Het (bijna) originele recept van Jan Slort, rechtstreeks uit Indonesië
Zie dit artikel voor informatie over de gebruikte Indonesische kruiden.
- 2 eetlepels olie (zonnebloem of aragide)
- 4 kemirie noten
- 2 theelepels laos
- ½ theelepel koenjit
- ½ theelepel ketoembar
- ½ theelepel cardamon
- ¼ theelepel djintan
- ¼ theelepel djahé
- ¼ theelepel sereh poeder
- ¼ theelepel kentjoer
- 2 theelepels trassi
- 1½ eetlepel goela djawa
- 1 eetlepel sambal badjak
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
- 1 eetlepel soja saus
- Verwarm 2 eetlepels olie.
- Smoor de kruiden hierin.
- Doe de ketjap en de soja saus erbij.