10 Voorleesboeken vanaf 7 jaar

De hele wereld rondBijzondere en mooi geïllustreerde verhalen verhalen uit diverse werelddelen, met leuke spel- en knutseltips.
Drie bokjes Brutaaltjes. Verhalen en sprookjesBijzondere verhalen en sprookjes uit verschillende landen.
Een boek vol beestenHeel verschillende verhalen over heel verschillende dieren.
Ga je mee? Kriskras door EuropaTekstloos prentenboek, met op iedere twee bladzijden diverse duidelijke verwijzingen naar één Europees land.
Als de bomen straks gaan rijden (Adam, Frank)Grappige en originele gedichten over aansprekende thema's, met bijzondere illustraties.
Mijn familiespel (Agopian, Annie)De ik-figuur vertelt over de complexiteit van twee samengestelde gezinnen, nadat zijn ouders gescheiden zijn: soms leuk en soms niet...
Allemaal Pietjes! (Bakker, Reina)Vijf verhalen over Sinterklaas: over nieuwe Pieten, goede en slechte bakkers en een bijna verloren pakje.
De gelaarsde kat (Baumann, Kurt; Perrault, Charles)Het beroemde verhaal over de kat die zorgt dat zijn arme meester met een koningsdochter kan trouwen.
Yasha's vader (Beer, Judith de)Yasha's vader, Wietze, gaat plotseling dood. Samen met zijn moeder Mirjam en zijn zus Anne probeert hij met dat verdriet te leven.
Dag Manon, daaag (Beukema, Ellen)Laura vertelt over haar babyzusje Manon, dat vlak na de geboorte overleed. Het afscheid en de begrafenis beleeft ze mee. Een paar jaar later heeft ze een babybroertje.
Je bent maar twee keer jong! (Blake, Quentin)Als je oud bent, kun je eigenlijk dezelfde dingen doen als toen je jong was. Althans: dat laat Quentin Blake zien in dit bijna tekstloze prentenboek.
Voor de eerste keer (Boonen, Stefan)Anton vertelt over zijn zus Kaat, die na een ongeluk in een rolstoel zit.
Wat zeg je? (Boonen, Stefan)Lita heeft een spraakstoornis en gaat daarvoor naar een logopedist.
Scheetjesles en andere voorleesverhalen over de bende van vier (Borghuis, Sunna)Allerlei avonturen van Mies, Jet en hun broertje Kees, die van alles bedenken. Hun vader doet graag mee: zo zijn ze de bende van vier.
Het paard van Sinterklaas (Bos, Tamara)De Chinese Winky wil graag een paard voor Sinterklaas. Gaat haar dat lukken?
Waar is het paard van Sinterklaas? (Bos, Tamara)Winky mag voor Sinterklaas' paard Amerigo zorgen, maar dat ontsnapt een paar keer. Ondertussen krijgt Winky een zusje, en Amerigo heeft ook nog een verrassing voor haar en Sinterklaas.
Een zusje uit een vliegtuig (Bottinga, Guido)Tjebbe beleeft van alles op school en thuis, soms met zijn vriendin Froukje. Als hij een adoptiezusje uit China krijgt, blijkt dat niet altijd makkelijk te zijn.
Een tijger voor Lotte (Brouwer, Willeke)Lotte is voor heel veel allergisch en dat vindt ze niet makkelijk. Gelukkig mag ze met opa mee naar de dierentuin.
De brief van papa (Cock, Michael De)Rosie ontdekt waar haar vader is en gaat bij hem op bezoek, met de hulp van Moussa en mevrouw Hemelrijk. Rosie is heel blij, maar haar moeder is boos.
Hoe oma almaar kleiner werd (Cock, Michael De)Een bijzonder poëtisch en filosofisch boek over de liefde van een kleindochter voor haar oma en over het leven en de dood van die oma.
Rosie en Moussa (Cock, Michael De)Rosie komt wonen in de flat waar Moussa al woont en ze worden vrienden. Ze beleven een leuk avontuur op het dak en met de oude mevrouw Hemelrijk.
