Een recept overgenomen uit allerhande.
- 1 cm verse gember
- 1/2 pond kleine tomaatjes
- 25 gram suiker
- 25 ml witte wijn azijn
- 1 teen knoflook
Voor de biefburger:
- 200 gram biefstuk
- een takje tijm
- 2 plakken bacon
- 2 vloerkadetten
- paar bladen sla
- paar plakjes kaas (cheddar)
Relish
- Snijdt de gember in hele kleine stukjes.
- Doe dit samen met de fijngesneden tomaat, suiker, azijn en knoflook in een pan.
- Breng aan de kook en laat dit in 20 minuten zachtjes inkoken tot een relish.
- Laat de relish goed afkoelen.
- Deze relish kan heel goed van tevoren gemaakt worden en een paar dagen in de koeling bewaard worden.
Biefburger
- Snijd het vlees eerst in dunne plakken, dan in repen en ten slotte in blokjes.
- Hak het vlees (bijvoorbeeld met een Chinees bijltje) fijn.
- Voeg tijm, zout en peper toe en vorm er twee biefburgers van (bijvoorbeeld in een ring met een tonic stamper).
- Verhit een grillpan en een koekenpan.
- Snijdt de broodjes door en leg deze met de open kanten in de koekenpan (pas op, niet laten verbranden!).
- Bak de bacon krokant en leg op een keukenpapiertje.
- Bak de biefburgers in maximaal 4 minuten om en om gaar in de grillpan (maak een leuke ruit).
- Beleg de broodjes met wat sla, kaas, bacon, de gebakken biefburger en de tomaten relish.