kusjes in een doosje (Kruit, Johanna)Eenvoudige gedichten over alledaagse dingen.
Zomer in Zoutelande (Kruit, Johanna)Anne en Mees zijn met Annes tante Lies in Zoutelande en beleven daar van alles. Maar ze missen hun ouders ook.
Lam is weg (Kuipers, Ben)Wolf en Duif redden Lam.
Snippers (Kuipers, Ben)Simpele en treffende observaties over de kleinkinderen van de auteur, Isabel en Sverre, in haiku-vorm.
Voor Wolf van Lam (Kuipers, Ben)Wat kan Lam aan Wolf geven?
Wolf en Lam (Kuipers, Ben)Wolf en Lam zijn bijzondere vrienden.
Een dag in de duinen (Kuyper, Hans)Kaai en Sara zijn onderweg naar Schier, nu in een goede boot. Maar Sara ziet haar moeder, voor wie ze juist op de vlucht is.
Een huis ver van huis (Kuyper, Hans)Sara loopt weg van huis. Ze heeft het niet fijn met haar moeder. Samen met Kaai bouwt ze een vlot. Ze gaan naar Schier, naar de opa van Kaai.
Een nacht op het wad (Kuyper, Hans)Sara en Kaai zijn op een vlot onderweg naar Schier. Maar ze krijgen ruzie en Sara stapt van het vlot af. Ze is bang.
Ik kan alle woorden lijmen (Kuyper, Hans)Leuke gedichten over dagelijkse dingen
Ragna en de Bergman (Kuyper, Hans)Ragna beleeft een avontuur bij een IJslandse vulkaan, de elf Fjalar helpt haar.
Sjim en Sjon eten gek (Kuyper, Margje; Kuyper, Sjoerd)Als hun baasje Roos op reis is, willen Sjim en Sjon dat ook.
Fanfare (Kuyper, Sjoerd)Bijzondere gedichten over gewone dingen.
Jouw hand in mijn hand (Kuyper, Sjoerd)Gedichtjes met mooie illustraties over alledaagse dingen: ruzie, ouders, weer en klimaat, maar ook indirect over de dood.
Sontjeland (Leeuwen, Joke van)Tijdens een storm waaien Sontje en juffrouw Jens, met een stukje eiland, weg.
Stinky Bill heeft goudkoorts (Letterie, Marie)Stinky Bill krijgt als hulpsheriff te maken met goudzoekers. Hij wordt ook aangestoken door de goudkoorts en raakt in de problemen. Tenslotte wordt hij gered door zijn vrienden
Opa sigaar (Letterie, Martine)Opa vertelt een spannend verhaal over vroeger.
Pech voor Tom (Li, Colette)Tom is ziek, maar hij beleeft toch heel veel....
Bergen zand met hoedjes op (Lieshout, Elle van; Os, Erik van)Leuke gedichten over spelen in De Loonse en Drunense Duinen.
Giel heeft een geheim (Lieshout, Ted van)Giel heeft een geheim voor zijn ouders en dat vinden ze niet makkelijk... Verder probeert hij er op zijn eigen gevoelige manier achter te komen wat er met de oma van zijn vader is gebeurd.
Goochelaar! (Lieshout, Ted van)De ik-figuur erft een goocheluitrusting en zaagt zijn vader doormidden. Wat nu?
Ik ben een goochelaar (Lieshout, Ted van)De verteller erft een goocheldoos. Hij zaagt zijn vader door. Maar hoe wordt zijn vader nu weer heel? Gelukkig heeft hij een slimme hond...
Eduard (Livingstone, Star)Lama Eduard kan goed op de schapen passen
Dagen met Kikker & Pad (Lobel, Arnold)Kikker en Pad zijn dikke vrienden en beleven elke dag wel iets bijzonders,
Kikkerversjes (Lobel, Arnold)Grappig versjes over heel bijzondere (en erg menselijke) kikkers en padden.
Muizensoep en tranenthee (Lobel, Arnold)Geestige en ruim geïllustreerde dierenverhalen voor alle leeftijden.
Boven op tante Agaat (Loon, Paul van)Willie gaat met zijn vreselijke tante Agaat naar de dierentuin. Maar dankzij de olifant wordt tante Agaat een stuk aardiger...