Kleine Man en God (Crowther, Kitty)Kleine Man komt God tegen, althans een God. En die is heel anders dan hij zich had voorgesteld. Of toch niet?
De koning wil een hond (Dam, Arend van)Koning Lodewijk de Veertiende wil een hond, maar geen enkele hond bevalt hem. Totdat Jules komt met de hondjes, die hij gevonden heeft...
Tijdloze bijbelverhalen (Davies, Rhona)Bekende verhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament, met bijzondere illustraties.
Ik voel iets (De Kockere, Geert)Willem en Martha voelen allebei iets speciaals; gelukkig komen ze elkaar tegen.
Aletta en de giraf: van gewoon naar speciaal of buitengewoon onderwijs (Delfos, Martine)Aan de hand van de ervaringen van Aletta, die het op school niet makkelijk heeft, wordt duidelijk gemaakt hoe je met kinderen een eventuele gang naar het speciaal onderwijs kunt bespreken.
Maartje de suikerheldin (Delfos, Martine)Maartje heeft Diabetes Mellitus, suikerziekte, en moet daarmee leren omgaan. Maar ook haar omgeving moet wennen.
Merel is bang (Delfos, Martine)Merel is snel bang, maar ze probeert die angst tegen te gaan.
Ik ben een pleegkind (Dieltiens, Kristien)Lorenzo vindt het soms best moeilijk in zijn pleeggezin, zeker als zijn moeder niet op zijn verjaardag komt.
Ik wil een vriend met rode schoenen aan (Dieltiens, Kristien)Op Kaatjes verjaardag heeft haar broer Martijn het moeilijk: hij is autistisch.
Leesletters (diverse auteurs)Mooie gedichten van diverse bekende auteurs over alles wat met lezen te maken heeft.
Ridders, dino’s en piraten: het grote voorleesboek voor stoere jongens (diverse auteurs)Bundel van uiteenlopende, eerder verschenen, verhalen over jongens die van alles beleven.
Sprookjes uit de vier windstreken (Donkelaar, Maria van; Rooijen, Martine van)Vier sprookjes uit Noord, Zuid, Oost en West, passend geïllustreerd: Koning Isekalt, De Baba Jaga, Peertje en De Flessenheuvel.
Oma in de zomerwei (Dreesen, Jaak)Petra en haar moeder gaan op bezoek bij oma. Oma woont in een tehuis en is veel vergeten. Maar als Petra een oud liedje zingt, krijgen ze contact met oma.
En toen kwam de kerstman (Dubelaar, Thea)Miko weet niet waar zijn moeder is, maar gelukkig komt hij bij Anna in huis. De kerstman doet zijn best om Miko's moeder te vinden.
Bezem (Dumon Tak, Bibi)Bezem wordt van een treurige asielhond een trouwe en dappere huisvriend.
Mikis de ezeljongen (Dumon Tak, Bibi)Mikis krijgt van zijn grootouders een ezel, maar die moet hard werken. Mikis en zijn vrienden zorgen ervoor dat de ezel een beter leven krijgt.
Ik wil wel met jou (Eerhart, Frank)Bijzondere gedichten over alledaagse dingen.
Nasim en Natalie (Feller, Pieter; Abdellaoui, Najiba)Natalie en Nasim worden buren. Ze worden goede vrienden en leren veel van elkaars achtergrond.
Een aap op het dak (Fellerhoff, Marion)De oma van Kujo is haar ketting kwijt. An en Kujo gaan op zoek,
Doodgaan is geen feest (Fiddelaers-Jaspers, Riet)De vader van Hanneke en Stijn is dood. Hij wordt gecremeerd. Iedereen is op zijn eigen manier verdrietig.
Rickie & Henri (Goodall, Jane)Chimpansee Rickie wordt gered van de stropers en hecht zich aan haar redder. Maar als die van huis is, is hond Henri haar beste vriend.
