roerbak kip en soba noodles

Ingrediënten voor 2 personen

  •  1 kipfilet
  • 1 rode peper
  • 2 knoflook tenen
  • 4 worteltjes
  • half pakje sugar snaps
  • 1/2 paksoi of 1 shanghai paksoi (kleintjes)
  • 2 eieren
  • 2 el melk
  • worchestershiresauce
  • olie om te wokken (zonnebloem, olijf, koolzaad)
  • peper en zout
  • soja saus
  • 100 gram soba noodles

Keukenbenodigdheden

  • flinke wok
  • koekepan
  • kookpan

Bereiding

  • Snij de kipfilet horizontaal door midden en sla plat. Snij vervolgens in kleine reepjes en bestrooi met peper en zout
  • Maak de rode peper schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij in grote stukken
  • Maak knoflook tenen schoon en hak grof
  • Snij worteltjes in lucifer-reepjes
  • Haal zonodig sugar snaps af en halveer de grote
  • Verdeel de paksoi in wit en groen, snij alles in stukjes
  • Klop de eieren los met de melk, wat peper en zout en een scheutje worchestershiresauce
  • Giet een eetlepel olie in een wok en bak de kip aan
  • Voeg rode peper en knoflook toe en bak even mee
  • Doe de wortelreepjes erbij en laat deze even aangaren, blijf roeren
  • Voeg sugar snaps en het witte deel van de paksoi toe. Laat het geheel enkele minuten garen, regelmatig omscheppen.
  • Ondertussen van het eimengsel  roerei bakken en bewaren
  • Water aan de kook brengen voor de noodle, GEEN zout toevoegen dit zit al in de noodles
  • Groene deel paksoi toevoegen aan groente/kip mengsel
  • Soba noodles in 4 minuten gaarkoken. Afgieten en afspoelen met koud water anders gaat het heel erg plakken.
  • 1 eetlepel soja saus toevoegen aan groente/kip mengsel en even omroeren
  • Roerei en noodles toevoegen en alles goed mengen en nog even doorwarmen.