De laatste vogel (Loon, Paul van)In het jaar 2085 zijn er geen vogels en andere dieren meer. Maar dankzij Arend, zijn zus Merel en hun opa komen ze weer terug.
De vampierclub (Loon, Paul van)Kees en Gijs spelen voor vampier. En dat wordt best eng.
Foeksia en de heksensoep (Loon, Paul van)Foeksia komt per ongeluk bij mensen terecht als ze dingen voor de heksensoep zoekt. Gelukkig is Tommie er...
Sammie en het snotmonster (Loon, Paul van)Sammie maakt kennis met het grote groene snotmonster, dat neuspeuterende kinderen in zijn neus stopt. Gelukkig weet hij te ontsnappen.
SuperDolfje (Loon, Paul van)De nieuwe jongen bij Dolfje en Noura in de klas doet naar tegen hen, omdat ze anders zijn. Maar Dolfje en Noura ontdekken zijn geheim.
Vannacht loop ik weg! (Loon, Paul van)Keukenstoel Roel heeft genoeg van al die dikke mensen die hem kapot maken. Hij loopt weg. Maar gelukkig wordt hij weer gevonden en krijgt hij een ereplek in de keuken.
Weerwolvenfeest (Loon, Paul van)Doolfje en Noura gaan bij volle maan naar het weerwolvenfeest op school. Dat moet wel problemen geven...
De kerst van de keizer (Lootens, Ann)De lastige keizer is niet tevreden met het kerstfeest dat voor hem georganiseerd is. Een zwart schaapje wijst hem terecht.
Opa zoekt familie (Lootens, Ann)Ibrahim, Marthe en Roos doen in hun buurtkrant een oproep: wie wil meneer Hugo als opa? Verschillende mensen reageren.
Waar is Sinterklaas? (Lootens, Ann)Sinterklaas wil geen kinderen meer zien. Hij gaat op vakantie.
De pot met pap (MacKinnon, Mairi)Lotte krijgt een pot, die altijd pap maakt als zij dat wil. Maar dan wordt de pot gestolen.
Panda, panda, wat zie jij daar? (Martin, Bill)Diverse bedreigde diersoorten verwijzen naar elkaar.
Brieven uit de hele wereld (McLaren, Thando)Vera schrijft met kinderen uit verschillende landen in de wereld. Ze vertellen haar, in brieven in echte enveloppen, over hun leven.
FC Knuffel gaat nooit verloren (Meinderts, Koos)Rik gaat met zijn voetbalelftal op stap. Moet hij nu wel of niet zijn knuffel meenemen?
Verdriet is drie sokken (Meinderts, Koos)Gedichten over verschillende onderwerpen, zoals taal, houden van, verdriet en iemand missen.
De vlieger (Misschaert, Inge)Tessa ontdekt dat verliefd zijn niet eng is...
Een schat in de tuin (Moekaars, Stijn)Lien en Laurens graven naar een bot van een dinosaurus...
Durf voor drie (Moeyaert, Bart)Drie bijzonder verhalen. Over Rosie die een liefdesbrief vindt, over Tom die niet meer thuis wil wonen. En over Marta, Do en Sam die een eind maken aan het gepest van Mona.
Best eng (Molemaker, Rom)Jos is bang voor een hond. Maar iedereen is wel eens bang, juf ook.
Een brief in een fles (Molemaker, Rom)Sil en zijn oom Cas vinden een brief in een fles.
Meer dan negen meter (Molenaar, Hennie)Mette gaat met tegenzin met haar buurjongen mee naar atletiek. Best moeilijk, maar in kogelstoten is ze heel goed.
Een spook van niks (Mollema, Elisabeth)Jop is een aardig spook, Bas is blij met hem.
Poes lief (Mollema, Elisabeth)Muis verdwaalt, Poes helpt.
Oma Toos en de reiger (Mout-van der Linden, Frieda)Oma Toos sluit vriendschap met een reiger. Iedereen vindt dat raar. Maar dan helpt de reiger oma...
Dievenschool (Nielandt, Dirk)Echt leuk vindt Rolf het niet op de dievenschool. Eigenlijk wil hij gewoon geen dief worden en zijn vriend Arthur ook niet.
