09 Voorleesboeken vanaf 4 jaar

ABC3DAlle letters van het alfabet worden op kunstzinnige (en niet altijd direct duidelijke) wijze als pop-ups weergegeven.
De boomhutWarme, bijzondere platen laten zien dat de boomhut voor veel dieren een belangrijk toevluchtsoord is
De gele ballonEen reuzenprentenboek over de wereldreis van een ballon en andere attributen en personen. Met zicht van bovenaf, in bijzonder perspectief, op de wereld daar beneden.
De grote dagTekstloos prentenboek waarin de (angst)dromen van een muzikant worden weergegeven in de nacht voordat hij zijn vriendin van de trein ophaalt.
Feest in de boomWat doen alle dieren in de boom gedurende de vier jaargetijden? Dat zie je achter de verschillende flapjes. In elk geval gaan ze samen feest vieren.
Feest!Op leuke tekstloze en stripachtige plaatjes is te zien wat diverse feestgangers beleven en aan voorbereidingen treffen (en wat er mis gaat) om uiteindelijk een groot gezamenlijk feest te vieren.
Grijp ze! Een detectiveverhaal in plaatjesAls de hond het huis wordt uitgezet, ontdekt hij dat eksters gaan inbreken. Natuurlijk doet hij z'n best om ze tegen te houden.
Het grote voorleesboekPrentenboekenbundel van diverse auteurs en illustratoren over uiteenlopende dieren, waarbij de ouder-kindrelatie centraal staat.
Kikker en het NieuwjaarKikker en zijn vrienden vieren nieuwjaar, ook al is Varkentje geblesseerd.
Kikker en het waterKikker wil zwemmen, maar waar is het water gebleven?
Kikker speelt verstoppertjeKikker en zijn vrienden spelen verstoppertje, maar eigenlijk verdwaalt Kikker daardoor bijna.
Midden in de nacht; Kijk- en zoekboekEr gebeurt veel in de stad 's nachts; veel te zien en te zoeken.
Mijn allereerste woordenboekThematisch geordende plaatjes met woorden.
O, kom er eens kijkenBekende en minder bekende Sinterklaasliedjes op papier (met leuke illustraties) en op cd, met VOF De Kunst.
Olifantje in het bosBundeling van verhalen, verhaalfragmenten en gedichten voor jonge kinderen over uiteenlopende thema's.
Onder de kerstboomVoorleesverhalen over kerstmis van diverse auteurs.
SinterklaasTekstloos prentenboek met heel veel leuke details over Sinterklaas: zijn verblijf in Spanje, de reis naar Nederland, het werk van de Pieten, de hulpsinterklazen en de reis terug.
Superoma, superopa!Verhalen, gedichten, doedingen en recepten over opa's en oma's, van verschillende auteurs.
TramMet de tram door Brussel kun je veel beleven! Op de tekstloze platen is veel te zien en te zoeken.
Verjaardag met taartEr gebeurt van alles tijdens de voorbereidingen van de verjaardag: er gaat veel mis, maar uiteindelijk komt het ook weer goed.
Waar is de piratenvlag?Pit gaat mee op het piratenschip. Maar waar is toch die piratenvlag?
Zachtjes gaan de paardenvoetjesTwintig Sinterklaasliedjes, grappig en passend geïllustreerd.
Zie de maan schijnt door de bomenBekende Sinterklaasliedjes met sfeervolle bijpassende prenten, waarin allerlei dieren figureren.
Oma, ik ben Marloes (Abeele, Veronique van den)Marloes vertelt over haar goede herinneringen aan oma en over hoe ze veranderde toen ze Alzheimer kreeg.
Welk versje wil je horen? (Agterberg, Tosca)Leuke gedichten over alledaagse gebeurtenissen.
Grote Anna leert zwemmen (Amant, Kathleen)Anna leert zonder zwembandje zwemmen, al vindt ze dat eerst wel een beetje eng.
De kleine zeemeermin (Andersen, Hans Christiaan)Het tragische verhaal van de kleine zeemeermin, die schuim in de zee wordt, omdat ze de prins van wie ze houdt niet kan doden.
De nieuwe kleren van de keizer (Andersen, Hans Christiaan)De domme keizer wordt bedrogen door twee nep-wevers.
De prinses op de erwt (Andersen, Hans Christiaan)De prinses doorstaat de ultieme test: een erwt onder twintig matrassen en twintig donzen dekbedden houdt haar uit haar slaap.
Het lelijke jonge eendje (Andersen, Hans Christiaan)Het lelijke jonge eendje wordt toch nog een mooie zwaan.
Het lelijke jonge eendje (Andersen, Hans Christiaan)Het beroemde sprookje over het lelijke eendje dat een mooie zwaan wordt, in redelijk toegankelijke taal verteld.
De Chinese nachtegaal (Andersen, Hans Christian)Het beroemde sprookje van de keizer en de nachtegaal, met mooie illustraties.
Diner voor twee (Bakker, Sanne de)De leeuw wil een brief schrijven aan de mooie leeuwin, maar dat kan hij niet. Dus vraagt hij de andere dieren om hulp; veel heeft hij er niet aan...
Het verhaal van de leeuw die niet kon schrijven (Baltscheit, Martin)De leeuw wil een brief schrijven aan de mooie leeuwin, maar dat kan hij niet. Dus vraagt hij de andere dieren om hulp; veel heeft hij er niet aan...
Amelie en haar vis (Bansch, Helga)Als Amelie aan zee is, speelt ze de hele dag met een vis. Ze wil hem houden, maar ontdekt dat dat geen goed idee is.
Lolla; het meisje met de handige voeten (Baradoy, Katrin)Lolla heeft heel grote voeten, meestal handig, soms lastig. Dan ontmoet ze Lars, een jongen met een heel lange nek: "dat moet gewoon lukken".
Mond open (Barber, Tom)Sam heeft helemaal geen zin in de tandarts, totdat de tandarts hem verhalen vertelt over zijn dierlijke patiënten. Voor Sam het weet, is hij klaar.
Zwaan wil een fiets! (Barbot, Daniel)Zwaan, de kip, wil een fiets voor haar verjaardag. Dat loopt wel iets anders dan de bedoeling was...
Waar is het gouden kroontje? (Bartl, Ulla)Er komt een groots prinsessenfeest, maar waar is het kroontje van de kleine prinses?
Bezoek voor Beer (Becker, Bonny)Beer wil geen bezoek. Maar de muis is wel heel volhardend en laat Beer ervaren wat vriendschap is.
Kleine IJsbeer en de grote onderzeeboot (Beer, Hans de)IJsbeer Lars beleeft spannende avonturen met twee kleine ijsbeertjes die hun ouders kwijt zijn, door de opwarming van de Noordpool.
Kleine IJsbeer en de walvisbaai (Beer, Hans de)Lars, de kleine ijsbeer, leert een aalscholver, beluga's en een walvis kennen. Hij redt ze van de walvisjagers. Maar daarna moet hij ze uit de baai bevrijden.
Een eendje zo klein (Benjamin, A.H.)Donsje is heel klein. De andere eenden denken dat hij niets kan. Totdat hij een eendenkuiken redt.
Wat een pech! (Benjamnin, A.H.)Maarten Muis denkt dat hij erg veel pech heeft op weg naar huis, maar hij beseft niet dat alles nog veel erger had kunnen zijn....
De avonturen van Berre en Fleur. Berre ♥ Fleur (Berebrouckx, Annemie)Fleur houdt erg van bloemen en Berre heeft een mooie tuin. Maar waar zijn Berres bloemen gebleven? Fleur gaat op zoek.
De eend van Jules (Berebrouckx, Annemie)Jules is de eend op zijn trui kwijt. Hij zoekt overal...
De oma van Jules (Berebrouckx, Annemie)Jules heeft zijn oma nooit gekend. Gelukkig kan iedereen iets over haar vertellen.
Grote Henriette of hoe Henriette geen vrienden had (Berebrouckx, Annemie)Henriette voelt zich te goed (letterlijk te groot) voor haar vrienden. Maar dan merkt ze dat ze geen vrienden meer heeft.
Jules wacht (Berebrouckx, Annemie)Jules wacht op zijn buurman, die wel erg lang op vakantie is.
De leeuw en de muis (Bernadette)De leeuw spaart het leven van de muis en veel later redt de muis de leeuw, een oude fabel van Aesopus.
Hans de Haas bezorgt de kerstpost (Bernadette)Postbode Hans de Haas heeft het heel druk met kerstmis. Gelukkig helpen zijn vrienden mee.
Kareltje krijgt een zusje (Berner, Rotraut Susanne)De dagelijkse routine voor konijn Kareltje is helemaal weg: hij heeft een zusje gekregen. Dat is wel even wennen.
Over de grote rivier (Beuscher, Armin)Haas vertrekt; wasbeer en zijn vrienden blijven achter, maar leren ook weer feest vieren.
Mirakelland (Beyers, Annick)Hannah, Lise en Dotje maken ruzie. Dus brengt mamma hen naar Mirakelland, waar al je dromen uitkomen. En dan blijkt dat dat ook niet alles is...
De kleren van Sinterklaas (Biegel, Paul)Anouk is ervan overtuigd dat Sinterklaas bij haar thuis komt logeren, want ze heeft zijn koffer met kleren gezien. Haar klasgenoten geloven haar niet.
Doortje wil naar de zee kijken (Biesels, Carli)Doortje is met haar familie aan het strand. Maar ze wil graag alleen zijn; daar vindt ze wat op.
Buurman leest een boek (Biesen, Koen Van)Buurman leest een boek, maar heeft last van zijn buurmeisje. Totdat hij haar ook een boek geeft...
Sint en de pakjesdief (Bijl, Martine)Sinterklaas ontdekt een dief in het cadeautjespakhuis, die de kabouterkinderen cadeautjes wil geven. De Sint vindt een goede oplossing.
Bobbi viert feest! (Bijlsma, Ingeborg)Bobbi en zijn vriendinnetje Isa doen allemaal leuke dingen op het straatfeest.
Echt iets voor Kerstmis (Black, Birdie)Van de rode stof die de koning voor de prinses koopt, hebben anderen (dieren en mensen) ook veel plezier, speciaal voor Kerstmis.
Engelkrijt (Blake, Quentin)Mimi en Kiki, twee engelen, geven Ed Bummel, de straattekenaar, engelkrijt waarmee hij in de lucht kan tekenen. Iedereen heeft er plezier van...
Een knuffel van mama (Bland, Nick)Lisa wil voor het slapen gaan een knuffel van mama en belooft die terug te geven. Dat levert weer een heleboel nieuwe knuffels op.
Geel of groen? (Bloom, Becky)Acht vrienden krijgen ruzie over hun boomhuis. Een ei maakt daar een eind aan, er zijn immers belangrijker dingen...
En de groeten van Haas (Bon, Annemarie)Haas gaat noodgedwongen op reis en ontmoet allemaal bijzondere dieren in verschillende landen. Hij geniet enorm.
Haas wil worteltjestaart (Bon, Annemarie)Haas heeft zin in worteltjestaart. Maar daar heeft hij wortels voor nodig. Hij zaait en wacht lang, maar zijn geduld wordt beloond!
De koning van het ziekenhuis (Boonen, Stefan)Jasper viert zijn verjaardag in het ziekenhuis: niet altijd makkelijk, toch leuk.
Een zoen, alles voor een zoen (Boonen, Stefan)Prins Willem wil ervaren wat zoenen en verliefdheid inhouden en dat valt niet mee. Maar als het hem overkomt, herkent hij het meteen.
Ik fiets (Boonen, Stefan)Pieter leert fietsen op de oude fiets van zijn vader. Met vallen en opstaan, dat wel.
Laps en Wieb (Boonen, Stefan)Konijn Wieb is verdwaald en mag bij Laps familie blijven. Maar liever is hij bij het meisje dat altijd voor hem zorgt. Laps brengt Wieb weer terug, samen beleven ze een spannend avontuur.
Met opa in het donker (Boonen, Stefan)Opa past op zijn zeven kleinkinderen: gezellig en spannend!
Met opa naar zee (Boonen, Stefan)Opa gaat met zeven kleinkinderen naar zee. Ze moeten goed bij elkaar blijven. Maar hij raakt zelf de weg kwijt.
Plassen draken ook? (Boonen, Stefan)David logeert bij opa en oma. Best lastig want soms plast hij nog in zijn bed.
Het poepkasteel en andere voorleesverhalen over de bende van vier (Borghuis, Sunna)Leuke verhalen over drie kinderen, een hardwerkende moeder en een gekke vader, die samen met zijn kinderen altijd op leuke ideeën komt.
Knofje en de dieren (Bos, Burny)Knofje houdt ook van dieren; ze droomt er zelfs van.
Knofje en haar geheime hut (Bos, Burny)Moeder is Knofje regelmatig kwijt, maar gelukkig vindt ze haar altijd weer terug.
Knofje krijgt een zusje (Bos, Burny)Knofje beleeft van alles, met haar ouders en haar nieuwe zusje.
Ot Jan Dikkie is cool (Bos, Burny)Ot Jan Dikkie bekijkt de wereld op zijn eigen, leuke, manier...
Bibi en het Bangebeestenbos (Bos, Tamara)Bibi komt al springtouwend in het bos terecht en ontmoet allerlei dieren die ze op een slimme manier van hun angst afhelpt. En natuurlijk helpen de dieren haar ook.
Brammetje Baas (Bos, Tamara)Brammetje gaat voor het eerst naar de "échte grote school". En dat is moeilijk voor een jongetje dat zo slecht kan stilzitten in de klas van de strenge meester Vis.
De dag dat ik Sinterklaas een cadeautje gaf (Bos, Tamara)Lila bedenkt dat Sinterklaas op zijn verjaardag ook een cadeau moet hebben en maakt een ketting. Een beetje verlegen is ze wel, als ze bij Sinterklaas moet komen.
De dag dat... ik een bril moest (Bos, Tamara)Loek van 3 blijkt niet goed te kunnen zien en hij krijgt een mooie blauwe bril. Ineens ziet hij veel meer van zijn omgeving, wel vermoeiend...
De maan gaat altijd met me mee (Bos, Tamara)Daan is bang in het donker, maar al reizende merkt hij dat de maan hem helpt.
De Parelprinses (Bos, Tamara)Trix vindt logeren bij Omi, haar overgrootmoeder, niet zo leuk. Maar het blijkt mee te vallen...
Kowboy Kuuk en baby Totje (Bos, Tamara)Kuuk en zijn kleine zusje beleven van alles.
Je buik de baas! (Bosman, Brigitte; Frijns, Gabrielle)Met hulp van Fleur en zijn ouders gaat Lucas gezonder eten en meer bewegen.
Sven en Dukkie (Bresser, Sven)Sven vindt een jong eendje en verzorgt het.
Kerst met Bas de Mopperdas (Bright, Paul)Bas de Mopperdas heeft geen zin in kerstmis. Maar als hij geplaagd wordt door nare dromen, beseft hij wat hij moet doen.
De avonturen van Max en Vera (Bril, Martin)Max en Vera zijn dikke vrienden, ze beleven van alles.
Sprookjesletters: een abc-boek (Brink, Annemarie van den)Op alfabet (van trefwoorden) worden gedichten over beroemde sprookjes gepresenteerd, met humor en vaart beschreven.
De wiebeltand van Sofie (Brinke, Annemarie ten; Weerd, Willemijn de)Sofie beleeft van alles, met haar vriendje Bram en haar kleine zusje Lotte.
Bertje Big op avontuur (Brouwers, Peter)Bertje Big beleeft heel wat met de andere dieren op de boerderij. En het kuiken Hennie doet mee.
Knorrie en de wolf (Brouwers, Peter)Geen van de dieren op de boerderij wil met Knorrie, de big, spelen, omdat hij zo stinkt. Maar dankzij Knorrie worden alle dieren gered van de wolf.
Wil je met me ruilen? (Brown, Ken)Kip moet een heleboel ruilen voordat ze de hoed van de vogelverschrikker krijgt.
De oude boom (Brown, Ruth)De dieren die in de grote oude boom wonen, werken voor het eerst samen om hun boom te redden.
Een muizenavontuur (Brown, Ruth)Muizen Tim en Tom gaan op zoek naar eten. Gevaarlijk of niet?
Nandi's verrassing (Browne, Eileen)Nandi gaat met veel fruit naar haar vriendin, er gebeurt veel onderweg....
Grote Wolf & Kleine Wolf (Brun-Cosme, Nadine)Grote Wolf is eerst bang voor concurrentie van Kleine Wolf. Maar als Kleine Wolf weg is, mist hij hem. En gelukkig komt Kleine Wolf terug.
Grote Wolf & Kleine Wolf. Het geluk dat maar niet van de boom wilde vallen (Brun-Cosme, Nadine)Kleine Wolf wil heel graag het mooie blaadje aan de top van een boom hebben. Met de wisseling van de seizoenen, verandert het blaadje. En Grote Wolf doet zijn best...
Babar, de kleine olifant (Brunhoff, Jean de)Het vereenvoudigde verhaal van Babar, die zijn moeder verliest, in de stad gaat wonen en later met Céleste trouwt.
Dansen op het ijs (Bunge, Daniela)Opa en oma gaan apart wonen, omdat ze zo verschillend zijn. Maar als ze elkaar blijken te missen, verzint kleinzoon een list.
Goed gedaan, kippiekip! (Burg, Sarah Emmanuelle)Haas wil een ei van Kippiekip, maar die kan nog geen eieren leggen. Ze gaan alle dieren op de boerderij langs, maar uiteindelijk komt het in het kippenhok goed. Maar waarom Haas nu eieren nodig heeft, is een geheim...
Er komt een baby bij (Burningham, John)Moeder en zoon filosoferen over de komende baby: wat zal hij later worden, wordt het een jongen of een meisje? De toekomstfantasieën worden mooi in beeld gebracht evenals het verloop van de seizoenen tijdens de zwangerschap.
De leukste kleuterklas van de wereld wordt beroemd! (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Ook opa Brom zit in de kleuterklas, waar van alles gebeurt...
Grappige verhaaltjes voor het slapengaan (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Koning en koningin Bobbel beleven allerlei rare avonturen.
Het cijferwinkeltje (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Dankzij de cijferwinkel wordt er van alles, in dichtvorm en als doorlopend verhaal, over cijfers uitgelegd.
Het grote avonturenboek voor peuters en kleuters met Jan en Noortje (Busser, Marianne; Schröder, Ron)De tweeling Jan en Noortje beleeft altijd weer wat, het hele jaar door..
Het grote boek over de leukste kleuterklas van de wereld (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Bundeling van alle verhalen over de leuke kleuterklas van juf Plooi, die ook opa Brom in de klas heeft.
Het grote boek voor de kleuters (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Leuke verhalen over verschillende verhaalfiguren.
Het grote dierenverhalenboek (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Verhalen over verschillende dieren, over hoe je kunt omgaan met elkaar, over ruzie, jaloezie, pesten, uitpraten en nog veel meer.
Het grote gekke verhalenboek (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Alle avonturen van illustere duo's als de viezerdjes, de ettertjes, de griezeltjes en de bussertjes in één bundel.
Het grote Liselotje boek (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Liselotje beleeft heel veel in en buiten haar paleis.
Het grote Sint- en Kerstboek (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Leuke en herkenbare verhalen en gedichten over Sinterklaas en Kerstmis.
Het grote sprookjesboek (Busser, Marianne; Schröder, Ron)De bekendste sprookjes toegankelijk verteld.
Het grote versjesboek (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Een verzameling gedichtjes over herkenbare onderwerpen en gebeurtenissen in een kinderleven.
Het grote voorleesfeest (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Grappige en bijzondere verhalen en gedichten.
Het kerstverhaal (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Bijzonder geïllustreerde en toegankelijk vertelde versie van het kerstverhaal.
Het Opa- en Omaboek (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Leuke belevenissen met opa en oma.
Het voorleesboek voor de allerliefste papa! (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Bundeling van korte grappige verhalen en gedichten, onder andere over het mannenkoor.
Het vrolijke wintervoorleesboek (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Verschillende verhalen en gedichtjes over de winter en kerstmis.
Hoera, ik ga naar groep 3! (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Daan gaat voor het eerst naar groep 3: spannend, maar leuk!
Hoera, we gaan naar zwemles! (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Roos en Joris beleven van alles tijdens de zwemles en ook de diploma-uitreiking wordt dankzij opa heel speciaal.
