Bietjes en appel

Leek me spannend, nog niet gekookt.

Uit de volkskrant van 28 september 2015

  • 4 bietjes
  • olijfolie
  • 2 appels
  • klont roomboter
  • 1 flinke theelepel mierikswortel spread
  • 2 volle eetlepels zure room
  • peper naar smaak
  • vinaigrette van goede olijfolie en zachte azijn
  1. Koop bieten en appel van gelijke ronding.
  2. Was de bieten grondig, snijd de wortel aanzet eraf.
  3. Dep droog en wrijf ze in met olijf olie.
  4. Wikkel ze apart in een stuk aluminiumfolie.
  5. Pof ze gedurende een uurtje in de oven op 220 graden. Doorgaans zijn ze dan gaar. Laat even rusten.
  6. Was de appel, verwijder met een appelboor het klokhuis.
  7. Snijd in mooie dunne ringetjes en bak zachtjes in de roomboter lichtbruin.
  8. Open de bietjes, verwijder de schil en maak met een appelboor een gat in het midden. Snijd in