Marinade voor saté vlees

Het (bijna) originele recept van Jan Slort, rechtstreeks uit Indonesië

Zie dit artikel voor informatie over de gebruikte Indonesische kruiden.

  • 2 eetlepels olie (zonnebloem of aragide)
  • 4 kemirie noten
  • 2 theelepels laos
  • ½ theelepel koenjit
  • ½ theelepel ketoembar
  • ½ theelepel cardamon
  • ¼ theelepel djintan
  • ¼ theelepel djahé
  • ¼ theelepel sereh poeder
  • ¼ theelepel kentjoer
  • 2 theelepels trassi
  • 1½ eetlepel goela djawa
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
  • 1 eetlepel soja saus
  1. Verwarm 2 eetlepels olie.
  2. Smoor de kruiden hierin.
  3. Doe de ketjap en de soja saus erbij.