Boemboe bali vlees

Voor het eerst een filmpje bij  een gerecht.

Dit recept is voor 4 personen.

  • 500 gram rundvlees
  • 2 grote uien
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1½ eetlepel sambal oelek
  • 2 theelepels laos
  • 2 theelepels djahé
  • ½ theelepel zout
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels santen
  1. Snijd het vlees in stukken
  2. Snipper de ui, fruit deze in de olie samen met knoflook, sambal, laos en djahé.
  3. Doe het vlees erbij en laat het even meebakken. Voeg wat water toe totdat het mengsel net onder staat en laat alles op laag vuur zo’n 2 tot 4 uur gaar sudderen.
  4. Voeg tenslotte zout, ketjap en santen toe. Laat nog een paar minuten sudderen.
  5. Serveren met witte rijst, of als onderdeel van een Indische rijsttafel.

Hier staat het filmpje van Boemboe bali vlees

Sluit Menu