Kruidige biefburger

Een recept overgenomen uit allerhande.

Voor de tomaten relish:

  • 1 cm verse gember
  • 1/2 pond kleine tomaatjes
  • 25 gram suiker
  • 25 ml witte wijn azijn
  • 1 teen knoflook

Voor de biefburger:

  • 200 gram biefstuk
  • een takje tijm
  • 2 plakken bacon
  • 2 vloerkadetten
  • paar bladen sla
  • paar plakjes kaas (cheddar)

Relish

  1. Snijdt de gember in hele kleine stukjes.
  2. Doe dit samen met de fijngesneden tomaat, suiker, azijn en knoflook in een pan.
  3. Breng aan de kook en laat dit in 20 minuten zachtjes inkoken tot een relish.
  4. Laat de relish goed afkoelen.
  5. Deze relish kan heel goed van tevoren gemaakt worden en een paar dagen in de koeling bewaard worden.

Biefburger

  1. Snijd het vlees eerst in dunne plakken, dan in repen en ten slotte in blokjes.
  2. Hak het vlees (bijvoorbeeld met een Chinees bijltje) fijn.
  3. Voeg tijm, zout en peper toe en vorm er twee biefburgers van (bijvoorbeeld in een ring met een tonic stamper).
  4. Verhit een grillpan en een koekenpan.
  5. Snijdt de broodjes door en leg deze met de open kanten in de koekenpan (pas op, niet laten verbranden!).
  6. Bak de bacon krokant en leg op een keukenpapiertje.
  7. Bak de biefburgers in maximaal 4 minuten om en om gaar in de grillpan (maak een leuke ruit).
  8. Beleg de broodjes met wat sla, kaas, bacon, de gebakken biefburger en de tomaten relish.