Dievenschool op vrije voeten (Nielandt, Dirk)Rolf gaat terug naar de dievenschool, als geheim agent. Maar niemand weet dat. Als alle leerlingen naar een pretpark gaan, doet Rolf er alles aan om ervoor te zorgen dat de andere bezoekers niet bestolen worden.
Help! Help! (Nielandt, Dirk)Muis en Draak beleven spannende avonturen. Muis is gelukkig een dappere ridder!
Lief boos beest (Nielandt, Dirk)Eef is bang voor spinnen. Daarom wil ze Kaat, de spin, niet in haar kast. Maar Kaat komt terug.
Mam, waar ben je? (Nielandt, Dirk)Joon en haar moeder staan met de auto in de file. Joon gaat er even uit... En dan is haar moeder weg. Wat nu?
Pizzeria Wiske (Nielandt, Dirk)Wiske speelt pizzeria, maar komt in de problemen als ze de bezorgde pizza's moet betalen.
Ridder Muis (Nielandt, Dirk)Muis en Draak zijn dikke vrienden. Maar het is soms wel lastig dat Muis een ridder wil zijn.
Dat is mijn bal! (Noort, Selma)Tom krijgt een mooie bal. Maar de bal gaat steeds weg.
De voorstelling (Noort, Selma)Nils en Jan gaan optreden. Ze willen geld verdienen voor een legokasteel.
Die boef komt er niet in! (Noort, Selma)Mik is alleen thuis en hoort een boef. Dapper jaagt ze hem weg. Maar was het wel een boef?
Een vriend voor Streep (Noort, Selma)Sasja ziet hoe vrolijk haar broer Frans is, nu hij verliefd is. Zo bedenkt ze dat haar hond Streep ook een vriend nodig heeft. Maar een vriendin blijkt ook leuk te zijn.
Help! De meester is een vreetzak! (Noort, Selma)Sandra en Jelmer willen de wedstrijd van de snoepfabriek winnen. Maar de gemene meester Benno lijkt te gaan winnen...
Ik vertel het niet! (Noort, Selma)Josje is op Wisse. Maar wat is het moeilijk om dat geheim te houden...
Rennen, jongens! (Noort, Selma)Het jack van Mert is weg. Dankzij een list en de hulp van zijn vrienden krijgt hij het weer terug.
Held redt hond (Oldenhave, Mirjam)Jordi redt een hondje. Maar hij wil dat zijn vriend Bart de beloning krijgt. Gaat dat lukken?
Plan drie (Oldenhave, Mirjam)Jordi ziet zijn moeder een vreemde man kussen. En Danny maakt daar een foto van. Wat nu? Samen met Stern bedenkt hij een plan.
Wáág het niet! (Oldenhave, Mirjam)Barts moeder en de rijke Gilbert zijn verliefd. Daardoor beleven Bart en Jordi van alles, ook met Madoe, die allemaal handige dingen uitvindt.
De verdwijntruc (Oldenhof, Bouke; Verroen, Dolf)Sil gaat op zoek naar haar vader, die goochelaar was en is overleden. Is hij in de hemel, of heeft hij zichzelf laten verdwijnen?
Lampje voor de nacht (Olthuis, Theo)Leuke gedichten over alledaagse belevenissen en gevoelens.
Vlinder in december (Olthuis, Theo)Gedichten over heel gewone dingen, die ook heel bijzonder kunnen zijn.
Wat een mop! (Os, Erik van)Leuk geïllustreerde moppen en raadsels.
Aan de slag, Sint en Piet! (Oudheusden, Pieter van)Klaar, de zus van Sinterklaas, komt bij Piet en Sinterklaas op bezoek. Ze ruimt op en maakt schoon: Sint en Piet vinden het vreselijk...
Eefje Vampier (Oudheusden, Pieter van)Eefje wil later vampier worden, maar misschien ook wel weerwolf...
Spin en Spook (Peeters, Suzan)Tim is bang in het donker, maar Spin en Spook blijken wel mee te vallen. Maar bij hem kunnen ze niet blijven wonen. Waar dan wel?
Beer Bros leest een boek (Pelseneer, Reine de)Beer Bros is aan het lezen, maar steeds wordt hij gestoord: zijn vrienden hebben hem nodig.
