Leek me spannend, nog niet gekookt.
Uit de volkskrant van 28 september 2015
- 4 bietjes
- olijfolie
- 2 appels
- klont roomboter
- 1 flinke theelepel mierikswortel spread
- 2 volle eetlepels zure room
- peper naar smaak
- vinaigrette van goede olijfolie en zachte azijn
- Koop bieten en appel van gelijke ronding.
- Was de bieten grondig, snijd de wortel aanzet eraf.
- Dep droog en wrijf ze in met olijf olie.
- Wikkel ze apart in een stuk aluminiumfolie.
- Pof ze gedurende een uurtje in de oven op 220 graden. Doorgaans zijn ze dan gaar. Laat even rusten.
- Was de appel, verwijder met een appelboor het klokhuis.
- Snijd in mooie dunne ringetjes en bak zachtjes in de roomboter lichtbruin.
- Open de bietjes, verwijder de schil en maak met een appelboor een gat in het midden. Snijd in