De zes zwanen (Grimm, Jacob en Wilhelm)De koningsdochter redt haar broers die in zwanen veranderd zijn.
Volledige uitgave van de 200 sprookjes verzameld door de gebroeders Grimm (Grimm, Jacob en Wilhelm)Mooi geïllustreerde en opnieuw vertaalde uitgave van de bekende en minder bekende sprookjes van Grimm.
Lotje in de dierentuin (Haar, Jaap ter)Lotjes vader is dierenarts bij de dierentuin. Lotje beleeft daardoor veel leuke en spannende avonturen in de dierentuin.
Jubelientje draaft door (Hagen, Hans)Jubelientje beleeft weer veel geks met haar oma.
Jubelientje leert lezen en schrijven (Hagen, Hans)Samen met Dirk-Jan en haar oma beleeft Jubelientje weer van alles: ze leert lezen, gaat naar de vrijmarkt op koninginnedag. Met leuke illustraties en stripachtige verhaaltjes tussendoor.
Jubelientje pakt uit in 26 stripverhalen (Hagen, Hans)Jubelientje en haar oma beleven weer veel leuke dingen.
De lentekriebels van Jens en Lin (Heugten, Anneriek van)Jens en Lin zijn vrienden en hebben veel plezier in de lente: ze kopen kippen, kleuren eieren en maken grappen.
Mijn opa en ik en het varken Oma (Hof, Marjolijn)De ik-figuur (een meisje) vertelt over haar bijzondere opa, bij wie absurde dingen heel gewoon worden.
Een stapel dozen en een nieuw huis (Hollander, Vivian den)Lisa gaat verhuizen en uiteindelijk is dat heel leuk.
Hoera, het is herfst! (Hollander, Vivian den)Roos en Mika vieren de herfst.
Leve de lente! (Hollander, Vivian den)Roos en Mika vieren de lente, thuis en op school.
Wie rijmt er mee? (Hollander, Vivian den)Lisa en Jimmy zijn bezig met rijmen en beleven daar veel plezier aan.
Brulbaby's (Hooft, Mieke van)Storm is niet echt blij met zijn vierlingzusjes. Maar uiteindelijk blijkt het leven met hen mee te vallen.
De dierenambulance (Huiberts, Marjet)Geestige gedichten over uiteenlopende onderwerpen.
Hartje en haar hartsvriendin (Jagtenberg, Yvonne)Hartje is twee jaar jonger dan haar beste vriendin Fien, maar ze hebben samen heel veel plezier en veel fantasie.
Ballade van de dood (Jekkers, Harrie; Meinderts, Koos)De koning is bang voor de dood en met hulp van zijn geleerden wordt de Dood gevangen gezet. Maar uiteindelijk blijkt dat niet echt de oplossing te zijn en raakt de koning genezen van zijn angst voor de dood: 'en ze leefden nog lang en stierven... gelukkig.'
Pudding Tarzan (Kirkegaard, Ole Lund)Iwan Olsen wordt Pudding Tarzan genoemd, omdat hij onhandig en niet stoer is. Hij wordt gepest. Maar voor één dag mag hij allerlei wensen doen, en die wensen komen uit. Zo kan hij (eenmalig) wraak nemen.
Pablo maakt een kunstwerk (Kitamura, Satoshi)Olifant Pablo krijgt inspiratie voor zijn schilderij.
Het varkentje van Adri (Klootwijk, Wouter)Martje, Wim en Adri beleven weer van alles.
Ik denk dat wij nu vrienden zijn (Klootwijk, Wouter)Adri, Wim en Martje zijn dikke vrienden en beleven allerlei avonturen.
Flop is goed! (Kollenberg, Carla van)Flop is klein en dun en iedereen in zijn omgeving onderneemt iets, zodat hij groter en dikker zal worden. Tenslotte mag Flop zichzelf zijn.
Grote helden (Kromhout, Rindert)Diverse, oude en nieuwe, verhalen over bekende figuren uit Kromhouts werk.