Hollandse verhaaltjes voor het slapengaan (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Koning Bobbel en de koningin bezoeken allerlei typisch Nederlandse locaties en beleven rare avonturen.
Pepernotenpoëzie (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Leuke gedichtjes over de Sinterklaastijd.
Roodkapje (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Toegankelijk verteld sprookje over Roodkapje en de wolf.
Sneeuwwitje (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Het bekende sprookje over Sneeuwwitje, toegankelijk verteld.
Versjes en liedjes voor de kleintjes (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Alledaagse gebeurtenissen en belevenissen worden verteld in vlotte rijmpjes.
Wat dacht je van een wiegje? (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Muis is in verwachting en samen met Egel treft ze haar voorbereidingen. Als er niet een maar zeven kleintjes geboren worden, schieten hun vrienden te hulp.
Wat fijn dat wij nu vriendjes zijn! (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Het kleurenkoetje is anders dan de andere dieren en bijna niemand wil haar vriendje zijn. Gelukkig ziet de pauw het probleem.
Zullen we kerstfeest vieren? (Busser, Marianne; Schröder, Ron)Muis en haar vriendjes zorgen dat de arme otters met kerstmis een huis krijgen.
Benjamin is boos (Butler, M. Christina)Alle dieren proberen Benjamin Konijn van zijn boze bui af te helpen. Uiteindelijk lukt dat, maar wie zou die boze bui nu hebben?
Het verhaal van de beer met zijn zwaard (Calì, Davide)Het huis van de beer is verwoest: hij zoekt naar de schuldige. En dat blijkt uiteindelijk hijzelf te zijn...
De wolf en het lam en 10 andere fabels van Aesopus (Carle, Eric)Elf beroemde fabels van Aesopos, met de moraal aan het slot nog eens expliciet gemaakt.
Het blauwe paard (Carle, Eric)Met zijn "verkeerd" gekleurde dieren brengt Carle een hommage aan de Duitse expressionist Franz Marc.
Vader Zeepaard (Carle, Eric)Vader Zeepaard ontmoet allerlei andere vader-zeedieren, die net als hij voor de kleintjes zorgen.
Wat eten we vandaag? (Carle, Eric)Bij iedere dag hoort een dier met een gerecht. Met aan het slot een rijk gevulde tafel.
De doos van Julia (Carnavas, Peter)Julia vindt het heel spannend om naar school te gaan. Het gaat niet meteen goed, maar dankzij haar doos krijgt ze een vriend.
Een mooie verrassing (Casteleyn, Dimitri)Meneer Pastoor beleeft het leven op een speciale manier.
Een nijlpaard krijg je niet zomaar opzij! (Catchpool, Michael)Het nijlpaard ligt erg in de weg. Geen van de dieren krijgt hem daar weg, behalve het muisje.
Andertje (Cave, Kathryn)Andertje wordt niet geaccepteerd door zijn omgeving, maar hij ontdekt dat anders zijn geen probleem hoeft te zijn
Ik ben niet moe! (Chapman, Jane)Bo, de kleine uil, wil maar niet slapen, oma is er heel druk mee. Tot ze zelf maar gaat slapen en Bo druk met oma moet zijn...
Bas, Bob en Bertje (Chapman, Jason)De varkens Bas, Bob en Bertje gaan op zoek naar een beter leven. Maar niet alles is zo mooi als het lijkt...
Becca's ooglapje (Chen Headly, Justina)Becca heeft een lui oog en moet een bril en een pleister over een oog. Dat vindt heel vervelend, totdat ze haar fantasie gebruikt om het allemaal wat draaglijker te maken.
Kiekeboe (Chen, Chih-Yuan)Moeder Eend broedt ook een krokodillenei uit. Maar ook van dit jong, Kiekeboe, houdt ze heel veel. En Kiekeboe laat zien dat hij bij de eenden hoort.
Kippenvel (Chen, Chih-Yuan)Het kuiken zonder veren voelt zich anders dan de andere (protserige) kuikens. Tot er iets gebeurt...
Blauwe Kangoo is lief (Chichester Clark, Emma)Knuffel Kangoo denkt dat Saartje niet meer van hem houdt, nu ze allemaal nieuwe knuffels heeft.
Freek en Eek (Chichester Clark, Emma)Freek en Eek zijn al hun leven lang vriendjes. Met de komst van een poesje voor Freek lijkt die vriendschap voorbij...
Geen gezoen (Chichester Clark, Emma)Aapje Momo houdt niet van zoenen, maar dat lijkt te veranderen als hij een broertje krijgt.
Het grote boek van Charlie en Lola (Child, Lauren)Grote broer Charlie beleeft van alles met zijn zusje Lola en vertelt daar met humor over.
Ik ben een beetje niet zo lekker (Child, Lauren)Lola is ziek en Charlie probeert haar op te vrolijken. Dat valt niet mee...
Ik kan Spetter echt niet vinden! (Child, Lauren)Lola is de oppashond, Spetter, kwijt. Samen met Charlie zoekt ze overal...
Maar dat is mijn boek! (Child, Lauren)Lola kan in de bibliotheek haar lievelingsboek niet vinden. Broer Charlie moet veel moeite doen om te laten zien dat andere boeken ook leuk kunnen zijn.
Wie wil er een poedel zijn? Ik niet (Child, Lauren)Poedel Trixie Twinkelteen wordt in de watten gelegd, maar wil eigenlijk een echt heldhaftige hond zijn. En gelukkig krijg ze daartoe de gelegenheid.
Bout en Moertje (Cock, Nicole de)Moertje de muis doet heel veel voor zijn vriend Bout de ezel, want echte vrienden doen alles voor elkaar. Op de laatste bladzijde wordt duidelijk wat Bout voor Moertje doet.
De koetjes en de kraai (Cock, Nicole de)Een meerkoet en een kraai helpen elkaar wanneer dat nodig is.
Het jaar van de das (Cock, Nicole de)Poëtisch en mooi vormgegeven prentenboek over een jaar uit het leven van de das.
Het kleine boekje over tafelmanieren (Coirault, Christine)Zo hoort het als je aan tafel gaat.
Als ik jou was... (Cole, Babette)Eefje en haar vader bedenken hoe hun leven eruit zou zien als Eefje papa was en papa Eefje.
Het ei van mama (Cole, Babette)Papa en mama vertellen allerlei fabeltjes over de manier waarop hun kinderen zijn geboren. Gelukkig weten de kinderen beter hoe het in elkaar zit...
Ik ben de beste (Cousins, Lucy)Hond vindt dat hij overal de beste in is, maar zijn vrienden laten hem inzien dat iedereen wel ergens goed in is...
Roodkapje en andere sprookjes (Cousins, Lucy)Acht bekende sprookjes, eenvoudig verteld en raak geïllustreerd voor jonge kinderen.
Dit konijn is van Trijntje Baas (Cowell, Cressida)De koningin doet allerlei pogingen om het konijn van Trijntje Baas te kopen, maar Trijntje geeft niet toe: een kolderiek verhaal met een boodschap.
Kleine Man / Grote Jan (Cósar, Francisco; Boertjens, Feikje)Een omkeerboek met verhalen vanuit het perspectief van Kleine Man en dat van Grote Jan. Kleine Man maakt mooie tekeningen en zoekt een lijst voor de allermooiste; Grote Jan maakt lijsten en zoekt een heel speciale tekening voor zijn allermooiste lijst.
Het grote boek van Sinterklaas (Cremers, Petra)Bundel van verhalen en gedichten over Sinterklaas.
In het pikkedonker (Crowther, Kitty)Jeroen is 's nachts bang in bed, hij hoort vreemde geluiden. Samen met zijn vader gaat hij op onderzoek.
In het pikkedonker (Crowther, Kitty)Kikker Jeroen is erg bang in het donker. Vooral als hij rare geluiden hoort. Als hij dankzij zijn vader weet waar die geluiden vandaan komen, is het donker toch minder eng...
Mini voetbalt (Crowther, Kitty)Mini wil op voetbal, maar kan dat wel als meisje bij jongens? In elk geval oefent ze hard. Of wil ze toch op ballet?
De koe die een ei legde (Cutbill, Andy)Nellie de koe voelt zich gewoontjes; de kippen helpen een handje...
Boze bui (D'Allancé, Mireille)De boosheid van Freek wordt heel herkenbaar in beeld gebracht.
Het Pietenboek (Dam, Arend van)Maura en Daan beleven, samen met opa, veel plezier aan het Sinterklaasfeest.
Het zit in de familie (Dam, Arend van)Duifje is enig kind, maar ze heeft ook veel familie.
Met papa mee naar de bouw (Dam, Arend van)Abels vader is architect en Abel tekent mee voor het nieuwe theater. En zo is er ook plaats voor de ooievaars.
Een mama voor Owen het nijlpaard (Dane Bauer, Marion)Owen raakt zijn mama kwijt tijdens noodweer. Oude schildpad Mzee ontfermt zich over hem.
Wubke en de appelboom (De Kockere, Geert)Wubke woont in een appelboom: heel gewoon en heel bijzonder.
Tasjes (De Sterck, Marita)Karo houdt erg van haar tasjes, maar ze heeft er zo veel. Daarom krijgt ze een handig cadeau van oma.
Dood is niet gewoon (Delfos, Martine)Ilse mist haar vader, die plotseling overleed.
Dutje (Dijkstra, Lida)Bas, de jonge das, wordt in de winter geboren, saai vindt hij. Vooral omdat zijn ouders maar willen slapen. Maar gelukkig wordt het lente!
Ik wil geen broertje! (Dijkstra, Lida)Willemijn wil geen babybroertje. Maar het babyzusje dat uiteindelijk komt, lijkt toch mee te vallen...
Muisje mijn meisje (Dijkstra, Lida)De kluizenaar wenst zich een dochter en krijgt een muizenmeisje. Jaren later gaan ze op zoek naar een man voor haar en uiteindelijk vinden ze er een.
Moffel en Piertje (Dijkzeul, Lieneke)Moffel de mol en Piertje de pier zijn dikke vrienden en beleven allerlei leuke en gekke dingen.
Moffel en Piertje vieren Sinterklaas (Dijkzeul, Lieneke)Moffel en Piertje vieren op hun eigen manier Sinterklaas en Kerst, in een omkeerboek.
De briefjespiet / Kerst met de Kibbels (Dijkzeul, Lieneke; Oldenhave, Mirjam)Tess helpt Sinterklaas en zet ondertussen klasgenoot Ruben op zijn nummer. De familie Kibbel viert avontuurlijk kerst en oud en nieuw.
Het gouden boek voor jongens (diverse auteurs)Zes Gouden Boekjes met jongens in de hoofdrol gebundeld.
Het gouden boek voor meisjes (diverse auteurs)Zes verhalen met meisjes in de hoofdrol gebundeld.
Het grote opa- en omaboek (diverse auteurs)Verhalen en gedichten over belevenissen van kinderen met hun grootouders.
Het heerlijkste Sinterklaas voorleesboek (diverse auteurs)Verhalen en versjes van bekende auteurs over allerlei bijzondere belevenissen van de Sint en zijn Pieten.
Ik lees! Ik lees! (diverse auteurs)Aantrekkelijke en mooi geïllustreerde verhalen voor jonge lezers van bekende auteurs.
Stout, stouter, stoutst (diverse auteurs)Verhalen en gedichten van bekende auteurs en illustratoren over ondeugende en stoute acties van uiteenlopende verhaalfiguren.
Vrolijk Pasen! De vijf mooiste paasverhalen (diverse auteurs)Vijf heel verschillende verhalen over paashazen, paaseieren en paaskuikens.
Naar het strand (Docherty, Thomas)Een bijzonder fantasieverhaal over een jongetje dat naar het strand wil en daar allemaal bijzondere dingen bij fantaseert, waarbij de illustraties (inclusief zijn gele zwemband) een speciale functie hebben.
Ik wil een huisdier (Dodd, Emma)Jonas wil een huisdier en doet allerlei bijzondere voorstellen. Mama en hij worden het eens over een hond, die ook best bijzonder is...
Julius (Doebele, Matze)Raaf Julius heeft geen goede vleugels en kan dus niet vliegen, zoals zijn familie. Hij besluit dan maar bij de pinguïns te gaan wonen en vindt daar zijn thuis. Een bijzonder verhaal over leren omgaan met wat je wel en niet kunt.
De zingende zeemeermin (Donaldson, Julia)De zingende zeemeermin gaat in het circus optreden en mag niet meer terug van de directeur, die veel geld aan haar verdient. Gelukkig heeft ze haar vrienden nog.
Rockie (Donaldson, Julia)Baby Rockie in de prehistorie beleeft een geweldige nacht, dankzij de mammoet die zijn schilderingen wel weet te waarderen (dit in tegenstelling tot zijn ouders).
Wat het lieveheersbeestje hoorde (Donaldson, Julia)Dankzij de oplettendheid van het lieveheersbeestje en de medewerking van de andere boerderijdieren worden twee dieven gepakt.
Hier is Fiep (Dongelmans, Tingue)Leuke verhalen over een fantasievolle Fiep.
Zwarte Piet in 7 dagen (Donkelaar, Maria van; Rooijen, Martine van)Pikolino wil ook Zwarte Piet worden en dat is niet makkelijk...
Roet in het eten (Dort, Evelien van)Lisa en Dirk leren een heel vreemde zwarte Piet kennen.
De kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten (Douglas, Jozua)Tim kan niet slapen, hij is bang voor de beesten in zijn kamer. Die blijken toch mee te vallen en krijgen hem uiteindelijk in slaap.
Mijn eerste boek over Pasen (Dowley, Tim)In toegankelijke taal wordt in het kort het Paasverhaal verteld.
Overzee (Dragt, Tonke; Haeringen, Annemarie van; Kuyper, Sjoerd)Drie bijzondere verhalen over de zee: over een pelikaan die een baby redt, over Noach, de eenhoorns en de narwal en over Kofi die het begin van de zee wil schilderen.
Ik loop weg! (Dreesen, Jaak)Matthijs voelt zich niet helemaal gewenst thuis, hij gaat weg. Maar is dat uiteindelijk wel zo leuk?
Telfeest! (Dreesen, Jaak)Een bijzonder verteld en geïllustreerd telboek.
Marretje en de rest (Drie-Arts van, Simone)Marretje beleeft allerlei huis-tuin-en-keukendingen op haar eigen manier en met haar ouders, vriendjes en vriendinnetjes.
Bijna jarig (Dros, Imme)Ella is bijna jarig en haar cadeau is geheim. Maar dan ziet Ella haar cadeau per ongeluk.
De groeten van de goede Sint (Dros, Imme)De Sinterklaasdichter komt in de problemen als de Kerstman hem aan het werk wil zetten. Van schrik kan hij niet meer rijmen. Maar uiteraard komt alles op tijd goed.
Het boeboek (Dros, Imme)Hilarisch verhaal over een boeman en een boevrouw, die aan elkaars geluiden wennen, maar iedereen de stuipen op het lijf jagen.
Naar het ziekenhuis (Dros, Imme)Ella moet geopereerd worden aan een bobbel onder haar kin. Daar heeft ze helemaal geen zin in. Uiteindelijk valt het mee en is ze best trots op haar litteken.
Mijn papa woont in Afrika (Druten, Barbara van)In de ik-vorm wordt het verhaal verteld van een jongetje dat met zijn moeder naar zijn vader in Nigeria gaat (en daar kennelijk blijft wonen).
Sander (Dubelaar, Thea)Sander beleeft leuke dingen.
Sander is stout / lief (Dubelaar, Thea)Sander beleeft leuke, gekke en stoute avonturen met zijn ouders en zijn vriendjes.
Sinterklaas zakt door zijn paard (Dubelaar, Thea)Het paard van Sinterklaas is te dik. Kan de Sint nog wel op hem rijden?
Al zijn eendjes (Duda, Christian)Vos Lodewijk wil eigenlijk eenden eten, maar zijn leven pakt heel anders uit als 'stamvader' van vele generaties eenden...
Piraten in de straat (Duddle, Jonny)Sanne woont in Suf-aan-Zee, waar het heel saai is. Totdat er een piratenfamilie in de straat komt wonen...
Vier bevertjes en een kastanje (Dudok de Wit, Michael)Vier bevervriendjes ontdekken dat Oude Bever dood is. Ze begraven haar, met een kastanje. De kastanjeboom die daaruit komt zal hen steeds aan Oude Bever doen denken.
Roos vindt een bril (Duffhauss, Marijke)Roos vindt een heel bijzondere bril, waardoor de wereld er anders uitziet en Casper haar goede vriend wordt.
Gijsje (Duin, Lieke van)Een jongen vertelt betrokken over de slimme gans Gijsje die zijn geliefde huisdier wordt, maar die nooit een 'ganzengans' zal worden, omdat ze nu eenmaal een 'mensengans' is.
Fiet wil rennen (Dumon Tak, Bibi)Fiet, een struisvogel, wil rennen, maar de wind werkt tegen. Fiet komt eerst allerlei dieren tegen, voordat hij bedenkt dat je ook met de wind mee kunt rennen.
De hou-van-mij vogel (Dunbar, Joyce)De hou-van-mij vogel zoekt een vriendje, maar dat komt pas als ze "hou-van-jou" roept...
Het circusschip (Dusen, Chris van)Een origineel verhaal over circusdieren, die schipbreuk lijden en daardoor van hun nare baas afkomen.
Mijn snot en ik (Dussart, Geoffroy)Een lekker vies boek over een meisje dat snot verzamelt.
Wij zijn piraten (Dussart, Geoffroy)Een kleine dappere piraat gaat met zijn vrienden op ontdekkingstocht in een verlaten huis. Gelukkig is er een mama om de dappere piraat te troosten...
Het grote letterboek van a tot z (Ede, Bies van; Loon, Paul van; Oldenhave, Mirjam)Zo leer je letters herkennen.
Het boek van het ei (Eeden, Maria van)Giel beleeft een spannend avontuur met een ei.
Mijn dag (Eeden, Maria van)Roosje is haar nieuwe schoen kwijt. Hoe kan dat nou?
Stoute kinderen en andere lieverds (Eeden, Maria van)Bijzondere verhalen over ondernemende kinderen.
Derde schoorsteen rechts of Hoe Sinterklaas de weg vond (Eiselin, Judith)Fik gaat verhuizen naar een hoge flat en is bang dat Sinterklaas hem niet weet te vinden. Gelukkig weet Sinterklaas alles.
Altijd is voor altijd (Elias, Bettie)Niels' vader is in een andere stad gaan wonen. Niels is bang dat hij zijn vader kwijtraakt.
Het ballenmonster (Elias, Bettie)Tim leert de buurman kennen. Die leert hem meer te durven....
Het paaskuiken (Elschner, Géraldine)Het kuiken zorgt ervoor om precies op paaszondag uit zijn ei te komen.
De broek van Big (Emmett, Jonathan)Big is helemaal blij met de broek die hij vindt, want hij wil graag bijzonder zijn. De andere dieren vinden dat hij die niet nodig heeft. Hij is zelf immers ook bijzonder.
Ik wil ergens anders wonen (Emmett, Jonathan)Mol gaat op zoek naar een beter plekje om te wonen, maar uiteindelijk blijkt zijn eigen huis het beste te zijn.
Ik wil je iets heel moois geven (Emmett, Jonathan)Mol gaat met zijn vrienden Eekhoorn en Egel op zoek naar Konijn, onder de grond.
Waarom jij er bent (Erlbruch, Wolf)Mensen en dieren geven allemaal een andere reden "waarom jij er bent". Met die van mamma ("omdat ik van je hou") besluit het boek.
De K van Kasper (Eykman, Karel)Kapsper beleeft gewone bijzondere dingen met zijn ouders en zijn opa.
Eva's kerstboom (Fackelmayer, Regina)Eva raakt haar kerstboom kwijt als ze een oude man helpt en ze geeft haar muts aan een jongen. En uiteindelijk wordt het natuurlijk een heel bijzondere kerst.
Olivia help met kerst (Falconer, Ian)De voorbereidingen voor Kerstmis duren Olivia en haar broertjes wel erg lang. Er gaat van alles mis en natuurlijk toch ook weer goed. En de volgende dag is de kerstman uiteraard langs geweest.
Olivia redt het circus (Falconer, Ian)Olivia vertelt voor de klas weer een heel bijzonder verhaal over haar optreden in het circus: "bijna helemaal echt waar".
