Coq au vin

  • 4 kippenpoten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • boter
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 g gerookt mager spek
  • 2 el bloem
  • 500 ml rode wijn
  • 5 takjes tijm
  • 250 ml kippenbouillon
  • 3 blaadjes laurier
  • 250 g kastanjechampignons
  1. Pel en snipper de uien.
  2. Pel en snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit een scheut olie en de boter in een braadpan en bak de kip rondom goudbruin.
  4. Haal de kip uit de pan en bestrooi met zout en peper.
  5. Zet het vuur laag en fruit de ui en de knoflook in de braadpan. Voeg het spek toe en roer de bloem erdoor.
  6. Laat de bloem circa 5 minuten garen en blus af met rode wijn.
  7. Voeg de tijm en de bouillon toe en breng aan de kook.
  8. Voeg de kip en de laurier toe aan het vocht, draai het vuur laag en gaar de kip met deksel op de pan circa 30 minuten.
  9. Snijd de champignons in vieren en voeg ze 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de coq au vin.