Een favoriet recept uit ons boekje Met Conimex thuis in de oosterse keuken. Heerlijk te combineren met Sajoer Tjampoer en gekookte witte rijst.
Pittig gekruid Balinees rundvleesgerecht
bereidingstijd: half uur en minstens 2 uur stoven
- 500 gram rundvlees
- 2 grote uien
- 3 eetlepels arachideolie
- 2 teentjes knoflook
- 1½ eetlepel sambal oelek
- 2 theelepels laos
- 2 theelepels djahé
- ½ theelepel zout
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel santen mix
- Snijd het vlees in stukken
- Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en fruit deze in de olie, tot glazig.
- Voeg sambal toe en laat even meefruiten.
- Voeg laos en djahé toe, goed omscheppen en even meefruiten.
- Doe het vlees erbij en laat het even meebakken. Voeg water toe tot alles drassig staat en laat alles in minimaal 2 uur gaar stoven. Het meeste vocht moet verdampt zijn en het vlees en de uien botergaar.
- Voeg tenslotte zout en ketjap toe en maak het geheel op smaak af met de santen mix.