Héél erg lief, net als jij (Fearnley, Jan)Ieder dierengezin heeft z'n eigen slaapritueel. Kleine Muis en Mama Muis hebben dat ook.
Kolletje (Feller, Pieter)Kolletje krijgt op haar verjaardag toversokken. Daar beleeft ze van alles mee...
Kolletje en het grote pannenkoekenfeest (Feller, Pieter)Wie bakt de lekkerste pannenkoeken? Het grote pannenkoekenfeest moet uitsluitsel geven. Gelukkig heeft Kolletje haar toverspreuk...
Kolletje leert zwemmen (Feller, Pieter)Kolletje en Dirk gaan op zwemles en beleven weer van alles, mede dankzij Kolletjes toversokken.
Kolletje: het grote Kolletje en Dirk voorleesboek (Feller, Pieter)Verzameling verhalen over Kolletje en Dirk, afkomstig uit eerder verschenen uitgaven, met veel geestige illustraties.
Sinterpiet en Zwarte Klaas (Feller, Pieter)Sinterklaas en Zwarte Piet ruilen, maar dat wordt geen succes...
Dikkie Donderkopje wordt groot (Ferri, Giuliano)Kikkervis Dikkie vindt het helemaal niet leuk om een kikker te worden. Maar uiteindelijk blijken die poten ook wel handig te zijn.
Kim en Stinkie (Fitzpatrick, Marie-Louise)Kim is gauw bang, maar haar knuffel Stinkie niet. Totdat Stinkie verdwijnt.
Sint en Piet bij Kleine Huppel (Flores, Nina)Kleine Huppel maakt zich zorgen om Sinterklaas, maar dat blijkt niet nodig te zijn...
Kapitein Karel (Floyd, Marianne)Kapitein Karel is een gewone poes, met allerlei poezengewoontes, en 's nachts gaat hij op bezoek bij Snoezepoes.
Kwaak! (Folgueira, Rodrigo)Als er in hun poel een big zit te kwaken, raken de kikkers helemaal in de war. De wijze oude kever heeft een goede suggestie...
Bange Daantje en de wilde heksen (Fontein, Elsbeth)Daantje wil haar knuffel Lammie terug, die buiten in het donker ligt. Met liedjes weet ze de heksen die bij Lammie dansen te "betoveren".
Ik hou ook van jou! (Foreman, Michael)Beertje en zijn vader houden heel veel van elkaar. Vlak voor het slapen gaan wordt duidelijk hoeveel...
Tommie en de torenhoge boterham (Francis, Lorraine)Een origineel prentenboek over de grote honger van Tommie. Dankzij zijn torenhoge boterham leer je en passant diverse soorten beleg kennen. Het slot is dan wel een beetje sneu...
Sinterspeelman (Fredriks, Catharina)Sinterklaas is ziek. Hoe moet dat nu op zijn verjaardag?
Zwarte Piet wordt kierewiet (Fredriks, Catharina)Piet Dario is de kluts kwijt door een val van Sints paard. Hij probeert allemaal baantjes, maar uiteindelijk weet hij weer hoe het zit en wordt hij warm verwelkomd door Sinterklaas.
Winter op komst! (Freedman, Claire)Hans de gans leert vliegen, maar veel dieren hebben het te druk met hun wintervoorbereidingen om naar hem te kijken. Wat moet Hans eigenlijk doen voor de winter?
Babysoep (Freeman, Mylo)Floor is niet altijd blij met haar kleine zusje Teuntje en verzint van alles om maar van haar af te zijn. Maar uiteindelijk vindt ze Teuntje natuurlijk toch heel lief...
Broertjes (Freeman, Mylo)Het is niet altijd leuk om een jonger broertje te hebben, vertelt de ik-figuur. Maar als zijn broertje er niet is, dan mist hij hem...
Draakje Druk (Freeman, Mylo)Mama Draak wordt wel eens boos op Draakje Druk, maar ze is ook trots op hem!
Jouw kleur, mijn kleur (Freeman, Mylo)Tasja is voor het eerst op school en ontmoet haar klasgenootjes, die er allemaal anders uitzien en wiens ouders uit veel verschillende landen komen. Ze vertellen elkaar daarover.
Prinses Arabella en de oppas (Freeman, Mylo)Prinses Arabella nodigt haar vrienden uit om met de oppas te spelen. Het wordt een bijzondere dag.
Prinses Arabella en prins Mimoen (Freeman, Mylo)Alle prinsessen zijn verliefd op prins Mimoen, maar die wil later met zijn moeder trouwen. Gelukkig kunnen ze nog wel samen spelen...
Zusjes! (Freeman, Mylo)Zusjes zijn niet altijd leuk, maar uiteindelijk vallen ze wel mee...
Lotje is lief (Fuchshuber, Annegert)Lotje wordt gepest door haar broer Alfred. Door haar vriendschap met Oelie voelt ze zich sterker.
Tim maakt lekkere dingen (Garland, Sarah)Tim en Sara helpen mama met het verjaardagseten voor opa. Omdat mama steeds wordt afgeleid, doet Tim het meeste werk en voegt Sara haar eigen ideeën toe...
De verjaardag van Gijs (Geelen, Harrie)Gijs is jarig en moet met hond Flop de taartjes gaan halen. En natuurlijk gaat er van alles mis en blijkt Flop best van taartjes te houden.
Zoek vogeltje (Geelen, Harrie)Poëtisch en bijzonder geïllustreerd verhaal over een vogeltje dat maar niet terugkomt naar het vogeltjesbos.
Met jou ga ik echt niet mee! (Geisler, Dagmar)Kim wacht tot ze wordt opgehaald. Veel mensen bieden aan om haar mee te nemen, maar ze vindt dat ze die niet genoeg kent. En: ze heeft immers afgesproken te wachten.
Toen Leopold een pestkop was (Gellert, Dina)Leopold pest iedereen, maar hij krijgt er ook spijt van.
Adriaan en de taart (Genechten, Guido Van)Adriaan mag voor het eerst naar de bakker om taart en brood te halen. Dat is niet makkelijk, maar hij doet het goed.
Blackie (Genechten, Guido Van)De ik-figuur voelt zich niet alleen als Blackie komt. Blackie komt altijd als hij écht nodig is.
De wiebelbillenboogie (Genechten, Guido Van)Als mama weg is, gaan papa en de kinderen leuke dingen doen (en troep maken). Maar ze leren ook de wiebelbillenboogie...
Het grote bosorkest (Genechten, Guido Van)Bij zonsopgang kun je alle vogels in het bos horen.
Kleine Kangoeroe (Genechten, Guido Van)Kleine Kangoeroe hoeft niet zo nodig de wijde wereld in: Mama's buidel is vertrouwd. Totdat ze een vriendje tegenkomt.
Rikki en de tuin van opa (Genechten, Guido Van)Rikki werkt samen met opa aan diens tuin en leert er veel!
Rikki en Mia de kip (Genechten, Guido Van)Rikki's lievelingskip Mia is ineens weg. En eigenlijk wil ze ook niet gevonden worden: ze is aan het broeden. Rikki helpt haar en samen zijn ze trots op haar zeven kuikentjes.
Rikki is jarig (Genechten, Guido Van)Rikki is jarig en viert dat uitgebreid met zijn vriendjes en zijn ouders.
Dat is vies! (Gervais; Pittau)Zo vies heb je het nog nooit gelezen!
Op school (Gervais; Pittau)Op school doen kinderen spelenderwijs allerlei kennis op over getallen, dieren, verkleden, het alfabet enzovoort. Met eenvoudige tekeningen in kleur en beweegbare flapjes wordt deze kennis in het boek gepresenteerd.
Moos en Mo (Geus, Mireille)Moos heeft een bijzondere knuffel, Mo. Samen redden ze zich, thuis en op school.
Wie weet hoe bruin hondje heet? (Gibbie, Mike)Bruin hondje is zijn halsband met zijn naam kwijt. Op zijn zoektiocht ontdekt hij steeds meer over zichzelf.
Oma Orelia en de Kerstman (Gillet, Marie-Anne)De wolf wil oma Orelia opeten. Maar Oma Orelia is zo druk met de voorbereidingen voor het kerstfeest dat ze dat niet eens merkt.
Ik ben Kaat!! (Gladdines, Tim)Fleurina is niet het engelachtige meisje dat haar moeder wenst. Ze wil Kaat heten en wilde spelletjes doen. Moeder lijkt te zwichten, maar uiteindelijk blijft alles helaas bij het oude.
Is het nog ver? (Godon, Ingrid)Leon beklimt met vallen en opstaan de hoogste boom. Maar bovenin is het wel erg stil...
Bang (Gog, Marian van)Verhalen over kinderen die ergens bang voor zijn.
Het boek van Max (Goodhart, Pippa)Kleine Max de olifant leest in een boek dat hij eigenlijk een muis is. Een muizenfamilie neemt hem graag op, maar vindt ook zijn verwanten in de dierentuin...
Kies maar! (Goodhart, Pippa)In dit boek kun je kiezen waar je gaat wonen, wie je als vrienden en familie wilt en nog veel meer.
De stem van bever (Goudzand Nahar, Henn)Bever wil aan de rivier gaan wonen. Maar daar wonen Varken en Olifant al. Die willen dat hij weggaat en noemen hem vreemdeling, buitenlander, indringer. Gelukkig ontdekken Varken en Olifant dat ze Bever missen.
Onze nieuwe baby (Graham, Bob)Jelmer en Lisa krijgen een broertje. En dat is soms wel vermoeiend, maar het wordt steeds leuker.
De schuchtere draak (Grahame, Kenneth)De zoon van de herder zorgt ervoor dat Sint Joris en de Draak elkaar niet verwonden; ze worden zelfs allemaal vrienden.
De kat van Saar (Gravett, Emily)De kat van Saar vindt een heleboel niet leuk, maar hij is gek op Saar...
Het vreemde ei (Gravett, Emily)Eend vindt een ei. De andere dieren lachen haar uit. Maar als het ei uitkomt, is dat even schrikken voor iedereen.
Nog een keer! (Gravett, Emily)Draak Fred krijgt niet genoeg van het voorleesverhaal...
Eddie's emmer (Gray, Kes)Eddy heeft een heel bijzondere emmer. Maar niemand mag hem lenen, anders gaat het helemaal fout...
Wiebeltje (het adoptiekonijntje) (Gray, Kes)Wiebeltje hoort dat zijn ouders niet zijn echte ouders zijn. Na zijn aanvankelijke schrik blijkt dat er niets verandert.
Zazoe is verliefd (Greban, Quentin)Zazoe heeft een meisje gezien op wie hij meteen verliefd is geworden. Na een reis vol hindernissen en ruilhandel met zijn meloenen, komt hij bij het meisje aan, dat heel blij is met zijn cadeau.
Sofie wil een hondje (Grens, Karina Ewa)Sofie mag eindelijk een hondje kiezen. Het blijkt een bijzonder hondje te zijn. Het heeft 5 poten. En daar moet het wel aan wennen...
Doornroosje (Grimm, Jacob en Wilhelm)Het beroemde sprookje over Doornroosje die honderd jaar slaapt en wakker gekust wordt door een prins, met sfeervolle illustraties.
Met het vliegtuig geboren (Groenhuijsen, Liesbeth)Sinta is geadopteerd en is daar soms onzeker over.
De tekeningen van prinses Peetjie (Gurp, Peggy van)Prinses Peetjie heeft het syndroom van Down. Haar ouders houden van haar zoals ze is en ze kan een heleboel. Prinses Peetjie is bijvoorbeeld de enige die de treurige koning Asaki kan opvrolijken.
Koning & koning (Haan, Linda de; Nijland, Stern)De prins moet trouwen, allerlei prinsessen dienen zich aan, maar de prins wordt smoorverliefd op een andere prins, en dat kan ook.
Elmo en de winterslapers (Haas, Rick de)Als er heel veel sneeuw ligt, komen er steeds meer dieren in de vuurtoren van Elmo. Maar wat moet hij nu met de vos? Gelukkig wordt het ook weer lente.
Elmo en het geheim van Sinterklaas (Haas, Rick de)Elmo ontmoet raadselachtige mensen op een stoomboot. Ze lijken verdacht veel op Sint en zijn Pieten.
Beer is op Vlinder (Haeringen, Annemarie van)Beer probeert Vlinder duidelijk te maken wat hij voor haar voelt.
De jongen die zijn brood knipte (Haeringen, Annemarie van)Alles wat hem niet bevalt, knipt de jongen weg. Maar hij maakt met al zijn knippen ook nieuwe dingen, zoals een vriendinnetje.
De koningin die niet kon kiezen (Haeringen, Annemarie van)De koningin heeft zoveel en weet niet wat te kiezen. Ook over haar eigen standbeeld kan ze geen keus maken. Dus zet een beeldhouwer haar zelf aan het werk
JoJo (Haeringen, Annemarie van)Een bijzonder verhaal over het lenige slangenmeisje JoJo in het circus, dat uiteindelijk gered moet worden door een slangenbezweerder.
Jubelientje en haar liefste oma (Hagen, Hans)Jubelientje en haar oma beleven weer allerlei avonturen.
Jubelientje en Sinterklaas (Hagen, Hans)Jubelientje mag Sinterklaas helpen, als echte hulp-Piet en dat doet ze goed!
Jubelientje krijgt jonkies (Hagen, Hans)Jubelientje en haar oma moeten op een hond passen, die jonkies krijgt. Ze beleven er weer van alles mee.
Jubelientje ontploft (Hagen, Hans)Als Dirk-Jan gaat verhuizen, moet Jubelientje brieven schrijven.
Jubelientje op het ijs (Hagen, Hans)Jubelientje, oma en Dirk-Jan gaan een echte schaatstocht maken. En ze maken er natuurlijk weer een feest van.
Jubelientje wordt wild (Hagen, Hans)Jubelientje beleeft weer veel met oma en Dirk-Jan. Ze is zelfs bij de geboorte van een veulen.
Zwaantje en Lolly Londen (Hagen, Hans)Zwaantje krijgt een hondje voor haar verjaardag. Maar eerst moet ze wachten...
Ik zie lichtjes in je ogen (Hagen, Hans; Hagen, Monique)Herkenbare gedichten voor jonge kinderen.
Jij bent de liefste (Hagen, Hans; Hagen, Monique)Bijzondere gedichtjes over gewone dingen, sfeervol geïllustreerd.
Van mij en van jou (Hagen, Hans; Hagen, Monique)Mooie en ontroerende gedichten over alledaagse en over moeilijke dingen in het leven.
Wat jammer nou! / Gelukkig maar! (Halling, Thomas)Amanda geniet van het mooie weer en loopt door haar keuzes steeds iets leuks ("Wat jammer nou!") of iets vervelends ("Gelukkig maar!") mis.
Heb je poes Tijgertje gezien? (Hannig, Doortje)Emma is haar poes kwijt, al heel lang. Ze wil niet geloven dat hij dood kan zijn. Op haar zoektocht naar de hemel ontdekt ze iets anders...
Mijn lieve oma (Hariga, Véronique)Bij oma is het altijd leuk. De herinneringen helpen als oma (abrupt) overlijdt.
Het jaar van het paaskonijn (Hartog, Aby)Het paaskonijn denkt dat hij de paashaas wel kan vervangen, maar dat is niet zo makkelijk.
Het paard van Sinterklaas (Hartog, Aby)Het paard van Sinterklaas heeft geen zin meer in zijn werk. Voor Sint is het wel heel moeilijk om een goede vervanger te vinden.
Mama kwijt (Haughton, Chris)Kleine Uil valt uit het nest en is zijn mama kwijt. Op basis van zijn beschrijving komen de andere dieren met allerlei dieren aanzetten, maar uiteindelijk vindt hij zijn (dankbare) moeder terug.
Stoute hond! (Haughton, Chris)Hond Sjors moet braaf zijn, maar dat lukt niet helemaal. Zijn baasje is wijs en neemt hem mee uit wandelen. Lukt het Sjors nu wel om braaf te zijn?
Vakantie met oma (Hänel, Wolfram)Rik heeft een leuke oma. Samen gaan ze op stap.
Het woeste boek van Wolf en Hond (Heede, Sylvia Vanden)Wolf en Hond zijn neven. Ze zijn heel verschillend. Ze zijn vrienden, maar hebben ook ruzie.
Vos en Haas en de seizoenen (Heede, Sylvia Vanden)Vos, Haas en Uil beleven de vier seizoenen op hun eigen bijzondere manier.
Rachid en de blauwe mannen (Hees, Elly)Rachid reist met zijn oom door Marokko en leert heel wat over het leven daar.
Appeltaart (Heide, Iris van der)Max moet voor zijn moeder de ingrediënten voor een appeltaart kopen. Maar hij komt onderweg zoveel tegen, dat hij vergeet wat hij ook alweer moest meenemen. Hij vindt een bevredigende oplossing...
Een rare dag (Heide, Iris van der)Joep wacht op een brief over de tekenwedstrijd waaraan hij heeft meegedaan. Voordat die brief eindelijk komt, is er heel veel gebeurd...
Het krijtje (Heide, Iris van der)Sara vindt een krijtje, maar wil het ruilen voor iets anders. Daar gaat ze mee door, totdat ze ontdekt dat je dankzij dat krijtje goed (samen) kunt hinkelen.
Dag, papa (Heijningen, Nicoline van)De papa van Jochem en Max gaat weg; mama en papa vinden elkaar niet meer lief. Jochem vindt zijn eigen oplossing.
De gelukkige olifant (Hek, Youp van 't)Lars helpt de dieren in het bos vaak. Nu moet hij de olifant van zijn minderwaardigheidscomplex afhelpen. Gaat dat lukken?
Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje (Hek, Youp van 't)Pietje Puk durft niet te klimmen, hij vindt zelfs zijn bed al te hoog. Sint en grote Piet leren hem stap voor stap zijn angst te overwinnen. En dan durft hij ook alles...
Kom je me helpen? (Hendry, Diana)Grote Muis is hard aan het werk en wat doet Kleine Muis?
Dat ben jij, Kiki! (Hest, Amy)Opa laat Kiki foto's van haar eerste levensjaar zien.
Sammies eerste nacht (Hest, Amy)Thomas heeft net een jong hondje, Sammie, gekregen en hij moet ervoor zorgen. Sammie moet in de keuken slapen, maar tijdens zijn eerste nacht in huis lukt dat niet echt...
Een buik vol geheimen (Hest, Pimm van)Moira vindt het lastig om dingen die misgaan aan haar ouders te vertellen. Maar zo raakt haar buik wel vol van de geheimen...
Rosita (Hest, Pimm van)Rosita is geschokt als ze hoort dat ze niet uit haar mama's buik komt. Maar haar ouders leggen haar adoptie liefdevol uit.
Sjuleke (Hest, Pimm van)Romans lieve hond Sjuleke gaat dood. Samen met papa en mama neemt hij op een mooie manier afscheid van Sjuleke.
De kriebeltrui (Heuchemer, Patrick)Koens trui kriebelt, daar vindt hij wat op.
Bing wil slapen (Hof, Marjolijn)Doordat Poes Bing herrie maakt omdat hij niet kan slapen, komen de buren met elkaar in contact.
Zwaan laat het waaien (Hof, Marjolijn)Zwaan is zwanger, maar de baby moet wachten tot Leon, de vader, thuiskomt met zijn boot. Dus zorgt Zwaan dat het gaat waaien, maar of dat nu zo slim was...
Rijm je mee? (Hofmans, Jorgen)De prinses moet leren rijmen, maar dat is niet zo makkelijk.
Alle dagen dierendag (Hollander, Vivian den)Lisa en Jimmy vieren dierendag en beleven van alles met hun dieren.
Allemaal lichtjes (Hollander, Vivian den)Bo viert kerstmis thuis en op school.
Alweer die groep drie! (Hollander, Vivian den)Manon, Luciano, Sammie en Jorn beleven veel in groep 3.
Beschuit met heel veel muisjes (Hollander, Vivian den)Lisa's moeder krijgt een baby en de moeder van Jimmy krijgt er twee: dat is feest!
De bekendste sprookjes voor kleuters (Hollander, Vivian den)Tien bekende sprookjes op toegankelijke wijze verteld, met af en toe explicitering van de overwegingen van de verhaalfiguren.
De club van vier (Hollander, Vivian den)Manon, Luciano, Jorn en Sammie beleven weer leuke dingen op school.
