Rigatoni met gehaktballetjes

Rigatoni con polpettine

Ons eerste gerecht uit de Zilveren Lepel.

Voor 4 personen

  • 300 gram gehakt
  • 1 takje verse bladpeterselie, fijngehakt
  • ½ teen knoflook, fijngehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, in dunne plakjes
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 1 wortel, fijngehakt
  • 1 klein takje rozemarijn, fijngehakt
  • 400 ml passata
  • 350 gram rigatoni
  • 25 gram parmezaan, vers geraspt
  • zout en peper
  1. Meng het gehakt in een kom met de peterselie en knoflook en voeg dan het ei met zout en peper naar smaak toe. Maak er kleine balletjes van, bestuif ze met bloem en houd ze apart.
  2. Verhit de olie in een pan, voeg de ui, selderij, wortel en rozemarijn toe en bak ze 5 minuten op laag vuur; roer af en toe.
  3. Doe er dan de gehaktballetjes bij en zet het vuur wat hoger. Bak de balletjes rondom lichtbruin en doe er de passata met wat zout bij.
  4. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat alles 40 minuten pruttelen; roer af en toe.
  5. Kook intussen de rigatoni in een grote pan water met wat zout beetgaar, laat ze uitlekken en doe ze in de pan met balletjes.
  6. Roer goed en warm het gerecht 2 minuten door. Doe het in een warme schaal en bestrooi met de kaas.