Het geheim van de verdwenen muntjes (Kromhout, Rindert)Er verdwijnt geld uit de fontein waar toeristen altijd hun muntjes in gooien. Francesco gaat op onderzoek uit.
Het grote vier seizoenen woordenboek (Kuiper, Nannie)In korte beschrijvingen worden allerlei (vooral abstracte) begrippen op een prettige en speelse manier in context verduidelijkt. Dit alles binnen een mooi geïllustreerd verhaal, waarin ook nog de vier jaargetijden aan de orde komen.
Fleur heeft de liefste juf (Kuyper, Hans)Fleur gaat naar groep 3 en vindt dat heel spannend. Gelukkig leven haar ouders mee en is er veel aandacht voor haar en voor haar eerste kennismaking met letters en lezen.
Jouw hand in mijn hand (Kuyper, Sjoerd)Gedichtjes met mooie illustraties over alledaagse dingen: ruzie, ouders, weer en klimaat, maar ook indirect over de dood.
Shen Shan. Waar is Litchi? (Lévy, Didier)Shen Shan raakt zijn bijzondere papegaai Litchi kwijt. Hij beleeft veel avonturen voordat hij Litchi terugvindt.
Michiel viert feest (Lindgren, Astrid)Michiel haalt weer allerlei streken uit op de Hazelhoeve.
Pippie is jarig (Lindgren, Astrid)Pippi Langkous viert haar verjaardag met Tommy en Annika op haar eigen originele manier.
Dagen met Kikker & Pad (Lobel, Arnold)Kikker en Pad zijn dikke vrienden en beleven elke dag wel iets bijzonders,
Foeksia en de toverschaatsen (Loon, Paul van)Foeksia beleeft veel avonturen met haar vriendje Tommie.
Ik zoek mijn jas (Loon, Paul van)Twee verhalen over draak Has, muis, beer en haas. Has is zijn jas kwijt en muis vlucht voor poes.
juf in de boom (Lootens, Ann)Juf redt de kip, wanneer die vlucht.
Verdriet is drie sokken (Meinderts, Koos)Gedichten over verschillende onderwerpen, zoals taal, houden van, verdriet en iemand missen.
De heerlijke wereld van Winnie de Poeh (Milne, A.A.)Een soort van informatieve introductie op de wereld en de verhalen van Winnie de Poeh, met veel leuke flapjes, pop-ups enzovoort.
Glad ijs (Molemaker, Rom)De tweeling Bennie en Ruutje geniet van de winter.
De hond, de haan en de jakhals (Naidoo, Beverley)Bijzonder geïllustreerde en toegankelijk vertelde fabels van Aesopus in een Afrikaans jasje. Want volgens de auteur zou Aesopus wel eens een Afrikaanse slaaf geweest kunnen zijn.
Een ballon voor opa (Neefjes, Annemiek)Tara's opa overlijdt. Ze is heel verdrietig, maar leert ook veel over doodgaan, cremeren, begraven en herinneringen.
Beer in de klas. (Noort, Selma)Alle kinderen in de klas vinden Beer lief. Ze zorgen (meestal) goed voor hem en soms mag Beer met iemand mee naar huis.
De vriend van papa (Pardi, Francesca)De ouders van Julia en Sander zijn gescheiden. Na verloop van tijd krijgt mama een vriend en later blijkt papa ook een vriend te hebben. Dat is even wennen, ook tegenover de vriendjes op school.
Het ei met de gouden gans (Puts, Veronique)Een waar gebeurd en bijzonder geïllustreerd verhaal over een meisje dat bevriend raakt met een jonge gans.
Uit elkaar (Puts, Veronique)Acht heeft veel verdriet om haar ruziënde ouders. Als ze gaan scheiden, moet ze erg aan haar nieuwe leven in twee huizen wennen. Opa en oma helpen daarbij.
Voordat jij er was (Remmerts de Vries, Daan)Een bijzondere en geestige benadering van de ontwikkeling van de mensheid...