Gauw weer beter! (Hollander, Vivian den)Lisa moet buisjes in haar oren en wordt daar spelenderwijs op voorbereid. Jimmy komt bij haar op ziekenbezoek.
Hatsiekiedee! (Hollander, Vivian den)De kinderen van de school van Manon, Jorn, Luciano en Sammie mogen meedoen met een circusvoorstelling.
Het kerstverhaal (Hollander, Vivian den)Het kerstverhaal, toegankelijk verteld en geïllustreerd.
Kerst met een staartje (Hollander, Vivian den)Manon, Jorn, Sammie en Liciano maken een levende kerststal en beleven weer veel.
Logeren is een feest! (Hollander, Vivian den)Lisa en Jimmy gaan logeren bij de opa en oma van Jimmy. Zonder knuffel vindt Jimmy dat wel een beetje moeilijk...
Overal slingers (Hollander, Vivian den)Lisa geniet van haar verjaardag en haar sprookjesfeestje.
Sinterklaas is de baas (Hollander, Vivian den)Lisa en Jimmy vieren Sinterklaas, thuis en op school. En al heeft Sinterklaas last van zijn rug: er wordt iets verzonnen om hem te helpen.
Super zomer! (Hollander, Vivian den)Roos en Mika beleven allerlei leuke zomerdingen.
Later word ik een hele Piet! / Vrolijk kerstfeest, Einar (Hollander, Vivian den; Zanden, Monique van der)Kleine Piet mag helpen en dat loopt soms fout. Einar, de eland, mag de kerstman helpen.
Valentijn en zijn viool (Hopman, Philip)Valentijns vioolmuziek klinkt afschuwelijk, maar hij bereikt er bijzondere dingen mee...
Voor altijd samen (Horáč ek, Petr)De twee eenzame regenwormen Emma en Jonathan komen elkaar tegen, etend van een peer. Maar het duurt even voordat ze elkaar aardig gaan vinden...
Olifant (Horácek, Peter)De ik-figuur heeft veel plezier met zijn olifant: fantasie of werkelijkheid?
Pieter de papegaaiduiker (Horáçek, Petr)Bij een storm raakt Pieter de papegaaiduiker zijn vriend Pim kwijt. De walvis helpt hem zoeken en zo komt hij heel wat bijzondere vogels tegen.
Alles wat je wilt weten over Sinterklaas (en nog veel meer) (Horst, Nathalie van der; Kuijpers, Gaby; Roos, Ellen de)Allerlei vragen, met duidelijke antwoorden, over Sint en zijn Pieten.
Applaus voor Letje Latje (Horsten, Jolanda)Letje Latje maakt van iedere dag iets bijzonders.
Letje Latje (Horsten, Jolanda)Letje beleeft leuke dingen, thuis en op school.
Anna en de tweeling (Hout, Mies van)Anna krijgt twee broertjes tegelijk. Leuk en soms niet leuk!
Alfie-weer (Hughes, Shirley)Kleuter Alfie kan van alle weersoorten genieten.
O, nee! Pop in de wc... (Huijsing, Astrid)Nina's pop is in de wc gevallen. Met haar moeder gaat ze op zoek in de rioolzuiveringsinstallatie: de poepfabriek.
Zou de goede Sint wel komen? (Hurk, Nicolle van den)Het is slecht weer op Sinterklaasavond en de Pieten raken Sinterklaas kwijt. Samen met Myra en haar hond Boris vinden ze Sint weer terug.
De grote treinreis (Hülsenbeck, Claire)Knuffel Wolletje blijft achter in de trein. Opa zet alles op alles om hem weer bij Sophia te krijgen.
Piepkleine muis (Ian, Janis)Piepkleine muis verveelt zich en gaat op reis, Hij beleeft spannende avonturen op zee en begint een nieuw leven.
Waar is Binkieboe? (Inkpen, Chloë; Inkpen, Mick)Hond Boef is zijn knuffel Binkieboe kwijt. Daarom speelt hij steeds met Zora's Pop. Maar daar gaat Pop wel erg van stinken...
Op mijn hoofd (Jadoul, Émile)Hoe komt toch die kanarie op Bas zijn hoofd?
Mama's borst is ziek (Jager, Hanneke de)De moeder van Luca en Sep heeft borstkanker en wordt geopereerd en behandeld. Luca en Sep beleven dat op hun manier.
Toko ondersteboven (Jagt, Liesbeth van der)Toko mist zijn vriendin Juultje op de camping waar hij met zijn ouders bivakkeert in afwachting van hun verhuizing.
Balotje bij de dokter (Jagtenberg, Yvonne)Balotje krijgt een dokterskoffertje van haar tante. Maar dan valt ze en moet ze naar de dokter, spannend...
Balotje en de baby (Jagtenberg, Yvonne)Balotje wil graag weten hoe de baby in mama's buik is gekomen. Ze maakt er haar eigen geheim van.
Balotje en de beren (Jagtenberg, Yvonne)Balotje krijgt een beer, maar ze heeft er al zoveel. Ze vindt een goede oplossing.
Balotje en het paard (Jagtenberg, Yvonne)Balotje wil het paard de wereld laten zien, maar het paard zoekt zijn eigen weg.
Balotje en het tasje van oma (Jagtenberg, Yvonne)Balotje krijgt een oud tasje van oma. Ze is er blij mee en heeft het altijd bij zich. Tot ze het kwijtraakt. Oma helpt zoeken.
Balotje en Sinterklaas (Jagtenberg, Yvonne)Balotje viert Sinterklaas, maar vindt het wel heel ingewikkeld dat Sinterklaas daarna een heel jaar weg is.
Balotje in de dierentuin (Jagtenberg, Yvonne)Balotje gaat met oom Ben naar de dierentuin en ontdekt dat dieren eigenlijk best op mensen lijken in hun gedrag en hun gevoelens...
Balotje op ballet (Jagtenberg, Yvonne)Balotje houdt van dansen, dus wil ze op ballet. Maar vindt ze het echt leuk?
Balotje op vakantie (Jagtenberg, Yvonne)Balotje gaat op vakantie naar het buitenland en is bang dat er daar geen vriendjes zijn. Maar dat valt mee.
Een bijzondere dag (Jagtenberg, Yvonne)Arno beleeft, niet echt laaiend enthousiast, zijn eerste schooldag.
Mijn konijn (Jagtenberg, Yvonne)Arno zoekt naar zijn konijn en gelukkig vinden ze elkaar.
Vogel en Beer (James, Ann)Beer viert zijn verjaardag, samen met Vogel. Spiegelbeelden spelen daarbij een belangrijke rol, maar ze ontdekken dat het ook heel leuk is om een vriendje te hebben dat heel anders is.
Superbaby (James, Simon)Mevrouw De Beste doet er alles aan om de baby in haar buik zo slim mogelijk te maken. Niet vergeefs, want Superbaby kan alles. Totdat hij als astronaut in de ruimte alleen maar naar zijn moeder wil.
En daar onder... (Jandl, Ernst)Steeds verder onder haar tekening gaat het meisje, totdat ze in Australië uitkomt.
Sterke Max (Janisch, Heinz)Max is sterk, maar Lisa weet wat echt sterk is.
Een dag met Robby (Janssen, Kolet)Bij Robby thuis is niet veel geld. Dus hij krijgt met Sinterklaas niet die mooie kraan die hij graag wilde. Maar hij maakt er wat van!
De zwemles (Jaquet, Gertie)Noor vindt zwemles stom, totdat haar goudvis zich ermee bemoeit.
Ties en Trijntje (Jaspers, Yvon)Ties en Trijntje beleven van alles: leuke en ondeugende dingen.
Vast (Jeffers, Oliver)Hilarisch stapelverhaal over een vlieger die vast blijft zitten in de boom en over alle achtereenvolgende spullen, mensen en dieren die in diezelfde boom belanden.
De ongelooflijk bijzondere boekeneter (Jeffers. Oliver)Harry houdt zoveel van boeken dat hij ze opeet, steeds meer. Als hij daar uiteindelijk ziek van wordt, merkt hij dat boeken lezen ook leuk is en dat je er ook nog slim van wordt...
Karel Klus bouwt een auto (Johansson, George)Karel Klus en zijn hond bouwen een auto. En maken zo duidelijk wat er zoal in een auto zit en waarom.
Tien bolle biggetjes keken naar de maan (Johnson, Lindsay Lee)Tien bolle biggetjes gaan 's nachts stiekem op pad, maar als de maan achter de wolken verdwijnt, zijn ze bang. Gelukkig komt Mama ze redden.
Gekakel bij de kippetjes (Jolibois, Christian)De Kippetjes Karamel en Kukel redden een zwart katje. Volgens de andere katten brengt hij ongeluk, dus hij moet weg. Maar dan komen de ratten...
Lola de beer (Jong, Trude de)Noor beleeft leuke avonturen met haar eigenwijze beer Lola en haar vader.
Wasbeer en Otter redden een rups (Jongman, Mariken)Wasbeer en Otter redden een rups en Otter zorgt goed voor hem. Op het vervolg (pop en vlinder) zijn ze niet helemaal voorbereid...
Grrauw (Joosse, Barbara)Milan wil zijn moeder beschermen tegen de gevaarlijke beer. Hij is er knap druk mee...
Lola en de leasekat (Josephus Jitta, Ceseli)Lola is 56 jaar samen geweest met Jan en nu is Jan dood. Ze bestelt via internet een leasekat, Tim. Samen komen ze dagen wel door.
Naar het ziekenhuis (Kaathoven, Netty van)Aan de hand van het verhaal van Stef, die buisjes in zijn oren krijgt, wordt uitgelegd wat een ziekenhuis is en wat er gebeurt.
Honden doen niet aan ballet (Kemp, Anna)Als de ik-figuur naar ballet gaat, wil haar hond mee. Maar dat mag niet, want 'honden doen niet aan ballet'. Totdat de prima ballerina van het Nationaal Ballet uitvalt...
Neushoorns eten geen pannenkoeken (Kemp, Anna)Maartjes ouders luisteren nooit naar haar, ook niet als er zomaar een paarse neushoorn komt binnenwandelen. Maar als ze die eenmaal op het vliegtuig naar zijn familie gezet hebben, is er thuis toch wat veranderd.
Meneer Haas en mevrouw Beer (Kempter, Christa)Het echtpaar Haas en Beer is heel verschillend en dat komt ook tot uiting als ze samen op vakantie gaan. Maar plezier hebben ze...
Niet zomaar een dak (Kesseler-van der Klauw, An (ed.))Verhalen, verhaalfragmenten en gedichten van diverse auteurs over verschillende aspecten van het gezinsleven.
Tien stoute katjes (Keulen, Mensje van)Telkens verdwijnt er een stout katje, maar gelukkig hebben stoute katjes negen levens!
De vier gelukszoekers (Kiepsel, Maren)Vier buitenbeentjes (Schildpad, Egel, Mol en Konijn) gaan op zoek naar het geluk, dat in een kist moet zitten. Maar ze vinden het geluk op een andere manier...
Mathilde (Kinder, Jan de)Een jongetje heeft verdriet om de ziekte en het overlijden van zijn konijn. Gelukkig kan hij zich over een vogel ontfermen...
Deze hoed is niet van mij (Klassen, Jon)Een kleine vis heeft een hoed gestolen en is ervan overtuigd dat de eigenaar (een grote vis) hem nooit kan vinden. De illustraties laten zien dat hij ongelijk heeft...
Henri gaat naar Parijs (Klein, Leonore)Henri denkt dat in Parijs alles beter is dan in Reboul, waar hij woont. Hij gaat op pad en ziet dan Reboul met andere ogen...
Kijk eens wat ik gevonden heb (Knapman, Timothy)Een draakje vindt een mensenkind en blijft zich verbazen.
Monstersoep (Knapman, Timothy)Een klein monster nodigt Boris uit voor zijn monstersoep. Maar Boris is helemaal niet bang en wordt zijn vriendje. En groentesoep zonder jongetjes blijkt ook heel lekker te zijn.
Niet brullen in de bieb! (Knudsen, Michelle)De leeuw voelt zich snel thuis in de bibliotheek en houdt zich keurig aan de regels, totdat er iets gebeurt met de bibliothecaresse...
Fiete Anders (Koch, Miriam)Fiete Anders is anders dan de andere schapen en voelt dat ook. Hij gaat op zoek naar dingen die op hem lijken en komt uiteindelijk op een plek waar hij zich thuisvoelt.
Het boompje (Koopmans, Loek)Het (naald)boompje voelt zich niet gelukkig tussen alle andere mooie bomen. Het heeft heel wat tegenslagen te overwinnen voordat het kerstmis wordt...
Kuiken en muis op stap (Koopmans, Loek)Kuiken volgt Muis op onderzoek in de grote buitenwereld.
Schaap maakt een schilderij (Koppens, Judith)Schaap gaat aan het werk en maakt een bijzonder schilderij.
Anton en de meisjes (Könnecke, Ole)Stoere Anton krijgt pas aandacht van de meisjes als hij huilt.
Anton en het kerstcadeau (Könnecke, Ole)Anton vindt een pakje van de kerstman en wil het hem achterna brengen. Dat wordt een hele reis met een verrassend slot.
Domper, Krik en Melle (Kraan, Hanna)Pad Domper, eekhoorn Krik en merel Melle zijn vrienden en beleven van alles in de tuin van de familie Keizer. Maar ze hebben ook wel eens ruzie...
Hier is de boze heks (Kraan, Hanna)De dieren in het bos beleven weer veel met de mopperige boze heks.
Krik (Kraan, Hanna)Krik de eekhoorn verhuist naar een andere boom en beleeft daar van alles met Melle Merel en Domper de pad.
Wit (Kranen, Cees)Prinses Titia raakt bevriend met de sneeuwman, ze spelen samen, tot het weer lente wordt...
De kerstbengel (Kranendonk, Anke)De kerstbengel brengt een mooi cadeau voor zijn moeder mee: liefde.
Vriend! (Kranendonk, Anke)Bob vindt een gewonde kraai. Hij verzorgt hem thuis en gaat van hem houden. De kraai, Gerrit, wordt zijn vriend.
Blijven ze nog lang? (Krause, Ute)Een roverjongetje vertelt het verhaal over de echtscheiding van zijn ouders, de rovers, de nieuwe relatie van de vader met een prinses (met kinderen) en het ge-heen-en-weer van hem en zijn broertjes en zusjes met een koffertje van papa naar mama.
Kijk uit! Bennie bijt! (Kraushaar, Sabine; Künzler, Behncke)Bennie bijt als iets hem niet bevalt. Een nieuw vriendinnetje is daarvan niet onder de indruk.
Bah vies! (Kromhout, Rindert)Pelikaan Lodewijk Laadklep Junior stopt alles wat vies is in zijn mond. Zijn omgeving is daar niet zo blij mee. Wat nu?
Bil en Wil - een heerlijk avondje (Kromhout, Rindert)Bil en Wil maken hun eigen Sinterklaasfeest, samen met al hun vrienden die ook zo graag iets van Sinterklaas willen krijgen.
Bil en Wil. Vrienden voor altijd (Kromhout, Rindert)Bil en Wil zijn blij met elkaar.
De pappa van Kleine Ezel (Kromhout, Rindert)Kleine Ezel wil ook bij zijn pappa zijn. Samen met mamma Ezel gaat hij op reis en hij leert zo veel.
Grote helden (Kromhout, Rindert)Diverse bekende voorleesverhalen over Merel, Bil en Wil, meester Max, Kleine Ezel en Olaf.
Het grote Leentje en Beentje voorleesboek (Kromhout, Rindert)Leuke en herkenbare belevenissen van Leentje en Beentje en hun vrienden Bazige Bert, Rillende Rietje, Nieuwsgierige Aagje en Lange Henkie.
Het grote voorleesboek van Meester Max (Kromhout, Rindert)Meester Max en de kleuterklas raken erg op elkaar gesteld en beleven leuke dingen.
Kleine Ezel en de durfal (Kromhout, Rindert)Kleine Ezel en Jakkie willen niet zeggen dat ze eigenlijk bang zijn om durfal Quetzal te volgen. Maar uiteindelijk durven zij weer andere dingen.
Kleine Ezel en het zwarte schaapje (Kromhout, Rindert)Schaapje krijgt altijd de schuld als er iets fout gaat, maar klopt dat wel? Kleine Ezel krijgt spijt...
Kleine Ezel en Sinterklaas (Kromhout, Rindert)Er komen heel wat hulpsinterklazen langs, voordat Kleine Ezel zijn cadeautjes krijgt...
Kleine Ezel viert kerstfeest (Kromhout, Rindert)Door de sneeuw ploeteren de dieren naar de feesttent van Feestvarken. Maar waar is Feestvarken?
Wacht op mij, wacht op mij! Is er nog een plekje vrij? (Kromhout, Rindert)Alle kinderen willen graag met de trein mee, maar als de trein stopt, raken alle woorden door elkaar: in de klas worden ze gelezen.
Wat staat daar? (Kromhout, Rindert)Aap krijgt een brief, maar wie kan hem helpen die te lezen?
Twee kusjes in een doosje (Kruit, Johanna)Eenvoudige gedichten over alledaagse dingen.
Buiten op de boerderij (Kuiper, Nannie)Boris en Basje doen hun werk op de boerderij en leren spelenderwijs het alfabet.
Gobe heeft geluk (Kuiper, Nannie)Gobe woont in Afrika en leeft een gelukkig leven. Nog meer geluk heeft hij wanneer er een boot met allerlei bruikbare goederen en een dokter komt.
Kerstfeest in de klas (Kuiper, Nannie)De klas bereidt samen met juf het kerstfeest voor: boom kopen, versieringen maken, koekjes bakken en een echt kerstdiner.
Schoolreisje (Kuiper, Nannie)De klas heeft het geweldig op de kinderboerderij: een gewoon en bijzonder schoolreisje, warm beschreven.
Verkleedfeest (Kuiper, Nannie)Alle kinderen doen mee met het verkleedfeest op school.
De schaduw van Wolf en Lam (Kuipers, Ben)Wolf en Lam ontdekken hoe schaduw werkt.
Lam zoekt Wolf (Kuipers, Ben)Lam zoekt Wolf en leert zo heel wat over de andere dieren.
Snippers (Kuipers, Ben)Simpele en treffende observaties over de kleinkinderen van de auteur, Isabel en Sverre, in haiku-vorm.
Steffie (Kuipers, Ben)Steffie beleeft gewone dingen op een originele manier.
Steffie mist Bram (Kuipers, Ben)Steffies vriend Bram verhuist. Dat vindt ze jammer. Gelukkig is er thuis en op school veel te beleven en mag ze bij Bram logeren.
Dat wil ik hebben! (Kulot, Daniela)Linda ziet een heel mooi boek in de winkel. Ze wil het wel heel graag hebben...
Avonturenkat (Kuyper, Hans)Een klein katje gaat op avontuur en komt allerlei andere dieren tegen.
Fleur heeft een dikke papa (Kuyper, Hans)Fleur beleeft veel leuke momenten met papa en mama.
Fleur heeft het kleinste tentje (Kuyper, Hans)Fleur gaat met haar ouders op vakantie naar Frankrijk en beleeft ook daar weer van alles (zelfs de Tour de France).
Ik kan alle woorden lijmen (Kuyper, Hans)Leuke gedichten over dagelijkse dingen
Vriendjes boos en blij... verliefd en verlegen... (Kuyper, Hans)Beginnend met de pas verhuisde (eenzame) olifant worden allerlei gevoelens duidelijk gemaakt in leuke plaatjes en gedichtjes.
Vriendjes dik en dun (Kuyper, Hans)In korte rijmpjes en leuke, boordevolle illustraties worden allerlei tegenstellingen aan de orde gesteld.
Vriendjes vandaag en morgen... later als ik groot ben... (Kuyper, Hans)Leuke en treffende gedichten over de perceptie van de tijd, van de geboorte van de ik-figuur tot over 10 jaar.
Een muts voor de maan (Kuyper, Sjoerd)Aap, krokodil en kip willen de maan een muts geven; dat valt niet mee.
Een muts voor de maan (Kuyper, Sjoerd)Krokodil, Aap en Kip willen de maan helpen om warm te worden, maar dat is best lastig...
O rode papaver, boem pats knal! (Kuyper, Sjoerd)Robin is verhuisd en wordt ziek, samen met zijn vader. Maar zoals altijd maakt hij veel plezier.