Oma de Mast (Punter, Russell)Oma de Mast heeft geen eten voor de hond. Als Oma de Mast met Spot boodschappen gaat doen, beleven ze een avontuur.
Het verhaal van Cimru de zeehond (Radcliffe, Theresa)Cimru de zeehond moet zorgen dat zij en haar jong overleven.
De slimste (Ramos, Mario)De grote boze wolf van Roodkapje werkt zich in de nesten en komt allerlei andere sprookjesfiguren tegen... En wie is de slimste?
Cantecleir (Roets, Jo; Vissers, Greet)Haan Cantecleir kraait 's ochtends iedereen wakker. Maar als hij bij zijn vriendin de fazant gaat wonen, verandert er veel...
Meneer G. (Roldán, Gustavo)Meneer G. wil het leven in zijn kleine, stille en droge dorp veranderen. Niemand gelooft hem, maar het lukt!
De kaper van de nes (Rood, Lydia)Kaai mist zijn pake (zijn opa); die woont op Schier. Dan ontmoet hij Sara. Samen willen ze op reis.
Het gat in de nacht (Rood, Lydia)Kaai en Sara zijn op weg naar Schier: Sara wil weg van huis en Kaais opa woont daar. Onderweg op hun vlot krijgen ze ruzie. Kaai gaat alleen verder en wordt gevangen genomen door een stel vervelende jongens.
Het kompas van het hart (Rood, Lydia)Kaai komt op Schier aan en raakt Sara kwijt. Samen met zijn opa komt hij tot een besluit.
Rampdag (Rood, Tijl)Tim wordt gedwongen om een schilderij te stelen. Met zijn vader zorgt hij ervoor dat alles weer goed komt.
De verliefde Bulle (Rooijers, Els)Bulle is verliefd op de prinses. Een heks wil Bulle helpen, maar dat gaat mis.
Bruno, de droomhond (Roothans, Dorry)Niels leert op vakantie een bijzondere hond kennen.
Dol op een feestje (Scholtens, Anneke)Floor geeft een verjaardagsfeestje. Daarom doet iedereen lief tegen haar. Lin mag niet komen en ontdekt daardoor een geheim. Maar ze zorgt er ook voor dat iedereen weer gewoon tegen elkaar doet.
Durf jij in het reuzenrad? (Scholtens, Anneke)Rob gaat met zijn vader naar de kermis. Eerst vindt hij het eng, later vindt hij het wel leuk. En zijn vader? Die vindt het reuzenrad best eng!
Meer! Meer! Meer! (Schothorst, Daniëlle)Poes Stien wil steeds maar meer eten. Daan vindt haar te dik. Maar Stien heeft een goede reden...
Ridder Roest (Schothorst, Daniëlle)Roel wordt gepest door Ridder Ruig en Ridder Rap. Maar wie verslaat de rode draak?
Een meidenfeest! (Schubert, Ulli)Huib mag naar het verjaardagsfeest van Marion. Leuk of niet?
Vrolijke voetbalverhalen (Schubert, Ulli)Acht verhalen rondom voetbal, met veel illustraties.
Kan ik er iets aan doen? (Schutten, Joke)Mies en haar klas verzamelen spullen voor arme kinderen in Tanzania. Dat is niet zo makkelijk als het lijkt...
Mag ik hem houden? (Schutten, Joke)Hans vindt een jonge eend. Hij verzorgt hem, maar de eend wordt groot...
Een vis twee vissen heel veel zeevissen (Seuss, Dr.)Chaotisch, grappig fantasieverhaal over twee kinderen die vissen en andere fantastische dieren tegen komen.
Hoe de Gniep de kerst stal (Seuss, Dr.)De Gniep haat het kerstfeest van de Hunnen, dus hij probeert het te saboteren. Dat loopt anders af dan hij dacht...
Er is oorlog in mijn stad (Sharafeddine, Fatima)De ik-figuur vertelt in gewone bewoordingen en met sfeervolle tekeningen over hoe het is om in een stad in oorlog te leven: de angst en de onzekerheid en daarnaast het gewone leven dat ook doorgaat en soms ineens onderbroken wordt.
Hond gevonden (Sluyzer, Betty)Nina en Bo en hun pratende kat Suup vinden een hond zonder baasje. Waar moet die arme hond naar toe?
