Golden Syrup

  • 50 milliliter verse citroensap, gezeefd
  • 400 gram kristal suiker (rietsuiker kan ook)
  • 200 milliliter water
  1. Pers de citroen uit en zeef het vocht. Meet 50 milliliter af.
  2. Doe de suiker en het water in een voldoende grote pan met dikke bodem.
  3. Verwarm dit op middelhoog vuur, totdat het mengsel aan de kook komt.
  4. Voeg de citroensap toe (pas op voor spetteren, suiker is erg heet).
  5. Zet het vuur wat lager, en laat het geheel heel rustig pruttelen totdat het mengsel 120 graden celcius is.
  6. Zet het vuur uit en laat wat afkoelen (60 graden).
  7. Giet het mengsel in een in kokend water gesteriliseerde pot.
  8. Laat 24 uur afkoelen voor gebruik.
  9. Dit mengsel kan je een jaar goed houden als je het koel en donker bewaart.
Geplaatst in bakgerechten, basisrecepten | Reageren uitgeschakeld

Flapjacks

  • 125 gram boter
  • 100 gram bruine suiker
  • 4 eetlepels golden syrup
  • 250 gram havermout
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe de boter, de suiker en de golden syrup in een pan met dikke bodem. Zet op middelhoog vuur en laat onder af en toe roeren de suiker oplossen.
  3. Roer de havermout er doorheen zodat deze helemaal bedekt is met het boter/suiker mengsel.
  4. Doe dit in een met bakpapier beklede bakvorm van ongeveer 20×20 centimeter en spreid dit goed uit.
  5. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Snijdt in vierkanten en laat het dan helemaal afkoelen voor het uit het blik te halen.
Geplaatst in bakgerechten | Reageren uitgeschakeld

Tomaten-paprikasoep

Dit is een recept van Angélique Schmeinck. Ik heb het vandaag gemaakt en het smaakt heerlijk.
Klik hier voor het originele recept (met video).

Lees verder

Geplaatst in soep | Reageren uitgeschakeld

Groentebouillon

Voor ongeveer 5 liter

  • 2 uien, met mooie schil in vieren
  • 4 wortels, in stukken
  • 4 stengels bleekselderij in stukken
  • 2 tomaten, gehalveerd
  • 6 tenen knoflook, heel en niet gepeld
  • 2 Tbsp of Olive Oil
  • handje peterselie
  • 5 korrels peper
  • zout
  • 1 blad laurier
  1. Verwarm de oven voor op 250 graden celsius, spreid de groenten uit op een bakblik, of ovenschaal. Besprenkel met wat olie en zout en rooster de groente 25 minuten.
  2. Doe de groenten met de peterselie, peperkorrels, laurierblad en 5 liter water  in een soeppan. Breng aan de kook, zet het vuur laag, en laat met een deksel 3 tot 4 uur pruttelen.
  3. Laat afkoelen, zeef de bouillon en vries in.

Recept door: Laura Vitale

Geplaatst in Geen categorie | Reageren uitgeschakeld

Stroopwafelcake

Ingrediënten voor een cake van 25cm

  • 200 gr boter
  • 200 gr suiker
  • 8 gr vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl kaneel
  • snufje zout
  • 150 gr stroopwafel + extra voor topping

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht).
  2. Mix boter, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
  3. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, de kaneel en een snufje zout toe. Zodra alles helemaal is opgenomen door het mengsel kun je stoppen met mixen.
  4. Snijd de stroopwafels in stukjes en spatel deze door het beslag. Je hoeft ze niet door de bloem te wentelen, ze zullen niet zakken in het beslag.
  5. Stort het beslag in een ingevet en met bloem bestoven cakeblik. Strooi wat extra stukjes stroopwafel over de cake.
  6. Bak de stroopwafelcake in 60 minuten gaar op 175 graden.
Geplaatst in bakgerechten | Reageren uitgeschakeld

Brownies

Een heel leuk recept om te maken, maar zeker ook om te eten!

Lees verder

Geplaatst in bakgerechten | Reageren uitgeschakeld

Ajam Ketjap

Dit recept is uit ons boekje ‘Met Conimex thuis in de oosterse keuken’ van heel lang geleden.

IMG_1931

Lees verder

Geplaatst in hoofdgerechten | Reageren uitgeschakeld

Boterkoek van Dunselman

De firma Dunselman heeft bij zijn jubileum een tijdschrift verspreid waarin we een heerlijk recept voor boterkoek vonden.

Lees verder

Geplaatst in bakgerechten | Reageren uitgeschakeld

Uiensoep

Een heerlijk smakende uiensoep heeft geduld nodig. Het is geduldig roeren, maar dan heb je ook wat.

IMG_1869 Lees verder

Geplaatst in soep | Reageren uitgeschakeld

Indonesische kruiden

Een verklaring van een aantal Indonesiche kruiden en specerijen.
Lees verder

Geplaatst in informatief | Reageren uitgeschakeld