Robin en Suze (Kuyper, Sjoerd)Robin maakt de geboorte van zijn zusje Suze van nabij mee, in een warm thuis.
Sjaantje doet alsof (Kuyper, Sjoerd)Sjaantje fantaseert erop los, met als belangrijkste doel: doen alsof opa nog leeft.
Een dag achterstevoren (Lamb, Albert)In bed kijken beer Timmie en zijn moeder terug op de (avontuurlijke) belevenissen van die dag.
Op zoek naar het monster (Landa, Norbert)Als Eend een raar geluid onder haar bed hoort, schakelt ze al haar vrienden in...
Sorry! (Landa, Norbert)Beer en Konijn zijn dikke vrienden, maar ze krijgen ruzie. Wat nu?
Jezus, de bijzondere baby (Lane, Leena)Een mooi geïllustreerde en toegankelijke versie van het kerstverhaal.
Wat heb jij daar op je buik? (Langreuter, Jutta)Eddie de hond, Babet het varken en Karel de kater vragen zich af waarvoor hun navel dient. De moeder van Babet geeft uitsluitsel.
Oma's huizenhoge appeltaart (Langston, Laura)Oma vergeet steeds meer, maar gelukkig kan haar appeltaart nog wel gemaakt worden.
Konijn uit de hoed (LeBlanc Cate, Annette)Rob de goochelaar en zijn konijn Kootje raken elkaar kwijt. Wat nu?
Douwe Das, waar ben je? (Leer, Jannie van der)Douwe Das vindt dat hij te weinig aandacht krijgt en verstopt zich. Gelukkig wordt hij gemist.
Doornroosje (Letterie, Martine)Een leuke en moderne variatie op het bekende sprookje, waarin ook diverse andere sprookjesfiguren figureren.
Hoe voelt Felix zich vandaag? (Lévy, Didier)De gevoelens van Felix worden duidelijk uitgelegd, met leuke illustraties.
Koekjes! (Lieshout, Elle van)Waar zijn toch al die koekjes gebleven? Diederik vertelt er hele verhalen over...
Bergen zand met hoedjes op (Lieshout, Elle van; Os, Erik van)Leuke gedichten over spelen in De Loonse en Drunense Duinen.
Deze dag kan niet meer stuk (Lieshout, Elle van; Os, Erik van)Fredje Frot wil naar zee en neemt een kist vol ijzerwaren en gereedschap mee. Waarom blijkt onderweg: hij kan er veel nuttige dingen mee doen.
Een koning van niks (Lieshout, Elle van; Os, Erik van)Koning Tiwos heeft genoeg van zijn koninklijke leven.
En hoe komt toch een olifant aan al die kilo´s grijs? (Lieshout, Elle van; Os, Erik van)Polle heeft allemaal bijzondere, maar niet te beantwoorden vragen voor zijn opa, als ze samen naar de dierentuin gaan.
Feest, feest, feest! (Lieshout, Elle van; Os, Erik van)Pompom is bijna jarig en wil zijn verjaardag vieren. Iedereen heeft daar een eigen mening over, maar het wordt Pompoms eigen feestje!
Fijn feestje (Lieshout, Elle van; Os, Erik van)Beer heeft geen zin in zijn verjaardag, zijn beste vriend verzint er wat op.
Ik weet wat ik worden wil (Lieshout, Elle van; Os, Erik van)Bijzondere gedichten over uiteenlopende beroepen.
Julia en Ot en een cavia alsjeblieft (Lieshout, Elle van; Os, Erik van)Julia en Ot verzinnen en beleven van alles en gelukkig gaan hun ouders daar met veel humor en wijsheid mee om.
Klapzoen (Lieshout, Elle van; Os, Erik van)Geestige en toegankelijke gedichtjes over "houden van", met vrolijke illustraties.
Mejuffrouw Muis en haar heerlijke huis (Lieshout, Elle van; Os, Erik van)Mejuffrouw Muis vindt een mooi huis, maar mist nog iets...
Nog 13 nachtjes wakker liggen dan is het Sinterklaas (Lieshout, Elle van; Os, Erik van)Leuke gedichten over de dagen rondom Sinterklaas, vanuit het perspectief van een meisje dat samen met haar moeder Sinterklaas viert.
Schatje en Scheetje (Lieshout, Elle van; Os, Erik van)Schatje en Scheetje maken hun verblijf in de gevangenis wel heel bijzonder. Ze willen er nooit meer weg.
Wessel van Texel (Lieshout, Elle van; Os, Erik van)Ram Wessel ramt alles wat op zijn weg komt, totdat hij ooi Bessie ontmoet...
Wie past op Big? (Lieshout, Elle van; Os, Erik van)Mama moet werken, maar wie is er dan bij Big? Hij moet raden...
Boer Boris gaat naar zee (Lieshout, Ted van)Boer Boris wil naar zee. Alles en iedereen van zijn boerderij gaat mee.
Ik ben een goochelaar (Lieshout, Ted van)De verteller erft een goocheldoos. Hij zaagt zijn vader door. Maar hoe wordt zijn vader nu weer heel? Gelukkig heeft hij een slimme hond...
Sinterklaas Ahoi! (Lieshout, Ted van)Sint ontdekt dat de zeebewoners ook graag cadeautjes willen, maar ze hebben geen schoenen. Sint vindt er wat op.
Sinterklaas ahoi! (Lieshout, Ted van)Als de pakjesboot bijna zinkt, gooien de Pieten alle pakjes overboord. Dan blijkt dat er onder water ook op Sints cadeautjes gewacht wordt...
Waarom heeft Olifantje een slurf? (Lincoln, Hazel)Olifantje vindt haar slurf maar lastig, totdat ze ontdekt dat ze er van alles mee kan doen.
Het suikerfeestcadeau (Linden, Elly van der)Samir leeft toe naar het suikerfeest. Hij spaart geld voor in de doos met cadeautjes voor arme kinderen. Maar waar is zijn geld gebleven?
Toen Caspers mamma de kluts kwijt was (Lindenbaum, Pija)Caspers mamma is op een ochtend veranderd in een draak die heel andere dingen doet dan gewone mamma's doen. Het wordt een bijzondere dag. En de volgende dag lijkt mamma een stuk meer relaxed dan anders...
Pippi en de dansende kerstboom (Lindgren, Astrid)Pippi Langkous zorgt ervoor dat drie kinderen een geweldige kerstavond hebben.
Verhalen uit Bolderburen (Lindgren, Astrid)De kinderen van Bolderburen beleven van alles op het Zweedse platteland.
Dapper uiltje (Little, Penny)Uiltje is banger dan haar broers als ze samen leren vliegen, maar dankzij haar vrienden en opa leert ze het toch.
Kikkerversjes (Lobel, Arnold)Grappig versjes over heel bijzondere (en erg menselijke) kikkers en padden.
Muizensoep en tranenthee (Lobel, Arnold)Geestige en ruim geïllustreerde dierenverhalen voor alle leeftijden.
De ridderprinses (Loman, Samantha)Floor is een prinses, maar voelt zich meer een ridder. Op de ridderschool bewijst ze dat ze een echte ridder is.
Gewoon Fien (Loo, Sanne te)Fien vindt zichzelf heel gewoon. Voor het bezoek van de koningin maakt ze een heel mooie hoed, die ook de koningin opvalt. Maar is het leuk om altijd bijzonder te zijn?
Allemaal Onzin (Loon, Paul van)Vladimir heeft een bijzondere vriend: een klein mannetje dat achter het behang woont en met wie hij leuke avonturen beleeft. Zijn ouders roepen steeds: 'Dat is onzin' en zo is het maar net.
Een val voor Sinterklaas (Loon, Paul van)Op Sinterklaasavond komen er ook griezelige nep-Sinterklazen bij Simon en Saartje op bezoek, maar gelukkig komt de echte ook nog.
Foeksia de miniheks (Loon, Paul van)Foeksia de miniheks beleeft gekke avonturen met haar vader, Kwark de oude tovenaar, en haar geheime mensenvriendje Tommie.
Help! Een gobbelgobbelmonster (Loon, Paul van)Martijn beleeft in zijn droom (of is het geen droom?) een avontuur met zijn bed. En bang is hij dan niet meer!
Schitterend schepsel (Loon, Paul van)De krokodil denkt dat de giraf verliefd op hem is en wordt ook steeds verliefder op de giraf. Dat kan niet goed aflopen.
De kerst van de keizer (Lootens, Ann)De lastige keizer is niet tevreden met het kerstfeest dat voor hem georganiseerd is. Een zwart schaapje wijst hem terecht.
De reis van Liu (Louis, Catherine)Liu gaat naar haar grootvader en ontmoet allerlei mensen. Van verschillende begrippen in het verhaal is het Chinese karakter getekend.
De sprookjesboom; verhalen uit de hele wereld (Lupton, Hugh)Zeven sprookjes uit verschillende windstreken.
Woeste zebra in de bibliotheek! (Maarle, Ireen van)Woeste zebra laat zien hoe leuk de bibliotheek is!
De koe op het dak (Maddern, Eric)Sjon denkt dat hij de enige is die hard werkt. Hij ruilt met Sjan. Zij gaat op de akkers werken en hij in huis. En dat laatste loopt niet helemaal goed...
Schiet op, niet zo snel! (Marlow, Layn)Schildpad en haas hebben elk een heel ander tempo, maar betekenen veel voor elkaar.
Panda, panda, wat zie jij daar? (Martin, Bill)Diverse bedreigde diersoorten verwijzen naar elkaar.
Ik zie, ik zie... een boek vol raadsels (Marzollo, Jean)Zoek op elke bladzijde tussen de thematisch geordende spulletjes!
Allemaal de liefste (McBratney, Sam)De drie beertjes vragen zich af of pappa en mamma beer hen wel echt alledrie de allerliefste vinden en krijgen bevredigende antwoorden.
Hazeltje in de zomer (McBratney, Sam)Hazeltje en Grote Haas genieten van de zomer en de mooie kleuren.
Raad eens hoeveel ik van je hou, altijd en overal (McBratney, Sam)Uit alles wat Hazeltje en Grote Haas doen en beleven spreekt hun liefde voor elkaar.
Stil maar (McBratney, Sam)Telkens als Tommie zich pijn doet, is zijn papa er om hem te troosten. En als Papa pijn heeft, is Tommie er.
De generaal (McKee, David)De generaal verovert graag landen, maar het laatste kleine landje dat hij wil veroveren is zo gastvrij dat er geen oorlog te voeren is...
Elmer en de grote vogel (McKee, David)Elmer verzint een list om de grote vogel weg te jagen die de kleine vogels pest.
Elmer en de nijlpaarden (McKee, David)Elmer helpt de nijlpaarden als hun rivier is opgedroogd.
Elmer en de walvissen (McKee, David)Elmer en zijn neefje Wilbur gaan op weg om de walvissen te zien. Ze beleven een spannend avontuur, gelukkig helpen de walvissen.
Elmer en Roosje (McKee, David)Elmer en Wilbur ontmoeten een roze olifant en ontdekken dat anders zijn heel betrekkelijk is.
Elmer en slang (McKee, David)De olifanten willen een grap uithalen met Elmer, de gekleurde olifant, maar Slang is iedereen te slim af.
Elmerdag (McKee, David)Olifant Elmer vindt een goede oplossing voor de overlast die de feestende olifanten veroorzaken: alle dieren mogen zich uitdossen voor Elmerdag.
Schapen tellen (Meer, Hans van der)Schapen tellen in de wei is niet zo makkelijk als het lijkt.
Help, een dino in de tuin (Meijer, Hilde)Jort heeft een nieuw broertje gekregen. Zijn ouders zijn daar best druk mee. Maar dan vindt Jort in zijn tuin een baby-dino, die hij goed moet verzorgen en daar is ook hij best druk mee...
Bij ons in de straat (Meinderts, Koos)Op elk nummer (van een tot elf) in de straat woont een bijzonder persoon met een heel eigen woning...
De liedjesalmanak: herfst & winter (Meinderts, Koos)Oude en nieuwe liedjes over herfst en winter, bijzonder geïllustreerd.
De vuurtoren (Meinderts, Koos)Het verhaal van oma die als jonge vrouw op de vuurtoren komt wonen en daar blijft totdat haar kleinzoon haar taken kan overnemen. Een verhaal over verleden en toekomst, met een verwijzing naar de dood van oma en het leven dat doorgaat.
Het grote boek van Kuik en Vark (Meinderts, Koos)Kuik en Vark zijn dikke vrienden en beleven leuke, soms absurde dingen.
Het sneeuwmeisje (Meinderts, Koos)De sneeuwkoningin krijgt een dochter, maar de sneeuwgeest neemt haar mee. Hoe komt ze terug?
De ster-kop krokodil (Melling, David)De beer en de krokodil worden vrienden. Maar eerst moeten ze de sterren redden...
Ik wil een knuffel (Melling, David)Dorus de beer is op zoek naar een knuffel. De andere dieren zijn daar niet zo blij mee. Totdat een konijn hem de weg wijst.
Wij houden van jou! (Melling, David)Beer Dorus wil graag een beste vriend en komt tot de ontdekking dat hij al veel vrienden heeft die van hem houden.
Een ei op je hoofd (Menten, Tosca)Lieze beleeft de leukste dingen, met haar hond, met insecten, thuis en in de klas.
Kereltje Kareltje wordt beroemd (Menten, Tosca)Kareltje en Sas doen mee met de feestweek in het dorp. Ze beleven van alles en opa doet enthousiast mee.
Mijnheer Eekhoorn en de eerste sneeuw (Meschenmoser, Sebastian)Mijnheer Eekhoorn, de egel en de beer willen de eerste sneeuw zien voor ze aan hun winterslaap beginnen. Dat duurt even, maar het wachten is de moeite waard...
Mijnheer Eekhoorn en de maan (Meschenmoser, Sebastian)Mijnheer Eekhoorn en zijn vrienden denken dat de maan is gevallen en ze doen hun best om hem weer terug aan de hemel te krijgen. De illustraties laten zien (en de tekst geeft ook een hint) dat een grote kaas van een kar is gerold en zo in het bos terecht kwam.
Grotemensentanden (Michgelsen, Pauline)Kareltje bedenkt altijd leuke dingen, op school en thuis.
Tijgerverdwijnmedicijn (Michgelsen, Pauline)Kareltje is een gewone kleuter, die (dus) bijzondere dingen beleeft.
Christopher Knabbel (Middleton, Charlotte)Cavia Christopher Knabbel en de rest van de cavia's in Paardenbloemdorp zijn gek op paardenbloemblaadjes. Tot er een groot tekort komt. Maar Christopher weet wat hij moet doen...
Even wachten! (Miller, Virginia)Soms moet Bartolomeus gewoon even wachten...
Verhalen van Winnie de Poeh (Milne, A.A.)Toegankelijk vertelde verhalen over Winnie de Poeh en zijn vrienden.
Groot genoeg voor een knuffel (Minne, Brigitte)Neushoorn Kas heeft een zusje gekregen. Maar nu lijkt het wel alsof niemand hem meer lief vindt. Dat blijkt toch mee te vallen.
Iedereen prinses (Minne, Brigitte)Marieke wil graag een echte prinses zijn. Haar vader laat haar zien dat je op veel verschillende manieren een prinses kunt zijn.
Wit is jarig (Minne, Brigitte)Wit is bang dat iedereen haar verjaardag is vergeten. Maar dan komt de verrassing voor de verdrietige Wit.
Zwaluw en Kuiken (Minne, Brigitte)Zwaluw en Kuiken zijn dikke vrienden. Zwaluw komt enthousiast terug van zijn reis naar het Zuiden, Kuiken zal nooit naar het Zuiden kunnen gaan. Maar Zwaluw vindt een oplossing.
Wat is dit? (Mockford, Caroline)Meisje, kat en vogel maken de groei en bloei van een zonnebloem mee.
Donker is de nacht (Monfreid, Dorothée de)Stijn is in het donkere bos en ziet allemaal gevaarlijke dieren. Gelukkig heeft het konijn een goede truc.
Ik ben ik (Monnier, Miriam)Ben ik nou groot of ben ik klein? Iedereen zegt iets anders....
Een huis in het bos (Moore, Inga)Beer, Mo de eland en de twee biggetjes hebben een huis nodig. Dat willen de bevers wel bouwen, voor een heleboel boterhammen met pindakaas...
Kapitein Kat (Moore, Inga)Kapitein Kat is zo gek op katten, dat hij nooit veel geld verdient. Totdat hij een eiland van de ratten afhelpt...
Dood (Moot, Nelleke)Een bijzonder boek waarin allerlei aspecten van de dood langs komen, ook in het verhaal van schildpad, die zijn vriend haas zo mist.
Het kan me niet schelen! (Moses, Brian)Hoe toon je respect?
Ik doe het wel! (Moses, Brian)Hoe toon je verantwoordelijkheid?
Ik heb het niet gedaan! (Moses, Brian)Hoe kun je eerlijk zijn?
Sorry hoor! (Moses, Brian)Hoe kun je beleefd zijn?
Krab krabbel krab (Moss, Miriam)Iedereen kan luizen krijgen, zelfs juf Carina.
Wiebeltandkriebel (Moss, Miriam)Waar is de tand van Mees?
Roodstaartje (Möller, Anne)Roodstaartje moet noodgedwongen overwinteren en ontdekt dan hoe andere dieren dat doen.
Goudlokje en de drie beren (Muller, Gerda)Goudlokje komt in het huis van de drie beren terecht en probeert alles uit. En rent na ontdekking vervolgens weer terug naar het circus waar ze woont.
Waar gaan de dieren naartoe als het regent? (Muller, Gerda)Belevenissen van de stadskinderen Marion en Lukas in de natuur dichtbij huis. Hun neef legt van alles uit over het leven van de dieren daar en over het weer.
Dikke knuffel (Munnik, Marjolein)De knuffels van Olle de olifant worden niet door iedereen gewaardeerd. Uiteindelijk begrijpt hij waarom....
Zzzzz... Slaap lekker! (Na, Il Sung)'s Nachts slapen alle dieren op hun eigen manier en de uil is wakker. Overdag is het andersom!
Kom je spelen? (Neefjes, Annemiek)Stine en Eef wonen aan hetzelfde trappenhuis. Ze zijn dikke vriendinnen en beleven samen leuke dingen.
Kloddertje (Neouanic, Lionel le)Kloddertje wordt eerst weggehoond door de andere figuren. Pas als blijkt wat zijn mogelijkheden zijn, willen ze met hem spelen.
De boze, dikke kerel (Nève, François-Xavier)De boze, dikke kerel maakt zich heel boos, maar uiteindelijk valt het allemaal toch nog mee...
Frits en Frieda (Nielsen, Maja)Haan Frits en kip Frieda zijn verliefd, maar ze worden gescheiden. Gelukkig komt alles weer goed, ook voor de boerin en de boer.
Ik had je nog zoveel willen zeggen (Nieuwenhuyzen, Martine van)Das' beste vriendje Maatje is dood. Hij schrijft briefjes, stuurt ze weg, met de wind en het water, en hangt ze op. Zo voelt hij Maatje dichtbij.
Het grote monstercircus (Nijland, Stern)Frederik en Fien zorgen ervoor dat in het monstercircus niet alleen de grote dieren een rol krijgen.
Benjamin (Nijssen, Elfi)Robin is erg blij met zijn babybroertje Benjamin. Maar die wordt ziek en sterft. Iedereen is heel verdrietig. Papa en mama hebben eerst niet veel oog voor Robin. Opa, oma, tante en juf wel.
Lore (Nijssen, Elfi)Lore is slechthorend, ze vindt het naar om anders te zijn en legt uit hoe dat is. Haar nieuwe hoorapparaatjes helpen. Ze kiest zelf wanneer ze ze harder en zachter zet.
Phara (Nijssen, Elfi)Phara heeft een litteken op haar gezicht. Ze vindt het naar als andere mensen daar iets over zeggen. Maar op een verjaardagsfeestje is ze een echte prinses.
De mooiste begrafenis van de wereld (Nilsson, Ulf)Drie kinderen organiseren de mooiste begrafenissen voor de dode dieren bij hen in de buurt.
Drakensnot met tumtummetjes (Noort, Selma)Sil, Geerten en Mare beleven weer veel avonturen.
Getsiederrie! (Noort, Selma)Sil, Geerten en Mare beleven van alles tijdens en rond het eten: mega-scheten van Geerten, hamsters in de stofzuiger en tanden eruit tijdens de minigolf...
