Olijven tappenade

Bij elkaar verzonnen toen ik een keer in AH moest koken met Kerstmis en alle ingrediƫnten bijna op waren.

  • Een bakje zwarte olijven, ontpit
  • Ongeveer 5 grote zongedroogde tomaten
  • 2 of 3 tenen knoflook, naar smaak
  • 1 handje basilicumblaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Zachte geitenkaas (optioneel)

Doe de olijven, tomaten en knoflook in een keukenmachine en hak alles fijn, maar niet tot moes, er moet wat structuur blijven. Voeg olijfolie toe als het smeuiger moet, en peper en zout naar smaak. Op het laatste moment even de basilicum mee hakken, niet te lang. De hoeveelheden tomaat, knoflook en basilicum zijn smaak afhankelijk, dus vaak proeven.

Je kunt dit mengsel lekker op een crostini, stokbroodje of toastje smeren. Optioneel kun je er wat blokjes zachte geitenkaas doorheen mengen.