Boemboe Bali vlees

Een favoriet recept uit ons boekje Met Conimex thuis in de oosterse keuken. Heerlijk te combineren met Sajoer Tjampoer en gekookte witte rijst.

Pittig gekruid Balinees rundvleesgerecht

bereidingstijd: half uur en minstens 2 uur stoven

  • 500 gram rundvlees
  • 2 grote uien
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1½ eetlepel sambal oelek
  • 2 theelepels laos
  • 2 theelepels djahé
  • ½ theelepel zout
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel santen mix
  1. Snijd het vlees in stukken
  2. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en fruit deze in de olie, tot glazig.
  3. Voeg sambal toe en laat even meefruiten.
  4. Voeg laos en djahé toe, goed omscheppen en even meefruiten.
  5. Doe het vlees erbij en laat het even meebakken. Voeg water toe tot alles drassig staat en laat alles in minimaal 2 uur gaar stoven. Het meeste vocht moet verdampt zijn en het vlees en de uien botergaar.
  6. Voeg tenslotte zout en ketjap toe en maak het geheel op smaak af met de santen mix.