Het grote voorleesboek van Sinterklaas (Noort, Selma)Roel en Noor beleven de komst van Sinterklaas met hun vader en moeder, die elke avond een verhaal vertellen over Sinterklaas.
Pas op voor die oliebol! (Noort, Selma)Sil, Geerten en Mare vieren kerst en Oud en Nieuw en hebben veel lol met elkaar.
Rustig blijven, niks aan de hand! (Noort, Selma)Sil, Geerten en Mare beleven een warme en avontuurlijke zomer.
Sinterklaas kan best tegen een grapje (Noort, Selma)Sil, Geerten en Mare vieren Sinterklaas op hun eigen manier.
Wat nou weer?! (Noort, Selma)Mare, Sil en Geerten beleven van alles.
Mijn allerbeste vriendje (Norac, Carl)Lola en Simon zijn de allerbeste vrienden, ook als Simon verhuisd is.
O monster, eet me niet op! (Norac, Carl)Alex, het vreetvarkentje, mag van zijn moeder geen tussendoortjes eten. Gelukkig geldt dat ook voor het monster dat hem wil opeten...
Netjes wachten in de rij! (Ohmura, Tomoko)Vijftig dieren staan netjes te wachten in de rij, makkelijk vinden ze dat niet. Maar ze wachten op iets geweldigs!
Lampje voor de nacht (Olthuis, Theo)Leuke gedichten over alledaagse belevenissen en gevoelens.
Wie zit waar? (Onishi, Satoru)Met aparte dierenillustraties als basis worden allerlei vragen gesteld, zoals wie is er boos, wie staat er achterstevoren enzovoort.
Beetje bang (Otterloo, Marly van)Vijf verhaaltjes over kinderen die bang zijn in verschillende situaties, maar ook, soms met hulp van anderen, een oplossing vinden.
Wie wil met me spelen? (Otterloo, Marly van)Dootje is verhuisd en gaat op zoek naar vriendjes. Echt goed zoekt ze niet.
Hallo Baby (Overend, Jenni)Maartje, Jet en Jelle maken de geboorte van hun broertje mee.
Twee mama's (Pardi, Francesca)Roos en Femke houden van elkaar en willen kinderen. Dat worden er uiteindelijk vier.
Mag ik mee? (Patten, Brian)De piepkleine muis gaat op zoek naar het grootste dier van de wereld. Steeds meer dieren gaan met hem mee. De ijsbeer weet dat ze naar de oceaan moeten.
De gouden ster (Patterson, Rebecca)Tim kan niet goed rekenen of kleien. Maar hij is altijd vrolijk en behulpzaam. Dus krijgt hij ook een ster van juf.
Allebei blij (Pauli, Lorenz)De beer en de zevenslaper worden allebei blij, al geeft de beer vooral en ontvangt de zevenslaper veel. Maar: ze zijn vrienden!
De kist (Pauli, Lorenz)Vier dieren ontdekken een geheimzinnige kist aan het strand en worden bang. Maar ze weten zich uiteindelijk te redden.
Piepelotheek (Pauli, Lorenz)Tijdens zijn muizenjacht komt Vos in de bibliotheek en hij ontdekt hoe geweldig boeken zijn. Maar hij wil ook leren lezen...
Wie is er hier het dapperst? (Pauli, Lorenz)Muis, Kikker, Slak en Mus doen wie het dapperst is. En ontdekken dat dat voor elk dier iets anders is.
De kerstwens van Raffie (Pecht, Annemieke)Raffie de muis wil ook een echte kerstboom met lichtjes. De andere muizen vinden dat maar vreemd, maar werken uiteindelijk mee: allemaal samen...
Viezeltje (Peeters, Suzan)De keurige mevrouw Stoffel vindt in een vuilnisbak een heel vies meisje. Dat kan niet goed gaan...
De kast van Stien (Pelseneer, Reine de)In de kast van Stien zitten allerlei dingen waarover een verhaal (op rijm) te vertellen is, met bijzondere illustraties.
Kippen in de keukenla (Pelt, Lizzy van)Gedichtjes over uiteenlopende onderwerpen. Vertalen naar NGT zal niet eenvoudig zijn,
Assepoester (Perrault, Charles)Assepoester trouwt dankzij de goede fee met de prins van haar dromen.
De mooiste vis van de zee gaat lekker slapen (Pfister, Marcus)Regenboog is angstig en kan niet slapen. Zijn moeder stelt hem gerust: zij is altijd bij hem.
Felix in de sneeuw (Pfister, Marcus)Hond Felix is alleen thuis en wil in de sneeuw spelen. Hij verdwaalt, maar vindt zijn gezin natuurlijk op tijd terug.
Joris, de gelukkige egel (Pfister, Marcus)Joris kijkt naar andere dieren die, met veel inspanning, het geluk nastreven en beseft dat hij al gelukkig is met zijn leven.
Kleine Raaf vliegt naar de maan (Pfister, Marcus)Een oude raaf vertelt het verhaal over Kleine Raaf, die zo klein was dat hij altijd door de andere raven gepest werd. Uiteindelijk vloog hij naar de maan om te bewijzen dat hij ook bij de raven hoorde.
Niels wil nog niet slapen (Pfister, Marcus)Nijlpaard Niels verzint allemaal spelletjes om het slapen gaan zo lang mogelijk uit te stellen. Papa wordt er moe van.
De bloemenkoningin (Pin, Isabel)Jasmijn verkleedt zich als bij op het carnaval. Haar vriendinnen zijn feeën of prinsessen en lachen haar uit. Ze wordt getroost door de bloemen en komt terug op school als bloemenkoningin.
Je zult me niet missen... (Pitcher, Caroline)Het veulen wordt langzaamaan zelfstandig.
Spinnie schittert! (Pollet, Frank; Vermeulen, Moniek)Spinnie wil een feestje voor haar verjaardag. Maar komt er eigenlijk wel iemand?
Jacobus en de vriendschapstaart (Pont, Steven)Jacobus voelt zich somber en niets lijkt te helpen. Zijn vriend Mol besluit een vriendschapstaart te maken. En dat helpt.
Op weg naar Kerst (Poole, Susie)De weg naar kerstmis wordt in het kort verteld: via de schepping, de zondeval, de geboorte van Johannes, de geboorte in Bethlehem en de komst van de drie koningen.
Het grote Rintje voorleesboek (Posthuma, Sieb)Rintje beleeft weer van alles, thuis, op school en met zijn vrienden: warme en herkenbare kindergebeurtenissen.
Rintje en zijn vriendjes (Posthuma, Sieb)Hond Rintje en zijn vriendjes beleven van alles op school en thuis.
Tippie de verhalenvangster (Posthuma, Sieb)Als heks Gruizegok alle boeken wegtovert, worden alle kinderen ongelukkig. Prinses Tippie onderneemt actie.
10 in de lucht (Posthumus, Anki)Bijzonder telboek waarbij steeds minder vogels in de lucht zijn en steeds meer in de buik van poes...
Poes gaat op reis (Posthumus, Anki)In een wereld waarin fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen gaan Poes en Pop op reis.
Paaseieren zoeken met Pieter Konijn (Potter, Beatrix)Pieter Konijn beleeft veel en zoekt naar paaseieren. Achter flapjes en pop-up-platen is van alles te vinden.
Het spektakel (Poussier, Audrey)Het optreden van de kleine wolf lijkt niet zo geslaagd en hij wordt boos op zijn publiek. Maar op het laatst...
Nog 100 nachtjes slapen (Praagman, Milja)Het duurt Dorus te lang totdat ze jarig is. Ze slaat aan het knippen, met een verrassend en feestelijk resultaat...
Timmetje Tim is stoer (Prater, John)De vrienden van Timmetje Tim vertellen stoere verhalen, maar Timmetje Tim is pas echt stoer.
Peter en de wolf (Prokofiev, Sergej)Peter wil zijn dierenvriendjes helpen en vangt de wolf.
Een verhaal voor Rosa (Puttock, Simon)Jacob het aapje, is bijna ontroostbaar als zijn goede vriendin, Rosa het nijlpaard, sterft. Lea de kameleon helpt hem de verhalen van Rosa weer op te halen.
De slimste (Ramos, Mario)De grote boze wolf van Roodkapje werkt zich in de nesten en komt allerlei andere sprookjesfiguren tegen... En wie is de slimste?
Mamma! (Ramos, Mario)Een jongetje roept zijn moeder, maar niet vanwege de beesten in huis...
Emma en het geheim van de tijd (Randerath, Jeanette)Emma begint zich te realiseren wat tijd is; opa en oma helpen daarbij.
Flip begrijpt er niks meer van (Randerath, Jeanette)Flips ouders, een teckel en een terriër, zijn gescheiden. Flip vindt dat moeilijk. De oude Bruno vertelt hem zijn eigen levensverhaal over gescheiden ouders, schuldgevoel en verdriet. Dat helpt Flip weer op weg.
Krrrr... okodil! (Rayner, Catherine)Krokodil maakt alle dieren aan het schrikken en dus wil niemand met hem spelen. Gelukkig komt er een oplossing...
De kijktoren (Reek, Wouter van)Keepvogel en Tungsten willen lijmen. Keepvogel heeft een geweldig plan. Maar helemaal handig is dat niet.
Keepvogel en Kijkvogel: in het spoor van Mondriaan (Reek, Wouter van)Keepvogel en Kijkvogel gaan, samen met Foxtrot en Tungsten, op zoek naar de toekomst. Daarmee volgen ze het spoor van de moderne kunst en dat van Piet Mondriaan.
Wij samen op stap (Reidy, Jean)Moeder Konijn en haar kind in de wagen wandelen door de stad en zien van alles. Op de bladzijden is heel veel te zien en te zoeken.
Net een vis (Reijnders, Joke)Tijs leeft op een fantasievolle manier mee met de tweelingzwangerschap van zijn moeder.
Blote beer (Remmerts de Vries, Daan)Als Lotje en Beer gaan zwemmen wordt Beers vacht gestolen. Andere dieren lachen hem uit. Gelukkig vinden ze de boosdoeners en dan mag Beer lachen...
Droomkonijn (Remmerts de Vries, Daan)Uil wil het konijn uit zijn dromen hebben. Konijn denkt daar iets anders over. Maar uiteindelijk beseffen ze dat ze elkaar nodig hebben. En dat dromen belangrijk zijn...
Lieve Muis (Remmerts de Vries, Daan)Iemand is helemaal verliefd op Muis. Maar zou Muis met hem willen trouwen?
Stimmy of het oerwoud in de stad (Remmerts de Vries, Daan)Stimmy woont in de stad, maar wil eigenlijk in het oerwoud wonen. Als hij een dagje spijbelt, beleeft hij spannende avonturen met de dieren in de stad.
Tinka mag trakteren (Remmerts de Vries, Daan)Jarige Tinka trakteert iedereen onderweg naar school op roze koeken. Gelukkig heeft mama een reservetraktatie meegenomen...
Kampioenen (Rempt, Fiona)De dieren in het bos doen mee aan een sportdag. Dat gaat niet zo makkelijk, totdat ze gaan samenwerken.
Supervrienden. Verhalen uit het Elzen-Eikenbos (Rempt, Fiona)De Supervrienden in het bos (Bever, Eend, Kikker, Mier, Slak, Eekhoorn en Mol) beleven veel leuke avonturen met elkaar.
Hoe Paul (per ongeluk) de poot van Piet brak (Reve, Jonathan van het)Paul botst tegen een scholekster en verwondt hem. Hij verzorgt de scholekster en ze worden vrienden.
Mijn oma is heel anders (Rieckhoff, Sybille)Paulien vertelt over haar geweldige oma, die alles voor haar doet. En als oma zelf niets meer kan, doet Paulien alles voor oma.
Paul wordt gepest (Rieger, Anja)Als haar knuffelbeer Paul wordt gepest, springt Lena in.
Het prinsenkind (Rinck, Maranke)Dieren uit alle windstreken gaan op reis, met een cadeau. Voor wie?
Ik voel een voet (Rinck, Maranke)Bijzonder voelboek, waarbij alle dieren iets anders voelen. Maar uiteindelijk blijkt alles wat ze voelen bij de olifant te horen. En die kan, net als zij, niet slapen...
Huisbeestenboel (Riphagen, Loes)Bijzondere platen laten zien wat de huisdieren doen als ze het rijk alleen hebben...
Vlieg op dikke bromvlieg! (Riphagen, Loes)Een bromvlieg veroorzaakt heel veel chaos in en om huis...
Benno buitenspel (Robberecht, Thierry)Benno wil graag winnen, anders voelt hij zich waardeloos. Van oma leert hij dat anders te zien.
Eva in het land van de verloren zusjes (Robberecht, Thierry)Eva moet leren leven met de dood van haar geliefde grote zus.
Mijn kerstopa (Robberecht, Thierry)Als de geweldige opa van de ik-figuur kerstman wordt, voelt de ik-figuur zich erg in de steek gelaten. Samen met opa bedenkt hij een manier om toch ook nog af en toe met zijn opa te kunnen optrekken.
Wonderlijke huisdieren (Roberts, Victoria)De hoofdpersoon wil graag een huisdier en vermaakt zich eerst met allerlei fantasievoorwerpen, die eventjes geschikt zijn. Gelukkig komt er uiteindelijk een echt poesje.
Zeno op zwemles (Rodriguez, Edel)Pinguïn Zeno is gek op water, maar doodsbenauwd voor zwemmen. Uiteindelijk blijkt de zwemles mee te vallen...
Mijn sterke papa (Roep, Nanda)De papa van Lisa is heel sterk. Dat is soms knap lastig, maar soms ook heel handig.
Cantecleir (Roets, Jo; Vissers, Greet)Haan Cantecleir kraait 's ochtends iedereen wakker. Maar als hij bij zijn vriendin de fazant gaat wonen, verandert er veel...
De plunderpiraat (Rood, Niels)In de ik-vorm vertelt de 'plunderpiraat' zijn spannende verhaal. Twee werelden zijn tegelijkertijd te zien: zijn fantasiewereld en de ruimte om hem heen.
Verdriet (Rosen, Michael)De ik-figuur vertelt over zijn verdriet over de dood van zijn zoon en over hoe hij probeert met dat verdriet om te gaan.
Vliegensvlugge Vlieg (Rosen, Michael)Vlieg zit Olifant, Nijlpaard en Tijger dwars, maar ze krijgen hem niet te pakken: hij is vliegensvlug...
Eerste gekke sprookjesboek (Ross, Tony)Acht beroemde op speciale wijze verteld en geïllustreerd.
Ik heb het niet gedaan! (Ross, Tony)De Kleine Prinses krijgt de schuld van alles wat vies en mis is in het paleis. De Kleine Prins is de enige die haar gelooft...
Ik wil een feestje! (Ross, Tony)Kleine Prinses wil een feestje, ook al is ze niet jarig. Alles staat klaar, maar er komt niemand, of toch?
Ik wil een zusje (Ross, Tony)De Kleine Prinses wil graag een zusje. Maar een broertje blijkt toch ook wel mee te vallen.
Ik wil vriendjes (Ross, Tony)De Kleine Prinses leert op school andere kinderen zonder vriendjes kennen.
Waarom nou? (Ross, Tony)Een jongen vraagt zijn hond waarom een andere jongen hem altijd pest. Hij verzint van alles en realiseert zich dat de pester gewoon jaloers op hem is.
Prinsje Zanseverius (Rossum-Logmans, Geertje van)Als de ouders van Zanseverius scheiden, weet hij niet meer wie hij is: een rijke prins of een gewone jongen. De boswachter maakt hem duidelijk dat hij gewoon zichzelf is.
Het geheim van de paashaas (Rowe, John)De paashaas heeft zo hard gerend om zijn werk te kunnen doen, dat hij in slaap valt. Gelukkig blijken zijn vrienden hem geholpen te hebben.
Mama, jij bent de liefste (Sakai, Komako)Een klein konijntje vindt zijn moeder om allerlei redenen niet de liefste; zij hem gelukkig wel.
Otto in de luchthaven (Schamp, Tom)Otto en zijn vader gaan op reis naar de zon. Wat is er allemaal te zien op het vliegveld?
Ilke gaat op schoolreis. Een Nederlands/Turks verhaal (Scharnberg, Stefanie)De Turkse Ilke gaat voor het eerst met haar klas op schoolreis. De klas blijft een nachtje slapen op een boerderij.
Johanna in de trein (Schärer, Kathrin)De tekenaar tekent en gaandeweg ontstaat het verhaal, waarin de hoofdpersoon, biggetje Johanna, ook een en ander te vertellen heeft: een bijzondere (voor)leeservaring!
Heeft vriendschap een kleur? (Scheffler, Ursel)Mark, Kari, Samir en Joshua ontdekken dat iedereen verschillend is en leren van elkaar.
Weekendpapa (Scherpbier, Nelleke)Jesses ouders gaan scheiden en dat is behoorlijk wennen voor Jesse.
Spacey zoekt zijn planeet (Schilling, Govert)Spacey is verdwaald en zoekt zijn eigen planeet. Pinguïn Ponko helpt hem. Samen reizen ze over de wereld. Zo leren ze andere delen van de wereld kennen en ook iets meer over de ruimte.
Jip en Janneke: Er is er een jarig (Schmidt, Annie M.G.)Jip en Janneke vieren samen verjaardagen en andere feestjes.
100X Annie (Schmidt, Annie M.G.)Bekende en minder bekende verhalen en gedichten van Annie M.G. Schmidt.
De leeuw is los! (Schmidt, Annie M.G.)Het beroemde verhaal van Jan die de ontsnapte leeuw terugbrengt naar het circus.
Een vijver vol inkt (Schmidt, Annie M.G.)Gedichten van Annie M.G. Schmidt, bijzonder geïllustreerd.
Ik sta paf! (Schmidt, Annie M.G.)Veertien bekende kinderliedjes van Annie M.G. Schmidt.
Jip en Janneke: Sinterklaas komt! (Schmidt, Annie M.G.)Jip en Janneke beleven Sinterklaas op hun eigen manier in 10 verhalen.
Vaarwel Goudveertje (Schneider, Anthonie)De oma van Marieke en Bas komt bij hen wonen. Als oma sterft zijn ze verdrietig, maar oma zelf zorgt voor troost.
Meneer Geluk & mevrouw Mopper (Schneider, Antonie)Mevrouw Moppers kijk op de wereld verandert heel langzaam als ze een nieuwe buurman krijgt: meneer Geluk. Hij maakt zijn huis en zijn tuin heel mooi.
Stadsmuis en Veldmuis (Schrärer, Kathrin)Stadsmuis en Veldmuis vinden het heel leuk als ze bij elkaar op bezoek zijn, maar het fijnst vinden ze het op hun eigen plekje.
Het NEE-mannetje (Schreiber-Wicke, Edith)Het NEE-mannetje leert Rik op welke momenten hij nee moet zeggen.
Twee pappa's voor Tango (Schreiber-Wicke, Edith)Twee mannetjepinguïns zijn onafscheidelijk. En natuurlijk broeden ze samen een ei uit, dat de oppassers hebben neergelegd. En dat is Tango.
De paraplu (Schubert, Ingrid en Dieter)Een hondje maakt dankzij een paraplu een heel bijzondere wereldreis.
Engel (Schubert, Ingrid en Dieter)Sjors redt een Engel en ervaart gaandeweg wat diens 'boodschap' is.
Gewoon gek (Schubert, Ingrid en Dieter)Per twee bladzijden wordt een tegenstelling getoond met uiteenlopende dieren, die samen van alles beleven...
Mijn held (Schubert, Ingrid en Dieter)Een muis vertelt heldhaftige verhalen aan zijn meisje, maar als het echt spannend wordt, is hij weg....
Olifantensoep (Schubert, Ingrid en Dieter)Als de muis zich even wat minder voelt, is er maar één ding dat helpt: olifantensoep. Een humoristisch verhaal over een soeppan, die uiteindelijk voor veel plezier zorgt voor muizen én olifant.
Ophelia (Schubert, Ingrid en Dieter)Nijlpaard Ophelia rent naar haar vriendje, krokodil Joppe, omdat hij last heeft van vlinders in zijn buik. De andere dieren maken dat bericht steeds erger totdat ze ontdekken dat het allemaal wel meevalt.
