Geroosterde paprika-tomatensoep

Een heerlijke verse tomatensoep, zoals gezien op 24 kitchen, een recept van Angélique Schmeinck. Voor het origineel, klik op de volgende link:

https://www.24kitchen.nl/recepten/geroosterde-tomaten-paprikasoep

  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 verse laurierblaadjes
  • 6 takjes tijm
  • 50 ml olijfolie
  • 200 ml krachtige runder- of groentebouillon
  • 8 pomodoritomaten
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken.
  • Snijd de tomaten in parten. Pel en halveer de uien en snijd de uien in halve ringen.
  • Pel en halveer de teentjes knoflook.
  • Leg de paprika, tomaten, ui, knoflook, laurier en tijm in een ovenschaal, bestrooi licht met zeezout en besprenkel met olijfolie.
  • Rooster de groente circa 25-30 minuten in de oven tot ze zacht en licht gekleurd zijn.
  • Haal de tijm en laurier uit de ovenschaal.
  • Doe alles in een blender, voeg de bouillon toe en pureer het fijn.
  • Schenk de soep door een bolzeef (of een roerzeef met een fijn rooster) in een pan en laat eventueel nog iets inkoken.
  • Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen peper.
Sluit Menu