Voor 50 kleine balletjes. Een door mijzelf bij elkaar geraapt recept.
- 500 gr mager rundergehakt
- 4 el paneermeel
- 1 ei
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 1 tl djahe
- 1 tl laos
- 1 tl serehpoeder
- 1 tl sambal oelek
- 1 tl sambal badjak
- 2 el ketjap manis
- 1 el dyon mosterd
- zout
- olie of vloeibare margarine
Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot een smeuige massa. Voeg zout naar smaak toe. Maak er kleine balletjes van. Ik spreid altijd de gehakt uit op een plank in plak van iets meer dan een centimeter dik. Daaruit snij ik vierkantjes van 1 bij 1 cm, waar ik balletjes van draai.
Bak de balletjes mooi rondom bruin in olie of margarine, niet te snel zodat ze ook van binnen gaar worden.
Met pindasaus lekker als borrelhapje, maar met een sajoer en witte rijst ook heerlijk als maaltijd.