Is dat alles? (Schutten, Jan Paul)Dirk logeert bij zijn drie opa's. Zijn krakkemikkige fiets is de aanleiding voor veel hilarische en sterke verhalen van de opa's. Maar Dirk beleeft zijn eigen avonturen...
Mieke wil niet meer naar school (Schuurmans, Hilde)Mieke wordt gepest en wil niet meer naar school. Iedereen geeft haar tips, maar de tip van vriendje Max ("Het belangrijkste is dat je weet wie je bent en wat je kunt")helpt het beste.
Plotter gaat logeren (Schuurmans, Hilde)Plotter gaat logeren bij zijn lievelingstante. Maar hij is zijn knuffel vergeten. Tante heeft wel een andere knuffel, maar is die wel lief?
Truus en Trui (Schuurmans, Hilde)Truus en Trui maken om alles ruzie op hun kasteel. Als Trui de wijde wereld intrekt, ontdekken ze hoe gek ze op elkaar zijn.
Nooit meer is voor altijd (Sels, Tannia)Lotte's vader is dood. Lotte's moeder en Lotte zijn heel verdrietig, maar weten dat het verdriet ooit minder zal worden.
Een vis twee vissen heel veel zeevissen (Seuss, Dr.)Chaotisch, grappig fantasieverhaal over twee kinderen die vissen en andere fantastische dieren tegen komen.
Je schaamt je rot met zo'n vader (Shalev, Meir)De vader van Efrajim is anders dan alle andere vaders, Efrajim schaamt zich voor hem. Maar hij wint wel mooi de taartenbakwedstrijd.
Er is oorlog in mijn stad (Sharafeddine, Fatima)De ik-figuur vertelt in gewone bewoordingen en met sfeervolle tekeningen over hoe het is om in een stad in oorlog te leven: de angst en de onzekerheid en daarnaast het gewone leven dat ook doorgaat en soms ineens onderbroken wordt.
Ik zie, ik zie... een schim in de mist (Sharratt, Nick)Raad wat je ziet door de bijna doorzichtige platen: allerlei sprookjesfiguren en de kermis!
Olivia steelt de show (Shepherd, Jodie)Olivia wil graag de hoofdrol in het toneelstuk, maar dat pakt anders uit. Maar Olivia maakt er toch een show van...
Niet storen, Lieke leest! (Shields, Gillian)Als Lieke eenmaal boeken ontdekt heeft, blijft ze lezen! Dan ontmoet ze Wieke, die graag avonturen beleeft en niet van lezen houdt. Samen beleven ze avonturen.
Hoe vang ik mijn vader? (Shipton, Jonathan)Michiel het nijlpaard ziet zijn vader bijna nooit. Dus verzint hij een list.
Lieve kleine Rolf (Shireen, Nadia)Rolf is een lieve kleine wolf en kan zich niets voorstellen bij boze wolven. Tot hij er een ontmoet én verslaat. Maar daar wordt die boze wolf niet lief van, integendeel...
Kippiekip speelt liever samen (Sidjanski, Brigitte)Kippiekip en Eendje-eend zijn dikke vrienden. Maar hun families vinden dat niet goed, ze zijn zo verschillend. Op tijd ontdekken ze dat het met die verschillen wel meevalt.
De gulle boom (Silverstein, Shel)De boom biedt de jongen wat hij nodig heeft. Ook als ze allebei ouder worden, kan de boom in de verschillende levensfasen van de jongen een belangrijke rol spelen.
Rozemarijn, het dapperste konijn ter wereld (Simmonds, Posy)Rozemarijn is een bang konijn. Een groep vrolijke vossen komt elk weekend picknicken en sluit vriendschap met de konijnen, De konijnen brengen een tegenbezoek en Rozemarijn gaat uiteindelijk mee. Door toeval verjaagt zij de vijandelijke vossen en zij wor
De bevroren zee (Simoen, Jan)Sam speelt altijd aan (en met) de zee. Totdat de zee bevriest. Gelukkig neemt de zee wat voor hem mee.
Zit stil (Sioen, Peter-Jan)Het is voor Sam heel moeilijk om stil te zitten in de klas.
Botsing met Zwarte Piet (Slee, Carry)Timo vindt het erg spannend dat Sinterklaas op school komt. Jammer dat Anouk hem pest, omdat hij af en toe in zijn broek plast.
Buurvrouw Mopperkont en haar hondje Kakkie (Slee, Carry)Eigenlijk is Ollie, een jonge pup, de hoofdpersoon van dit verhaal. Hij komt te wonen bij de grote hond Bram en zijn baasjes Nina en Willem. En natuurlijk beleven ze ook van alles met hun vreselijke buurvrouw en haar hond.
De klas van Rik & Roosje (Slee, Carry)De klas van Rik en Roosje is heel druk met moederdag. En Roosje komt voor Rik op tijdens het kringgesprek.
Een vrolijk kerstfeest (Slee, Carry)Rik en Roosje maken het kerstspel een beetje vrolijker voor oma.
Het grote Carry Slee voorleesboek (Slee, Carry)Bundeling van eerder gepubliceerde verhalen over Rik en Roosje, Iris en Michiel en nog veel meer andere kinderen (en honden) met hun belevenissen op school en thuis.
Juf moet in de zak (Slee, Carry)Roosje verkleedt zich als Sinterklaas. Ze is boos omdat grote mensen kinderen bang maken met Sinterklaas.
Van oma mag dat wel (Slee, Carry)Merel en Koen hebben de liefste oppas van de wereld: hun eigen oma.
Van opa mag het ook (Slee, Carry)Opa komt tijdelijk op Merel en Koen passen. En dat is erg leuk!
Karel gaat naar de bibliotheek (Slegers, Liesbet)Karel gaat met zijn vader naar de bibliotheek en krijgt van alles uitgelegd.
Het abc van Tuk (Sluyzer, Betty)Leer letters, dubbelklanken, lettercombinaties en cijfers met leuke rijmpjes en plaatjes.
Koppiekoppie Kippie! (Sluyzer, Betty)Kippie is niet zo snel, maar een stuk slimmer dan zijn zusjes...
Grommige Gruf (Smallman, Steve)Grommige Gruf is een mopperige beer, die door de dieren in het bos wordt gemeden. Maar een klein konijntje maakt dat hij verandert...
Broertje te koop (Smet, Marian De)Loes heeft genoeg van haar kleine broertje dat alles kapot maakt en van wie ze alleen maar last heeft. Maar als ze hem aan Bram heeft weggegeven, gaat ze hem toch missen...
Ik woon in twee huizen (Smet, Marian De)Nina's ouders zijn gescheiden. In simpele bewoordingen wordt verteld dat dat niet altijd makkelijk is, maar dat het belangrijkste is dat papa en mama allebei van Nina houden.
Op slot (Smet, Marian De)Anna raakt opgesloten in het toilet, gelukkig raakt ze niet in paniek.
Op de boerderij (Smith, Alistair)Met gekleurde tekeningen wordt verteld over dieren op de boerderij. Door de flapjes om te slaan, kom je nog meer te weten.
Misbruik; Lara heeft een nee-gevoel (Snoek, Celeste)Lara leert stil te staan bij haar gevoelens en maakt de oppas duidelijk dat ze bij hem een nee-gevoel heeft. Hij luistert niet. Lara's vader pikt het op.
Vrienden worden; Jesse krijgt een nieuwe vriend (Snoek, Celeste)Jesse mist zijn vriend Bjorn, die verhuisd is. Gelukkig blijkt Luuk niet zo saai te zijn als hij dacht, en zo heeft Jesse een nieuwe vriend.
Jelle en de leeuw (Sonnemans, Gerard)Jelle beleeft een spannend avontuur met een ontsnapte leeuw.
Carlo leest (Spanyol, Jessica)grote platen over verschillende thema's, waarin bijna alle voorwerpen voorzien zijn van een 'label' met het betreffende woord
Aap & Mol gaan naar zee (Spee, Gitte)Aap wil naar zee en Mol wil best mee. Maar de zee is niet voor altijd, gewoon voor een dagje...
Aap & Mol in het Rijksmuseum (Spee, Gitte)Mol heeft per ongeluk een gang gegraven naar het Rijksmuseum. Samen met Aap neemt hij een kijkje. De suppoost wil hen weg hebben, maar de directeur toont zich geduldiger.
Er was eens een meisje... Over goud, blauw en andere kleuren (Spee, Gitte)Sophie vindt oude kleren in allerlei kleuren en ontdekt zo welke kleur waar bij hoort.
Er was eens een olifantje... (Spee, Gitte)Een olifantje gaat op zoek naar sneeuw en maakt en passant allerlei andere weertypen mee.
Er was eens een vosje… Over vuurtorens, wolkenkrabbers en nog veel meer torens (Spee, Gitte)Vos wil met Beer in een toren wonen en gaat op zoek. De zeer uiteenlopende torens die ze bezoeken voldoen niet (en gelukkig blijkt het hele avontuur een droom te zijn...)
Rosa de rozenfee (Spee, Gitte)Rosa maakt vlinders van rupsen, maar vergeet bijna een kleine rups. Gelukkig komt het allemaal weer goed.
Vrolijk kerstfeest, meneer Big (Spee, Gitte)Meneer Big, Schaap en Olifant vieren kerstfeest bij Uil.
Wie wordt mijn baasje? (Spee, Gitte)Een hondje in het asiel wacht wanhopig op het juiste baasje en fantaseert bij alle asielbezoekers, die niet zijn baasje worden.
Zoek boek! (Staake, Bob)Paginagrote, volle illustraties van uiteenlopende situaties, met kijkgaatjes en zoekopdrachten, houden de lezers weel even bezig.
Aardig doen; mag ik meespelen? (Staring, Jennine)Maartje en Jeroen moeten even wennen als er een nieuw meisje met hen komt spelen. Samen maken ze er wat van.
Verlegen; ik ken jou niet (Staring, Jennine)Ester is verlegen. Maar als ze merkt dat Femkes moeder aardig is, durft ze meer.
Rode auto, rode bus (Steggall, Susan)Mensen wachten op de rode bus; dan komen er steeds meer verschillende voertuigen in verschillende kleuren, terwijl de bus van halte naar halte gaat.
Kamil, de groene kameleon (Steggink, Daniëlle)De ouders van de kleine kameleon gaan scheiden en hij is erg van streek. Een oude, wijze kameleon helpt hem om te gaan met de gele wereld van zijn moeder en de blauwe van zijn vader.
Bang Mannetje (Stein, Mathilde)Hoe Bang Mannetje Best Wel Dapper Mannetje wordt.
Boelies kerstplan (Stein, Mathilde)Boelie wil dat de kerstman hem dit jaar nu eens niet overslaat...
De kindereter (Stein, Mathilde)De ik-figuur vertelt zeer laconiek over haar avonturen met de kindereter en hoe ze zich daar slim uit redt.
De nieuwe Sint (Stein, Mathilde)Sinterklaas moet met pensioen. Maar wie is zijn opvolger eigenlijk en wat gebeurt er allemaal? Gelukkig blijft Sint jeugdig!
Juffrouw Van Zanten & de zeven rovers (Stein, Mathilde)Juffrouw Van Zanten is opvoeddeskundige, ze wil de zeven rovers opvoeden. Het lijkt te lukken, ze wint zelfs een prijs, maar dan...
Api leert zwemmen (Stelt, Tineke van der)Api vindt zwemmen stom, maar hij wil het toch leren. Zijn vriend Das helpt hem.
Api wil op reis (Stelt, Tineke van der)Api wil net zo ver reizen als de ganzen. Maar als hij eenmaal bij Das heeft gelogeerd, beseft hij dat hij liever bij Das blijft...
Schooier (Stephens, Helen)Schooier is een zwerfhond, maar dankzij zijn vriendschap met Bob krijgt hij een thuis.
Het allereerste kerstgeschenk (Steven, Kenneth)Een houtsnijder uit Lapland vindt het kerstkind.
De beste kerstman van de wereld (Stohner, Anu)Als alle kerstmannen sneeuwpokken krijgen, mag de kleine kerstman, samen met de dieren, de hoofdkerstman helpen. Zo ziet hij heel wat van de wereld.
De kleine kerstman (Stohner, Anu)De kleine kerstman mag niet mee met de andere kerstmannen, maar dan besluit hij zijn cadeaus aan de dieren in het bos te geven.
Lotje (Stohner, Anu)Lotje is een buitenbeentje in de schaapskudde, ze doet alles wat de andere schapen niet kunnen en dus afkeuren. Maar dat heeft ook zo z'n voordelen....
Welterusten sterren (Stohner, Anu)Bruno wil iedere avond voor het slapen gaan het Welterustenspel met zijn ouders doen. Dan moeten ze steeds op elkaars regels rijmen. Uiteindelijk kan Bruno daar heel goed van in slaap vallen.
Gek hondje! (Stower, Adam)Lara vindt een wel heel vreemd 'hondje' in haar tuin. En als dat eenmaal weer terug is naar de dierentuin, vindt ze een heel vreemde poes...
De wedstrijd van Eend (Straaten, Harmen van)Eend, Pad, Otter en Egel gaan een wedstrijd houden. Dan blijken ze allemaal wel ergens heel goed in te zijn.
Eend en de tijdmachine (Straaten, Harmen van)Eend heeft een tijdmachine gemaakt en zijn vrienden geloven hem. Gelukkig hebben ze de tijdmachine niet nodig om feest te vieren.
Fien telt voor tien (Straaten, Harmen van)Met wijsneus Fien valt altijd wat te beleven.
Het grote Sinterklaas versjes en verhalen boek (Straaten, Harmen van)Leuke en spannende verhalen over de Sinterklaasbelevenissen van diverse kinderen, afgewisseld met bekende Sinterklaasliedjes. Dat alles bijzonder geïllustreerd.
Jim en de bonenstaak (Straaten, Harmen van)In zijn droom is Jim de hoofdpersoon in het beroemde verhaal over de bonenstaak die steeds verder groeit...
Kleintje Beer en de grote wereld (Straaten, Harmen van)Kleintje Beer beleeft van alles in zijn veilige wereld.
Spuit Elf. Grote heldendaden van een kleine brandweerolifant (Straaten, Harmen van)Spuit Elf, de kleine brandweerolifant is altijd te laat. Maar hij ontdekt wel hoe het komt dat er te weinig water is...
Duffie (Sykes, Julie)Duffie en zijn vriendjes Konijn en Muis willen schuilen voor de regen. Samen zoeken ze een goede plek....
Het Maanconcert (Tashiro, Chisato)De muizen willen ook mooie muziek maken, net als de kikkers. En dat gebeurt; zo laten ze zien dat muziek voor en van iedereen is.
De beer die geen beer was (Tashlin, Frank)Na zijn winterslaap komt de beer op de fabriek terecht: niemand gelooft dat hij een beer is. Totdat het weer herfst wordt...
Als er een monster is geboren (Taylor, Sean)Wat zou er kunnen gebeuren als er een monster wordt geboren? Doordat steeds uit twee geestige mogelijkheden gekozen wordt, volgt een kolderiek verhaal.
Een boom vol herinneringen (Teckentrup, Britta)Als Vos sterft, delen de dieren hun verdriet door elkaar hun herinneringen aan Vos te vertellen. Daardoor groeit er een boom vol herinneringen op de plaats waar Vos stierf.
Waar is Mo? (Tellegen, Toon)Niemand weet waar Mo is. Maar ondertussen laat ze wel een spoor van bijzondere belevenissen en prestaties na...
De dertig mooiste verhalen van de sprookjesverteller (Thé Tjong-Khing)Dertig bekende en minder bekende sprookjes met bijzondere tekeningen.
De sprookjesverteller (Thé Tjong-Khing)Elf sprookjes toegankelijk verteld en bijzonder geïllustreerd.
Hoe het kleine monster niet meer bang was (Thomas, Frances)Het kleine monster verzint enge dingen; zijn moeder zet daar leuke dingen tegenover.
De woelmuis en de koning (Thomas, Ginette)De woelmuis wil Koning van het Bos worden. De echte koning reageert sportief en de woelmuis blijkt een nuttige rol te kunnen spelen.
Hennie de Heks aan zee (Thomas, Valerie)Ook als Hennie de Heks aan zee is, gaat er van alles mis.
Hennie de Heks en de computer (Thomas, Valerie)Hennie de Heks heeft een computer. Haar kat Helmer vertrouwt het niet zo. Hennie blijkt toch niet zonder haar Toverspreukenboek te kunnen...
Hennie de Heks en de wonderlijke pompoen (Thomas, Valerie)Hennie beleeft weer gekke avonturen als ze op haar eigen bijzondere manier groenten wil gaan kweken...
Hennie de Heks en het vliegende tapijt (Thomas, Valerie)Het vliegende tapijt van Hennie de Heks is niet echt wat ze ervan verwacht...
Hennie de Heks in de ruimte (Thomas, Valerie)Hennie de Heks gaat de ruimte in, met Helmer haar kat. Maar hoe moet ze nu terug als de kosmoskonijnen haar raket opgegeten hebben?
Hennie de Heks is jarig (Thomas, Valerie)Hennie de Heks beleeft een bijzondere verjaardag. Ze tovert haar bezoek weg, maar ook weer terug en heeft een fantastische verjaardagstaart.
Het is niet eerlijk! (Thomson, Pat)Kat wordt door de boerin de deur uitgezet. Hij vertelt alle boerderijdieren hoe braaf hij was. Maar dat is niet helemaal de waarheid. Met als gevolg dat ook de boer hem de deur wijst.
Het angsthaasje. Een Jakata-verhaal uit India (Thornhill, Jan)Het angsthaasje hoort iets vallen en denkt dat de wereld vergaat. In zijn paniek sleept hij duizenden andere dieren mee. Totdat een verstandige leeuw met hem op onderzoek uit gaat.
Met andere ogen (Tibo, Gilles)Matthijs is blind, maar met zijn andere zintuigen redt hij zich aardig. Ook als hij zijn verrassing mag uitkiezen.
Het grote decemberboek (Tijsinger, Ellen)Pedro leert Zwarte Piet worden en Dorien, Maarten, Tim, Tommy en Marieke vieren kerstmis en oud en nieuw.
Blij met mij (Timmers, Leo)Thomas fantaseert dat hij allerlei dieren is, maar is uiteindelijk blij als hij zichzelf is.
Meneer René (Timmers, Leo)Meneer René maakt schilderijen die echt worden. Hij beleeft veel. Maar dan beseft hij dat hij weer echt wil schilderen, voor Roos. Dat brengt hem zijn vrienden weer terug.
Een mooi plekje (Tjong-Khing, Thé)Zes dieren maken een lange reis om een mooie plek te vinden om een huis te bouwen. En natuurlijk is die mooie plek de plaats vanwaar ze vertrokken zijn...
Boos boos boos (Urban, Linda)Muis wordt steeds maar bozer. Maar gelukkig gaat zijn boosheid ook over, mede dankzij zijn vrienden.
De ster van het kerstverhaal (Vainio, Pirkko)Michiel mag de verteller zijn bij het kersttoneel. Liever doet hij wat anders.
Billy en de indiaan (Valckx, Catharina)Hamstercowboy Billy en zijn vrienden gaan op zoek naar indianen en krijgen er een vriend bij.
Poten omhoog (Valckx, Catharina)Billy wil net zo'n gevaarlijke hamsterboef worden als zijn vader. Maar voor zijn nieuwe vrienden wordt hij een held.
Roek de ridder (Valckx, Catharina)Roek wil een dappere ridder zijn; Hendrik-Woef de hond moet zijn paard zijn. Ze vinden maar geen goede vijand, tot ze de grote boze wolf ontmoeten...
Sjep en Flipke (Valckx, Catharina)Sjep het paard ruilt zijn fiets in voor het huis van Waldo de beer. Het lijkt heel leuk, maar is het dat ook? Uiteindelijk houdt Sjep er een vriend aan over.
Het tweede dikke boek van Vos en Haas (Vanden Heede, Sylvia)Vos en Haas zijn een bijzonder stel. Ze beleven weer van alles, met elkaar en met hun vrienden.
Binnenpoes buiten (Vandermeeren, Hilde)Bijzonder vormgegeven verhaal over een binnenpoes die naar buiten gaat en een buitenpoes die binnenkomt. Gelukkig ontmoeten ze elkaar ook...
Mijn mooiste dierensprookjeskijkboek (Vandermeeren, Hilde)Zeven bekende sprookjes in tekst en (bijzonder) beeld, zodat de sprookjes ook alleen aan de hand van de deels stripachtige illustraties verteld kunnen worden.
