Sajoer Tjampoer

Licht gekruide groenten in klappersaus

bereidingstijd: 35 minuten

 

  • 500 à 600 gram gemengde groenten (komkommer, taugé, broccoli of bloemkoolroosjes, sperziebonen, worteltjes, Chinese- spits- of wittekool)
    Wij doen bijna altijd sperciebonen, (winter)wortel, spitskool, prei en taugé.
  • 2 uien
  • 1 a 1.5 eetlepels olie
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 theelepel ketoembar
  • Snufje kerrie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 deciliter bouillon (van een blokje)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels santen mix
  1. Maak de groenten schoon. Snijd ze in kleine stukjes (behalve de taugé).
  2. Snipper de uien. Verhit de olie. Fruit de uien tot ze glazig zien. Voeg de fijngesneden knoflook toe en laat even meefruiten. Roer er de sambal oelek door en laat meefruiten.
  3. Ketoembar en de kerrie toevoegen. Laat de kruiden even geuren.
  4. Voeg de harde groenten (boontjes, wortels) toe  en fruit even mee.
  5. Voeg daarna de resterende groenten toe. Schep enkele malen goed om.
  6. Schenk er de bouillon bij en laat het geheel 6 à 7 minuten zachtjes doorkoken (de groenten dienen knapperig te blijven).
  7. Roer de ketjap en de santen mix erdoor. Laat nog even de kook erover komen.