Erwtensoep anders

  • Olie om te fruiten
  • 250 gram diepvries doperwten
  • 1 prei
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 1 liter groentebouillon van een blokje
  • 1 tl koreanderzaad

Om later toe te voegen

  • blokjes gerookt spek
  1. Fruit de ui aan in de olie
  2. Voeg de prei toe en laat mee fruiten
  3. Voeg het koriander zaad toe en laat mee fruiten
  4. Voeg de doperwten toe en laat mee fruiten
  5. Voeg de bouillon toe
  6. Voeg de geschilde en in stukjes gesneden aardappel erbij
  7. Laat ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen
  8. Maal fijn met een staafmixer
  9. Passeer door een zeef
  10. Proef en breng op smaak met peper en zout
  11. Bak voor het opdienen de spekblokjes op laag vuur tot ze knapperig zijn
  12. Doe de spekblokjes in soep borden of kommen en schep daar de soep op