Voor het eerst een filmpje bij een gerecht.
Dit recept is voor 4 personen.
- 500 gram rundvlees
- 2 grote uien
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook
- 1½ eetlepel sambal oelek
- 2 theelepels laos
- 2 theelepels djahé
- ½ theelepel zout
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels santen
- Snijd het vlees in stukken
- Snipper de ui, fruit deze in de olie samen met knoflook, sambal, laos en djahé.
- Doe het vlees erbij en laat het even meebakken. Voeg wat water toe totdat het mengsel net onder staat en laat alles op laag vuur zo’n 2 tot 4 uur gaar sudderen.
- Voeg tenslotte zout, ketjap en santen toe. Laat nog een paar minuten sudderen.
- Serveren met witte rijst, of als onderdeel van een Indische rijsttafel.