- 4-5 aubergines
- 500 gram gehakt
- 2-3 tomaten
- 1 thee kopje olijf olie
- 2 uien, fijn gesnipperd
- 1 laurier blad
- 1 teen knoflook
- Olie om te bakken
- 1/2 kop parmezaanse kaas
- 3 kop bechamel saus
Oven op 225 graden
- Verwarm de olie in een pan, en bak de uien.
- Voeg het gehakt toe en bak een minuut of tien.
- Voeg nu de tomaten, eenknoflook, de laurier en zout en peper toe, en laat ongeveer een uur sudderen.
- Maak ondertussen de aubergines schoon en snij deze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Laat ongeveer een uur in zout water weken (om de bittere smaak weg te nemen).
- Laat de aubergine uitlekken en rooster de plakken, ingesmeerd met een beetje olie, in een hete grill pan.
- Leg in een ovenschaal een laagje aubergine, een laagje gehaktmengsel, een laagje aubergine, een laagje gebakmengsel enz. tot de aubergine en de gehakt op zijn.
- Giet de bechamelsaus eroverheen en besprenkel met de kaas.
- Bak 20-25 minuten in een hete oven.
- Haal de mousaka uit de oven en snij in plakken.
- Heet serveren.