- 300 gram kippendijen of
- kippenhaasjes
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1 rode ui
- 25 gram geroosterde
- cashewnoten
- 250 gram zilvervliesrijst
- 30 gram peterselie of koriander
- 100 gram volle kwark
- 1 theelepel kurkuma
Voor de marinade:
- 1 limoen
- 2 knoflooktenen
- 1 rode peper
- ½ theelepel chilipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 2 cm verse gember
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 4 kruidnagels
- ½ theelepel nootmuskaat
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en grof zeezout
- 100 gram volle kwark
Een heerlijke kip tandoori die je warmte zal geven. Wel zonder pakjes,zakjes, suiker en E-nummers. Maar let op : Wel met heeeeeeel erg veel liefde. Ik hoop dat je gaat genieten van dit recept. Kijk voor de boodschappen op mijn receptenpagina. Je hebt er wat kruiden voor nodig maar je krijgt er een lekker smaakexplosie voor terug. Comfortfood zonder schulgevoel. Lekker met rijst of met naanbrood en een frisse salade. Bekijk ook mijn filmpje en andere recepten en blogs op http://www.kootjekookt.nl
Let op de kip moet minstens een nacht marineren dus begin hier een dag van te voren mee.
- Voor de marinade snijdt je de rode peper en de gember fijn en vijzel deze fijn te samen met een beetje grof zeezout.
- Voeg hierna ook de knoflook toe en de kruidnagels.
- Rooster de rest van de kruiden zachtjes 2 minuten in een pan en voeg ook toe aan de vijzel. Nu zal het wat droger zijn dus voeg ook je olijfolie toe en je tomatenpuree.
- Vijzel alles fijn dat een mooie pasta en voeg toe aan je kip.
- Maak de kipmarinade af met 100 gram kwark en het sap van 1 limoen.
- Dek je schaal netjes af met huishoudfolie en laat een nacht in de koelkast staan. De volgende dag is de bereiding nog maar kort het grote werk heb je al gedaan.
- Begin met het opzetten van je rijst met een beetje zout en een halve theelepel kurkuma in het water dan word het mooi geel.
- Als de rijst eenmaal klaar is giet je hem af en laat je hem verder stomen door de deksel weer terug op je pan te plaatsen.
- Snijd je ui en je paprika’s fijn.
- Bak de ui in de pan tot dat deze glazig word en voeg hierna je kip toe. Laat dit voor een kwartier bakken zodat de kip gaar kan worden.
- Hierna kan je ook de paprika’s toevoegen en bak deze nog 10 minuten mee. Als het te droog word kan je altijd een beetje water toevoegen.
- Als laatste doe de kwark erbij. Serveer in een mooie schaal met vers gehakte peterselie of koriander erover heen en fijngestampte geroosterde cashewnoten.