Uiensoep

Een heerlijk smakende uiensoep heeft geduld nodig. Het is geduldig roeren, maar dan heb je ook wat.

IMG_1869

Voor 4 kommen

  • 1 kg uien
  • 2 el boter
  • scheutje olijfolie
  • zout
  • suiker
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 liter groente of kippen bouillon van een blokje
  • een takje tijm
  • een blaadje laurier
  1. Zet de boter en de olie op een laag tot middelhoog vuurtje.
  2. Karameliseer de in halve ringen gesneden uien, met wat zout en suiker gedurende een half uur (echt waar, een HALF UUR).
  3. deglaceer de uien met een glas witte wijn en laat even sudderen.
  4. Voeg de bloem toe en laat weer even garen.
  5. Voeg de bouillon, tijm, en laurier toe en laat het nog een half uur zachtjes sudderen.
  6. Klaar is de uiensoep.

 

Dit bericht is geplaatst in soep. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.