flatbreads

  • 250 gr bloem
  • 200 gr yoghurt
  • 1/2 pakje bakpoeder (7.5 gram)
  • snufje zout
  • olijfolie
  1. Doe de yoghurt, de bloem, het bakpoeder en een snufje zout in een kom.
  2. Kneed het geheel totdat je een mooi deegje hebt. Is het geheel nog iets te droog, voeg dan wat extra yoghurt toe. Is het geheel te nat, voeg dan een beetje extra meel toe.
  3. Ik heb het deeg met mijn Kitchenaid gekneed maar je kunt dit ook met je handen toe. 
  4. Vervolgens verdeel je wat bloem over het aanrecht of een snijplank. Verdeel het deeg in zessen en rol het deeg uit tot het ongeveer 1/2 cm dik is. 
  5. Smeer het deeg daarna in met een beetje olijfolie.
  6. Bak de flatbread in een droge koekenpan (bij ons op stand 7 op de inductie plaat, 5 minuten aan elke kant).