Een speciale brief (Vandewoude, Katrien)Thomas is blind, hij gaat naar een gewone school. En hij schrijft een speciale brief aan Sinterklaas, in braille. En Sint antwoordt hem ook in braille.
Stijn is anders (Vanvuchelen, Marleen)Mama en papa maken Kaat duidelijk dat haar broertje Stijn nu eenmaal anders is.
Das heeft een slechte bui (Varley, Susan)Das heeft een slechte bui. Mol bedenkt iets om Das de eer te geven die hem toekomt.
Agent en Boef en de Boefagent (Veldkamp, Tjibbe)Boef steelt Agents kleren en een hilarische zoektocht volgt, met veel vermommingen, die de kinderen ongetwijfeld doorzien.
De coole cowboy (Veldkamp, Tjibbe)De coole cowboy en de jonkvrouw prinses bakkeleien over het verloop van hun verhaal.
Het papegaaienplan (Veldkamp, Tjibbe)Daan is verliefd, maar te verlegen om iets te doen. Hij schakelt een papegaai in, maar dat maakt het niet makkelijker.
Kleine Aap's Grote Plascircus (Veldkamp, Tjibbe)Kleine Aap vindt dat hij het beste kan plassen van iedereen en richt een plascircus op. Maar hoe zit het met Apelien?
Na-apers! (Veldkamp, Tjibbe)Jaap is erg blij met zijn nieuwe, wilde buren, een apengezin. Zelfs zijn rustige ouders veranderen erdoor...
Opscheppers (Veldkamp, Tjibbe)De ouders van Jet en Jan scheppen maar op over hun kinderen. Jet en Jan willen alleen maar samen spelen.
Piet en de piraten (Veldkamp, Tjibbe)Dankzij Piet en de piraten komt Sinterklaas aan zijn Zwarte Pieten.
Pik in, zei de rat (Veldkamp, Tjibbe)De scheepsrat zorgt altijd alleen voor zichzelf. Totdat hij samen met een meisje schipbreuk lijdt en zich keer op keer verbaast over zichzelf...
Tim op de tegels (Veldkamp, Tjibbe)Tim mag van zijn vader alleen op straat spelen als hij op de tegels blijft. Daardoor beleeft hij een avontuur. En of zijn vader hem kan redden?
Het abc van Kikker (Velthuijs, Max)Het alfabet aan de hand van Kikker en zijn vrienden.
Het grote boek van Klein-Mannetje (Velthuijs, Max)Klein-Mannetje beleeft van alles met zijn vrienden.
Kikker en de horizon (Velthuijs, Max)Kikker gaat met Rat mee op reis. Maar hij krijgt last van heimwee.
Kikker en een heel bijzondere dag (Velthuijs, Max)Kikker weet niet waarom het een bijzondere dag is. Zijn vrienden weten het wel: ze organiseren zijn verjaardagsfeest.
Kikker en het vogeltje (Velthuijs, Max)Kikker vindt een dood vogeltje. Samen met zijn vrienden begraaft hij het. Ze zijn verdrietig, maar: het gewone leven gaat ook door.
Kikker in de wind (Velthuijs, Max)Door de storm is Kikker opgesloten in zijn huis; zijn vriendjes komen helpen.
Kikker is bedroefd (Velthuijs, Max)Kikker is verdrietig. Rat doet er alles aan om hem op te vrolijken. Uiteindelijk lachen ze met alle vrienden tot ze niet meer kunnen.
Kikker is bedroefd (Velthuijs, Max)Kikker is zomaar bedroefd, Rat doet zijn best om hem op te vrolijken.
Kikker is Kikker (Velthuijs, Max)Kikker wil ook kunnen wat zijn vrienden kunnen: vliegen, taart bakken, lezen. Maar Haas maakt hem duidelijk dat dat niet hoeft als je een kikker bent en dat zijn vrienden toch veel van hem houden.
Kikker vindt een schat (Velthuijs, Max)Kikker en Beertje graven naar een schat. Maar dat loopt iets anders dan verwacht...
Hallo (Vendel, Edward van de)Met bijzondere illustraties wordt getoond hoe Joni en de dieren in de dierentuin zich voorbereiden op de dag van morgen. Met een mooie uitklapplaat met Joni's ontmoeting met (bijna) alle dieren.
Kerst met Kindje (Vendel, Edward van de)De kerststemming is ver te zoeken in het huis van Jim, zijn kleine zusje Lieke en zijn ouders. Maar Lieke en de poes zorgen voor een echte Kerst...
Vasco, het voetbalvarkentje (Vendel, Edward van de)Matteo krijgt op zijn verjaardag twee bijzonder cadeaus: een varkentje en een voetbal. Het varkentje wordt ondanks zichzelf een voetbalheld...
Voor jou, voor wie anders? (Vendel, Edward van de)Hert wil een gevonden klavertje zeven aan Schitterhert geven. Maar die vindt er meer en geeft alle hindes er eentje. Het duurt even voordat Schitterhert het gebaar van vriendschap van Hert begrijpt.
Bang voor de tandarts (Vermeulen, Moniek)Knuffel Plezel is bang voor de tandarts, maar Hanne stelt hem gerust. Tot ze zelf naar de tandarts moet: dan helpt Plezel.
Appelmoes (Verplancke, Klaas)Een jongetje vertelt over zijn vader, van wie hij veel houdt, maar die ook wel eens boos is. Gelukkig duurt dat nooit lang.
Ik mis je (Verrept, Paul)De ik-figuur leert wat "missen" is.
De prins op het witte paard (Verroen, Dolf)De prins moet een vrouw gaan zoeken en dat is niet zo makkelijk als hij denkt...
Een hemel voor beer (Verroen, Dolf)Kleine Beer is verdrietig, omdat opa dood is. Hij wil ook naar de hemel...
Boos (Verroken, Sarah)Eend is boos, maar zet zich er overheen door de zon te zoeken.
Een koekje bij de T (Verstegen, Jeska)Bij iedere letter van het alfabet staat een toepasselijk gedicht.
Dat is heel wat voor een kat (Viorst, Judith)Het verdriet om haar gestorven kat Roetje maakt dat de ik-figuur aan de fijne dingen van de poes denkt. Als laatste realiseert ze zich dat Roetje eraan bijdraagt dat de bloemen kunnen bloeien.
Dag supergrote robot (Visser, Marlies)Superkleine robot kan alles, maar kan hij ook supergrote robot repareren, die gevallen is?
Ik durf het wel (Visser, Marlies)Felix ligt in bed met angst voor de dag van morgen. Dan moet hij afzwemmen en door het rode gat kunnen. En dat vindt hij eng. Een droom, waarin zijn knuffels een belangrijke rol spelen, helpt hem.
Hieper (Visser, Rian)Draakje is wel heel druk, de dokter geeft hem pillen. Maar dan is Hieper Hieper niet meer. Zijn moeder bedenkt een oplossing.
Drie dappere paardjes (Visser, Rian)Drie paardjes vinden hun leven niet spannend genoeg en ze gaan op zoek naar een leuker bestaan. Twee paardjes vinden hun bestemming, het derde moet even wachten, maar vindt uiteindelijk ook een leuker leven.
Het lettercircus (Visser, Rian)Fien en haar vader Joep gaan op zoek naar de letters van het alfabet.
Nippertje (Visser, Rian)Nippertje komt altijd te laat, maar hij is precies op tijd om het leven van meneer Vogel te redden.
De straat op (Vliet, Helen van)Lucas en Julia leren aan de hand van hun moeder veel over het verkeer.
Allebei even lief (Vriens, Jacques)Eentje, het jonge eendenkuiken, wil ook zijn vader leren kennen, die na ruzie met zijn moeder elders woont. Hij maakt zijn ouders duidelijk dat hij ze allebei nodig heeft.
Lampkapje en de wolf (Vriens, Jacques)Prinses Bella wil de mooiste van het land worden, maar wordt daar niet aardiger van... Ze krijgt haar straf, maar uiteindelijk ook een man die haar liefheeft.
Lieve dikke juffrouw Jans (Vriens, Jacques)Bij juffrouw Jans in klas 1 is het eigenlijk altijd leuk.
Nog één nachtje slapen (Vriens, Jacques)Wouter en Mieke vieren alle feesten van het jaar. Mieke als grote zus van vijf, Wouter als peuter van drie die niet altijd de goede woorden weet.
Wouter en Mieke en het baby´tje in het schuurtje (Vriens, Jacques)Wouter en Mieke beleven kerstmis met hun ouders en met de mopperige opa Bos.
Raf (Vries, Anke de)Benjamins favoriete knuffel Raf is weg, maar hij stuurt wel vakantiekaarten. Zou hij nog terugkomen?
De Grote Opdracht (Vries, Cora)Een kunstenaar schildert in zes dagen alles wat op aarde leeft, in opdracht. En hoopt dat ze daar beneden een beetje voorzichtig zijn met zijn werk...
Goed zo, kleine beer (Waddell, Martin)Kleine Beer durft al heel veel.
Emma in het spookhuis (Waechter, Philip)Emma heeft wel een heel speciale manier om haar angstdromen te bedwingen.
Mama's nieuwe vriend (Wagner, Anke)Mama's nieuwe vriend komt op bezoek en Gijs vreest het ergste...
De tijdrit (Waters, Rod)Eric gaat bij Emilie naar de tijdrit kijken. Maar onderweg naar haar moet hij heel wat wielrenners helpen...
Angstige Eekhoorn vindt een vriend (Watt, Mélanie)Angstige Eekhoorn houdt niet van risico's en heeft daarom weinig vrienden. Totdat hij ontdekt dat hij met die ontzettend enge hond erg leuk kan spelen...
Blijf bij ons, Thijs! (Weigelt, Udo)Thijs, de oude bever, kan niet meer zo goed dammen bouwen. Maar Marc, de jonge bever, kan niet zonder zijn hulp.
Het bos aan de overkant (Weigelt, Udo)De kleine vos ontdekt dat het bos aan de overkant van de rivier niet zo gevaarlijk is als iedereen zegt.
Het liegbeest (Weigelt, Udo)Als alle andere dieren met leuke vakantieverhalen komen, wil de leeuw ook wat vertellen. Hij verzint spannende avonturen, alleen maar om erbij te horen.
Hoe de kleine roze olifant eens heel verdrietig was en hoe het weer goed met hem ging (Weitze, Monika)Olifantje Bennie is heel verdrietig als hij zijn vriend Guus moet verlaten. De wijze uil leert hem hoe je met verdriet kunt omgaan.
De koningin leert smakken (Wenden, Mieke van der)De koningin wil leren smakken; Lucas helpt.
Bedankt lieve Paultje (Weninger, Brigitte)Paultje is de middelste van een groot gezin. Iedereen doet leuke dingen behalve hij, denk hij zelf., Hij is te klein of hij moet juist helpen omdat hij groter is. Als zijn kleine zusje zijn verdriet ontdekt, organiseert de familie een bedanktfeest voor he
Gefeliciteerd, lieve Paultje (Weninger, Brigitte)Paultje is heel zenuwachtig over zijn verjaardag, maar geniet er uiteindelijk met volle teugen van.
Ik wil niet alleen slapen! (Weninger, Brigitte)Het kind wil geen knuffels in bed, maar wat dan?
Paultje maakt ruzie (Weninger, Brigitte)Paultje en Gijs krijgen ruzie. Maar eigenlijk is het veel leuker om vrienden te zijn.
Van harte beterschap, Paultje! (Weninger, Brigitte)Paultje is ziek en moet in bed blijven. Maar waar dat bed staat, maakt toch niet uit?
Vrolijk Pasen, Paultje (Weninger, Brigitte)Paultje gaat zelf voor Paashaas spelen.
Jelle & Minke (Werff, Hieke van der)Jelle en Minke zijn dikke vrienden en bedenken van alles. Gelukig zien hun ouders daar de humor wel van in.
Blij als ik brei (Werker, Anne)Mop wil een heel lange sjaal breien, maar komt wol tekort. De schapen in het dorp hebben ook geen wol meer en hebben het koud... Miep vindt een slimme oplossing.
Amerigo is ziek (Westera, Bette)Amerigo, het paard van Sinterklaas, heeft mazelen. Er moet snel een ander paard komen, maar geschikte witte paarden zijn er niet...
Een opa om nooit te vergeten (Westera, Bette)Joost heeft verdriet om zijn gestorven opa. Opa's rode zakdoek, waarmee hij veel goede herinneringen ophaalt, is hem tot troost.
Een opa om nooit te vergeten (Westera, Bette)De opa van Joost is dood. Joost maakt de begrafenis mee en koestert zijn herinneringen aan zijn bijzondere opa.
Eric Carle's Dieren-ABC (Westera, Bette)Bij iedere letter uit het alfabet hoort een dier.
Held op sokken (Westera, Bette)De ridder zonder baard maakt weinig kans bij al die heldhaftige ridders. Totdat een jonkvrouw zijn talent ontdekt...
Ik geef je een zoen (Westera, Bette)Mooie en toegankelijke gedichtjes met originele illustraties over herkenbare gebeurtenissen en gevoelens.
Ik wil een walvis! (Westera, Bette)Tim wil een huisdier voor zijn verjaardag. Al zijn vrienden hebben heel bijzondere dieren, maar zijn ouders geloven hem eerst niet. Uiteindelijk kiest hij voor een dier dat nog niemand heeft...
Mijn zusje achter het behang (Westera, Bette)Geestige gedichten over wel heel bijzondere familieleden.
Sint gaat op gym (Westera, Bette)Sinterklaas verveelt zich. De Pieten laten hem allerlei sporten doen, zonder succes. Totdat hij het paardrijden ontdekt...
Wil je met me trouwen? (Westera, Bette)Sofie verkleedt zich als bruid, maar niemand wil met haar trouwen. Behalve oma!
Schaap en Geit (Westera, Marleen)Schaap en Geit staan samen in de wei en filosoferen erop los. En zijn eigenlijk best gelukkig.
Ella's kerstwens (Westerlund, Kate)Dankzij de kerstwens van hert Ella kunnen de dieren in het bos samen kerstfeest vieren (met een duidelijke moraal over "samen delen").
Wat voor geluid maakt een konijn? (Weston, Carrie)Konijn Huppeldepup vraagt zich af wat voor geluiden konijnen eigenlijk maken en wordt dan bijna door de kat gevangen. Dat veroorzaakt veel lawaai op de boerderij...
Kip en ei (Weve, Sylvia)Kip legt een ei en moet dan even weg. Daardoor duurt het best lang voordat het kuiken zijn moeder vindt...
Beer krijgt een bril (White, Marsha)Beer vindt het niet leuk om een bril te krijgen. Maar zijn moeder laat zien dat veel andere dieren ook bijzondere dingen hebben.
Tom en de dinosaurussen bij de tandarts (Whybrow, Ian)Tom is een beetje bang voor de tandarts. Maar samen met zijn dinosaurussen wordt het makkelijker.
Sinterklaas slaat een jaartje over (Wiersma, Susanne)Sinterklaas heeft dit jaar geen zin om naar Nederland te gaan. Tot Noortje hem schrijft...
Jij en ik en mijn rode fiets (Wieslander, Jujja)Grappige versjes over dagelijkse kinderbelevenissen.
Broertje (Wigersma, Tanneke)Mia schrijft oma over haar kat die jongen krijgt, maar ondertussen krijgt ze er ook een broertje bij.
Roosje en Schildpad (Wild, Margaret)Roosjes broertje wordt te vroeg geboren. Roosje is bang en weet niet wat ze met hem aan moet. Tot vader haar duidelijk maakt dat je ook heel langzaam kunt groeien.
Fantastische fabels van Jean de la Fontaine (Wildsmith, Brian)Vijf beroemde fabels van Fontaine, in weinig tekst en met heel bijzondere illustraties.
Feest in de jungle (Wildsmith, Brian)Python nodigt alle dieren uit op zijn feestje, om ze vervolgens op te gaan eten. Gelukkig grijpt Olifant net op tijd in.
Een verdraaid ingewikkeld kronkelig verhaal over een kleine hond (Willberg, Hans Peter)Een dag uit het leven van de kleine dikke hond, in drie varianten/verhaallijnen uitgetekend, waarbij hij steeds grappige avonturen beleeft en uiteindelijk, boos of blij, terugkeert in zijn hondenhok. Met een zoekplaat waarop tien verstopte botjes gevonden moeten worden.
Knuffelbunny: de zaak van de verwisselde knuffelkonijnen (Willems, Mo)Trixie neemt haar knuffelkonijn Knuffelbunny mee naar school. Sara blijkt ook zo'n knuffelkonijn te hebben. Dat wordt ruzie, totdat...
Stuur die duif op tijd naar bed! (Willems, Mo)De duif verzint alle bekende smoesjes om maar niet naar bed te hoeven. De lezer/luisteraar wordt rechtstreeks aangesproken om de duif in bed te krijgen.
Brutale Bruno (Willis, Jeanne)Nijlpaard Bruna is altijd brutaal, totdat hij een koekje van eigen deeg krijgt.
Dagvliegje dag (Willis, Jeanne)Al leeft het dagvliegje maar een dag: ze geniet van die hele dag en wenst haar kinderen hetzelfde toe.
De jongen die zijn naveltje kwijt was (Willis, Jeanne)Joep is zijn naveltje kwijt, hij gaat zoeken bij de dieren
Die ouwe opa kan nog wel wat! (Willis, Jeanne)De jonge hondjes willen niet naar hun opa, die altijd alleen maar over vroeger vertelt. Maar als hij zijn circuskunsten vertoont, zijn ze zwaar onder de indruk...
Gruwelijke gorilla (Willis, Jeanne)De muis zoekt haar baby en slaat op de vlucht voor een gruwelijke gorilla, die minder gruwelijk is dan hij lijkt.
Hoe zag ik eruit toen ik nog een baby was? (Willis, Jeanne)Alle dierenkinderen vragen hoe ze er vroeger uitzagen, de kikker heeft moeite met het antwoord...
Kloddertje (Willis, Jeanne)Puck en Emma vinden een bijzonder beestje in het blauwe-bloemenbos. Hij gaat mee naar hun huis, maar wordt hij daar wel gelukkig van?
Nooit te klein om verliefd te zijn (Willis, Jeanne)Piep Klein, de muis, wil zijn geliefde, giraf Ellen Lang, een kus geven...
Droppie (Wilsdorf, Anne)Farafina vindt een baby in het bos en geeft haar aan haar jarige moeder. Die wil de baby eigenlijk niet hebben, maar.....
Knibbel knabbel knuisje (Winsemius, Chris)Zeven bekende sprookjes op toegankelijke wijze verteld.
Ach toe, Malou (Wishinsky, Frieda)Mark heeft erg veel last van zijn zusje Malou, tot hij haar kwijt is...
Klaas, de per ongeluk Sinterklaas (Wisman, Sabine)Klaas neemt op 5 december ineens de plek van Sinterklaas in. Dat is schrikken, maar ook wel heel leuk, voor één keer.
Daar is mama! (Witvliet, Marianne)Herkenbaar verhaal over Lotje, die wegloopt omdat ze boos is op mama, maar toch wel blij is als ze haar huis weer vindt.
Opa, dat mag niet! (Witvliet, Marianne)Opa en Lotje hebben veel plezier als oma en mama gaan winkelen.
Een bos vol enge wilde beesten (Wormell, Chris)Een jongetje is verdwaald in het bos; alle wilde dieren die hij tegenkomt, waarschuwt hij voor de enge wilde beesten waar zijn (enge wilde...) moeder hem altijd voor waarschuwt.
Ik loop hier met mijn lantaren (Wölfel, Ursula)Maarten geeft zijn mooie lantaren voor Sint-Maarten aan een kleine jongen. En vindt dat niet makkelijk.
De drie beren (Wright, Cliff)Als het huis van Bruine Beer door de storm kapot gaat en Bruine Beer zijn been bezeert, bouwen zijn vrienden een nieuw huis voor hem.
Deur dicht! (Zeveren, Michel van)Het duurt wel even voordat de hoofdpersoon de badkamer voor zich alleen heeft...
Dagje aan zee (Zullo, Germano)Tekstloos prentenboek met volle prenten over wat er allemaal aan en bij het strand gebeurt, terwijl een vrouw op zoek is naar haar zoon Bo.

Dit hoofdstuk bevat 905 boeken.