Monstervissen (Sluyzer, Betty)Gideon en zijn vader wonen in hotel Zeester. Gideons vader, Martin, werkt daar als sportleraar. Tijdens het snorkelen ontdekken ze barracuda's en die kunnen bijten.
Jacques naar de stad (Smith, Alex T.)Hond Jacques beleeft gekke avonturen met zijn vriend meneer Wiebelsok, in de stad en in het ziekenhuis.
Het is een boek (Smith, Lane)Op een geestige manier (en met bijzondere tekeningen) wordt duidelijk gemaakt dat een boek lezen toch wel heel veel voordelen heeft boven computers en andere elektronica.
Op de vlucht (Smits, Heidi)Simin en haar familie vluchten voor de oorlog.
Er was eens een aapje (Spee, Gitte)Alle letters in het alfabet komen aan bod als een aapje op zoek gaat naar de zee.
Er was eens een meisje... Over goud, blauw en andere kleuren (Spee, Gitte)Sophie vindt oude kleren in allerlei kleuren en ontdekt zo welke kleur waar bij hoort.
Rosa de rozenfee (Spee, Gitte)Rosa maakt vlinders van rupsen, maar vergeet bijna een kleine rups. Gelukkig komt het allemaal weer goed.
Zevenendertig zwijntjes uit Zwijndrecht (Spee, Gitte)Grappige limericks met steeds een ander dier in de hoofdrol en eenmaal een zeemeermin.
Wielrennen is écht mijn sport (Stilton, Geronimo)Geronimo gaat als wielrenner trainen voor de Race Across America. Dat valt niet mee...
Bij de Dino's (Straaten, Harmen van)Dankzij de Toverlamp beleven Ruben en Mart spannende avonturen met dinosaurussen: droom of werkelijkheid?
De draak (Straaten, Harmen van)Minne en Jeroen beleven een avontuur met een toverlamp, een geest en draken. Droom of geen droom?
De geheime toren (Straaten, Harmen van)Rob beleeft dankzij de toverlamp een avontuur in een toren: echt of droom? Maar in elk geval heeft hij nu een geheime plek.
De raket (Straaten, Harmen van)Ben en Eva bouwen een raket. Dankzij de toverlamp kunnen ze naar de maan.
De schat (Straaten, Harmen van)Dankzij de toverlamp vindt Tom een schat in het kasteel.
De Witte Ridder (Straaten, Harmen van)Mark wil graag ridder zijn. Dankzij de Toverlamp beleeft hij een ridderavontuur in zijn dromen.
Het Spookschip (Straaten, Harmen van)Dankzij een kaartje met een toverlamp erop komt Jim aan boord van een spookschip: de Vliegende Hollander.
Jim en de bonenstaak (Straaten, Harmen van)In zijn droom is Jim de hoofdpersoon in het beroemde verhaal over de bonenstaak die steeds verder groeit...
Pirateneiland (Straaten, Harmen van)Slim beleeft spannende avonturen op zee, als hij ontsnapt uit het weeshuis. Hij komt veel piraten tegen en vindt een schatkaart.
Juf vermist (Struik, Johan)De juf van Sonny en Pip is zomaar weg. Ze gaan op onderzoek uit en beleven een spannend avontuur.
Dikke vrienden (Takens, Anne)Als haar baasje Roos naar het ziekenhuis moet, mist poes Poelie Poe haar.
Een kip voor Pip (Takens, Anne)Pip krijgt een kip, maar de kip voelt zich alleen.
Een muis in huis (Takens, Anne)Bo past op de muis van Len. Maar dan is de muis zomaar weg.
Een spin zonder poten (Takens, Anne)Jesse denkt dat zijn vriend Stijn een dierenbeul is. Gelukkig is dat niet zo.
Stiekem in een hoekje (Takens, Anne)De opa van Timo is vaak verdrietig, omdat oma dood is. Timo, Kikie en hond Dobber vrolijken hem op. Ook als hij in het ziekenhuis terecht komt.
De beer die geen beer was (Tashlin, Frank)Na zijn winterslaap komt de beer op de fabriek terecht: niemand gelooft dat hij een beer is. Totdat het weer herfst wordt...
