Koken en eten

Het menu dat je zelf moet koken

Een menu van en voor Quint, Caitlin, Charel, Inge, Fela, Marion en Leo
Gekookt op 17 november 2012

Garnalen in Bisque

Van de schillen van de garnalen is een bisque gemaakt met een bouquet garni, geflambeert met cognac, waarna met een tuinkruiden bouillon de saus getrokken en ingekookt is.

–o-O-o–

Heek met een jasje

Heek filet gekruid en bedekt met een tempura beslag en een laagje gemalen kroepoek, waarna het delicaat gefrituurd is.

–o-O-o–

Zwezerik voor Charel

Zwezerik gepocheerd in gekruid water, daarna gekruid en licht bestrooid met bloem, gebakken in roomboter. Geserveerd met sperzieboontjes en een luchtige aardappelpuree.

–o-O-o–

Amsterdams kaasplankje

Een selectie van kazen uit het leuke kaaswinkeltje uit Amsterdam waar Marion en Inge geshopt hebben.

–o-O-o–

Aardbeiensoep met yoghurtijs

Prima aardbeien gepureerd en verfrist met wat limoen, enigszins gezoet met hierin quenelles van yoghurtijs (van Albert Heijn, je kan niet alles zelf doen).

Reacties zijn gesloten.