Brownies

Dit recept is een vertaling van Best-ever Brownies

 • 185 gram roomboter
 • 185 gram goede pure chocolade
 • 85 gram bloem
 • 40 gram cacao poeder
 • 50 gram witte chocolade
 • 50 gram melk chocolade
 • 3 grote eieren
 • 275 gram lichtbruine basterd suiker
 1. Snijdt 185 gram  boter in dobbelsteentjes en doe die in een schaal. Breek de 185 gram chocolade in stukjes en voeg die bij de boter.
 2. Vul een pan waarin de schaal past met water (zorg dat de schaal het water niet raakt, dit heet au bain marie). Zet dit op een laag vuur tot de boter en de chocola gesmolten zijn, onder af en toe roeren.
 3. Haal de schaal van het vuur en laat afkoelen tot kamer temperatuur.
 4. Zet tijdens het afkoelen, een rooster in het midden van de oven en zet deze op 160°C (hete lucht) of 180° (conventioneel).
 5. Neem een 20cmx20cm bakblik en bekleed dit met bakpapier (gebruik een beetje boter om dit goed te laten plakken aan het bakblik).
 6. Zeef nu de 85 gram bloem en de 45 gram cacao poeder in een nieuwe schaal en meng dit.
 7. Hak 50 gram witte chocola en de 50 gram melk chocola op een snijplank in grove stukken.
 8. Breek 3 grote eieren in een ruime kom en voeg 275 lichtbruine basterd suiker toe. Klop met een elektrische mixer op hoge snelheid tot het een dik en romig is, als een milkshake. Dit kan zo’n 3 tot 8 minuten duren. Je ziet dat het klaar is als het er erg bleek uitziet en ongeveer verdubbelt is in volume.
 9. Giet het afgekoelde chocolade mengsel over het eiermengsel en spatel het voorzichtig door elkaar met een rubber of siliconen spatel tot het mengsel egaal van kleur is.
 10. Zeef nu het bloem-cacao mengsel egaal over dit mengsel en spatel het er ook door.
 11. Roer als laatste de in stukken gehakte melk en witte chocola door het mengsel.
 12. Giet het mengsel in het bakblik uit stap 5. Zorg dat het in alle hoeken komt en strijk het aan de bovenkant gelijk met de spatel.
 13. Zet het bakblik in de voorverwarmde oven en zet een kookwekker op 25 minuten. Doe de oven open als de wekker gaat en schudt even aan het blik. Als het nog trilt in het midden, doe er dan nog 5 minuten bij.
 14. Haal het bakblik uit de oven en laat het geheel volledig afkoelen. Haal de brownie uit het blik en snijdt in vieren, dan elk kwart nog een keer in vieren. Je hebt nu 16 stukjes. Snijd deze stukjes diagonaal doormidden. Je hebt nu 32 driehoekjes.
 15. De brownie kan je twee weken bewaren in een luchtdichte doos, of anders langer in de vriezer.