Een mooi plekje (Tjong-Khing, Thé)Zes dieren maken een lange reis om een mooie plek te vinden om een huis te bouwen. En natuurlijk is die mooie plek de plaats vanwaar ze vertrokken zijn...
Vakantie op een vlot (Tonen, Gerard)De kinderen van de giraffestraat willen elkaar niet missen in de zomervakantie. Zij bouwen een groot vlot en varen met z'n allen door Friesland.
Wat niemand had verwacht (Törnqvist, Marit)In de haastige wereld valt een meisje in een afgrond. Eerst helpt iedereen haar, maar al snel zijn de meeste mensen haar vergeten. Gelukkig niet iedereen.
Een vriend voor Jelle (Vanden Heede, Sylvia)Jelle loopt weg, als zijn ouders ruzie hebben. Een beer wordt zijn vriend.
Hond bijt wolf (Vanden Heede, Sylvia)Hond is lief, maar niet laf. Dus helpt hij Pup, als neef Wolf Pup gevangen houdt.
Wolf en Hond (Vanden Heede, Sylvia)Wolf en Hond zijn neven en zitten elkaar graag dwars.
Wolf, Hond en Kat (Vanden Heede, Sylvia)Wolf en Hond hebben heel wat last van Kat. Zeker als Wolf ziek wordt...
De wedstrijd (Veen, Inge van der)Mark heeft een voetbalwedstrijd met zijn school. Maar voor die tijd gaat er heel wat mis...
Pannenkoeken (Veen, Inge van der)Sanne, Yasmin en Erik willen een club beginnen. En Sanne is verdrietig over de scheiding van haar ouders. Gelukkig helpen opa en oma ook.
Dierenbeul (Vegter, Chris)De hond van Ilse verdwijnt. En er gebeuren nare dingen met andere honden. Ilse en Soffi gaan op onderzoek.
Bert en Bart redden de wereld (Veldkamp, Tjibbe)Bert en Bart beleven spannende en leuke avonturen met de Zurghs en het leger. Ze leren hen "doen alsof". En gelukkig hebben ze een pauzezapper voor hun moeder.
De groeten van Superguppie (Vendel, Edward van de)Geestige gedichten over alledaagse dingen, die zomaar bijzonder worden.
Siebe (houdt van) Mette? (Vermeulen, Moniek)Siebes opa is verliefd op oma en Siebe is verliefd op Mette. En als Mette ijzer moet hebben van de dokter, dan zorgt Siebe daarvoor...
Mon en Pam (Vernelen, Aag)Mon de mol en Pam de gans zijn dikke vrienden. Ze zijn heel verschillend en ze beleven van alles.
Jaap aap (Verroen, Dolf)Jaap wil een aap (maar een zusje is ook goed).
Josefientje mongolientje (Verroen, Dolf)Jens vertelt over zijn grote zus Josefien. Ze heeft het syndroom van Down. Jens is erg trots op haar.
Tim is slim (Verroen, Dolf)Tim heeft een hekel aan lezen. Maar als opa hem een boek geeft dat wel bij hem past, weet Tim dat hij ook kan lezen
Mijn lievelingsboek (Versteeg, Isabel)Amal vertelt over lezen, de bibliotheek, boeken maken én haar lievelingsboek. Met veel illustraties en doorkijkplaten en uitleg van woorden.
Wat zit daar in? (Versteeg, Isabel)Pim is nieuwsgierig. Hij wil graag weten wat er in eten zit, of in de boom. Hij maakt zandkoekjes met zijn moeder en gaat met zijn vader naar de vijver. Met veel illustraties en doorkijkplaten en uitleg van woorden.
Een streep op papier (Visser, Rian)Sanne is jaloers als haar vriendin Nina veel met Kim optrekt.
Ik lieg nooit tegen jou (Visser, Rian)Mei-Lan en Jody zijn beste vrienden. Maar dan doet Jody iets, waardoor Mei-Li boos op haar wordt. Mede dankzij een computerspel komt het weer goed.
Sproet, de stoutste pony van stal (Visser, Rian)Anne beleeft van alles met de grappige pony Sproet.
Job en de duif redden Kip (Vlieger, Evelien De)Kip legt geen eieren - wat nu? Job en de duif doen hun best.