Meneer G. (Roldán, Gustavo)Meneer G. wil het leven in zijn kleine, stille en droge dorp veranderen. Niemand gelooft hem, maar het lukt!
De sportdag (Scherpbier, Nelleke)Marloes houdt niet van sport. De sportarts vindt haar te zwaar en adviseert haar en haar familie beter op eten en bewegen te letten. Omdat het hele gezin meedoet, lukt het Marloes gezonder te leven en vindt ze de sportdag veel leuker dan vroeger.
Ziezo. De 347 kinderversjes (Schmidt, Annie M.G.)Alle kinderversjes van Annie M.G. Schmidt.
Oma ontsnapt! (Schotveld, Janneke)Tibbel is gek op haar oma Babs, die bij haar in het tuinhuisje woont. Als haar moeder oma Babs naar een vreselijk verzorgingshuis brengt, komt Tibbel in actie. Oma Babs en Tibbel beleven hilarische avonturen.
Hoe de Gniep de kerst stal (Seuss, Dr.)De Gniep haat het kerstfeest van de Hunnen, dus hij probeert het te saboteren. Dat loopt anders af dan hij dacht...
Het grote beroepenboek van Tuk (Sluyzer, Betty)Aan de hand van bepaalde thema's worden allerlei mogelijke beroepen voorgeschoteld.
Jacques naar de stad (Smith, Alex T.)Hond Jacques beleeft gekke avonturen met zijn vriend meneer Wiebelsok, in de stad en in het ziekenhuis.
Het is een boek (Smith, Lane)Op een geestige manier (en met bijzondere tekeningen) wordt duidelijk gemaakt dat een boek lezen toch wel heel veel voordelen heeft boven computers en andere elektronica.
We gaan niet! (Sonnemans, Gerard)De ouders van prinses Bes willen verhuizen. Maar Bes wil niet mee. Samen met haar vriend Bas verstopt ze zich in het kippenhok. Maar of dat helpt?
Mijn ridder (Steeman, Frow)De hoofdpersoon wacht heel lang op haar droomridder, maar uiteindelijk komt hij: een poëtisch verhaal.
Midden in de winternacht (Steinhöfel, Andreas)Max vertelt over zijn avontuur vlak voor Kerst, toen er een eland door het dak van hun huis viel en hij en zijn zusje de Kerstman moesten redden.
Op en top Fien! (Straaten, Harmen van)Fien is een stoere en lieve meid en ze beleeft van alles.
Super Jan en het griezelkasteel (Straaten, Harmen van)Jan gaat met zijn buren mee naar een bijzonder kasteel, waar spannende dingen gebeuren. Gelukkig kan Jan als Super Jan alles redden.
In het bos van de luiaard (Strady, Sophie)Terwijl het bos om hen heen verdwijnt door mensenhanden, slaapt de luiaard door. Maar hij zorgt er ook voor dat het bos weer terugkomt.
Grijze Tijger is jarig (Strijbosch, Margreet)Grijze Tijger leeft intensief naar zijn verjaardag toe.
Morgen was het feest (Tellegen, Toon)De dieren in het bos beleven op hun eigen bijzondere manier de vier jaargetijden.
Wat dansen we heerlijk (Tellegen, Toon)De bekende dieren (en zelfs de bomen) uit de verhalen van Toon Tellegen dansen allemaal op hun eigen bijzondere manier.
Oma Krullenbol gaat op zwemles (Tijsinger, Ellen)Eline en Joost gaan op zwemles. Als blijkt dat oma Krullenbol ook niet kan zwemmen, is er maar één oplossing...
Oma Krullenbol is verliefd (Tijsinger, Ellen)In de straat van Eline, Julian en Joost komt oma Krullenbol wonen. Dat wordt erg gezellig.
Wat niemand had verwacht (Törnqvist, Marit)In de haastige wereld valt een meisje in een afgrond. Eerst helpt iedereen haar, maar al snel zijn de meeste mensen haar vergeten. Gelukkig niet iedereen.
