Aubergine moussaka

  • 4-5 aubergines
  • 500 gram gehakt
  • 2-3 tomaten
  • 1 thee kopje olijf olie
  • 2 uien, fijn gesnipperd
  • 1 laurier blad
  • 1 teen knoflook
  • Olie om te bakken
  • 1/2 kop parmezaanse kaas
  • 3 kop bechamel saus

Oven op 225 graden

  1. Verwarm de olie in een pan, en bak de uien.
  2. Voeg het gehakt toe en bak een minuut of tien.
  3. Voeg nu de tomaten, eenknoflook, de laurier en zout en peper toe, en laat ongeveer een uur sudderen.
  4. Maak ondertussen de aubergines schoon en snij deze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Laat ongeveer een uur in zout water weken (om de bittere smaak weg te nemen).
  5. Laat de aubergine uitlekken en rooster de plakken, ingesmeerd met een beetje olie, in een hete grill pan.
  6. Leg in een ovenschaal een laagje aubergine, een laagje gehaktmengsel, een laagje aubergine, een laagje gebakmengsel enz. tot de aubergine en de gehakt op zijn.
  7. Giet de bechamelsaus eroverheen en besprenkel met de kaas.
  8. Bak 20-25 minuten in een hete oven.
  9. Haal de mousaka uit de oven en snij in plakken.
  10. Heet serveren.