- 4 kippenpoten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- boter
- zout
- versgemalen peper
- 200 g gerookt mager spek
- 2 el bloem
- 500 ml rode wijn
- 5 takjes tijm
- 250 ml kippenbouillon
- 3 blaadjes laurier
- 250 g kastanjechampignons
- Pel en snipper de uien.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olie en de boter in een braadpan en bak de kip rondom goudbruin.
- Haal de kip uit de pan en bestrooi met zout en peper.
- Zet het vuur laag en fruit de ui en de knoflook in de braadpan. Voeg het spek toe en roer de bloem erdoor.
- Laat de bloem circa 5 minuten garen en blus af met rode wijn.
- Voeg de tijm en de bouillon toe en breng aan de kook.
- Voeg de kip en de laurier toe aan het vocht, draai het vuur laag en gaar de kip met deksel op de pan circa 30 minuten.
- Snijd de champignons in vieren en voeg ze 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de coq au vin.