Coq au vin

Coq au vin

Ingrediƫnten
  

  • 4 kippenpoten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • boter
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 g gerookt mager spek
  • 2 el bloem
  • 500 ml rode wijn
  • 5 takjes tijm
  • 250 ml kippenbouillon
  • 3 blaadjes laurier
  • 250 g kastanjechampignons

Instructies
 

  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie en de boter in een braadpan en bak de kip rondom goudbruin.
  • Haal de kip uit de pan en bestrooi met zout en peper.
  • Zet het vuur laag en fruit de ui en de knoflook in de braadpan. Voeg het spek toe en roer de bloem erdoor.
  • Laat de bloem circa 5 minuten garen en blus af met rode wijn.
  • Voeg de tijm en de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Voeg de kip en de laurier toe aan het vocht, draai het vuur laag en gaar de kip met deksel op de pan circa 30 minuten.
  • Snijd de champignons in vieren en voeg ze 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de coq au vin.