Een recept van 24 kitchen dat ik eens wil proberen
- 275 g mihoen
- 1 rode peper
- arachideolie
- 2 tl kurkuma
- 2 tl gemberpoeder
- 1 Chinese kool
- 1.5 l water
- 3 kippenbouillonblokjes
- 1 bosje bosui
- 400 g kipfilet
- 125 g taugé
- 4 eieren
- ketjap manis
Kook de mihoen gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Soto ajam
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in dunne ringen.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de rode peper, kurkuma en de gemberpoeder circa 2 minuten.
- Snijd de Chinese kool in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de Chinese kool in dunne reepjes.
- Voeg de Chinese kool toe en bak circa 3 minuten mee.
- Schenk het water erbij en roer de bouillonblokjes erdoor. Breng aan de kook en laat circa 10 minuten koken.
- Snijd de kipfilet in dunne repen. Voeg de kipfilet de laatste 5 minuten van de kooktijd toe.
- Snijd de bosui in dunne ringen.
- Roer de bosui en de taugé door de soto ajam, warm nog even door en breng op smaak met een beetje versgemalen peper en een scheutje ketjap manis.
Eieren
- Breng een pan met water aan de kook. Kook de eieren in circa 8 minuten hard.
- Giet af en spoel ze koud. Pel en halveer de eieren.
Serveren
- Verdeel de mihoen over soepkommen/soepborden. Schenk de soep over de mihoen en leg de eieren erin.