Hond bijt wolf (Vanden Heede, Sylvia)Hond is lief, maar niet laf. Dus helpt hij Pup, als neef Wolf Pup gevangen houdt.
De schoentjes van Noor (Vandewoude, Katrien)Marthe wil heel graag de dansschoentjes van haar zus Noor. Dan krijgt Noor een ongeluk en overlijdt. Marthe blijft achter met schuldgevoelens en twee machteloze ouders.
Bert en Bart redden de wereld (Veldkamp, Tjibbe)Bert en Bart beleven spannende en leuke avonturen met de Zurghs en het leger. Ze leren hen "doen alsof". En gelukkig hebben ze een pauzezapper voor hun moeder.
Sofie en de pinguïns (Vendel, Edward van de)Sofie breekt haar pols, net als haar ouders allebei in het buitenland zijn. Gelukkig is haar oppas-oom Donny er wel. Samen beleven ze een avontuur met pinguïns, die eigenlijk niet in een circus horen...
Sofie en het ijsbeertje (Vendel, Edward van de)Sofie en haar vrienden beleven van alles rondom een ijsbeertje in de dierentuin. Hun vriendschap wordt op de proef gesteld en ze maken ruzie met anderen...
Sofie en het vliegende jongetje (Vendel, Edward van de)Sofie beleeft weer van alles op de camping van opa en oma. Ze vliegt met een echte luchtballon en wil weer veel vertellen over haar lievelingsdieren: pinguïns.
Kleine Pieter deed open (Verrept, Paul)Kleine Pieter wordt meegenomen door de dood. Waarom en wat betekent dat voor zijn ouders, broer en zusjes?
Job is dood (Verroen, Dolf)Barts grote broer Job is dood, hij is onder een auto gekomen. Het gezin beleeft samen de tijd naar de begrafenis toe.
Job is dood (Verroen, Dolf)Op ontroerende wijze wordt verteld over de dagen na de dood van Job, die onder een auto kwam. Via zijn zusje en broertje krijgen we informatie over dood, begraven en cremeren en over de gevoelens en herinneringen die daarbij horen.
Koe en Haas (Versteeg, Isabel)Koe en Haas zijn dikke vrienden en beleven van alles.
Mikko, mijn stoere broer (Vink, Hijltje)Lisa vertelt over het leven met haar meervoudig gehandicapte broertje Mikko, van wie het hele gezin veel houdt.
Beer en Bever (Visser, Rian)Beer en Bever zijn dikke vrienden, al zijn ze heel verschillend.
Steffie en de mislukte inbrekers (Vriens, Jacques)Steffie en haar vrienden van het Kattenpleintje beleven van alles: ze zoeken een inbreker en helpen opa Deutz.
Vaders, moeders? Hardgekookte eieren! (Vriens, Jacques)Nikki's ouders gaan scheiden. Nikki wil zelf kiezen bij wie ze gaat wonen. Jan en opa helpen haar.
Apenkooien en propjes gooien: de leukste verhalen en versjes over school (Vriens, Jacques; diverse auteurs)Een bundel vol verhalen en gedichten over leuke belevenissen op school.
Appeltje eitje (Westera, Bette)Leuke gedichten en weetjes over eten en drinken.
Krullen en blubbershampoo (Westera, Bette)Kalle wil zo graag een vader dat hij er maar een verzint.Op vakantie met zijn moeder leert hij accepteren dat hij zijn vader nooit zal zien.
Rare apen (Willis, Jeanne)Rare aap voelt zich niet thuis bij de andere apen en ontwikkelt zich tot...mens.
Weet je wat ook vies is? (Winsemius, Chris)De kinderen van het Boterplein beleven vieze en grappige avonturen in hun omgeving.
Weet je wat ook lief is? (Winsemius, Chris)De kinderen en de volwassenen van het Boterplein hebben het meestal gezellig met elkaar.

Dit hoofdstuk bevat 125 boeken.