Een heerlijke verse tomatensoep, zoals gezien op 24 kitchen, een recept van Angélique Schmeinck. Voor het origineel, klik op de volgende link:
https://www.24kitchen.nl/recepten/geroosterde-tomaten-paprikasoep
- 2 rode paprika’s
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 verse laurierblaadjes
- 6 takjes tijm
- 50 ml olijfolie
- 200 ml krachtige runder- of groentebouillon
- 8 pomodoritomaten
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken.
- Snijd de tomaten in parten. Pel en halveer de uien en snijd de uien in halve ringen.
- Pel en halveer de teentjes knoflook.
- Leg de paprika, tomaten, ui, knoflook, laurier en tijm in een ovenschaal, bestrooi licht met zeezout en besprenkel met olijfolie.
- Rooster de groente circa 25-30 minuten in de oven tot ze zacht en licht gekleurd zijn.
- Haal de tijm en laurier uit de ovenschaal.
- Doe alles in een blender, voeg de bouillon toe en pureer het fijn.
- Schenk de soep door een bolzeef (of een roerzeef met een fijn rooster) in een pan en laat eventueel nog iets inkoken.
- Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen peper.