Ketjapsaus

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1½ eetl. (arachide)olie
  • 2 tl sambal oelek
  • 5 el ketjap manis
  • 3 el sojasaus
  • 2 dl water
  • 1 1tl dragon azijn
  • 1 el Javaanse of bruine basterdsuiker
  • 2 tl maizena
  1. Snipper de de ui ragfijn en pers de knoflook uit.
  2. Verhit de olie en fruit de ui tot deze begint te kleuren. Schep
    de knoflook en de sambal oelek erdoor en fruit dit even mee.
  3. Voeg 2 deciliter water, ketjap, sojasaus, de azijn en suiker toe. Breng alles aan de kook, voeg de met water aangemengde maïzena toe en roer tot een gladde saus is verkregen. Garneer met uienringen en fijngehakte selderij.

De saus kan worden ingevroren met dien verstande dat ze pas na het ontdooien met maizena wordt gebonden.

Sluit Menu