Soto ajam

Een recept van 24 kitchen dat ik eens wil proberen

  • 275 g mihoen
  • 1 rode peper
  • arachideolie
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 Chinese kool
  • 1.5 l water
  • 3 kippenbouillonblokjes
  • 1 bosje bosui
  • 400 g kipfilet
  • 125 g taugĂ©
  • 4 eieren
  • ketjap manis

Kook de mihoen gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Soto ajam

  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in dunne ringen.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de rode peper, kurkuma en de gemberpoeder circa 2 minuten.
  • Snijd de Chinese kool in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de Chinese kool in dunne reepjes.
  • Voeg de Chinese kool toe en bak circa 3 minuten mee.
  • Schenk het water erbij en roer de bouillonblokjes erdoor. Breng aan de kook en laat circa 10 minuten koken.
  • Snijd de kipfilet in dunne repen. Voeg de kipfilet de laatste 5 minuten van de kooktijd toe.
  • Snijd de bosui in dunne ringen.
  • Roer de bosui en de taugĂ© door de soto ajam, warm nog even door en breng op smaak met een beetje versgemalen peper en een scheutje ketjap manis.

Eieren

  • Breng een pan met water aan de kook. Kook de eieren in circa 8 minuten hard.
  • Giet af en spoel ze koud. Pel en halveer de eieren.

Serveren

  • Verdeel de mihoen over soepkommen/soepborden. Schenk de soep over de mihoen en leg de eieren erin.
Sluit Menu