Marokaanse lamsstoof

Ingredi├źnten

  • 2 tl olijfolie
  • 500 gr lamsvlees
  • 1 ui
  • 3 teen knoflook
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl koriander
  • 1 tl paprikapoeder
  • verse peterselie
  • 75 gr pruimen, gedroogd en pitloos
  • 200 gr zoete aardappelen (nou, liever iets anders, weglaten, aardappel of knolselderij)
  • 2 el tomatenpuree

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en snij het vlees in blokjes.
  • Zout en peper het vlees.
  • Verhit de olie in de braadpan op hoog vuur. Bak het vlees in de pan tot ze bruin zijn. Schep ze op een schaal en hou ze apart. Doe de ui in de pan en pers de knoflook erboven. Bak de ui en knoflook tot de ui gaar is. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak even door. Voeg de koriander, komijn, paprikapoeder toe en laat even meebakken.
  • Voeg het vlees toe en giet ongeveer een halve liter water toe.
  • Zet op laag vuur te pruttelen.
  • Snij ondertussen de aardappelen en pruimen in stukjes.
  • Doe na ongeveer 2 uur de aardappelen en de pruimen erbij en laat lekker nog een uurtje doorpruttelen┬átot het vlees en de aardappelen gaar zijn.
  • Garneer de stoofpot met peterselie.
  • Serveren met rijst of aardappelen.
Sluit Menu