Lekker zelf lezen met Jacques Vriens (Vriens, Jacques)Verschillende bekende verhalen van Jacques Vriens om zelf te lezen. Ze gaan over kinderen die zelf hun zaakjes uitzoeken.
Poes is weg (Vriens, Jacques)Pieter zoekt zijn poes en vindt een hond.
Een sneeuwpop met een snor (Vries, Anke de)Hond Topper vertelt over zijn leven met Koen en diens opa Guus. Opa Guus wordt ziek; Koen en Topper zijn verdrietig.
Heibel in de Hubbelstraat (Vries, Anke de)De bewoners van de Hubbelstraat, bejaarden en kinderen, voeren actie voor hun veldje.
Slim en Woest (Vries, Anke de)Buurman Woest houdt niet van honden. Totdat Slim, de hond van Paul, hem helpt.
De vliegfiets (Vries, Jaap de)Met de fiets van Nouts moeder gaat van alles mis...
Ridder Bob en de stippenbeker (Vries, Jaap de)Ridder Bob krijgt een opdracht van de koning. En hij wordt verliefd.
Help, een mug! (Werff, Hieke van der)De ik-figuur ligt in bed en heeft last van een mug. Iedereen is er druk mee en er gebeurt van alles...
Blij als ik brei (Werker, Anne)Mop wil een heel lange sjaal breien, maar komt wol tekort. De schapen in het dorp hebben ook geen wol meer en hebben het koud... Miep vindt een slimme oplossing.
Verzamelen (Werker, Anne)De tweelingbroers Ben en Tim vertellen over alles wat zij en hun ouders verzamelen. Met veel illustraties en doorkijkplaten en uitleg van woorden.
Appeltje eitje (Westera, Bette)Leuke gedichten en weetjes over eten en drinken.
Ik geef je een zoen (Westera, Bette)Mooie en toegankelijke gedichtjes met originele illustraties over herkenbare gebeurtenissen en gevoelens.
Een echte griezelfilm (Wiedijk, Roswitha)Laura speelt mee in een griezelfilm. Ze vindt het niet leuk.
Jij en ik en mijn rode fiets (Wieslander, Jujja)Grappige versjes over dagelijkse kinderbelevenissen.
Fantastische fabels van Jean de la Fontaine (Wildsmith, Brian)Vijf beroemde fabels van Fontaine, in weinig tekst en met heel bijzondere illustraties.
De tweeling (Wilson, Jacqueline)Anna en Emma zijn een tweeling. Ze lijken erg veel op elkaar en doen alles samen, ook in hun verzet tegen de nieuwe vriendin van hun vader. Totdat Anna wil meedoen met een auditie voor een televisieserie, en Emma niet.
Toverhanden (Winsemius, Chris)Jenske kan met haar handen pijn van andere mensen wegnemen. Maar liever zingt ze, met haar beste vriendin Floor.
Afi's droom (Wit, Joke)Afi uit Kongo wil naar school. Haar vader vindt dat niet goed. Gelukkig komt er een oplossing.
Een geit in het gips (Wit, Joke)Sam moet op geit Mek passen, die breekt een poot...
Een hond in de hoed (Wit, Joke)Sam en Fleur spelen in de sneeuw. Maar waar is Bas, Fleurs hondje, gebleven?
Een kus voor zus (Wyckmans, Anne)Kim krijgt een zus uit een ver land.
Zus en Kim op reis (Wyckmans, Anne)Verhaal over de voorbereiding van een vakantie naar het land van Zus, die geadopteerd is.
Feest in de straat (Zachariasse, Debora)Mats en Marit doen mee met het feest in de straat: het asiel moet gered worden.
Het reuzenfeest (Zachariasse, Debora)Marit en Mats gaan naar het reuzenfeest van Jip.
Piraat in het gips (Zachariasse, Debora)Tijdens het piraat spelen valt Mats uit de boom. Zijn arm is gebroken.
Zwemmen als een zeehond (Zachariasse, Debora)Mats en Marit Dwarrel zitten op zwemles. Mats mag afzwemmen en Marit niet.
Drakenklauw en bloemensla (Zwigtman, Floortje)Lara en Lars beleven leuke avonturen met een heks, die eigenlijk geen heks is en die lekker kan koken.

Dit hoofdstuk bevat 339 boeken.