Ingrediënten voor 2 personen
- 1 kipfilet
- 1 rode peper
- 2 knoflook tenen
- 4 worteltjes
- half pakje sugar snaps
- 1/2 paksoi of 1 shanghai paksoi (kleintjes)
- 2 eieren
- 2 el melk
- worchestershiresauce
- olie om te wokken (zonnebloem, olijf, koolzaad)
- peper en zout
- soja saus
- 100 gram soba noodles
Keukenbenodigdheden
- flinke wok
- koekepan
- kookpan
Bereiding
- Snij de kipfilet horizontaal door midden en sla plat. Snij vervolgens in kleine reepjes en bestrooi met peper en zout
- Maak de rode peper schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij in grote stukken
- Maak knoflook tenen schoon en hak grof
- Snij worteltjes in lucifer-reepjes
- Haal zonodig sugar snaps af en halveer de grote
- Verdeel de paksoi in wit en groen, snij alles in stukjes
- Klop de eieren los met de melk, wat peper en zout en een scheutje worchestershiresauce
- Giet een eetlepel olie in een wok en bak de kip aan
- Voeg rode peper en knoflook toe en bak even mee
- Doe de wortelreepjes erbij en laat deze even aangaren, blijf roeren
- Voeg sugar snaps en het witte deel van de paksoi toe. Laat het geheel enkele minuten garen, regelmatig omscheppen.
- Ondertussen van het eimengsel roerei bakken en bewaren
- Water aan de kook brengen voor de noodle, GEEN zout toevoegen dit zit al in de noodles
- Groene deel paksoi toevoegen aan groente/kip mengsel
- Soba noodles in 4 minuten gaarkoken. Afgieten en afspoelen met koud water anders gaat het heel erg plakken.
- 1 eetlepel soja saus toevoegen aan groente/kip mengsel en even omroeren
- Roerei en noodles toevoegen en alles goed mengen en nog even doorwarmen.