pizza

Deze pizza’s van zelfgemaakt deeg zijn erg lekker.

  • ½ kilo wit broodmeel van harde tarwe of Italiaanse bloem tipo ‘00’Ingredienten voor pizza
  • ½ afgestreken eetlepel fijn zeezout
  • 1 zakje van 7 g gedroogde gist
  • ½ eetlepel suiker
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 6½ dl lauwwarm water

Zorg voor een schoon werkblad en zeef de bloem hierop. Maak een kuil in het midden. Vermeng de gist met de olie, het water en de suiker. Giet dit mengsel in de kuil in het bloem. Strooi het zout aan de buitenkant. Meng nu het bloem door het gist mengsel door steeds een draaiende beweging te maken en zo steeds meer bloem in te mengen. Wanneer al het vocht is opgenomen, ga dan kneden tot een stevige bol ontstaan is. Dit duurt ongeveer een kwartiertje.

Vorm het deeg tot een bol en doe het in een kom. Dek af met een vochtige theedoek en laat op een vochtige plaats ongeveer een kwartier rijzen.

Verdeel het deeg in de gewenste stukken (wij deden 4), leg op een plaat, dek af met een vochtige theedoek en laat ongeveer een uur rijzen.

Rol het deeg uit tot een pizza bodem.

Verwarm de oven voor op 250° C.

Beleg de pizza bodem met je favoriete ingredienten. Wij hadden mediterrane salami, slagersham en rauwe ham  van slager Konijn. Verder nog taleggio kaas, Parmezaanse kaas, gorgonzola en buffel mozzarella. Verder hadden we een zelfgemaakte tomatensaus.

Ook hadden we verse kruiden uit de tuin: oregano, basilicum en salie.

Zet deze pizza in de voorverwarmde oven en bak de pizza in ongeveer 10 minuten.

In punten snijden en smullen maar!!