Golden Syrup

  • 50 milliliter verse citroensap, gezeefd
  • 400 gram kristal suiker (rietsuiker kan ook)
  • 200 milliliter water
  1. Pers de citroen uit en zeef het vocht. Meet 50 milliliter af.
  2. Doe de suiker en het water in een voldoende grote pan met dikke bodem.
  3. Verwarm dit op middelhoog vuur, totdat het mengsel aan de kook komt.
  4. Voeg de citroensap toe (pas op voor spetteren, suiker is erg heet).
  5. Zet het vuur wat lager, en laat het geheel heel rustig pruttelen totdat het mengsel 120 graden celcius is.
  6. Zet het vuur uit en laat wat afkoelen (60 graden).
  7. Giet het mengsel in een in kokend water gesteriliseerde pot.
  8. Laat 24 uur afkoelen voor gebruik.
  9. Dit mengsel kan je een jaar goed houden als je het koel en donker bewaart.
Dit bericht is geplaatst in bakgerechten, basisrecepten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.