Tomaten-paprikasoep

Dit is een recept van Angélique Schmeinck. Ik heb het vandaag gemaakt en het smaakt heerlijk.
Klik hier voor het originele recept (met video).

  • 8  pomodoritomaten
  • 2  rode paprika’s
  • 2  uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 verse laurierblaadjes
  • 6 takjes tijm
  • 50 ml olijfolie
  • 200 ml krachtige runder- of groentebouillon
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken.
  3. Snijd de tomaten in parten.
  4. Pel en halveer de uien en snijd de uien in halve ringen.
  5. Pel en halveer de teentjes knoflook.
  6. Leg de paprika, tomaten, ui, knoflook, laurier en tijm in een ovenschaal, bestrooi licht met zeezout en besprenkel met olijfolie. Rooster de groente circa 25-30 minuten in de oven tot ze zacht en licht gekleurd zijn. Haal de tijm en laurier uit de ovenschaal. Doe alles in een blender, voeg de bouillon toe en pureer het fijn.  Schenk de soep door een bolzeef in een pan en laat eventueel nog iets inkoken. Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen peper.
Dit bericht is geplaatst in soep. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.