Gegrilde varkenshaas

Een mager varkensvlees gerecht dat heerlijk past bij een Griekse salade en tzatziki.

  • varkenshaas
  • olijfolie
  • tijm
  • salie
  • honing
  • peper
  • zout
  • worchestershiresauce
  1. Meng de olie, honing, worchestershiresauce en de kruiden goed door elkaar.
  2. Snijd de varkenshaas in plakjes (een keer in de lengte doorsnijden en dan in plakjes verdelen)
  3. Laat de varkenshaas ongeveer een uur in dit mengsel marineren. Draai en begiet het regelmatig.
  4. Zet een grilpan op hoog vuur en laat goed heet worden.
  5. Bak de varkenshaas in de grilpan. Dit kan zeer snel. Vlees in de pan, als het laatste stukje erin zit het eerste keren.
  6. Maak met de grilpan ruiten in het vlees. Keer daartoe het vlees in totaal 3 keer om.
  7. Serveer het varkensvlees met ciabatta, een Griekse salade en tzatziki.
Sluit Menu