Groentebouillon

Voor ongeveer 5 liter

  • 2 uien, met mooie schil in vieren
  • 4 wortels, in stukken
  • 4 stengels bleekselderij in stukken
  • 2 tomaten, gehalveerd
  • 6 tenen knoflook, heel en niet gepeld
  • 2 eetlepels olijfolie
  • handje peterselie
  • 5 korrels peper
  • zout
  • 1 blad laurier
  1. Verwarm de oven voor op 250 graden celsius, spreid de groenten uit op een bakblik, of ovenschaal. Besprenkel met wat olie en zout en rooster de groente 25 minuten.
  2. Doe de groenten met de peterselie, peperkorrels, laurierblad en 5 liter water  in een soeppan. Breng aan de kook, zet het vuur laag, en laat met een deksel 3 tot 4 uur pruttelen.
  3. Laat afkoelen, zeef de bouillon en vries in.

Recept door: Laura Vitale